Herşey Gösteriş mi?

Ben düğün salonu bile istemiyorum millet göbek atacak diye verecek param yok açıkçası. Kendim göbek atacak olsam belki derdim ama ıhh kendim de oynamıyorum.
Ama gelinlikti makyajdı özenirim sonuçta özel birgün maddi imkanın yettiğince bunları yap derim

Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
8 sene olacak evleneli.
Kına gecemde hediyelik dağıtmadım. Kuruyemiş,börek,yiyecek,içecek vs vardı gayette güzel oldu.
Nikah şekeri bende yaptırmadım,şık bir davetiye ve güzel bir mekanda(boğazda)yemekli düğünüm oldu. Fotoğraf çekimi bile düğün mekanının anlaşmali olduğu yerle yine düğün mekanında yapıldı.
Iyi bir kuaför seçtim ama ,porselen makyaj yaptırmıştım ve hayat kurtardı akma,bulaşma vs olmadı. Onun dışında kimseye sabahlik vs yaptırmadım.
Çiçegimi canlı çiçek(lilyum çok severim onu tercih etmiştim)buketi yaptırmiştım,eşime söyledim arabayı süsletirken buketi yaptırdı tamda istediğim gibiydi.
Gelinliğimi diktirdim,gelinlik denedim başta bir iki tane,içime sinmedi,kafamda model belliydi ona göre diktirdim,her provaya severek gittim,çok ta beğendim,hatta gelinlik kumaşını bile gidip kendim seçtim ,seçerken saçım için aksesuar da almıştim(lilyum şeklinde beyaz taşlı bir çiçekti)kuaforde onu taktırdım saçıma.
Hiçbirini de aman ucuz olsun mantığıyla yaptırmadım açıkçası. İçimden geleni istediğimi yaptırdım. Zevkime göre seçtim karar verdim,herşey istediğim gibiydi.
Geriye dönüp baktığımda yada şu an yapilan kına gecelerini/düğünleri görünce en ufak bir pişmanlığım da olmadı,şu da olsaydı bunu da yaptırsaydım diye.
Herşey istediğim gibi olduktan sonra niye pişman olacaktım yada neyin eksikliğini hissedecektim ki zaten.
Boşverin. Sizde neyi nasıl istiyorsaniz öyle yaptırın. Kendinizi nasil iyi ve mutlu hissedecekseniz öyle olsun. Kim ne derse desin. Artık sektör haline gelmiş bu tip şeyler ve genelde gösteriş amaçlı oluyor.
Ikinci doğumumu yapacağım ve hastane odası süslemeyeceğim mesela ben.Ilkinde de yapmamıştim. Kaliteli bir çikolata yaptırmıştım,yine aynını yaparım,ondan da pişmanlık duymadım,gayet memnunum tercihimden. Canımla uğraşırken,uykusuz yorgunken,sırf bu bir ritüel haline geldi ,herkes yapiyor diye istemedigim/asla bana birşey katmayacak,zevk almayacağım şeyi neden yapayım ki? Yapmayacağım yani. Kimin ne yaptığı da beni zerre ilgilendirmiyor. Tercihtir yapana saygı duyarım ama bana gereksiz geliyor.

bride yazan sabahlık mı:KK70:
ilk defa duydum daha neler uydurcaklar acaba..
Oda birşey mi.
Geçen akşam haberlerde izledim,nedime kiralaniyor kınada/düğünde gelinle çıkıp oynasın diye :KK66: 5-6 tane kız,kına da bindallı düğünde nedime kıyafeti giyip geline eşlik ediyorlarmış. Röpörtajda diyorlar ki biz gelinden daha sade olmaya çalışırız,gelin ön planda olmalı,ortamı coştururuz vs vs. Dedim yuh artık daha neler duyacağız.
Daha neleri var kimbilir.

