Hesaplasmami yapamiyorum...bosanmaktayim

yagmurkerem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
54
0
36
- Yurtdışı
Arkadaslar, onceki konumda bosanma surecini baslattigimi, nasil bu duruma geldigimizi anlatmistim. Su an hesaplasma surecindeyim. Esimle dort aydir gorusmuyoruz. Ailelerde birbirine hakaret yagdirmaktan hicbir ortak iletisim bulunamadi ve kopuk bir sekilde bosanma gerceklesiyor. Arada iki yasinda bir cocuk var. Etrafima bakiyorum bizimle ayni zaman evlilik yapip mutlu olan ciftleri degerlendiriyorum ve kendime bakiyorum, ben evliligimi niye yuretemedim, acaba cabukmu pes ettim yoksa cikmazi olmayan bir yoldamiydik diye gun gectikce icim icimi yiyorum. Ailemle konusmak istedikce herkes bana silgi cek unut gitsin diyor ama benim icin o kadar zorki, cocugum gozumun onune geliyor evli olsaydik onunla bunu yapardik soyle yapardik diye hayal ediyorum. Evliligimin bitmesinin nedeni onceki konumda yazdigim gibi aile sorunlari ve siddet.

Yeni evliydim, 10 yildir sorunlu evlilik yasayan bir gorumcem vardi ve aileyi maddi manevi zarara veriyordu, kocasi kumarciydi. Benimle kocasindan dayak yedigini kocasinin kotu biri oldugunu paylasirdi, bende onunla aglardim. Bir gun evine cagirip iste bana boyle yapti soyle yapti deyip dayak atti ama abime deme diye dert yandi. Bende evime gittigimde kendimi cok kotu hissettim, ne yapacagimi sasirdim, gun gectikce esimle paylasamamaktan icim icimi yedi, dolayli yollardan anlatmaya calistim kardesinin durumunu anlamazliktan geldi. Biz ayrilicaz diye geldi gorumcem bize bir gun, esim destek cikip ertesi gun bosanma islemleri baslatmak istedi ancak ertesi gun esi arayip geri don deyince dayanamayip dondu. bende o olay uzerine esime gorumcemin sorunlaryiyla ilgilenmek istemedigimi beni cok huzurzuz ettigini soyledim. Esimde anlayisla karsiladi. Aradan aylar gecti gorumcemle uzaklastik sadece aile ortamlarinda gorustuk. Kendisi benim soguklugumu annesine anlatmis kaynanamda ben kizimla gurur duyuyorum, yuvasini yikmiyor calisiyor falan sen niye onun dertlerini paylasmiyorsun. Artik seninle sorunlarini bir daha paylasmaz diye sitem etti. Bende aliskin degilim cok stres yapiyorum boyle olaylari dedim. O aralar ev ariyorduk, kizimla ev yaptirin diye tutturdu kaynanam halbuki icra gelmis gorumcemin evini almislardi aile yardimiyla zor toparlanmistilar. Bende yeni gelin oldugumdan ses cikarmadim ama icimden kaynanam ne kardar vicdansiz bize karsi diye dusundum. Benim evime gelincede herseyimi coklardi onun boyle ortusu yokmusta, paraya kiyamazmista ben kiymisimda falan, halbuki calisiyorum, kendi calismamis. Kaprisli biriymisim esimden cok fazla sey istiyormusum falan. Ama kendisi olmayacak sey istegince problem olmuyordu. Annemede bak biz harcamadik gelinler sefa suruyor diyordu benim onumde. Bende icin icin aliniyordum herseyim coklandikca.

