adımlar atıyorum da sonra geri adım atıyorum.düşünce gücü ile zayıflayabilen yok ne yazık ki..
bu yüzden sürekli düşüneceğinize bir adım atın ve iradeli olun.
yapabilirsiniz.
Ablacığım benden size bir kardeş tavsiyesi Telefonunuza bilgisayarınıza bebiş resimleri yükleyin falan böyle görebileceğiniz yerlere tatlış bebek resimleri koyun. Bakınız irade kendiliğinden gelirArkadaşlar gerçekten bıktım bu konudan.
Bir ömür bunla uğraştım hala çözemedim.
30 yaşındayım 110 kiloyum. Zamanında 125 leri gördüm. Üç sene önce dukan ile 75 e düşmüştüm. Stres sıkıntı derken geri aldım hepsini ve şimdi veremiyorum.
1 yıllık evliyim eşim gözümün içine bakıyor kilo versem de hemen çocuk yapsak diye. Veremiyorum.
Ameliyat mı olsam bilmiyorum. Ameliyat olmak da sanki yenik düşmeye teslim olmak gibi geliyor. Daha önce verdim yeniden niye veremeyeyim diyorum. Bir gün iki gün yapıyorum üçüncü gün yine bozuluyor. O eski iradem inadım kalmadı....
Ama her an her dakika sabah uyandığımdan uyuyana dek hayatım bunu düşünmekle geçiyor. Nasıl kilo vereceğim?
Ne yapayım ben?
devamlı o ameliyatla alakalı ölümleri okuyorum haberlerde. bence çok riskli.apranxx cevabın için teşekkür ederim.
Niye son çözüm olmalı sence? Çok riskli bir ameliyat da değil bildiğim kadarıyla.
okumadım bakayım ama
bu ameliyat da öyle bir şey ki dışarıdan bakınca herkes çok memnun kilolar veriliyor, bu şekilde hayatını kaybeden ameliyat sonrası sorun yaşayan çok az kişi varmış doktorlar öyle diyor.
eşim de doktor olmamı istiyor hiç düşünmene bile gerek yok basit bir operasyon diyor.
ben bilemiyorum işte düşünüyorum
kolaya kaçmak yenilgiyi kabul etmek gibi geliyor
ama hayat böyle çok zor
çok terliyorum merdivenleri çıkarken ölecek gibi oluyorum
hiçbirşeyim yakışmıyor üzerime, yaşıtlarımın zevkle giyinmesini süslenmesini gıptayla öyle uzaktan seyrediyorum
İnsülin direnciniz için ilaç vermedi mi doktorunuz ? İnsülin direnci olan bir hastaya karbonhidrat yoğun bir diyet verilmemesi gerekir. Diyetisyeniniz insülin direncinizi göz önünde bulundurmadı mı ?
B vitamini , D vitamini değerlerinize bakıldı mı ?
Mide ameliyatını düşünmek için erken değil mi ?
Bir başka konuya da yazdım. Bir gazete haberinde , bir yorum dikkatimi çekmişti. Yorumcu bey , hasta olan mide değil beyin iken siz mideyi kesip biçiyorsunuz demişti. Düşününce ne kadar mantıklı değil mi ?
Obezite ameliyatlarını devletin karşılamaya başlaması , 100+ kilolara ulaşan hastalar için bir teşvik haline mi dönüştü istemeden.
Mide ameliyatlarında anlayamadığım temel nokta küçülüp büyüyebilen midenin , ameliyat sonrası yeniden büyümesi mümkünken mideyi kestirip biçtirmek neden ? Araştırınca şunu fark ettim. İnce bağırsak a gıda geçişi engelleniyormuş. Bir ömür bu şekilde yaşamak gerçekten çaresiz kalmadı iseniz , kısa vadede zayıflamaz iseniz ölüm riskiniz yoksa ne kadar mantıklı ?
Konuyla ilgili bir haber :
Ameliyat çözüm mü?
