- Konu Sahibi yagmurkerem
-
Ne bicim insanlar var ya, tartismanin kayitlarini mahkemeye sunmakla ne geciyor ellerine, bu tamamen terbiye disi yani dusunulmeyecek seyler. Ustelik o tartismada benim ne kadar aci cektigim cikiyor ortaya, bu ne, anlamiyorum...dedigin gibi icten pazarlikli ve planli strateji uretmis eski esim. Olamaz ya onun evladinin annesiyim yaa...Hayatinda yeni bir insan oldugunu da dusunmuyorum, sirf beni kotulemek icin yapdigini dusunuyorum. Maalesef takintili galiba, normal disi bir sey var bu olayda.
ewet burda sizin konunuzda yuva yıkmayı gerektiren bir durum yok...ailesi azıcık insan olsa oğluna derki yaa oğlum sen ne yapıyorsun yuva kurmak kolaymı neden karını döwüp söwüyorsun der...benim eşimdede bu huy vardı önceleri...önceleri dediğim nişanlıyken birgün ailen beni adam yerine koymuyor ama sewe sewe koymak zorunda dedim ve inanırmıısn bunu yanımda telefon açarak madmaze sizin için böle sölüyo dedi şok oldu...sewe seweyi anla artıkve ondan sonra baktımki ben eşime ne desem ya git kendin söle diyo yada gidip kendisi sölüyo aldım karşıma bak dedim böle dawranarak sadece ailenden beni benide ailenden soğutursun arada kalan ben değil sen olursun...ve eşime en ufak bişey sölesem gidip ailesine çatma durumuda vardı önceleri, siz benim karıma ne diyosunuz lan diyip ablasınında annesininde üzerine yürüdüğü olmuştu ilk ewlendiğim zamanlarda...baktım bu böle olmıycak çünkü onların gözünde artık onu kışkırtan ve onlara karşı dolduran gelin olcaktım haklı olsamda haksız olcaktım...ve düşündüm neden hem kendimi hem bu adamı kasayımki...nereye kadar...ewliliğimin 1.ayında aldım bu kararı ve inan iyiki almışım şimdi 7 aylık ewliyim ve geçtiğimiz 6 ay içinde alındığım kıırldığım kızdığım ne varsa sölerim yüzlerine kafama takılsa ararım cevabımıda almadan rahat bırakmıyorum kimseyi içimi rahatlatın bunu neden böle yaptınız diyorum...ve inanki eşim çok huzurlu artık biz bayanların en büyük hatası içimize atarak eşimize yansıtmak sanırım...eşlerinde aileci olması işi bozuyor benim ailem benim ailemle olmuyor ewlilik...eşiniziin huyu benimkiyle aynı diyebilirim en ufak bişeye sinirlenir etrafı dağıtır kırar...inanki yeni ewimizde çok şey kırılıp döküldü...5 dak.sonrada çocuk gibi ağlar sewgimden yapıyorum der ama ben öle kapatmam bu olayı bazı arkadaşlar ailelere yansıtmayın diyor ama ai,lemizi de arkamıza almassak ne olcak...ben en son olayımızdan önce çocuk yapmaya karar vermiştim ve bardakları babamı arıycam diye telefonumu kırdıktan sonra annesine benden ltorun falan beklemeyin ya oğlunuzu bi hastaneye götürün yada benden uzun yıllar çocuk falan beklemeyin bu işler böle olmaz oğlunuza tapki koyacak olan sizsiniz benim ailem değil dedim...kayınvalidem kızm sen alttan al bari biraz dedi...tipik laftır bu zaten sen alttan al benimde kendisine cevabım şu oldu: herşey iyi hoş güzel diyosunda benimde sinirli agrasif bi insan olduğum biliyosun kaldıki sakin olmak adına senin oğluna kendimi ezdiremem senin ve oğlunun anlayamadığı şey ben bu tavizi versem dahamı iyi olur dahamı kötü...bence kötü olur erkeğe bikere taviz verdimmi sonu gelmez...zaten ne yapsam bu kadın bu ewde benimle düşüncesi beynine bikere işledimmi vayy halimize...buarada benim eşim ben yorulmayayım diye çalıştırmayanm akşama kadar yatsam sen neden yatıyosun dmeyen,canım sıkılsa hadi sana alışverişe çıkalım diye bütün gün peşimde dolaşan,cebinden nekadar parası varsa bile alsam harcasam niye harcadın demeyen,sabah yorgun argın işden gelince bile (gece çalışıyor) benimle vakit geçirebilmek için sabahın 10 unda aksiyon filmi izleyen,gözümün içine bakan,ewine bağlı tek bir arkadaşı olmayan,ailesine benim hakkımda tek kelime ettirmeyen ve bensiz hiçbirşey yamayan bi adamdır...ama sinir halinde gözü dönen bi adam olması bütün bunları silip götürmeye yeter bile değilmi...senede bir kere böle tartışırız ama o bir ömür boyu etkiler beni...bence bu hepimiz için aynıdır..biraz uuzn oldu kusura bakma..
