Hiç bir şeye para yettiremiyoruz

Aslında dert değil de sadece iç dökmek istedim. Son zamanlarda hiç birşeye para yettiremiyoruz. Ben 14 bin TL maaş alıyorum eşimde 25 bin.
Benim maaşımdan tüp bebek için kredi çektik onu ödüyoruz birde faturalar çocuğun masrafları vs
Eşimin maaşımdan da ev kredisi ödeniyor 2000 TL ve geri kalan paradan hiç birşey anlamıyoruz ve her ay ek hesaba giriyoruz
Hiç bir şekilde lüks yaşamıyoruz, kıyafet lazım oldukça alıyorum, kızım 11 yaşında küçüldükçe alıyorum kendime de lazım oldukça ama ne doğru düzgün gezebiliyoruz ne dışarıda yiyebiliyoruz. Tek lüksümüz çekirdek yemek.
Kızımızı dershaneye yazdırdık aylık 3 bin TL, birde pedagoga götürmek istiyorum oda 1200 TL. Aslında bunlar ihtiyaç olan şeyle olmadı gerekenler
Koltuk takımını değiştirmek istiyoruz 45-50 bin arası değişiyor. Önceden evi baştan aşağı düzmüştük şimdi koltuk takımı almak için kara kara düşünüyoruz. Borca girmekten korkuyorum, almayınca da bu kez fiyatlar artıyor öyle tuhaf bir dönem ki

2017 yılında evi alırken arabamızı satmıştık ve şuan almamız lazım ama nerde alıcaz para biriktiremiyoruzki
Önceden kendime bakım ürünleri alırdım. Saç için cilt için, saçlarımı boyatırdım, her gün kargo gelirdi kızıma ayrı eşime ayrı kendime ayrı. Bir kış 4 tane mont aldığımı bilirim. Yani iki kişi çalışıyoruz, bütün günümüz işte geçiyor ama karşılığında birşey yok. Çocuk büyüdükçe masrafı da artıyor demişlerdi gerçekten doğruymuş
Allah bu günümüzü aratmasın halimize çok şükür ama eskiyle çok çok fark var.
2. Çocuğu çok istedik olmadı ama bu şartlarda zor olurmuş hayırlısı diyorum artık
Bir cocuk var ulkenin durumu belli iki ci bebek icin neden tup bebek ? Maddi olarak soruyorum tamamen sizin seciminiz tabi kii. Yargilamak icin sormuyorum.

Hanım efendi siz iyi misiniz ya
Yumurtayı bimden aldığımı ne biliyorsun? Ben kızımın yemeği konusunda çok hassasım. Köy yumurtasını alırım, balını zeytinini alırım, süt alıp evde yoğurdumu mayalarım, başım tavuk et hepsini alıyoruz çok şükür. Daha yazayım mı?
Eşimin bu ayki harcaması böyle, yeir geliyor annesinde de yiyor, bazen benim annem bize geldiği zaman eve gelip evde de yiyor, bazen arkadaşlarıyla yiyor bu her ay değişiyor ben bu ayki harcamasınınyazdım yazdım
Nerden ne çıkarıyorsunuz, desenki elektronik harcanan abartı olmuş vs anlarım ama kızına yumurta al vs dersen onu kabul etmem
Ben size örnekler yazdım işte. Ama anlamamışsınız. Özetleyeyim,sıkıntınız gelir gider dengesizliği ve istek ihtiyaç ayıramama sıkıntısı.

Günde 60 liraya küçük ilçede de sağlıklı ev yemeği yemek imkansızdır arkadaşım. Matematik ortada. Yol her türlü martı dönere çıkıyor.

Geçim sıkıntısı yaşanan konunun ilk mesajında etin balığın kuruyemişin kilosundan bahsetmiyorsunuz ki? Dönüp tekrar okuyun yazdığınızı,süpürge,koltuk takımı var orada. Kıyafet alınca mutlu oluyorum diyen insan her ay ek hesaptan para yiyor ,o var.

Şimdi ben size desem ki hayat çok pahalı,bu sene alışverişe Milanoya gidemedim diye,bu gerçek bir geçim derdi konusu olur mu? Sizinki de o hesap. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın,sonra konuşalım geçim sıkıntısını.
Niye etten balıktan tavuktan bahsedeyim hanımefendi onları zaten çok şükür alıyoruz. Kızımın her istediğini alıyoruz yicek konusunda çok şükür o konuda vicdanım çok çok rahat
Hala mantı döner diyorsun ya tamam eşim her gün mantı yiyor döner yiyor aç geziyor sen haklısın tamam
Ben eskisi gibi değil diye yazıyorum giyinmek hoşuma da gidiyor evet bakım yapmak ama bunları yapamıyorum diyede belirttim zaten iyi oku bence daha da yazmak istemiyorum sana