29.12.2014 08:35
Mide küçültme ameliyatları son dönemde medyada sıkça yer almaya başladı. Peki ameliyat çözüm mü? Konunun uzmanı Prof. Dr. Mesut Başak’a sorduk.
Son dönemde medyada çok sık yer almaya başladı mide küçültme ameliyatları. Özellikle ünlüler dünyasında pek çok kişi röportajlarda kilolarını vermelerinin sebebini mide operasyonlarına borçlu olduklarını söyleyince konunun bilinmeyenleri hakkında İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Doktor Mesut Başak Bey’e bu konuya dair sorular yönelttim. Bu operasyonların bütün yöntemler denendikten sonra tercih edilmesinin altını çizen Prof. Dr. Başak, konunun hayati boyutundan da özellikle söz ediyor. Kiloları ile başı dertte olanlar, obez olanlar bu sohbetimizi dikkatle okusunlar. Aniden verilmiş bir karar bazen ömür boyu oluşabilecek sıkıntılara sebep olabilir zira.
MİDE AMELİYATLARI
Mide ameliyatlarından kısaca bahseder misiniz?
Kiloları vermek amacıyla yapılan ameliyatların iki çeşidi var. Birincisi midenin küçültülmesi operasyonu. Bu enine veya boyuna küçültme şeklinde iki şekilde yapılır. Diğeri de midenin çıkışındaki ince bağırsak bölümü kesilip ince bağırsağın son kısmına veya kalın bağırsağın başlangıç kısmına bağlanması şeklinde. Bu durumda ince bağırsak kullanılmıyor, kullanılmadığı için de gıdalar emilemiyor ve bunun sonucunda da kişi zayıflıyor.
Son dönemde bu ameliyatlardan sıkça söz edilmesinin sebebi bu yöntemi doktorların daha çok tercih etmesi mi yoksa hastaların bu ameliyatı olmak istemeleri mi?
Bazı doktorlar özellikle genel cerrahlar tercih ediyorlar bu yöntemi. Çaresiz kalan hastalarda maalesef bu tedavi yöntemini tercih ediyorlar.
KİMLERİ KAPSIYOR
Bu tedavi yöntemi kimlere uygulanmalı ?
Kişinin obez olup olmadığını anlama yöntemleri var. Bunların en çok kullanılanı vücut kitle endeksidir. Bu; kişinin ağırlığını boyunun karesine bölünmesi demek. Endeks 18-25 arasında ise normal, 25 - 30 arasında fazla kilolu , 30 un üzerinde ise obez diyoruz. Obez olanlarda kendi aralarında üç gruba ayrılır. Kitle endeksi 30-35 arasında olanlara hafif obez, 35-40 arasında olanlara orta derecede obez, 40 ın üzerinde ise ağır obez /morbit obez diyoruz. Bu zayıflama operasyonu yapılacak kişilerin vücut kitle endeksleri kırkın üzerinde olmalı. İkincisi bu kişilere diğer zayıflata yöntemlerinin hepsi uygulanmalı ve sonuç alınamamış ise en son çare olarak ameliyat tercih edilmelidir.
Ameliyat sonrası yaşanacak muhtemel sıkıntılar nelerdir?
Ameliyatın cinsine göre sıkıntılar çıkabilir. Eğer bir küçültme operasyonu ise bu kişilerde bulantı ve kusma oldukça fazla görülebilmekte. Eğer bu by- pass şeklinde yapılan bir ameliyat ise o zaman kişide ince bağırsak emilimi devre dışı bırakıldığı için maalesef birçok vitamin eksikliği ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla bu vitamin eksiklerinin hastalıkları ortaya çıkmaya başlıyor .
ÖLÜM RİSKİ VAR
Bu yöntemlerin hayati tehlikesi var mıdır?
Evet mide ameliyatlarında ölüm riski oldukça fazladır. Kelepçe de bunlardan biri sayılıyor. By pas da da mide de delinmeler, damarların kanaması ve kişinin giderek kilo kaybetmesi ve yeterince gıdaları alamamaları sonucunda maalesef ölüm ortaya çıkabiliyor. Basında da bunun örneklerini çokça okuduk. Bu açıdan bu tedavi yöntemini çokça düşünüp en son gerçekten yapılacak tedavi bu olduğu için tercih edilmeli.
