- 26 Ağustos 2010
- 1.923
- 981
- 373
- 34
Her şey zamanına göre yapılır ama tutup da adaletsizlikler yapılırsa da evlatlarına yapmış olur geline değil bence. Ben evlenirken altının gramı 100 lira idi bana 130 gram taktılar. Eltim evlenirken altının gramı 1500 lira idi 50 gram takabildiler. Bana dünyanın eşyası alındı iki takım koltuk yemek odası salonu konsolu büfesi. Çok heves ettiler annemle kayınvalidem ama eltim istemedi zaten oturduğu ev küçük iki üçlü koltuk bı televizyon koyabildi. Ama bana mahalle arası gibi bir salonda düğün yaptılar. Onun salonu daha güzeldi mesela. Hoş ben düğün değil nikah dedim kabul ettiremedim nere olursa olsun ilgilenmedim. Ama eltim muhitin güzel salonlarından istedi. Kayinailem yapabildiklerinin en iyisini yapmaya çalıştılar çünkü çocukları için yaptılar.
Görümcem evlendi evini dizdik her şeyi dört dörtlük oldu. Eltileri beni kenara çekip akıllarınca benim görümcem diye cekistirmeye çalıştılar. Yoo her şeyi çok güzel oldu ben çok beğendim dedim diye hirslanip görümcemin eşyalarının aynısını aldırdılar. Halısının perdesinin aynısını gidip yaptırdılar. Millet üstlerine güldü. Valla büyükler büyük olursa aradaki adaleti evlatları için sağlarlar. Aksi halde çocuklar arasına nifak giriyor ki yapmak zorunda da değiller. Hediye bile olacaksa adaletli olmak lazım bence.
Görümcem evlendi evini dizdik her şeyi dört dörtlük oldu. Eltileri beni kenara çekip akıllarınca benim görümcem diye cekistirmeye çalıştılar. Yoo her şeyi çok güzel oldu ben çok beğendim dedim diye hirslanip görümcemin eşyalarının aynısını aldırdılar. Halısının perdesinin aynısını gidip yaptırdılar. Millet üstlerine güldü. Valla büyükler büyük olursa aradaki adaleti evlatları için sağlarlar. Aksi halde çocuklar arasına nifak giriyor ki yapmak zorunda da değiller. Hediye bile olacaksa adaletli olmak lazım bence.