Her Saniyem Kilomu Düşünmekle Geçiyor

Burda diyet gruplari var onlara katilsaniz motivasyonunuz olur gibi. Bende sene basindan beri hadi basliyorum diyete deyip kac kere biraktim en son bi bucuk ay once basladim Su an 6 kilo gitti ki sende bir 10 15 giderdi. Ben kalori diyeti yapiyorum. Bak mesela basitce yapabilirsin bu kalori olcen sayfalar var oraya gir hergun yediklerini yaz normalde kac kalori gor sonra yavas yavas azalt. Ben su an evde cikolata vsr yok diyorum kac kalori hakkim var onu cikolatayla harcayamam diyorum iyi bi takip yontemi :)
 
Daha önce başarmışsın aslında, yine yapabilirsin. Ben doğuma 88 kiloyla girmiştim ve hayatımın kalanı o şekilde devam edecek diye çok korkmuştum, şimdi 64 kiloyum. Sende yapabilirsin.
 
Bu arada bende 86 kılo ıle doğuma gırmıştım..
26 kılo almıştım hamılelıkte..

Simdi ise 55 kıloyum..yeterki iste hepsi gider..
 
Muhtemelen söylenmiştir ancak ben de yazayım. Öncelikle bir doktora görünüp hormon ve kan testlerini yaptırmalısınız. Bir sorun mu var da kilo alıyorsunuz yoksa beslenme alışkanlığı mı bunu belirlemelisiniz. Bir de ben bu aç kalınarak yapılan diyetleri pek sağlıklı bulmuyorum. bir yakınım 110 kilo ile 2 ay önce diyete başladı ki ben bildim bileli kilolu bir insan asla zayıf ya da normal halini görmedim, yemeğe de oldukça düşkündür kendisi. Doktoru ciddi anlamda her şeyden yiyebileceği bir diyet programı hazırladı. 2 ayda 10 kilo verdi ve devam ediyor şu an. Sağdan soldan duyma diyetlerle bilgilerle kilo vermeyin lütfen, önce kontrolünüzü yaptırın. Sağlıklı günler =)
 
çocuk sahibi olmak istiyormuşsunuz, ameliyat olduktan ne kadar süre sonra hamile kalabilirsiniz, bunun bir süresi var mı? yani 110 kilosunuz mesela 6 ayda 40-50 kilo verdiniz, vücudunuz hamile olmayı ne zaman kaldırabilecek?
bunu bir araştırın derim...
kendi başınıza diyet yapmanız zor, 3-5 kilo değil vermeniz gereken, akupunktur tedavisi ile zayıflamayı denediniz mi?
son zamanlarda popüler olan karatay diyeti ile kilo veriyorum ben de, günde 2 öğün besleniyorum ve 9 kilo verdim 6 haftada belki biraz yavaş ama verebildiğime şükrediyorum. (155 boy-85 kg)
 
ameliyatlar başta yeni olduğu için doktorlar tarafından çok özeniliyodu şimdi eskisi gibi değil bence tabi hiç bir doktor hastası ölsün istemez ama son günlerde balonu patlayan, midesi patlayan çok kişi var ve hayatlarını kaybettiler. evet ecel gelirse her şey sebeptir bu da var. ömür boyu bir şeylerden yasak olarak yaşayacaksın. bir bardak suyu on dakikada içeceksin, 5 kaşık çorbayla doyacaksın. vitaminlerini her daim dışarıdan alıcaksın. koskoca insan vücudu ömür boyu bunlarla savaşamaz diye düşünüyorum
 

İnsülin direnciniz için ilaç vermedi mi doktorunuz ? İnsülin direnci olan bir hastaya karbonhidrat yoğun bir diyet verilmemesi gerekir. Diyetisyeniniz insülin direncinizi göz önünde bulundurmadı mı ?

B vitamini , D vitamini değerlerinize bakıldı mı ?

Mide ameliyatını düşünmek için erken değil mi ?

Bir başka konuya da yazdım. Bir gazete haberinde , bir yorum dikkatimi çekmişti. Yorumcu bey , hasta olan mide değil beyin iken siz mideyi kesip biçiyorsunuz demişti. Düşününce ne kadar mantıklı değil mi ?