Küçülen mide çokça yemeye devam edildiğinde yeniden büyür mü?
Tabi bu operasyonun şekline bağlı. Bazılarında tekrar büyüyebilir. Çünkü mide bir balon gibidir. İçine üfledikçe o balon büyür üflemezseniz o balon küçülür. Bu açıdan tekrar büyüme olabilir ama kelepçe ameliyatlarında bu büyüme şansı daha azdır. By-pas da büyüse de büyümese de çok önemli değil çünkü yenilen gıdalar ince bağırsağa uğramadan kalın bağırsağa geçtiği için midenin küçük ya da büyük olmasının bir etkisi yok.
OBEZİTEDE AMELiYAT SON ÇARE
Hızla verilen kilolar vücudun diğer organlarını etkiler mi?
Normalde haftada bir kilo ya da ayda 4 kilo verilmesi ve bu rakamların üzerine daha fazla çıkmamak gerekir. Eğer kişi bu rakamlardan çok daha fazla kilo verirse vücutta öncelikle şeker, şeker bittikten sonra yağ, yağlar da tükendikten sonra vücut başka kalori kaynağı bulamadığı için proteinlerini tüketmeye başlar. En önemli protein kaynağı kaslardır . Dolayısıyla kişinin kasları yavaş yavaş erir. Kalp kastan oluşur. Kişi eğer çok hızlı kilo vermeye başlarsa kalp kasıda erimeye başlar ve kişi ani olarak kalp ritim bozukluğundan ölebilir. Bunun haricinde beyin ,akciğer, karaciğer ve bağırsaklar da çok hızlı kilo verildiği zaman , fonksiyon bozuklukları meydana gelir ve organlarda çökme oluşabilir. Bu da ölümle sonuçlanabilir.
100 KiLODAN, 55 KiLOYA DÜŞTÜM
Rümeysa Hanım geçtiğimiz yıllarda mide küçültme ameliyatı olan bir isim. Her şeyi denedikten sonra , bu kararı vermiş. Hem ameliyat öncesinde hem de ameliyat sonrasında yaşadıklarını bizimle paylaştı.
Ameliyat öncesi psikolojinizden biraz bahseder misiniz?
1.60 boyunda ve 100 kiloydum .Az yediğim halde sürekli kilo aldığım için psikolojim bozuktu. Sürekli ağlıyordum. O dönem psikolojik tedavi de gördüm.
Ameliyata nasıl karar verdiniz?
İlaçlar kullanmama, diyet ve spor yapmama rağmen bir türlü kilo veremiyordum. Yapılan hormon terstlerinde troit hormonlarımın çalışmadığını ve hipotroit olduğumu söyledi doktorum. En sonunda ailemin de ısrarıyla ameliyat oldum.
AMELİYAT SONRASI DÖNEM
Ameliyat sonrası neler yaşadınız?
Ameliyat sonrası uyandığımda içimde kocaman bir boşluk vardı. Midem kesilmişti ve küçücük kalmıştı. Yeniden yemek yemeyi ve doğru beslenmeyi öğrenecektim. İlk ay çok sıkıntı çektim. Yemek yiyemedim, su içemedim. O dönem 100 kilodan 55 kiloya indim.
Peki sonra yine kilo aldınız mı?
Evet . Diyeti sıkı uygulamadığım için yeniden kilo aldım.
Peki sizin gibi kilo problemi yaşayan ve bu ameliyatı olmayı düşünenlere neler tavsiye edersin?
