Her Saniyem Kilomu Düşünmekle Geçiyor

Bence ameliyatı son çare olarak düşünün son günlerde o kadar ölüm haberi geliyor ki bu konuda insan tereddüt ediyor. Sorun kilo vermek değil aslında, verilen kiloları geri almak. Öncelikle yediğiniz porsiyonları küçültün ve öğün sayısını artırın. Metabolizmanızın hızlanması için de evde bile olsa spor yapın. İnanın çok zor bir şey değil. Bunları yaşam biçimi haline getirin aksi takdirde yine alınıyor.

merhaba bütün bunların hepsini biliyorum ama uygulamak çok zor benim için

dışarı çarşıya alışverişe çıksam tatlılar pastalar börekler meyveler her yerde gözüme görünüyor

sanki ramazan da oruç değil yeme ayıymış gibi her yerde daha fazla dikkat çekecek şekilde yemek var ve ben kendimi bir tutuyorum iki tutuyorum ama bu yetmiyor. iki kilo veriyorum sonra hoop tekrar geri alıyorum gerçekten bıktım artık

benim en az 1 sene dişimi sıkmam gerekiyor ve bunu yapacak iradeyi kendimde göremiyorum çok üzgünüm çok

yasak değil canım

inşallah senin kolaymış verirsin bence

eşinle tecrübelerinizi kısaca özetlersen çok sevinirim, ne gibi sorunlar yaşadınız?
Herşeyden önce ölüm riski %5 ve Dr bunu dan diye söylüyor...

Operasyon öncesi yapılan tetkikler çok uzun ve yipratici...en küçük bi sıkıntılı tahlil sonucunda hop başa donuyorsun...

Biz uludağ uni de olduk..Dr umuz ısının ehliydi biz neredeyse 150 küsürüncü amelyatiydik...hiç kaybi yok...mesela sigara içiyorsan buyur risk..

Şehir dışından gittik geldik sürekli tahlil için. ..son gece ağlayarak birbirimize sarılıp uyuduk...feciydi...o çok sonradan öğrendi ama ameliyattan bigün önce duydum ki bizim ilde bir kadın hasta hayatını kaybetmiş...soylenene göre Dr. Undan gizli wc de likir likir şu içmiş...ama ona söylemedim çünkü ısrarla bu tip haberleri duymak istemiyordu

Ameliyat bekledigimizden biraz uzun sürdü...ameliyathane kapısında ne kadar agladigimi tahmin edersin...içeriye kaç kere telefon ettirdigimi...Dr çıktı nihayet "esin açısından iyi ama benim geçirdiğim en zor operasyondu" dedi...Bütün yağlar sirtta toplanmış ve Dr çok zorlanmış...

Neyse çıktık Odamıza ama eşimin bilinci yerinde değil. ..hemşireler Dr.lar seferber oldu uyanmiyor diye...3-4 saatin sonunda nihayet gözünü açıp cevap verdi...o kısmı da tahmin edersin,ağlama pismanlik vs...

5 gün yattik...ilk hafta sadece su vb.
4 haftalık geçiş dönemli beslenme programı...eve geldiğimizde ramazan başlamıştı...bebek gibi baktım ona...corbasi ni yapıp 2 kez tel suzgeclerden geçirdim. ..sıvı dönemi nerdeyse 15 gün ama bize 15 ay gibi geldi...iştah ilk zamanlarda kaybolmuyor beyin hep yemeğe odaklı ama 2 kaşık çorba suyuyla doyuyor...sonra sonra ayrana başladı elma suyu vs...

Biz evde çocuklarla iftar yapamadık hiç. ..hep peynir ekmek gizli gizli yedik...bi gün kızım anne nolur köfte yap diye yalvardi kıyamadım çocuk oruçlu. ..kızartma nin kokusunu duydu bi tane istedi...veremem dedim daha pure döneminde bile değil neredeyse....dikişler çok önemli. .kaçak ihtimali var ve Allah korusun ki ölüm nedeni...ama psikolojisi o kadar bozuldu ki bi köfte yüzünden isitmedigim laf kalmadı...

Pure dönemi daha rahattı 3.hafta falan...sonra sonra az katı ve katılar...
mesela suan bile yemekte katı ve sıvıyı aynı anda tuketemiyor...yasak bir ömür hem mide bulantısı kusma oluyor hem de mide genişler dedi Dr. ..

Bilemiyorum ki ara ara sikintilarimiz oldu ama çok şükür ki şu an hersey yolunda...bünyesi kuvvetli...

1 yılda 50 kilo verdi...140 dan 90 a dustu...Spor sadece yuruyus yapti o da cok duzenli degil...diyetisyeni her ay görüyor ne zamanki hızlı verse hemen durduruyorlar...hem sarkma olmasın diye hem de sağlıklı versin diye...

Geçen akşam yemeği 1 dolma idi :) yemekten bi kalkisi var öf öldüm bittim diye...

