- 17 Eylül 2007
- 2.378
- 4
- 683
- Konu Sahibi biricikbusecik
Selam arkadaşlar bende hipo hipoluyum yıllar önce benimde rahmim görüünmüyordu yumurtalıklarım görülmüyordu ilaçla adet gördüm ben ...ve ömür boyu kullanmak zorundayım çokmu sorundu evet özellikle bekarlık yıllarında herkes genç kızlığa adım atarken sen öyle kaygı ile bekliyorsun ve birşeylerin ters gittiğini görüyorsun doktora gittiğindede ki ben 96 yıllarında gitmiştim doktorlarında umutsuz vakaymş gibi davranmaları bizi bunalıma sürüklemişti belkide bize öyle gelmişti bana sadece bir tane doktorun bu çok basit bir hastalık hormonlarla hipfiz bezin uyarılcak oda yumurtalıkları uyaracak bu sekilde hamile kalacaksın demişti beni çok şaşırtmıştı ve çok genç bir doktordu yeni mezundu diyebilirim sanırım bu doktorum hayal kuruyor demiştim pek ciddiye almadım adamı .... bunu yaşayanlar çok iyi bilir birde aşık oluyorsun evlenmek istiyorsun ilerde çocuk sorunun olacak endişesiyle yaşıyorsun kimilerimiz evlenecek kişiyle bu sorununu paylaşıyor kimimiz saklayabiliyor ama yıllar geçtiki öğrendimki bunu için yıllar geçti sizde geçmesin diye yazıyorum özellikle bekar olanlara bu sorunu evrende tek sende varmış gibi görmeyin ümitsiz bir vakaymışıınız gibi görmeyin kendinizi insanlar ne ilaçlara maruz kalıp ömürlerini sürdüyorlar ve şunu unutmayın tedavisi en kolay hasta gurubuyuz z ilk önce bunu bilin ilaçlarınızı zamanında ve düzenli içerseniz sorunlar zamanla ortadan kalkıyor bende tüp bebek tedavime başlarken ki eşimdede sperm sorunu çıkmıştı yoksa ilk önce aşılama yapacaklardı aşılama ile hamile kalan bir sürü arkadaşımız var sevgili hopede çok iyi ibiliyor yaklaşık iki ay önce doğum yapan bir hiplo arkadaşımız daha henüz yeni aşılama ile ikiz gebe olan tek gebe olan arkadaşlarımız var daha önce böyle sorunu olup kendiğinden hamile kalan ve ikincisi için tedaviye başlayan arkadaşlarımız var vee bende üçüz gebeyim banada mucize gibi geldi düşünün rahmim görülmüyordu meğersem ne çok insan varmış doğum yapan ve sonradan bu hastalığa yakalanan insanlarda oluyor dikkatinize ama hayatın sonu değil bu inşallah bende sağlam biir şekilde evlatlarmı kucağıma alırım bundan sonraki çıkacak herhangi bir sorun ki inş çıkmaz benim hipo hastası ollduğumdan değil gebelikte herkesin başına gelebilecek durumlardan kaynaklanabilir..