Bir gun annesi esimi aramis benim onlara gidip oturmam icin. O gunde esim bir yere gidecekti, yalniz kaynanamla oturmak istemiyordum gene bana laf sokar diye, o yuzden esime ilk defa icimi doktum. Kendi kizinin yaptiklarini gormuyor yillardir sizi surunduruyor ama bana gelince herseyi cokluyor dedim. Gorumcemle ilgili kotu bir laf soyledim. Esim bu tartisma uzerine aileme gidip benim ailesine hakaret ettigimi ona maddi olarak cok yuklendigimi benden ayrilmak istedigini soyledi. herkes ben dahil soktaydim. Kendi ailesinede gidip ayni seyleri soylemisti. Herneyse o olaydan sonra baristik. Ama ondan sonra her tartismamzda benim aileme basvuruyordu, iste bunu soyle dedi boyle konustu, annemi sevmiyor kiz kardesimle gorusmuyor diye. Siddet basladi. Ve ben her olayda biraz daha sevgim azaliyordu, onun ailesinde kendimi iyi hissetmiyordum. Annesiyle hic bir seyimi paylasamiyordum cok gorecek diye, Gorumcemde zaten kendi sorunlariyla ugrasiyordu. Neyse bir gun gene tartistik gene siddet gene ailelere yansitti esim. Bu defa kardeslerini bana karsi doldurup gonderip alakali alakasiz seylerin hesap vermemi istemisti, cep telefonuna tartismayi bile almisti ve ailesine aktarmisti. telefon kousmalarimizi kardesine dinletmisti ve kardesi benim konustuklarimi bana anlatiyor durumdaydi soyle konustun falan diye buda benim ailemin evinde olmustu. Hic kimse ara bulmaya calismamisti beni suclu durumunda birakiyordu surekli esim. Sinirlerim cok yiprandi bu karsikli aile tartismasinda. Ondan bir yil sonra evden ayrildim ve bosanma davasi actim.

Arkadaslar simdi sizin yorumlarinza ihtiyacim var benim konustuklarim yanlis (dogru hakarete kadar gidiyordu), inanilmaz sinirleniyordum kaynanama karsi ve onun acisin heralde esimden aliyordum tartismalarda. Gorumcemin problemlerinin bize aktarilmasini kaldiramadim, kendimi koruyayim derken esimin ailesi beni ilgisizligimle sucladi, esim kotu gelin oldugumu falan dedi (o da annesinin doldurusu). Esimde onlarin kafasina uyup ayni dirdiri bana cektirdi sanki ben onun ailesini kurtaricisiydim. Benle evlenmeden onceki sorunlardi bunlar. Herhalde esim beni hic bir zaman kendi ailesi gibi gormedi, her hatamda ayagima sabun verip kaydirip dusurdu beni halbuki evliligimizin ilk iki yili o kadar guzeldiki. Niye aniden boyle hircinlasti ailesi bu kadar mi kiymetliydi? Ben nerede hata yaptim?

eşinin ne problemi varsa senle çözmesi gerekir, tartışacaksa da senle tartışacak, nedir bu çocuk mu şikayet ediyor, gidip aileye şikayet etmeler falan

Canım senin konunu okumuştum.Allah yardım etsin hepimize.Bu 4 aylık süre zarfında eşin yada ailesi hiç yapıcı olma yönünde konuşmadılarmı? siz davayı açmışsınız peki karşı tarafa dilekçeniz gittimi.? Yani davayı açtığınızı biliyorlarmı? Hakkında hayırlısı olsun canım benim.

madem kendinle hesaplaşma durumuna gelmişsin
burda yazdıklarını eşine de anlatsan en azından ne hissettiğini bilse. senin de içinde kalmamış olur.
çok güzel sormuşsun. bunu aynı içtenliğinle ve pişmanlığınla eşine de bi sorsan. ben nerde hata yaptım diye.
evliliklerin hep aileler yüzünden bittiğini söylesen bu tuzağa düşmeyelim desen.
ne bileyim. hatalar ortaya dökülürse hele herkes hatasını kabul edebilirse telafi edilebilir.
herzaman ikinci bir şans olmalı.

Tesekkur ederim Rouges ama olaylar toparlanacak gibi degil. Esim beni tuzaga dusurmeye calisti son tartismadada. Telefon kayitlarini belge haline getirip mahkemeye sundu, avukatimdan ogrendim. Yani anlayacagin geri donusu zor olan bir yol benimkisi. Hersey kirildi: duygularim, gururum falan. Ailemde bana dedi eger tekrar donersen seninle bir daha konusmayiz diye. Sen bol bol dayak yemek istiyorsun herhalde diye tepki veriyorlar. Esim bana deger vermiyor artik, ipler coktan koptu. Sadece ben simdi evliliyim boyunca dusunemedigim gormedigim seyleri simdi goruyorum o kadar baski altindayimdimki beynim bile calismaz olmustu evliyken. O yuzden o evlilikten bana fayda yoktu. Anlatmayi denedim esime bir yil boyunca konusmak istedim, telefonlari yuzume kapatirdi, evde konusmaktan kacinirdi. Ama genede de iyiki kurtuldum diyemiyorum. Cocuguma canim cok aciyor. Niye bu noktaya getirdim diye kendimi sucluyorum tek tarafli olmadigini biliyorum ama genede kendi hatalirimin farkindayim geriye donusu olsa onlari telafi etmek icin elimden geleni yapardim. Vicdanim simdi daha rahat olurdu.

