Herşey Gösteriş mi?

Aynen ilk çocuğumda hamilelik fotoğrafları, baby shower, isimli kapı süsü, hastanede şerbet, isimli kurabiye falan hiçbiri yoktu. Eşim sabah pembe kağıtlı çikolata almıştı. Tek ikram oydu odamızda. Doğumdan sağlıkla çıkmak tek düşüncemdi. Sonrasında da o mizansenli kıyafetli bebek anne fotoğraflarından hiç çekmedim. Düğünde de tek düşünce bir ömür mutluluk olmalı. Gerisi boş bence. Ha merakı olan yapsın bilemem. Ama ilgimi çekmez şahsen.

sana şu kadarını söyleyebilirim: düğün senin düğünün, gelin sensin ve canın neyi nasıl yapmak istiyorsa öyle yap, çünkü kimseyi ilgilendirmez:21: ben de birkaç aya evleniyorum ve makyajımı kendim yapıcam, saçımı bile o gün gelin olduğumu söylemeyip kuaförde sade bir topuz yaptırmak istiyorum. saç aksesuarımı tesadufen bir bujiteride gezerken görüp beğenip aldım, 50 tl. Sadeligi seviyorum ve beni mutlu eden sey bu. Ayrica başına gelin kelimesi eklenip( gelin saci, gelin makyaji, gelin arabasi vs) pazarlanan herseyi normalinden 5 kati daha pahali kaktirdiklari icin ben bunlara o paralari dokmek hic istemedim ve o yuzden daha minimalist bir gelin olmak hedefim:KK16:

Bende hic o trendlere uymadim :KK70: ayni tepkiyi aldim ana hic umrumda olmadi zaten yeteri kadar stresli ve teasli geciyor ... cimri oldugumdan mi bilmiyorum :-) ama bana cok sacma gelmisdi :confused:

Bende hic o trendlere uymadim :KK70: ayni tepkiyi aldim ana hic umrumda olmadi zaten yeteri kadar stresli ve teasli geciyor ... cimri oldugumdan mi bilmiyorum :-) ama bana cok sacma gelmisdi :confused:
hahahha :) ben cimri değilim mesela bir yemek odası takımı ve koltuk takımı aldım ki hiç acımadım ama bu konular sanki benden başka herkesi mutlu edecekte beni sinir edecek gibi geliyor :KK70:

Gelin başını ve makyajımı kardeşim yapicak herhangi bir kurs almadi ama makyajı profesyonel derecede yapar saçta da orta salaş ve cicek taç takacağım için ne makyaj ne sac giderim var
Birde o kuaföre pesine takılan kan emiciler olur o gün hazır gidelim bizde bi fon bisi yaptırırız bakım yaptırırız diyen onların hayali suya düşer oraya verceğim bilmem kaç bin parayla 4 gün tatil yaparım bir otelde keyfimi sürerim
Ha çok hesap yaptığımdan değil kan emici beslemekten ve aptal yerine konmamak için cok düşünürüm her konuda o yüzden
Yoksa damat tarafından altın istemekte gayet cüretkar oldum hem üstüne katip ev alırım diye hemde saç makyajdan çok millet takılan altınlara bakar:KK45::rolleyes:

hahahha :) ben cimri değilim mesela bir yemek odası takımı ve koltuk takımı aldım ki hiç acımadım ama bu konular sanki benden başka herkesi mutlu edecekte beni sinir edecek gibi geliyor :KK70:
Ayneeen sinir bozmaktan baska hiccc birsey degil vallah hiic ugrasamam demisdim :KK70: ki hic pisman degilim :)

Kına gecesi ve dugune gelene hediye dağıtmak kadar anlamsız bir şey Yok :)
Zaten hepsi çöp.
5 yıldızlı otelde oldu kına gecem, hediye falan dağıtmadım,
Dugunumde aynı şekilde bir otelde havuz başındaydı,3 tane badem şekeri vereceğim diye kastırmadım. Nikah şekeri falan yoktu yani :)
İnstagram da etiketleyeceğim diye kendinizi kasmayın.
Şu fenomenlerden biri gelin tacını Ali express ten aldığını söylemiş, sonra bir arkadaşım evlenirken deneme amaçlı bir taç söylemiş, zamanla ne hale gelir bilmiyorum :) ama 30 liraya kız Harika bir gelin tacı almış oldu...çiçek zaten canlı çiçek hoş duruyor, yaptırırsınız bir yere...
Bride yazan sabahlık hakkında yorum yapamadım :)) her şey tamam bir o eksik kalsın :)