Eğer şişman olmaktan bıktılarsa ve bu durum sağlıklarını etkiliyorsa iyice araştırıp, doktorları da onaylarıyla olabilirler tabi. Ama işin bir de şu yönü var: Ben hala ne zaman yemek yesem midem acıyor ve ömür boyu da böyle olacak. Kusmak istediğim, yemeklerden tiksindiğim, yediğim anda çok doymuşsam acı çektiğim dönemlerde oluyor. Her boyutunu düşünüp karar vermeleri en doğrusu.
http://www.gazetevahdet.com/ameliyat-cozum-mu-2741h.htm
canım bu arada eşin işinden izin mi almıştı bu dönemde. sence işe devam ederken mümkün olur mu bu maceraya girişmek?Herşeyden önce ölüm riski %5 ve Dr bunu dan diye söylüyor...
Operasyon öncesi yapılan tetkikler çok uzun ve yipratici...en küçük bi sıkıntılı tahlil sonucunda hop başa donuyorsun...
Biz uludağ uni de olduk..Dr umuz ısının ehliydi biz neredeyse 150 küsürüncü amelyatiydik...hiç kaybi yok...mesela sigara içiyorsan buyur risk..
Şehir dışından gittik geldik sürekli tahlil için. ..son gece ağlayarak birbirimize sarılıp uyuduk...feciydi...o çok sonradan öğrendi ama ameliyattan bigün önce duydum ki bizim ilde bir kadın hasta hayatını kaybetmiş...soylenene göre Dr. Undan gizli wc de likir likir şu içmiş...ama ona söylemedim çünkü ısrarla bu tip haberleri duymak istemiyordu
Ameliyat bekledigimizden biraz uzun sürdü...ameliyathane kapısında ne kadar agladigimi tahmin edersin...içeriye kaç kere telefon ettirdigimi...Dr çıktı nihayet "esin açısından iyi ama benim geçirdiğim en zor operasyondu" dedi...Bütün yağlar sirtta toplanmış ve Dr çok zorlanmış...
Neyse çıktık Odamıza ama eşimin bilinci yerinde değil. ..hemşireler Dr.lar seferber oldu uyanmiyor diye...3-4 saatin sonunda nihayet gözünü açıp cevap verdi...o kısmı da tahmin edersin,ağlama pismanlik vs...
5 gün yattik...ilk hafta sadece su vb.
4 haftalık geçiş dönemli beslenme programı...eve geldiğimizde ramazan başlamıştı...bebek gibi baktım ona...corbasi ni yapıp 2 kez tel suzgeclerden geçirdim. ..sıvı dönemi nerdeyse 15 gün ama bize 15 ay gibi geldi...iştah ilk zamanlarda kaybolmuyor beyin hep yemeğe odaklı ama 2 kaşık çorba suyuyla doyuyor...sonra sonra ayrana başladı elma suyu vs...
Biz evde çocuklarla iftar yapamadık hiç. ..hep peynir ekmek gizli gizli yedik...bi gün kızım anne nolur köfte yap diye yalvardi kıyamadım çocuk oruçlu. ..kızartma nin kokusunu duydu bi tane istedi...veremem dedim daha pure döneminde bile değil neredeyse....dikişler çok önemli. .kaçak ihtimali var ve Allah korusun ki ölüm nedeni...ama psikolojisi o kadar bozuldu ki bi köfte yüzünden isitmedigim laf kalmadı...
Pure dönemi daha rahattı 3.hafta falan...sonra sonra az katı ve katılar...
mesela suan bile yemekte katı ve sıvıyı aynı anda tuketemiyor...yasak bir ömür hem mide bulantısı kusma oluyor hem de mide genişler dedi Dr. ..
Bilemiyorum ki ara ara sikintilarimiz oldu ama çok şükür ki şu an hersey yolunda...bünyesi kuvvetli...
1 yılda 50 kilo verdi...140 dan 90 a dustu...Spor sadece yuruyus yapti o da cok duzenli degil...diyetisyeni her ay görüyor ne zamanki hızlı verse hemen durduruyorlar...hem sarkma olmasın diye hem de sağlıklı versin diye...
Geçen akşam yemeği 1 dolma idi :) yemekten bi kalkisi var öf öldüm bittim diye...