Evet bulamadim senin konunuda okumustum. Davayi actigimizi biliyorlar gayette kabullenmisler durumu. Galiba bekledikleri buydu. Ailesi birak yapici olayi evliliyi bir an evvel bitirmek icin ugrasiyorlar. Bunlara ne yapmissam bende anlamadim.

canım, senin konunu biliyorum daha önceki konudan. şu noktada senin karşılıklı yanlışları anlaman çok bir şey ifade etmez. önemli olan eşinin ne düşündüğü... şu anlamda, sen zaten objektifçe ne nasıl.... irdeleyebiliyorsan. alttan almışsın zamanında da.... eşin cozutmuş. şimdi boşanma aşamasında, yavrun da var aklından "acaba affetsem mi" diye geçmesi normal. ama karşındaki af diliyor mu? sen aramadan sen bunları demeden sana gelip "biz ne hata yaptık, nasıl bu hale geldik, çok fevri davrandığım için üzgünüm" vb. diyor mu?

sen eşinle iletişime geçme. eşin konuşmak isterse kabul edersin.

Konusmayi birak ailesini bana karsi kullaniyor. Ne yapmaya calistigini anlamiyorum. Gercekten bittide kendini aklamaya mi calisiyor anlamiyorum. Ailemin siddeti kabul etmeyecegini biliyordu, onu uyarmislardi. Ilk ayrilik olayi degil bu arada. Ama nedense hep beni suclu birakmaya calismisti. Her ayrilik bir yara daha birakiyordu. Resmen ailesinden ozur dilemem gerektigini soylemisti, bende ozur dilemistim esimle olan tartismalarimizdan. O noktaya bile geldik. Sonunda kiz kardesinden ozur dilememi bile istedi. bende niye dedim, ben ne yaptim ona. Yani ozur dileme noktasina kafayi takip surekli beni kardesiyle kiyaslayip bana hakaret etmeye baslamisti. Dayanamiyordum artik. Neydi benim sucum yaa...Sorunlu bir aileye gelin gitmemmi? Iki yuzluluk yapamamammi?

peki bu adam sizin yaptıklarınızı anlatırken ailenize size şiddet uyguladığınıda anlatıyormuydu...görümce mutlu ewlilk yaşamamış siznde yaşamanızı çok görmüşler sanırım...ama ailesine bu sebeblerdn hakaret etmek yerine keşke çatır çatır cevaplarını verseydiniz kendinizi bukadar doldurmasaydınız...çalılşıyorsunuz kaynanaya ne be sizin ewinizde neyin olduğundan fazla olduğundan...

Ahhh canım benim benzer şeyler yaşıyoruz inan.Benim eşimde ses kayıtlarımı alıp mahkemeye sunmuş.Fakat sana şunu söyleyebilirim ses kayıdı almak suçmuş.Ama yinede hakimin takdirine kalmış bir durummuş.Bazı hakimler dinlemeyi bile reddediyorlarmış.Avukatımdan aktarıyorum sana bunları.Adamlar okadar içten pazarlıklı ve planlı davranmışlarki ses kayıdı alarak zaten boşanmaya niyetleri olduğu ortaya çıkıyor.Canım bence vicdan azabı çekme sen ağzınla kuşta tutsan yaranamazdın çünkü karşında seni benimsiyememiş ailesi olarak görmemiş ses kaydını bile almayı düşünmüş bir karakter var.Tıpkı benim eşim gibi.Çocuğunuda aslanlar gibi büyütürsün tatlım.Peki canım eşinde boşanmayı kabul etmiş sen tazminat nafaka talep etmedinmi?Duruşma günün bellimi?

canım sizin bu durumunuzda eşinin ailesinin, senin de payın vardır elbet ama hata eşinde. yapıcı olmayı bırak resmen yıkıcı davrandı. hatırlıyorum, fiştekçi bet kadınlar gibi lafa laf katıp anlatıyordu ailesine.

bu adam ya birini buldu bir derdi var kendini aklıyor ki boşanırken hem parası gitmesin hem de etrafındakiler "yuva yıktın şimdi yeni kadın mı alıyorsun" demesinler diye ya da acayip komplekski tuhaf bir tip boşanmaktan geçmiş etraf ona kötü demesin derdinde...