Dağıtacağın şeker yada alacagin taç yada giyeceğin bride yazılı sabahlik cokta onemli degil ama saçın ve makyajın mutlaka iyi ve profosyonel biri tarafindan yapılmali
Sonucta ömür boyu o fotograflar saklanacak
Cevrenizdekilerin yap demesinin sebebi,ileride pisman olmamanız içindir.
Hani zamaninda yapmadim keske yapsaymışım gibi icinizde kalmasın diyedir yani
Kotu niyetli olarak soylemiyorlardir bence

Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Kınada hediyelik yaptırmadım.Nikahımı düğünden ayrı yaptım hediyelik yine vermedim.Kuaförde çekimim olduğu için(fotoğrafçı hediye etmişti)Bride yazan sabahlıktan giydim:KK54: Kuaförüm normal bi kuafördü.Şimdi doğum yapıcam yine hediyelik vermicem zaten mevlütte dağıtılıyo.İnstagramda gördüğümüz herşeyi yapmaya kalksak mafoluruz ya.Yetişemeyiz ki .Bazı şeyler banada fazla abartı geliyo:KK51:

trendi boşver yahu o bride yazılı bilmemneler cidden artık çok komik geliyor bana. sanırsın kraliyet ailesi düğün yapacak. senden tek farkım nikah şekeri dağıtırdım ben olsam. nikah şekeri görünümlü tohum dağıtan görmüştüm, o fikir de güzel.

Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
Tabi ki yaptırmak zorunda değilsin hatta istemiyorsan millet istiyor diye yaptırmamalısın çünkü bu sana mutluluktan çok mutsuzluk verir. Zira ben de dayatmalardan hiç hoşlanmam

Valla hediyelik kisminda benim icin durum suydu, kimse icin degil kendim sevdigim ozendigim ve istedigim icin maddi olarak imkanim oldugu icin yaptim. Ise yaramayan bsy yapmadim. Anahtarlik havlu sabun ve mum soz kina nikah icindi.
Kardesim taki kutusu yapti ama imkani azdi ve az sayida nikahta yapti
Ama sabahlik yaptirmadim aklima bile gelmedi
Gelinligi ciftlemedim evden cikista ayri bsy giymedim ama bu aklima gelseymis iyimis cok rahatsiz oldum dugun icin sehir degistirmistim esim damatlik degilde takim giydi kendimi akil edemedim toplamda bir gun 8; ikinci gun 17;saat gelinlik giydim doydum 2 kucuk cekimde yaptik iyki kaliteliymis ve dayanabildi.
Gelin sacimi istedigim ve guvendigim tek kuafore yaptirdim. Benimle kardesim ve kuzenim geldi biri sadece makyaj yaptirdi hala gelin sacima ne verdigimi ne kdr bahsis biraktiklarini bilmem. Esimin akrabalarini gorumcem odemisti.
Yani bu isler anlasma imkan ve isteginize bagli
Icinize sinmeyen hic biseyi yapmayin yaptirmayin.

Yapma, bigun bu moda gecicek. Instagram veya bu modalar demode olucak, icsellestirenler bile neden yaptik vs. Die dusunebilir. Ki sen icsellestirmiosan cok pisman olursun. Onun disinda ben ne olursa olsun birseye ederinden fazla para verdigimde uzuluorum ve bence dugun piyasasi belki de en bozuk piyasa. Herkes bi defa oluo die sallamio ama resmen dolandirilioruz. En ozel, guzel gunum fln gazlariyla.

Kina , dugun hediyesi gereksiz degil bence hatira olarak kalacak.

Sac makyajda onemli:)))Tanimadiginiz bir kuafore gidip sac makyaj isteyin, geneli ya konsere cikacakmissiniz gibi yapıyor yada gelin degilde düğün davetlisi gibi.
Bazi ayrıntılar önemli bence.

Yapmak icin degil istediginiz icin yapın. Mesela instagram stili yaptirmak zorunda değilsiniz. Kendi istediginiz gibi yaptırın.

Ha zorunlu degil tabi istemiyorum diyorsanizda yine yaptirmayin:))))

Eğer içinizden gelmiyorsa daha sonra içimde kaldı diyeceğiniz bir şey olmaz. İçinizden gerçekten geliyorsa yok gösterişe mi girer yok ondan gördü de mi yaptırdı vs demeden ne istiyorsanız nasıl istiyorsanız yaptırın

Kimi insanlar öyledir tercih meselesi ya ama millet dedi diye hiçbirşey yapma. Ben nişanda kendi gelin başımı makyajımı yapmıştım düğün çiçeğini kendim yaptım malzemeleri alıp mesela düğün ayakkabimda hep giydiğim bi ayakkabıydı beyazlı kremli nişanda da giydim hatta bana da laf ettiler çok umrumda bile olmadı

X