Kadın anlamak istemiyor malesef kızımın yumurtasına kadar getirdi konuyu
Yani nasıl ucuz olabilir ki? Neticede orda yediğiniz et döner de burda yediğimiz et dönerde aynı etten yapılırken maliyet aynıyken niye ucuz olsun? Şahsen şu devirde 60 70 liraya yediğim yemeğe güvenemiyorum ben

Dark ben 20bin nüfuslu bir yerdeyim. Günde 70 ve 85 tl 3 çeşit yemek yiyorum 3 yer var tercih ettiğim
Daha ucuz da olur ama ben gitmiyorum
Bu fiyatlarda yeni oldu bu yaz 50 tl civari idi. Daha üstünü kimse gitmez ztn.
Olur tabi daha ucuzu da,ama martı olur diye yiyemem ben şahsen. 😊

Biz çift maaşlıyız, kira gelirlerimizde var aylık ortalama elimize 50 bin para geçiyor.Evlerimiz farklı şehirlerde,bulumduğumuz şehirde 18 bine ev tuttuk.2 çocuk var.Okul ve kreş masraflarımız var.Arabamiz var şükür.10 senelik evliyim.Ekonominin iyi olduğu zamanlarda gecinemezdim ben,çünkü o zamanlar riske girip ev araba aldık.
Şimdi onların kredisi devede kulak kaldı.
Birde şu var.,mesela geçen dolaptan şarjli süpürge aldım gayet iyi çikti,sıfırı 8 bindi,dolaptan 1000 TL ye aldım.Bazen montta alıyorum,ankastre set 11 bine aldım simferin gayet iyi çıktı.65 inç TV aldık onvonnun 11 bine.Çok memnunum.
Özetle ekonomi kötü diyip illa arçelik bosh bakanlara anlam veremiyorum.Uygun fiyatada birçok şey mevcut.Mesela unitemi 2200 e aldım trendyoldan,sunta ama gayet güzel görünüyor.Kitaplikta aynı şekilde.Bizim insanımizda herşeyin en iyisi olsun 1.el olsun takıntıları da var biraz.

1.sinifi kızımı devlete verdim.Kurslarla destekliyorum.Yani tamam ekonomi kötü ama o şekilde yaşarsak dahada sıkıntıya girmeyiz.Keşke olmasa bende isterdim sıfır olsun herşeyin en iyisi olsun ama şartlar bu

Biz çift maaşlıyız, kira gelirlerimizde var aylık ortalama elimize 50 bin para geçiyor.Evlerimiz farklı şehirlerde,bulumduğumuz şehirde 18 bine ev tuttuk.2 çocuk var.Okul ve kreş masraflarımız var.Arabamiz var şükür.10 senelik evliyim.Ekonominin iyi olduğu zamanlarda gecinemezdim ben,çünkü o zamanlar riske girip ev araba aldık.
Şimdi onların kredisi devede kulak kaldı.
Birde şu var.,mesela geçen dolaptan şarjli süpürge aldım gayet iyi çikti,sıfırı 8 bindi,dolaptan 1000 TL ye aldım.Bazen montta alıyorum,ankastre set 11 bine aldım simferin gayet iyi çıktı.65 inç TV aldık onvonnun 11 bine.Çok memnunum.
Özetle ekonomi kötü diyip illa arçelik bosh bakanlara anlam veremiyorum.Uygun fiyatada birçok şey mevcut.Mesela unitemi 2200 e aldım trendyoldan,sunta ama gayet güzel görünüyor.Kitaplikta aynı şekilde.Bizim insanımizda herşeyin en iyisi olsun 1.el olsun takıntıları da var biraz.

1.sinifi kızımı devlete verdim.Kurslarla destekliyorum.Yani tamam ekonomi kötü ama o şekilde yaşarsak dahada sıkıntıya girmeyiz.Keşke olmasa bende isterdim sıfır olsun herşeyin en iyisi olsun ama şartlar bu
E hani eşek gibi çalışıyoruz ya her şeyin de en iyisini en kalitelisini istiyoruz doğal olarak. Ben iki sene kullanıp sonra çöp olacak bir şeye para vermem mesela. Alabileceğimin en iyisini bütçeme uyanın en kalitelisini isterim. Ne demiş atalarımız;
1-ucuz etin yahnisi yavan olur
2- ucuz alacak kadar zengin değilim.

E hani eşek gibi çalışıyoruz ya her şeyin de en iyisini en kalitelisini istiyoruz doğal olarak. Ben iki sene kullanıp sonra çöp olacak bir şeye para vermem mesela. Alabileceğimin en iyisini bütçeme uyanın en kalitelisini isterim. Ne demiş atalarımız;
1-ucuz etin yahnisi yavan olur
2- ucuz alacak kadar zengin değilim.
Ben de ayni fikirdeyim. Az alirim gerkiyosa evimde cok az sey olur. Ama iyisi olur.

evet yani çocuk istemek bile lüks olmuş. Her kadının en doğal hakkı ve tedaviler, doğum vs bu kadar pahalı olmamalı.