her iki durumda da ben senin eşine hiç güvenmiyorum. bir tuhaflık var. tamam erkekler küttür, ailelerinin hatalarını görmez, en okumuşu bile evde padişah olmak ister... ama senin eşinde sinsilik, bilerek laf toplama da var.

için rahat olsun canım. sen yapacağını yaptın. sen hayırlısıyla boşan bir o zaman çıkacak işin aslı ortaya.

bir adam var tanıdığım. bir çocuğu var.boşanmışlar eşinden. adam diyormuş ki "ilk eşim beni çok sıkıyordu, telde sürekli neredesin diye boğuyordu... o benden ayrıldı, şimdi zaten sevgilisi var" yani kadın bunu sıkıyordu da ayrıldılar da.... kadının sevgilisi varsa var boşanmışsınız... işin aslı, adam kadınla evliyken 19 luk kızla ilişkiye giriyor. ev açıyor kıza. konu komşu evden çıkarken kaç kere görüyor... eşine yakalanınca da "pişmanım" diyor ama yalan kadın tabi ki boşayacak. adam annesinden çekiniyor çünkü. annesine de karsını kötü göterecek ya. adam istemedi boşanmayı kadın istedi... e dost tutmuşsun ne yapacaktı? boşandıktan sonra da o kızla büyük bir düğünle evlendi adam.

senin eşinin günahını almak istemem. eşinde bir tuhaflık var. aramazsa aramasın boşver. çıkacaktır kokusu.

Canım bende aynısını düşünüyorum .Kendi eşim içinde düşünüyordum nitekim doğru çıktı düşündüklerim.Adam 7 ay olucak beni aramadı.Davamı açtım boşanmayıda kabul etti.Sadece tazminatı nafakayı vermek istemiyor.Bence heleki işin içinde başka kadın varsa her iftira atılıyor.Umarım seninkinde öyle bişey yoktur ama benimkinde vardı ve ortaya çıktı

Evet Madmaze cok haklisin ama yeni gelin oldugumdan susardim, hayatimda hic boyle laf sokan insan gormedigim için, cok saftim herhalde. Simdi olsaydi cevap verirdim durumu anlatirdim ama o zaman için içime oturdu o laflar gitttikcede buyudu bir yerde patladi. Tabii kesin cevapli olmam gerekirdi. Ama yuva yikmayi gerektiren bir neden degildi yaa...

Ne bicim insanlar var ya, tartismanin kayitlarini mahkemeye sunmakla ne geciyor ellerine, bu tamamen terbiye disi yani dusunulmeyecek seyler. Ustelik o tartismada benim ne kadar aci cektigim cikiyor ortaya, bu ne, anlamiyorum...dedigin gibi icten pazarlikli ve planli strateji uretmis eski esim. Olamaz ya onun evladinin annesiyim yaa...Hayatinda yeni bir insan oldugunu da dusunmuyorum, sirf beni kotulemek icin yapdigini dusunuyorum. Maalesef takintili galiba, normal disi bir sey var bu olayda.

canım senin boşanırken taleplerin oldumu tazminat gibi? Akılları sıra mahkemeye ses kayıtlarını sunup kendilerini kusursuz göstericekler.Ama yanlış.Nekadar içten pazarlıklı ve planlı oldukları ortaya çıkıyor.Ses kayıdından başka delili varmıymış? Ne sunmuş mahkemeye başka? Şahitlerine dikkat et.Eşimin ayarladığı 2 şahitle merhabam bile yok düşün.Benim avukatım eşimin mahkemeye sunduğu ses kaydının kopyasını istetti bakalım.

eşin her olayı ailelere anlatarak olayı çıkmaza sokmuş. aklı basında bir erkek gibi davranmamış cnm. ailen arkandaysa gerisini boşver bir ömür böyle geçmez. siz ne kadarlık evlisiniz