Kızlar selam, yakın zamanda düğünüm olacak benim kafam bazı konularda çok karışık. Mesela kına gecesinde hediyelik dağıtmak istemiyorum ( zaten eğlenceli bir kına gecem olacak ) yada nikah şekeri dağıtmak istemiyorum ( nikah düğünde olacak ve zaten güzel bir yerde düğün yapıyoruz ), kuaförde hazırlanırken kızların giyindiği Bride yazan sabahlıklardan yaptırmak istemiyorum zaten herkes giyindi, gelin tacımı- gelin çiçeğimi sırf sayfalarını etiketleyeceğim diye instagram'ın pahalı butiklerinden almak istemiyorum, gelin başımı ünlü kuaför yapsın sayfasına koysun diye düğün günü 3 katı para ödettirmek istemiyorum...
Bunun gibi bana gereksiz gelen şeyleri yaptırmak istemediğimi söylediğimde çevremdekiler aaa olur mu artık trend bu neden senin hevesin yok, yapmazsan sonra pişman olursun, senin için geçmiş gibi yorumlar alıyorum. Aslında ben hevesim olan herşeyi yapıyorum ama bunlar bana gösteriş gibi geliyor. Ben kimsenin dağıttığı magneti saklamadım mesela, ya da gelin tacını kim yapmış diye incelemedim. Bir de düğün masrafları içinde bunlara ne gerek var diye düşünüyorum.
Hiç birini yapmadım gayet de memnunum. Sadece gelin ve damadı yolmak üzere yapılan antin kuntin isler ve açıkçası çok özenti duruyor. Gördüğümde gülüyorum. Siz de millete kulak asmayın. Onların gormemislikleri yüzünden paranız heba olmasın. Ayrıca kına nisan hediyeligi nedir. Sen evleniyorsun sana hediye versinler. Son yıllarda artik öyle bir furya başladı ki insanlar yakında cenazelerinde tabut şeklinde hediyeliklerin içinde helva dağıtacak.

Aynen ilk çocuğumda hamilelik fotoğrafları, baby shower, isimli kapı süsü, hastanede şerbet, isimli kurabiye falan hiçbiri yoktu. Eşim sabah pembe kağıtlı çikolata almıştı. Tek ikram oydu odamızda. Doğumdan sağlıkla çıkmak tek düşüncemdi. Sonrasında da o mizansenli kıyafetli bebek anne fotoğraflarından hiç çekmedim. Düğünde de tek düşünce bir ömür mutluluk olmalı. Gerisi boş bence. Ha merakı olan yapsın bilemem. Ama ilgimi çekmez şahsen.
Doğum gibi bir olaya fon çektirip gidebilecek kadar sogukkanli, doğumdan sonra birazdan düğüne gidebilecekmiş gibi makyajlı ve süslü olanların uzaydan geldiğine inanıyorum. Benim o an tek derdim önce çocuğumun sonra da benim canımdı. Doğumdan önce kendime lohusa sabahlığı ararken gördüğüm pullu, parlak, gecelikten çok abiye elbiseye benzeyen takımlar ve taşlı tüylü adına lohusa terliği denilen acayip şeyler gördüm ya ben, artık daha büyük acayiplik görmem herhalde.

Aynen kac kisinin nikah sekeri duruyo? Icinden geleni yap.. hersey gosteris olmus dvet. Bizim dugunler bile gosteris zaten

Doğum gibi bir olaya fon çektirip gidebilecek kadar sogukkanli, doğumdan sonra birazdan düğüne gidebilecekmiş gibi makyajlı ve süslü olanların uzaydan geldiğine inanıyorum. Benim o an tek derdim önce çocuğumun sonra da benim canımdı. Doğumdan önce kendime lohusa sabahlığı ararken gördüğüm pullu, parlak, gecelikten çok abiye elbiseye benzeyen takımlar ve taşlı tüylü adına lohusa terliği denilen acayip şeyler gördüm ya ben, artık daha büyük acayiplik görmem herhalde.
Aynen ya zaten saftin kaymis oluyo:))

Diğerleri neysede kuaför önemli saçını beğenmezsen en güzel gününde kötü bi saçlamı durcaksın üzülmez misin saçın makyajın kötü olursa istediğin gibi olmazsa kuaföre verilen paraya açıma bence

Cok haklisin hic de pisman olmiyorsun en akillicasini yapiyorsun :KK66: Ben her seyimi en luks en pahalidan yana degil icime sinenden yana kullandim hic pisman degilim.