Çocuk istedi diye linçlemek çok yanlış üstelik 2. yani 5-6 da değil.

Çocuk istemek lüks değil ikinci çocuğu istemek lüks. Doğumla tedaviyle bitiyor mu çocuğun masrafı? Bu çocuğun bezi, maması, oyuncağı, eğitimi, kıyafeti, sosyal hayatı, sağlığı hepsi masraf değil mi? Bunları karşılamak için konu sahibi birinci çocuğundan kesecek. Bu büyük çocuğa haksızlık olmuyor mu?

Kadın anlamak istemiyor malesef kızımın yumurtasına kadar getirdi konuyu
Kuşum konu başlığın ve ilk yazdıkların gerçekten geçiremiyorsun gibi bir izlenim uyandırdı hepimizde. Sonradan anladık ihtiyaç değil isteklerde sorun yaşadığını.

Şöyle örnek vereyim, bizim en büyük gider kalemlerimizden biri içki mesela. Ben gelip buraya geçinemiyoruz diye konu açıp yav eskiden haftada en az bir rakı balık yapardık şimdi anca evde içiyoruz dersem beni de yerden yere vururlar. Seninki de o hesap oldu.

Olur tabi daha ucuzu da,ama martı olur diye yiyemem ben şahsen. 😊

Hayır semt lokantası hepsi buranın çiftçisi vs. Biri kasap aynı zamanda. Diyorum ya, aksi ztn mümkün değil kimse kapıdan girmez. Doların 18 e yolculuk zamanı 1 kuruş zam yapmadı kendi kaybeder çünkü herkesin evi yakın evine gider çoğuda batar.

Hayır semt lokantası hepsi buranın çiftçisi vs. Biri kasap aynı zamanda. Diyorum ya, aksi ztn mümkün değil kimse kapıdan girmez. Doların 18 e yolculuk zamanı 1 kuruş zam yapmadı kendi kaybeder çünkü herkesin evi yakın evine gider çoğuda batar.
Hadi sebzenin falan fiyatı değişiyor bölgeye göre ama etin fiyatı aşağı yukarı her yerde değil mi? Asgari ücret sabit, genel giderler sabit, elektriği suyu sabit. Olsa olsa dükkan kirası uygundur belki. Ederinin altında satsa yine batar dükkan. Arada neredeyse iki kat fark olmasını benim de aklım almadı açıkçası.

Hadi sebzenin falan fiyatı değişiyor bölgeye göre ama etin fiyatı aşağı yukarı her yerde değil mi? Asgari ücret sabit, genel giderler sabit, elektriği suyu sabit. Olsa olsa dükkan kirası uygundur belki. Ederinin altında satsa yine batar dükkan. Arada neredeyse iki kat fark olmasını benim de aklım almadı açıkçası.

Kendi yetiştirdiği içindir belki. Yalan iman hoş değil kudra Bugün yediğim ciğer pilav salata ya 70 tl ödedim çıktım küçük yerlerin avantajı bu ztn
Neyse başka herhangi bir cevap vermeyeceğim tatsizlasti çünkü.

Kendi yetiştirdiği içindir belki. Yalan iman hoş değil kudra Bugün yediğim ciğer pilav salata ya 70 tl ödedim çıktım küçük yerlerin avantajı bu ztn
Neyse başka herhangi bir cevap vermeyeceğim tatsizlasti çünkü.
Yalan iması yapmadım yahu, bu kadar hassas olmayın gözünüzü seveyim. Heh bak hayvanı kendi yetiştiriyorsa mantıklı. Ama satın alıyorsa her yerde aynı, şaşırmamız normal değil mi?. Ya kaliteden kısacak bu tip yerler ya pahalı satacak ya da inkan varsa kendi yetiştirecek başka ihtimal yok.,

Yalan iması yapmadım yahu, bu kadar hassas olmayın gözünüzü seveyim. Heh bak hayvanı kendi yetiştiriyorsa mantıklı. Ama satın alıyorsa her yerde aynı, şaşırmamız normal değil mi?. Ya kaliteden kısacak bu tip yerler ya pahalı satacak ya da inkan varsa kendi yetiştirecek başka ihtimal yok.,

Burası için konuşuyorum çoğu babadan miras kendi apartmani kendi dükkanı. Çoğu köyde çiftçi. Sebze ztn kendi yetiştirdiği sebze.

Dükkan da kendisinindir belki kira ödemiyordur. Ailece çalışıyorsa çalışan gideri yoktur gibi gibi..

X