Eskiden ameliyattan vazgecirmeye çalışanlar sürekli arayıp yol göster diyorlar ana eşimin ağzından hiç " ameliyat olun" lafı duymadım...yaşadıklarını anlatıyor ve tekrar diyet egzersiz tavsiye ediyor...ama kendisi için düşüncesi hep net "iyi ki olmuşum çünkü benim çarem yoktu "
Uzun olmuş ama inan yasadiklarimizin özeti sadece....Allah yardımcın olsun...bişey sorarsan cevaplarim yine de...ben o zamanlar ağlayarak yardım istiyordum forumlardan....
ben şöyle düşünüyorum normal kiloda gebe olmayan bir insan 9 ayda 26 kilo alamaz ve bunu inanılmaz bulur ya, aa gebeyken insülin 4 katına çıkıyormuş bir yerde okumuştum. bence benim insülinim açlık hormonlarım bir gebeninki kadar kötü durumda bu yüzden çok hızlı kilo alabiliyorum. kilo vermeden gebelik bu yüzden beni çok korkutuyor zaten kötü daha neler olur diye.Bu arada bende 86 kılo ıle doğuma gırmıştım..
26 kılo almıştım hamılelıkte..
Simdi ise 55 kıloyum..yeterki iste hepsi gider..
paylaşımın için teşekkür ederim
B vitamini , D vitaminini hatırlamıyorum bakılmamış olabilir. zaman zaman vitamin takviyeleri multivitaminler kullanıyorum ama pek etkisini göremedim.
diyetisyenim insülin direncim olmasına rağmen bana günde 8 dilim ekmek 3 meyve 4 bardak süt yazıyordu, diyetisyenlerin çoğu bu konuda kk daki çoğu insandan bilgisizler ne yazık ki. geriye de dukan gibi uç diyetler kalıyor. ikisinin ortasını tutturan bir diyet lazım bana göre, karatay gibi ama onda da kuruyemiş vb miktarını sınırlamakta güçlük çektiğimden kilo veremedim.
bir de bu "HER ŞEYİ DENEMİŞ OLMAK" çok yuvarlak bir kavram.... ne demek yani her şeyi denemek
Arkadaşlar gerçekten bıktım bu konudan.
Bir ömür bunla uğraştım hala çözemedim.
30 yaşındayım 110 kiloyum. Zamanında 125 leri gördüm. Üç sene önce dukan ile 75 e düşmüştüm. Stres sıkıntı derken geri aldım hepsini ve şimdi veremiyorum.
1 yıllık evliyim eşim gözümün içine bakıyor kilo versem de hemen çocuk yapsak diye. Veremiyorum.
Ameliyat mı olsam bilmiyorum. Ameliyat olmak da sanki yenik düşmeye teslim olmak gibi geliyor. Daha önce verdim yeniden niye veremeyeyim diyorum. Bir gün iki gün yapıyorum üçüncü gün yine bozuluyor. O eski iradem inadım kalmadı....
Ama her an her dakika sabah uyandığımdan uyuyana dek hayatım bunu düşünmekle geçiyor. Nasıl kilo vereceğim?
Ne yapayım ben?
İş babasıyla beraberdi..1 ay gitmedi ama Dr 15 gün sonra çalışabilirsin demişti...keyfi olarak gitti evde sıkıldığı için 1 saat falan..canım bu arada eşin işinden izin mi almıştı bu dönemde. sence işe devam ederken mümkün olur mu bu maceraya girişmek?
Ben de öyle duymuştum. Bir insan zaten ameliyat gerektirecek kadar obezse bazı psikolojik sorunlar da var ki aşırı yeme ihtiyacı hissediyor. Tamam mide küçüldü, karın doydu ama beyin hala bir bütün kuzu yiyeyim istiyor. Rejimdeyken hiç olmazsa ayda bir bozarsın veya zayıflayınca yerim dersin, bunda o da yok. Bazı hastalar ameliyattan sonra yiyemedikleri için ciddi psikolojik sorunlar yaşıyorlarmış.Hiç öyle anlatıldığı gibi kolay bir şey değil
Riskleri, komplikasyonları, yemek isteyip yiyememenin getirdiği bunalımlar, çok ciddi sağlık sorunları içeriyor
Şu anda yeni trend olarak resmen pazarlanıyor mide küçültme ameliyatları, çok basitmiş gibi gösteriliyor aman diyim bu tongaya düşmeyin.