İstediğin şeyleri yap o senin tek düğünün, istemediğin hiç bir şeyi yapma o senin ve eşinin tek düğünü. Magnet uğruna harcanacak 500 liraya evine gayet güzel bi kahve makinası alırsın. O salak “gelin” şeylerini bir kereden fazla giymeyip bi sürü para harcayacaksın onun yerine kullanışlı bi kaç pijama alırsın m&s da çok güzel şeyler var. Yani bence çok haklısın gerisini salla :) bi kere gelin oluyorum şımarıklığı yüzünden abuk subuk bir pazar oluştu sanki Paris’te yaşıyorlar da eksik kalmayacaklar :KK70: bence bazı şeyler inanılmaz komik oluyor çiğ duruyor

Aynen biktik artik heleki simdi de söz masasi ve dogum gunu masasi oluyor ya tek masa uc bes balon o masanin önunde sirayla 50 kisi resim cekiliyor ya artik kusasim geliyor.. Yapmayin ne olur daha sade daha guzel olur bir seyi herkes yapinca cok siradanlasiyor özelligini kaybediyor.Bende yapmadim hicbirseyimde magnet hatta bebgim dogunca dogum gunu bile kutlamak istemiyorum okadar biktik gösteristen

Bence kendi görünüşün ve eşinin görünüşü için yapabildiğinin en iyisini yap gelinlik damatlık taç saç makyaj fotoğraf anlamında.Diğerlerini de salla eğer istemiyorsan.Kendine odaklan yani.Ivır zıvır şeyler hep diğerleri.

Tac zaten bana cok sacma geliyor. O kadar kalitesiz duruyor ki üstelik. Ben hic takmamistim. Sade bir topuz yaptirmistim. Bride sabahlik resmen israf. Sadece 10 dakika giyerler bence, o'da fotograf icin.

Sadece nikah sekeri dagitmistim. Söz+nisan ayni gündeydi zaten. Simdi bakiyorum özel nisan pastalari, magnetler. Ondan sonra ceyiz adina bilmem kac set kahvaltilik, tatlilik, bardaklar,.. O kadar cok para bence bosuna gidiyor. Ondan sonra dügünden sonra gencler gezemiyor. Eh ama insta'da felaket like almis oluyorlar! Deger oluyor!

Aklıma bir arkadaşımla nişanlısı geldiler , düğün yapmayıp sade bir nikahla evlendiler , düğün için ayırdıkları parayı da çocuk esirgeme kurumuna bağışlamışlardı , herkes ne kadar kınamıştı.Yani kınayan insanların bakış açısını burdan hesapla.Muhtaç çocuklara yardım etmeyip gösteriş için düğün yapsalardı kınanmıcaklardı.Boşver milleti.

Oda birşey mi.
Geçen akşam haberlerde izledim,nedime kiralaniyor kınada/düğünde gelinle çıkıp oynasın diye :KK66: 5-6 tane kız,kına da bindallı düğünde nedime kıyafeti giyip geline eşlik ediyorlarmış. Röpörtajda diyorlar ki biz gelinden daha sade olmaya çalışırız,gelin ön planda olmalı,ortamı coştururuz vs vs. Dedim yuh artık daha neler duyacağız.
Daha neleri var kimbilir.

Evet bu yeni bir fürya. Eskiden gelin damat biraz heycanli, biraz utangac salona girerken, simdi ise show pesindeler. Bunu organizasyonlar yapiyor ve millet buna para harciyor. Ben evde yaptim, tüm sevdiklerim. Biri el kamerasi ile birazini kayit etti o kadar. Simdilerde ise hem nisan, hem kina, hem dügüne o kadar para harcaniyor ki.

Nikah şekeri, kına hediyesi vs dağıtmadım.
Kına gecemde de düğünümde de kuaföre gitmedim makyajımı kendim başımı da kız kardeşim yaptı.

Neyi nasıl istiyorsan öyle yapmalısın. Ben yapmamıştım ve 4 yıl oldu hiç pişman olmadım bana kalsa düğünde yapmazdım kumsalda şade bir nikah istedim ama aaooaoaoaoaoa olur mu hiiiçç bize yakılmaz diyim davul çaldırdı eşim dan dan :halay:

X