Herşey Gösteriş mi?

Kina yapmadim. Nikahim dugunumde oldu nikah sekeri yerine losevden lavanta kesesi aldim. Gayet guzel oldu. Bir arkadasim yanilmiyorsam temaya fide bagisinda bulunup herkese sertifikasini dagitmisti. Baska bir arkadasim direk fide dagitmisti. Yani alternatif cok. Illede magnet olacak degil. Bunuda bir dusunun.
O bride yazanlara gelince ben ustunde the gelin ve the damat yazan tisortlerden almistim. Kendi tisortumum arkasini kestirip fermuar diktirdim. Sac yapilinca gelinlik giyerken sacim bozulmadi boylece.
Cicegim canli ciceklerdendi ve cicekcidendi. Gelinligin kendi tacida yapay cicekti. Onu saklamıştım bebegimin kirk mevlutunde basina koyduk guzel durdu :) anlamlida oldu tacin bazi tasarimlari bazi anlamlar iceriyordu cunku.

Siradan seyleri bende sevmiyorum.bebek Mevlutunde de mesela yine losevden dagitmistim hediyelik :)

Ben de düşünüyorum bunu. Söz hatırası, nişan ıvırı, nikah zıvırı kim çıkardı bunları? Yok dogum hediyesi, yok dogum gunu hediyesi. Hepsini saklasak evlerimiz, buzdolaplarimizin üstü dolacak incik cıncıkla. Yazık günah çöpe atılan paralar. Birkaç sene evvel isyerimde bir arkadaş doğumda 1 karton poşet hediyelik verdi. Çocuğun 1 yaş doğum gününe ne versem diye seçenek kalmadı artık. Yine de alakalı alakasız bir şeyler vermişti. Malesef gösterişten çok yarıştayız. X kişi yaptı ben de yapmalıyım diye. Benim fikrim kesinlikle söz ve nişanda bir şey vermeyeceğim. Kınada kına ve çerez. Düğünde de kullanışlı bir mum olabilir, tema vakfına bağış olabilir o tarz ise yarar bir şey düşünüyorum. Bakalım fikrim umarım değişmez..

Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin
Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Içimizden ne geliyorsa onu yapın. Bir kuralmis gibi o olcak bu olcak olayı bana da saçma geliyor. Kınada mesela amaç bence gelinin ve davetlilerin eglenmesidir. Ama şimdi tutuluyor bir organizasyon gelinin etrafında 4 5 kına kızı. Sırada yok renkli kemer takip oynama var, yok davul çalacaksın, yok testi kıracaksın. Gelin bu görevleri yapmaktan eğlenemiyor bile bence.

Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.

Çok haklısın. İçinden geldiği gibi davran. Desinleri düşünürsek ohoo..

Düğün sizin, evlilik sizin. Kim ne karışırmış??? Bunu diyenlere şöyle diyin: “Biz yaptığımız bu gereksiz harcamalarla kapitalizme hizmet ediyoruz. Bu sistem yüzünden de birçok çocuk açlıktan ölüyor, hayvanlar ve ormanlar katlediliyor. Bu vicdan azabını yaşamak istemiyorum. O nedenle nişanlımla anlaştık, bunlar için harcayacağımız parayı Tema Vakfı, Kimsesiz Çocuklar Derneği, Sokak Çocukları Derneği vb. yerlere bağışlayacağız. İnsanlık bunu gerektirir çünkü!” Bir daha ağızlarını açamazlar!

Kendileri bunlarsiz yasayamayacagi için sizi eleştiriyorlar kesinlikle bende asla ve asla abartılı saçma sapan gösteriş ve sosyal medyaya fotoğraf atmak amacıyla yapılan şeylere karsiyim bunlari bu kadar önemseyen insanlarinda evliliklerinin ne kadar kaliteli olacağı muamma.

Onlar sizin gibi olmadıkları için (bkz: hayatı başkaları için yaşamayan) uzanamadiklari cigere mundar diyorlar.
Üstelik herkes yapıyor sen de yap demek kadar düşük seviyeli bir cümle olabilir mi?

Millet mi kadar verecek benim isteklerime

kına hiç yapmadım..
nikah şekeri dahil hiç bir hediyelik dağıtmadım..
bride yazan sabahlığı ilk kez sizden duyuyorum..
bebeğim oldu mevlit yapmadım..
fotolarımı instagrama bile koymadım.
zamanım da enerjim de yok böyle boş şeylere ayıracak..
tam olarak ben:KK9:

En güzelini yapıyorsunuz.. karar sizin , tercih sizin , düğün sizin , gün sizin gününüz... nasıl istiyorsanız öyle yapın boşuna masraf etmek bana da saçma geliyor.

Kuaförüm çok yakın arkadaşımdır özendi sağolsun ama öyle sabahlık vs giymedim, hiç özenmedim ,söyleyenlere kulak asmadım (evde sonra onu koyacak yer arayıp gezemem :işsiz:) tacımı gelinlikcim verdi zaten , çiçeğim renkli çiçeklerdendi onu da gelinlikçim verdi (ekstra para harcayıp gelin çiçeği adı altında 500 tl veremezdim doğrusu ) Kınamı evde yaptım , genişti annemin evi sadece bayanlara yaptım evde kendimiz hazırlık yaptık , nikahı erken yaptık işimden dolayı aile büyükleri hariç kimse yoktu , düğün salonun da 1 gece herkesi davet ettik düğün yaptık en azından evimize girdiğimizde borcumuz yoktu kafamız rahat evliliğimizin tadını çıkardık.. :KK200:

Valla biz evlenirken öyle bindallı falan giyilmiyordu kına gecesinde. Bride yazan sabahlıklarda yoktu. Nikah şekeri,davetiyelar falan çok sadeydi. Sadece arkadaşlarıma dağıtılmak üzere sevdiğimiz şarkılardan oluşan bir cd yaptırmıştım ben. En çok o beğenilip saklanmıştı. Gerisi Faso fiso. Bu anlattıklarımın eksikliğini hiç hissetmedik. Hatta bizim çocuklar öksüz gibi baby shower sız falan mevlütle yetinmişlerdi. Trendlar değişiyor. Sizi içlerinden size uygun olanları,hoşunuza gidenleri yapın. Mecburiyet olmamalı. En güzel ama en stresli dönem evlilik öncesi. Herkesi takmadan,mümkün olduğunca tadını çıkartın bu sürecin.

Valla biz evlenirken öyle bindallı falan giyilmiyordu kına gecesinde. Bride yazan sabahlıklarda yoktu. Nikah şekeri,davetiyelar falan çok sadeydi. Sadece arkadaşlarıma dağıtılmak üzere sevdiğimiz şarkılardan oluşan bir cd yaptırmıştım ben. En çok o beğenilip saklanmıştı. Gerisi Faso fiso. Bu anlattıklarımın eksikliğini hiç hissetmedik. Hatta bizim çocuklar öksüz gibi baby shower sız falan mevlütle yetinmişlerdi. Trendlar değişiyor. Sizi içlerinden size uygun olanları,hoşunuza gidenleri yapın. Mecburiyet olmamalı. En güzel ama en stresli dönem evlilik öncesi. Herkesi takmadan,mümkün olduğunca tadını çıkartın bu sürecin.
Zaten stresin üzerine bir de elalem çekilmiyor :KK17:

B
Zaten stresin üzerine bir de elalem çekilmiyor :KK17:
Bence kimseyi takmayın. Keyfini çıkartmaya bakın. Düğünlerde kimseyi tam olarak mutlu edemezsiniz benden söylemesi. Herşey dört dörtlük bile olsa konuşacak,eleştirecek şeyler buluyor insanlar. O yüzden kendinize odaklanın. En güzel gününüzün tarını çıkartın

Herkesin onemsedgi konular farklidir...size katiliyorum cogu sey gereksiz para tuzagi,diger acidan bakinca sektor canlandi millet ekmek yiyor ama kimse niye yaptadin diye dile getirmedginiz takdirde farkina bile varmaz.oralara verecegniz parayla daha mutlu olacginiz seyler yapin.

Yapmak istemiyorsanız başkasının lafıyla yapmayın. Bana da çok gereksiz geliyor. Bir kere "trend" nedir ya? Sizin belirlediğiniz abidik gubidik trendlere uymak zorundayım sanki... Ben kına yapmayı bile düşünmüyorum. Zorlayan olursa da kalbini kırarım.

Bir arkadaşım yapılan yapılmayan her şeyi o kadar eleştirip o kadar çok konuşmuştu ki, en son "Nikahta beş taş pırlanta takması gerekmiyor mu ya? Nasıl takmam der? Gelenek sonuçta" dediğinde "Anana da mı beş taş takmışlardı" deyip rahatlamıştım. :KK59::KK48:

Ne birde gecelikmi çıktı?
Vallahi yetişemiyorum ben artık yeni trendlere, sende boşver, masrafı sen çekeceksin başkası sadece eleştirecek, sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap . Arkadaşımın kızı evlenecek ve sözde süslü makaslardan bile istemiyor, şimdiden diyor kına asla istemiyorum bindallı giymem diye . İstediği gibide yapacak .
Sende kendini düşün. Bencede sadelik en güzeli , senin güzelliğin herşeyin önüne geçer bence :)

Valla benim en çok içimde kalan güzel biryerde düğünümün olmamasıydı...Kuaföre bile gitmedim, fotoğraf çekiminin lafını etmedim,balayı zaten hayallerde ama bilen yok...Eşim için bile hiçbir anlam ifade etmiyor şuan yapsaydın diyor tabi o güne dönme gibi bir ihtimal yok...Ben eşim sorun yaşamasın diye istemedim çünkü herşeyi ailesi zorla yapıyordu resmen çok çok üzgünüm hala o günler içimde yara düşününce gözlerim dolar abartılmasın ama sende fedakarlık için böyle düşünüyorsan düşünme bu kadar benim doğru düzgün fotoğrafım yok düğünle ilgili çoğunda eşimin ailesi var ve suratları asık sildim sileceğim onlarıda baktıkça gerçekten sinirim bozuluyor.

Siz ne icinize siniyorsa onu yapin. Cok pahali ozel dikim vs bir gelinlik mi istiyorsunuz, imkan varsa alin. Spotcudan uygun fiyatli az parcali mobilya mi almak istiyorsunuz, alin. Yani o bu dedi diye degil. Geri donup baktiginizda su da icimde kalmadi cok sukur diyebilin. Tabi ki imkanlar dahilinde davranmak, tutumlu hareket etmek guzeldir hem.
Sadece insanlar yapman lazim etmen lazim diyor diye hicbirseye mevbur hissetmemyin.
Simdiden mutluluklar :)

Ne güzel düşünüyorsunuz. Bence içinizden ne geliyorsa onu yapın. Sizin içinize sinmeli. Etraftakiler zaten konuşmak için konuşur, kimse fikir sormadığı halde.
O ne der bu ne der diye diye borç batağında düğün yapanları anlamıyorum anlamayacağım.

X