ewet burda sizin konunuzda yuva yıkmayı gerektiren bir durum yok...ailesi azıcık insan olsa oğluna derki yaa oğlum sen ne yapıyorsun yuva kurmak kolaymı neden karını döwüp söwüyorsun der...benim eşimdede bu huy vardı önceleri...önceleri dediğim nişanlıyken birgün ailen beni adam yerine koymuyor ama sewe sewe koymak zorunda dedim ve inanırmıısn bunu yanımda telefon açarak madmaze sizin için böle sölüyo dedi şok oldu...sewe seweyi anla artık ve ondan sonra baktımki ben eşime ne desem ya git kendin söle diyo yada gidip kendisi sölüyo aldım karşıma bak dedim böle dawranarak sadece ailenden beni benide ailenden soğutursun arada kalan ben değil sen olursun...ve eşime en ufak bişey sölesem gidip ailesine çatma durumuda vardı önceleri, siz benim karıma ne diyosunuz lan diyip ablasınında annesininde üzerine yürüdüğü olmuştu ilk ewlendiğim zamanlarda...baktım bu böle olmıycak çünkü onların gözünde artık onu kışkırtan ve onlara karşı dolduran gelin olcaktım haklı olsamda haksız olcaktım...ve düşündüm neden hem kendimi hem bu adamı kasayımki...nereye kadar...ewliliğimin 1.ayında aldım bu kararı ve inan iyiki almışım şimdi 7 aylık ewliyim ve geçtiğimiz 6 ay içinde alındığım kıırldığım kızdığım ne varsa sölerim yüzlerine kafama takılsa ararım cevabımıda almadan rahat bırakmıyorum kimseyi içimi rahatlatın bunu neden böle yaptınız diyorum...ve inanki eşim çok huzurlu artık biz bayanların en büyük hatası içimize atarak eşimize yansıtmak sanırım...eşlerinde aileci olması işi bozuyor benim ailem benim ailemle olmuyor ewlilik...eşiniziin huyu benimkiyle aynı diyebilirim en ufak bişeye sinirlenir etrafı dağıtır kırar...inanki yeni ewimizde çok şey kırılıp döküldü...5 dak.sonrada çocuk gibi ağlar sewgimden yapıyorum der ama ben öle kapatmam bu olayı bazı arkadaşlar ailelere yansıtmayın diyor ama ai,lemizi de arkamıza almassak ne olcak...ben en son olayımızdan önce çocuk yapmaya karar vermiştim ve bardakları babamı arıycam diye telefonumu kırdıktan sonra annesine benden ltorun falan beklemeyin ya oğlunuzu bi hastaneye götürün yada benden uzun yıllar çocuk falan beklemeyin bu işler böle olmaz oğlunuza tapki koyacak olan sizsiniz benim ailem değil dedim...kayınvalidem kızm sen alttan al bari biraz dedi...tipik laftır bu zaten sen alttan al benimde kendisine cevabım şu oldu: herşey iyi hoş güzel diyosunda benimde sinirli agrasif bi insan olduğum biliyosun kaldıki sakin olmak adına senin oğluna kendimi ezdiremem senin ve oğlunun anlayamadığı şey ben bu tavizi versem dahamı iyi olur dahamı kötü...bence kötü olur erkeğe bikere taviz verdimmi sonu gelmez...zaten ne yapsam bu kadın bu ewde benimle düşüncesi beynine bikere işledimmi vayy halimize...buarada benim eşim ben yorulmayayım diye çalıştırmayanm akşama kadar yatsam sen neden yatıyosun dmeyen,canım sıkılsa hadi sana alışverişe çıkalım diye bütün gün peşimde dolaşan,cebinden nekadar parası varsa bile alsam harcasam niye harcadın demeyen,sabah yorgun argın işden gelince bile (gece çalışıyor) benimle vakit geçirebilmek için sabahın 10 unda aksiyon filmi izleyen,gözümün içine bakan,ewine bağlı tek bir arkadaşı olmayan,ailesine benim hakkımda tek kelime ettirmeyen ve bensiz hiçbirşey yamayan bi adamdır...ama sinir halinde gözü dönen bi adam olması bütün bunları silip götürmeye yeter bile değilmi...senede bir kere böle tartışırız ama o bir ömür boyu etkiler beni...bence bu hepimiz için aynıdır..biraz uuzn oldu kusura bakma..

Son düzenleyen: Moderatör:
eşin her olayı ailelere anlatarak olayı çıkmaza sokmuş. aklı basında bir erkek gibi davranmamış cnm. ailen arkandaysa gerisini boşver bir ömür böyle geçmez. siz ne kadarlık evlisiniz

3,5 yil omustu. Ben toparlyamadim, her olumlu hareketimi iki yuzluluk olarak degerlendiriyordu ailesine karsi. Nasil bir adam bu ya????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…