• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey eltimle aynı olmalı mı?

Her şey zamanına göre yapılır ama tutup da adaletsizlikler yapılırsa da evlatlarına yapmış olur geline değil bence. Ben evlenirken altının gramı 100 lira idi bana 130 gram taktılar. Eltim evlenirken altının gramı 1500 lira idi 50 gram takabildiler. Bana dünyanın eşyası alındı iki takım koltuk yemek odası salonu konsolu büfesi. Çok heves ettiler annemle kayınvalidem 😅 ama eltim istemedi zaten oturduğu ev küçük iki üçlü koltuk bı televizyon koyabildi. Ama bana mahalle arası gibi bir salonda düğün yaptılar. Onun salonu daha güzeldi mesela. Hoş ben düğün değil nikah dedim kabul ettiremedim nere olursa olsun ilgilenmedim. Ama eltim muhitin güzel salonlarından istedi. Kayinailem yapabildiklerinin en iyisini yapmaya çalıştılar çünkü çocukları için yaptılar.

Görümcem evlendi evini dizdik her şeyi dört dörtlük oldu. Eltileri beni kenara çekip akıllarınca benim görümcem diye cekistirmeye çalıştılar. Yoo her şeyi çok güzel oldu ben çok beğendim dedim diye hirslanip görümcemin eşyalarının aynısını aldırdılar. Halısının perdesinin aynısını gidip yaptırdılar. Millet üstlerine güldü. Valla büyükler büyük olursa aradaki adaleti evlatları için sağlarlar. Aksi halde çocuklar arasına nifak giriyor ki yapmak zorunda da değiller. Hediye bile olacaksa adaletli olmak lazım bence.

Hanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Yada mobilya vs? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
Çok Şükür Eltim yok. Yani düğünler dernekler zamana göre şartlara göre değişir. Mesela eltin har hafta temizliğe gitse kayınvalidene sen de gidecek misin ?

Sana elti gelecek kıza şimdiden üzüldüm keşke tanıdık olsa da uyarsak…
Ya bir de şöyle bir şey var yüzük bilezik kıza seçtiriliyor. Bu gidip teneke değeri düşen bir şey aldıysa kız da açık gözlü ise iyi bir şey seçmişse sorun kimde şimdi?

Ya bir de şöyle bir şey var yüzük bilezik kıza seçtiriliyor. Bu gidip teneke değeri düşen bir şey aldıysa kız da açık gözlü ise iyi bir şey seçmişse sorun kimde şimdi?
Bence tam tersi olur o dönemin fiyatıyla bu dönemin fiyatı aynı değil daha az alırlarsa hoşuna mı gidecek bayan elticiğin…

Baştan hasetli bu kız çok tehlikeli…

Aynı olmamalı, ben çocuklara gelinlere yapılan şeylerin illa aynı olması gerektiğini düşünmüyorum. Eliniz boldur çok yaparsınız, başka bir dönemde başka bir evlatta eliniz dardadır daha azı denk gelir.
Akrabaya dosta takılan altın için de aynısını düşünmüyorum, yeri gelir bir kuzeninize çeyrek takarsınız ama diğerine para takarsınız, aynı değeri verip vermemekle alakası yok, güç neye yetiyorsa zorlamadan yapılmalı

Hanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Yada mobilya vs? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
Ona sizden fazla fazla yapacaklar. Küçük gelin sonuçta. Her şeyin en iyisini alacaklar, bir dediği iki edilmeyecek. Prensesler gibi olacak.

Son düzenleme:
Ekonomik durumlar zamanla değişkenlik gösterebilir.Küçük hesaplar ise sizi hazımsız ve paracıl gösterir.

Allah kimseyi böyle küçük hesapçı etmesin ayyy evlerden ırak. Evinizde mutlu mutlu yaşayın Allah onları da mutlu etsin diyin geçin milletin alışverişinden size ne? İşsizlik seviyeniz cidden inanılmaz

Bence tam tersi olur o dönemin fiyatıyla bu dönemin fiyatı aynı değil daha az alırlarsa hoşuna mı gidecek bayan elticiğin…

Baştan hasetli bu kız çok tehlikeli…
Hasetliklr alakası yok bana 4 tane 15 gr taktılar bide takı seti ama yeni geline 6 tane takacaklar şimdi bu reva mı? Koltuk elbette aynı olamaz hemen abartmayın sizde sadece bilezik konusunda dedim.

Hasetliklr alakası yok bana 4 tane 15 gr taktılar bide takı seti ama yeni geline 6 tane takacaklar şimdi bu reva mı? Koltuk elbette aynı olamaz hemen abartmayın sizde sadece bilezik konusunda dedim.

Aile mi takıyor? Belki oğlan alıyordur?

Şimdi mesela benim kaynana 10 yıllık gelinine de aynı şeyi takmış ortanca gelinine de banada aynı şeyleri taktı…

Ama eşimin ekstra kendi aldığı takıları da oldu.

O dönemki maddiyat ile şu anki aynıysa bana yapılandan daha fazlası yapılırsa ister istemez üzülürüm ama pek de kafaya takmam sanırım, bilmiyorum.
Keza şu anda eşime ailesi tarafından yapılmayan yardım kaynım nişanlanırken yapılıyor ama biz evlenirken durumları çok iyi değildi şimdi daha iyi haldeler ve kaynımın maaşı da bizimki kadar iyi değil. O yüzden hepimiz destekliyoruz kayınbabam elini cebine atsın daha çok yardımcı olsun diye.
Maddi durumlar iki zamanda da aynıysa bence adaletli olunmalı ama sizin şimdiden bunları düşünmeniz ve kayınvalidenize böyle bir şey demenizi hoş bulmadım.

Ha bak
Aile mi takıyor? Belki oğlan alıyordur?

Şimdi mesela benim kaynana 10 yıllık gelinine de aynı şeyi takmış ortanca gelinine de banada aynı şeyleri taktı…

Ama eşimin ekstra kendi aldığı takıları da oldu.
Ha bak ona sözüm yok ama kv takacak kendisi dedi ondan diyorum

Ay her şeye eşitlik de cidden anlamsız ya. Kayınvalidemler peynir falan getirdiler, bize 1 eşimin abisine 2 tane almışlar. Eşimin abisinde 2 çocuk var, onlar daha kalabalık tabii ki 2 alacaklar. Kayınpeder eşime daha düşkün, üzülmüş bize az geldi diye. Kendi dolabındakileri de bize getirmiş. Noldu çöp oldu hepsi. Eşitlik değil az denklik peşinde koşun

Muhtemelen size baska bir şey daha almışlardır o kıza altın olarak takıyorlardır.

Back