Demekki bunlar coktandir kafalarina koymuslar ayrilmayi, tuylerim urperiyor yaa...Biz cabalaya duralim bir sey kurtabilirmiyiz diye onlarda boyle arkadan vuruyorlar. Benim avukatimda habersiz kayit almanin yasal olarak yasak oldugunu soyledi, delil degil. Baska delilde yok elinde. Yaa Bulamadim buna ragmen canim aciyor yaa onun aptalligina mi yanayim, dustugumuz durumami, cocugumami...Sasirdim kaldim. Iki es birbirine nasil dusmanlasiyor ya....Insan oglu bu kadarmi nankor?
Allah kolaylık versin hepimize...bulamadım sen ben ve daha niceleri belki şuan aynı durumda...aileler neden bu kadar meraklılar oğullarını boşatmaya anlamış degilim..daha iyisini bulma çabaları mı var..nedir yani..bir bizi içlerine alamadılar...bizimde davamız başladı hayırlısı bakalım...
canım nasılsın?Neler yapıyorsun bakalım?Biraz toparlandınmı?Umarım herşey yolundadır.Varmı bir gelişme?
Sagol Bulamadim, pek iyi degilim, sanki bir pismanlik var icimde cocuguma karsi. Neden kurtaramadim, sinirlendim tartistim diye. Ama alttan aldigim zamanlarda oldu, karsilik yoktu...Ilk celsenin sonucunu bekliyorum, ikinci celseyi bekleyecegiz. Iletisim hala yok. Olmayacakta. Cocukla ilgili bakim surecleri zaten belirlendi. Cok zor bulamadim, sen ne yapiyorsun, nasilsin?
yağmurkerem ve bulamadım
canım ikiniz içinde çok ama dua etmekteyim
umarım ikiniz içinda huzulur GÜNLER BAŞLAR bunu çok derinden istiyorum RABBİMDEN
Ahh canım ya keşkeler niçinler acabalar hiç bitmiyorki zatenPişmanlık olmasın canım içinde eminim elinden geleni yapmışsındır.Hangi kadın yuvası dağılsın ister?Hele birde ortada çocuk varsa.İlk celsede neler yaşandı canım?2 tarafta boşanmada okeymi? Çocukla ilgili bakım süreçleri demişsin neler oldu?Mahkemede neler yaşandı biraz anlatırmısın canım?Benimde 27 ocak mahkeme günüm canım.
yağmurkerem ve bulamadım
canım ikiniz içinde çok ama dua etmekteyim
umarım ikiniz içinda huzulur GÜNLER BAŞLAR bunu çok derinden istiyorum RABBİMDEN
sen eşim bana şiddet uyguluyo diye ailene şikayet edeceğine o mu seni şikayet ediyo?? telefona kaydetmeler falan nedir yahu, ayrıca kız kardeşimden özür dile falan demişya madem kardeşi kıymetliydi kumarcı ve dayakçı kocasına ayar çekseya
Isin anlasilmayan tarafi bu yclozl. Ben zaten kardesinin cektigini normal bulmadigim icin ve isyan ettigim icin bu duruma dustum. Bir de damat simdi el ustunde tutuluyor ve benim yuvam yikiliyor. Varmi bu dunyada adalet? Cok sorunlu bir ailedeydim, belki benim icin bu hayirli ne bileyim. Insan durup durdugu yerde yuvasini yok yere kiz kardesime yardim etmiyorsun destek cikmiyorsun diye yikarmi? ben nasil boyle dengesiz insanlara yardim edeyim.