Benim de kilo problemim var, boyum 1,63 kilom 75, eski iradem asla yok, 65 lere düşmeyi çok istiyorum ama başarılı değilim. Biraz azim sahibi olmaya çalışmak bizler için daha doğru sanırım, durduk yere sağlığınızla oynamayın derim. Sağlık kontrolleriniz yapıldı mı ? Kan testleri, tiroidler, insülin direnci falan, bu işin uzmanı biriyle görüştünüz mü ?
ne güzel yazmışsın sağolB vitaminin eksikse , vücut bu eksikliği karşılama isteğiyle bazı gıdalara eğilimini artırıyor. İnsülin direncinde olunca gıdalardan aldığın şekeri ve mevcut şekerini vücudun yağ olarak depoluyor.
D vitamini eksikliğinde metabolizma yavaşlıyor ve kilo verme hızın düşüyor , o yüzden değerlere baktırmak önemli.
İyi bir diyetisyen fark yaratabilir. Ancak diyetisyene gidemiyorsan dahi küçük oynamalarla sonuç alman mümkün.
Yediğin ekmek , tam buğday olsun mesela. Beyaz ekmekte bir dilim daha bir dilim daha derken tam buğday da aynı durum yaşanmıyor.
Her öğünde yediğin yemeğin miktarını 1 kaşık azaltsan bu da bir ilerlemedir.
İnsülin direnci olan biri için o liste uygun değil. Sende farkındasın zaten. Kullandığın ilaç kaç mg ? Günde kaç kez alıyorsun ? Ne kadardır alıyorsun ?
Her şeyi denemekten benim anladığım ; cerrahi operasyon hariç diyet , spor , medikal destek gerekirse psikolojik destek almak. Tüm bunlara rağmen asla gram kilo veremiyorsan , günden güne kilo almaya devam ediyorsan , sebebi bulunamıyorsa ve ya zayıflayacak ya da ölecek noktaya geldi isen hastane orada.
Onun dışında bir sabah yeniden zayıf uyanmak ve zahmetsizce güzel bir bedene kavuşmak harika olurdu değil mi ? Ancak yok öyle bir dünya.
Kilonun psikolojik yönü ilginç. Mesela zayıfken çok talibi olup kalbi taliplerince kırılınca zayıflamaktan korktuğu söylenen insanlar var. Yeniden üzülmek ve kalp kırıklığı yerine yeni bedeni ile yalnızlığı seçmiş gibi.
Kendi hayatın için düşün. Senin psikolojinle bağı nedir ? Aç olan bedenin mi , ruhun mu ?
ameliyatı bizzat yaşayanlar yazmamış okudumda
kötü kaka olarak bahsedilmiş hep
ama bir insanın son çare olarak onu görmesi nedir çok iyi bilirim
ilk ameliyat olanlardanım kk da konum da var bakabilirisiniz
ağustosta 5. yıla gircem
ehli dr larda çok iyi sonuca kavuşursunuz
İş babasıyla beraberdi..1 ay gitmedi ama Dr 15 gün sonra çalışabilirsin demişti...keyfi olarak gitti evde sıkıldığı için 1 saat falan..
Ağır kaldırma 2 sene yasak...max 5 kiloya izin var ama ben tasitmadim hiç
ilk ay çalışmak çok zor olur çünkü halsizlik ve basdonmesi had safada oluyor
ne güzel yazmışsın sağol
ilaç 1000 mg günde 1.5 tablet alıyorum yarımşar yemeklerden sonra
vitaminlere baktırmam lazım
psikolojik desteği denemedim belki de oradadır çözüm haklısın