Eskiden ameliyattan vazgecirmeye çalışanlar sürekli arayıp yol göster diyorlar ana eşimin ağzından hiç " ameliyat olun" lafı duymadım...yaşadıklarını anlatıyor ve tekrar diyet egzersiz tavsiye ediyor...ama kendisi için düşüncesi hep net "iyi ki olmuşum çünkü benim çarem yoktu "

Uzun olmuş ama inan yasadiklarimizin özeti sadece....Allah yardımcın olsun...bişey sorarsan cevaplarim yine de...ben o zamanlar ağlayarak yardım istiyordum forumlardan....

benim durumumda kilo vermek de bir sorun.
veremiyorum işte 2 kilo veriyorum 2 kilo alıyorum 2 kilo veriyorum 2 kilo alıyorum sonuç elde var sıfır

çok ciddi psikopat bir diyet yapmadıkça düzenli istikrarlı kilo veremiyorum ona da iradem dayanmıyor

canım çok teşekkür ederim yazdıkların için
ameliyatın riski yanısıra ameliyat sonrası bu yaşananlar çok zor... ama eşin sanslıymış ona iyi bakmışsın.

neden "iyi ki olmuşum çünkü benim çarem yoktu" diyor eşin, özel olmazsa yaşını boyunu ameliyat öncesi kilosunu da yazar mısın

6.ayına girmiş bir ameliyatlı olarak yazıyorum size.Ameliyat gerçekten son çare olmalı.Eşiniz haklı ameliyatın riski 0.02 ama o sayı sizde olabilirsiniz.Bademcik ameliyatında ölenler varken bu daha kapsamlı bir ameliyat.Ölüm riskini göze alarak gireceksiniz.Doktor ,hastane önemli bir o kadar da hastanın psikolojisi önemli.Çünkü doktor hatasından,solunum yetmezliğinden,kaçaktan yada enfeksiyo kapmasından ölenler olduğu gibi yasak olmasına rağmen çeşmeye dayanıp su içen ve midesini patlatan,sıvı beslenme döneminde refakatçi yemeklerini yiyen yada 2lt su içmesi gerekirken su içmeyip böbreklerini iflas ettirerek ölenlerde var.Tv de sadece ameliyattan öldü deniyor arkasına da bakmak lazım.
Ameliyat olayım da rahat edeyim gibi birşey yok.Yerseniz yine kilo alıyorsunuz.Yani diyet ömür boyu sürecek.Spor yapmazsanız yine kilolar geri gelecek yani sporda hayat boyu sürmeli.Günde 2 litre su içilmeli.EEE bunları normalde yapsaydık zaten kilo verirdik ama yapmadık.Şimdi mecbur yapıyoruz.

merhaba sizin kilonuz da aşırı mı benimki gibi

Bana göre aşırı boyum 160 kilom 75. nerdeyse 20 kilo fazlam var. Vakti zamanında bir gazla kiloları vermiştim ama tekrar geri aldım evlendikten sonra hormonlar değişti kendimi abur cubura verdim daha da aldım. Zaten hayatım boyunca 65 kende kiloma takıktım 75 oldum hala takıntılıyım. Sadece dozajı arttı vede diyet hiç yapamaz oldum.
Önceden biraz alınca veriyordum geri şimdi hep alıyorum ama verdiğim yok.

Kesinlikle pskologa gitmelisin. Burada sana şunu bunu yap diyorlar ama sen zaten her türlü diyeti bir çok diyetisyenden daha iyi biliyorsundur. Kilo hele ki aşırı kilo ve iradesizlik tamamen pskolojik. Altında yatan nedenler belki çocukluktan belki ergenlikten belki dönemsel problemler. Bunu da en iyi pskologlar keşfediyor. Her seansta kendini iyi hissedip sabırlı olmayı öğreniceksin. Ama ilk seanstan harikalar bekleme. Nasıl ki bu kiloları bir akşamda almadın bir ayda almadın aynı şekilde bir akşamda veremezsin. 1 senede aldıysan en az 1 senede de fit olmayı hedef koymalısın kendine. Kendini bunaltmamalısın yani

Mesela son gece bana mektup yazmış cebine koymuş vasiyet gibi
Ama iyi yanları yok mu var tabi o da alışveriş yspmazdi yapamazdı yok ki...
son yıllarda hiç düğüne bayrama gittiğimiz bilmem....ben çocuklarla giderdim o hep is guc peşinde saklardi kendini...
çooook diyetler yaptı çok sporlar...tam 5-10 kilo veriyor illa bi aksilik çıkıyor ve bırakıp fazlasıyla geri alıyordu...çok mücadele verdi ben en yakın şahidi yim. ..bizim son caremizdi...benim bile kabul etmem 2 sene sürdü evde tartışma hüzün...
annesi hakkımı helal etmem bilerek ölüme gidiyorsun dedi ağladı...tanıdık herkes aynı şeyi söyledi..
karşıdan diyet yap spor yap demek kolay geliyor farkındayım ama inanıyorum ki bu ameliyatı olanlar 100 kez denemistir zaten...Psikolojik testten geçmeden ameliyat yapmıyorlar bile...