tatlım baktılarki damatla baş edemicekler bari kızımızla iyi olsun diye sineye çekmişler ama sen el kızısın tabi, zaten bi insanda vicdan olmayınca her halt oluyo, o kayınvalide biraz yapıcı olmalıydı, eşin plesentadan kopmuş olmalıydı, görümcen ya bu kız bana derman olmaya çalışırken tökezledi diyebilmeliydi, hangisini eleştiriyim ne diyim, Allah bildiği gibi yapsın
Canim ilk celseden bir ay once gectik, cocuk bende kalacak, iki haftada iki gun babasina gidecek. O bile bana cok geliyor...Aylik cocuk icin nafaka baglandi ama tazminat yok zaten istemedim. Bosanmayi karsi taraf kabul etti. Mahkemede sanki hic bir sey paylasmamis iki yabanci gibiydik. Cok aci bir sey. Sadece avukatlar konustu, esimin yuzunde bile bakmadim.
Cok iyi ozetledin arkadasim. Piskoloji uzerine sitlerde esimin sorunun ne oldugun arastirdim, galiba bu annesiyle dedigin gibi plesentayi koparmamis. Bunu evliyken anlayamadim, hep kendimi suclu gordum ve oyle gosterildim. Maalesef boyle erkekler evlilikleri yurutemiyorlar. Sorun olmadikca hersey cok iyi, sorun ciktigi an seni mendil gibi atiyorlar, cozum aranmiyor. Erkek cocuk anneleri ne olur cocugunuza kisilik gelistirmesi icin yardimci olun, size taptirinca sonuclar cok kotu oluyor buyuyunce.
nasılki ölüm hayatın bi parçasıysa ve bunu kabulleniyosak ailelerde bi yaştan sonra evlatlarının hayatlarına yeni birinin girmesinin doğal olduğunu kabullenmeli, kız aileleri "genelde" kızımıza iyi baksınlar diye düşündüklerinden pek karışmıyolar ama erkek aileleri kıza aileleye entegre olması gereken biri diye bakıyolar ayrı bir birey onunda karakter özellikleri olabilir diye bakamıyolar, bi anne 1 yaşında 10 yaşında hadi 20 yaşında diyelim oğlum sadece benim diyebilir ama o evladın bi yaştan sonra bi aşka bi birlikteliğe ihtiyacı olacak illaki, anne bu durumda kendini çekmeli azcık, kızacaklar olabilir ama 25'den sonra bi erkeğin annesinden çok sevgilisiyle paylaşacağı şeyler ağır basar helede tatlı cici bi kızsa bu eziyet niye, o olmasa başka bi kız olucak bu kıskançlık niye?
nasılki ölüm hayatın bi parçasıysa ve bunu kabulleniyosak ailelerde bi yaştan sonra evlatlarının hayatlarına yeni birinin girmesinin doğal olduğunu kabullenmeli, kız aileleri "genelde" kızımıza iyi baksınlar diye düşündüklerinden pek karışmıyolar ama erkek aileleri kıza aileleye entegre olması gereken biri diye bakıyolar ayrı bir birey onunda karakter özellikleri olabilir diye bakamıyolar, bi anne 1 yaşında 10 yaşında hadi 20 yaşında diyelim oğlum sadece benim diyebilir ama o evladın bi yaştan sonra bi aşka bi birlikteliğe ihtiyacı olacak illaki, anne bu durumda kendini çekmeli azcık, kızacaklar olabilir ama 25'den sonra bi erkeğin annesinden çok sevgilisiyle paylaşacağı şeyler ağır basar helede tatlı cici bi kızsa bu eziyet niye, o olmasa başka bi kız olucak bu kıskançlık niye?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?