Bir ay önce tesadüfen eşimin cep telefonunda uzaktan çekilmiş tanımadığım iki kadının fotoğrafını buldum. Fotoğraflar çok uzaktan sanırım arabanın içinden çekilmiş. Görür görmez kendimi nasıl hissettiğimi anlarsınız. Çok üzüldüm. Sabaha kadar uyuyamadım. İçim içimi yedi. Aklımda bin tane şey geldi. Ertesi gün dayanamadım ve kendisine sordum bu nedir diye. Eşimin açıklaması şöyle:
İş yerinde eşimle beraber çalışan bekar bir erkek arkadaşı var. Bunlar ikisi her gün şirketin aracı ila işe gidip geliyorlar. Eşime göre olay şöyle olmuş: eşim arabayı sürerken arkadaşı eşimin telefonundan şaka olsun diye yoldan geçen o kadınların fotolarını çekmiş. Hata abi fotoğrafları telefonun arka plan da yapayım mı diye şakayı uzatmış. Bunlar da şaka olsun diye gülmüşler. Eşim de bu olaya önem vermediği için o fotoları unutmuş bile. Ona göre o fotolar böylece orda kalmış.
Arkadaşın fotoğrafları neden kendi telefonundan değil de senin telefonundan çekiyor sorunca, ne bileyim ben diyor . O andaki yapılan bir şaka diyor .Benim kötü bir niyetim olsa o fotoları silerim diyor orda bırakmam. Tabi ki bu açıklama beni tatmin etmedi ve bir kere içimde bir şüpe düşürdü. Sağlık sorunlarım yüzünden biliyorum ki konuyu uzatsam kendimi daha üzeceğim . Bir yanım inanayım derken bir yanım gözünü aç dikkat et diyordu. 2 gündür eşime çok soğuk davrandım. Eşim açıklamasından sonra her şeyimi karıştırıyorsun diye suçlamaya başladı beni . Sonra ben soğuk davranınca iki gün boyunca bana iyi davranmaya başladı.( iyi davranması suçlu olduğundan mı bilmiyorum artık )
Neyse bir şekilde bu konu unutuldu gibi derken ikinci bir şok yaşadım. O günden sonra içimde bir şüphe oluştu diyorum ya,yoksa normalde bu kadar kontrol etmem.Eşim duştayken yine telefonuna baktım. Eşime yukarıda basettiğim o iş arkadaşından iş saatin sırasında gelen bir mesaj: abi koş senin bakancı burda. İlk okuduğumda ters bir şey aklıma gelmedi. Sonra senin bankacı burda okuyunca, niye senin demiş diye şüpelenmeye başladım. Eşime sordum bu arkadaşın ne biçin mesajlar atıyor böyle, senin bankacı kim ki böyle mesajlar atıyor dedim.
Eşimin açıklaması hazır : İş yerinde sigara içildiği bir yer varmış. Orda bir gün çalışanlar sigara içerken bankacı bir adam varmış. Eşim ve adam siyasi konularda sohbet ederken biraz tartışmışlar. Bu yüzden eşimin erkek arkadaşı o adamı yine orda görünce şaka olsun diye eşime abi koş seninki burda diye mesaj atmış. Eşimin açıklaması bu.
Bu adam ya gerçekten söylediği gibi suçsuz ya da bana çok güzel yalan söylüyor. Üst üste böyle şeyler yaşayınca ben dikkatlı olmaya karar verdim. İş çantasına bir bakayım derken 3 şok.
Çantasında ismi duyulmuş bir hotelin küçük bir şampuan şişesini buldum. Hani üzerinde hotelin adı yazar ve yıkanmak için odaya bırakılıyor ya. Bu hotelin adresini netten araştırdım. Bizim oturduğumuz şehirde değilmiş. Başka bir şehirdeymiş, tatil için gidilen bir yer. Bu arada eşim ayda bir iş için şehir dışı çıkıyor. Ama basettiğim hotelin bulunduğu yere değil. Başka şehire gidiyor. Şimdi aklıma bin tane senaryo gelmeye başladı. Bu adam o hotele gitmemiş ise bu şişeyi nerde buldu ?! Hotele gitmişse orda ne işi vardı. Allahım yine kafam karma karışık oldu. Yine üzülen ben. Söylemesem içime ata ata daha kötü bir hal alacaktı. Söylesem sen her şey ters anlıyorsun, her şeyime karışıyorsun diye beni suçlayacaktı. Ama dayanamadım ve söyledim.
İlk önce eşim işteyken tepkisini öğrenmek için mesaj attım. Dedim ki bir akrabamız tatile gelecekmiş. x hotele rezervasyon yaptırmışlar. Bana sordular orası nasıl bir yer diye . Ben bilmiyorum ama eşime sorayım dedim, eşime sen x hoteli biliyor musun nasıl acaba ? Eşimin cevabı : yok aşkım bilmiyorum. Eve gelince o şampuan şişesini çıkarıp o hoteli bilmiyorsan bu şişe sende ne işi var diye fırlatım yüzüne. İlk tepki güldü . Sonra hemen açıklaması hazır. İş seyahatine giderken ( başka bir adamla gidiyor ) iş arkadaşın bu şişelerden evde varmış ( daha önce hotelden almış artık ) ve yanında almak için evde kendi şampuanı ile dolduruyormuş. Eşim de demiş ki gititkleri yerdeki şampuanlar saçı çok kötü yapıyor . Bu da benim evden getirdiğim şampuan var ve böylece eşime o kutuyu vermiş o da çantasına kalmış. Bu açıklama inandırıcı mı sizce? Bana gerçeği bu diyor. Sen iyice paraonyak oldun diyor. Bir de şimdi mesaj atıp bana senin yüzünden işe konsantre olamıyorum diyor. Yani suçlu olan yine ben oldum. Şimdi sizin fikrinize ihtiyacım var. Bu durumda olsanız aklınızda aynı şey gelmez mıydı? Hesap sormaz mıdınız ? Kafanız karışmaz mıydı ? Eşimin açıklamalarına inanır mıydınız ? Eğer inanmazdınız bundan sonra nasıl davranırdınız ? Ne yapardınız ? Yani ben mı abartıyorum olayı ? Ben mı üstüne çok geliyorum ? Bu adam bana yalan söylüyorsa bu yalanları nasıl bu kadar çabuk ve yüzü kızarmadan söyler? Hani insan yalan söylediği zaman anlaşılır ya . Adamada öyle bir hal yok. Hemen anında açıklaması hazır. Ama hep suçlu arkadaşları mı olur ? Bana beni boşuna suçluyorsun diyor. Benim yaptığım bir yanlış yok diyor. Üstüne gitmek istemiyorum ama hep kafamı karıştıran sebepler yaratıyor. Çok üzülüyorum yine olan bana oluyor iyice sağlığımı mahvettim.