Bu bayram kendine kaç takım aldı sayamadim ben :) hepsini çocuk gibi yatağın üstüne diziyor...mutlu oluyorum onunla şimdi ama koca 1 sene yasadiklarimiz

140 ile girdi ameliyata boy 178...şimdi 90 civari

Canım senin beden kütle indeksin yetmiyor zaten ameliyata...38 çıkıyor...
40 ve üstünü ameliyat ediyor devlet...35 in üstünü özel hastaneler yapıyor ama ücretleri uçuk

merhaba twitter da falan takip ettiğim ameliyatlılar hep öncesi sonrası fotoları koyuyorlar herkes bir mutlu bir memnun, kimse yaşanan sıkıntılardan bahsetmiyor... renkli güzel bir dünya gibi. tabii ki işin aslı öyle değil ama yine de herkes mutlu görünüyor.

siz 6. ayınızda mutlu musunuz? pişman mısınız?

yemek isteyip yiyememek nasıl bir duygu?

ameliyat olmuş kişilerle birebir konuşmak benim için çok önemli aslında, ama kk dan başka iletişime geçeceğim bir yer yok.

o yüzden cevabınız benim için önemli, teşekkür ederim.

Canım senin beden kütle indeksin yetmiyor zaten ameliyata...38 çıkıyor...
40 ve üstünü ameliyat ediyor devlet...35 in üstünü özel hastaneler yapıyor ama ücretleri uçuk
canım inan bir hafta kendimi tutmadan kötü beslensem 40 olur o.

uzun uzun yazmışsın, çok teşekkür ederim. eşin takımları almış ne güzel.

çeşit çeşit alışveriş yapmak hayali bile güzel

benim annem de asla diyor olursam anneme haber vermemeyi düşünüyorum

Aslında yanında bakacak kişi çok önemli...dediğin gibi ameliyat zaten risk ama sonrası da bi o kadar öyle..inan katılarak geçtiğimiz dönemde gecelerce başında sabahladim kaçak riskinin dolayı...bence erkekler daha şanslı hanımları var...kendin yap desem ilk günlerde ayağa kalkacak hali olmuyor baş dönmesi çok sık yaşıyordu..bi protein tozu muz vardı onu iciyordu sürekli. ..saçları hiç dökülmedi mesela milletin avuç avuç dokuluyormus..
bize son 10 gün kala diyet verdi Dr. Tutturdu yapmam diye "beni kandiriyorlar Bak istersen ne güzel veriyorsun deyip gondericek bunlar beni" diye...Meğer ameliyatın rahat geçmesi içinmis o diyet...

Bir kez başarabilmişsin yani yeterli motivasyonla tekrar başarabilirsin.anne olmak senin motivasonun olabilir.tabi herşeyden önemlisi sağlığın için azimli olmalısın.ben öyle dukan, karatay va gibi şablon diyetlere pek güvenmem profesyonel destek alıp denesen sanki daha iyi olur.

düşünce gücü ile zayıflayabilen yok ne yazık ki..
bu yüzden sürekli düşüneceğinize bir adım atın ve iradeli olun.
yapabilirsiniz.

Tekrar dukan yap, en kisa ve kesin yontem, daha once basarmissin yine basarabilirsin, ama bu kez sonrasinda salma kendini.
ameliyatla da diyetle de sporla da kilo versen sonrasinda eski yeme duzenin donunce aynen alirsin kilolari. Zatrn normal insan gibi yiyebilsek o kilolara cikmazdik degil mi.
vermek kadar onemlisi korumak. Hic vakit kaybetmeden basla ve bu kez tamamen birakma.

Haberlerde izlemedin mi kadın ameliyet olmuş..
1hafta sonra ölmüş..
Ben ilaçla zayıflamaya da karşıyım..ameliyatla olana da..

Bu tamamen motivasyon işi..bende kıştan beri hergun rejime başlayıp..hergun bıraktım..

Standart kılomun içindeyım ama nıye daha zayıf olmiyim diye düşünüyordum..

Derken 1haftadır kesin bı sekılde basladım..bu sefer ıradeli olabilme sebebimse aklıma geldikçe burdan açıp dukan dıyet sayfasını okuyorum..
İnsanı teşvik ediyor..4kılom gıttı..asla ipin ucunu bırakmam artık

Merhaba, ablam 27 yasinda ve ameliyat oldu. 110 kilodan 63 kiloya dustu. Hicte zorlanmadi bu surecte. Sadece ilk 3 4 gun bir zorlugu oluyor. Ayrica ablamdan sonra da cok kisinin ameliyat oldugunu duyduk etrafimizda. Hatta bir abimiz var o da 4 ayda 60 kilosu gitmis ve keske 5 sene once olsaydim da cekmeseydim kilolu halimdeki sıkıntılari diyor. Cok bir riski yokmus her ameliyatta oldugu kadar bir riski vardir . Sonrasinda zaten uyulmasi gerekenlere uyarsan sorun yasayacagini sanmiyorum. Dusunebilirsin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…