Obezite ameliyatlarını devletin karşılamaya başlaması , 100+ kilolara ulaşan hastalar için bir teşvik haline mi dönüştü istemeden.

Mide ameliyatlarında anlayamadığım temel nokta küçülüp büyüyebilen midenin , ameliyat sonrası yeniden büyümesi mümkünken mideyi kestirip biçtirmek neden ? Araştırınca şunu fark ettim. İnce bağırsak a gıda geçişi engelleniyormuş. Bir ömür bu şekilde yaşamak gerçekten çaresiz kalmadı iseniz , kısa vadede zayıflamaz iseniz ölüm riskiniz yoksa ne kadar mantıklı ?

Konuyla ilgili bir haber :


Ameliyat çözüm mü?

29.12.2014 08:35


Mide küçültme ameliyatları son dönemde medyada sıkça yer almaya başladı. Peki ameliyat çözüm mü? Konunun uzmanı Prof. Dr. Mesut Başak’a sorduk.


Son dönemde medyada çok sık yer almaya başladı mide küçültme ameliyatları. Özellikle ünlüler dünyasında pek çok kişi röportajlarda kilolarını vermelerinin sebebini mide operasyonlarına borçlu olduklarını söyleyince konunun bilinmeyenleri hakkında İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Doktor Mesut Başak Bey’e bu konuya dair sorular yönelttim. Bu operasyonların bütün yöntemler denendikten sonra tercih edilmesinin altını çizen Prof. Dr. Başak, konunun hayati boyutundan da özellikle söz ediyor. Kiloları ile başı dertte olanlar, obez olanlar bu sohbetimizi dikkatle okusunlar. Aniden verilmiş bir karar bazen ömür boyu oluşabilecek sıkıntılara sebep olabilir zira.

MİDE AMELİYATLARI

Mide ameliyatlarından kısaca bahseder misiniz?

Kiloları vermek amacıyla yapılan ameliyatların iki çeşidi var. Birincisi midenin küçültülmesi operasyonu. Bu enine veya boyuna küçültme şeklinde iki şekilde yapılır. Diğeri de midenin çıkışındaki ince bağırsak bölümü kesilip ince bağırsağın son kısmına veya kalın bağırsağın başlangıç kısmına bağlanması şeklinde. Bu durumda ince bağırsak kullanılmıyor, kullanılmadığı için de gıdalar emilemiyor ve bunun sonucunda da kişi zayıflıyor.

Son dönemde bu ameliyatlardan sıkça söz edilmesinin sebebi bu yöntemi doktorların daha çok tercih etmesi mi yoksa hastaların bu ameliyatı olmak istemeleri mi?

Bazı doktorlar özellikle genel cerrahlar tercih ediyorlar bu yöntemi. Çaresiz kalan hastalarda maalesef bu tedavi yöntemini tercih ediyorlar.

KİMLERİ KAPSIYOR

Bu tedavi yöntemi kimlere uygulanmalı ?

Kişinin obez olup olmadığını anlama yöntemleri var. Bunların en çok kullanılanı vücut kitle endeksidir. Bu; kişinin ağırlığını boyunun karesine bölünmesi demek. Endeks 18-25 arasında ise normal, 25 - 30 arasında fazla kilolu , 30 un üzerinde ise obez diyoruz. Obez olanlarda kendi aralarında üç gruba ayrılır. Kitle endeksi 30-35 arasında olanlara hafif obez, 35-40 arasında olanlara orta derecede obez, 40 ın üzerinde ise ağır obez /morbit obez diyoruz. Bu zayıflama operasyonu yapılacak kişilerin vücut kitle endeksleri kırkın üzerinde olmalı. İkincisi bu kişilere diğer zayıflata yöntemlerinin hepsi uygulanmalı ve sonuç alınamamış ise en son çare olarak ameliyat tercih edilmelidir.

Ameliyat sonrası yaşanacak muhtemel sıkıntılar nelerdir?

Ameliyatın cinsine göre sıkıntılar çıkabilir. Eğer bir küçültme operasyonu ise bu kişilerde bulantı ve kusma oldukça fazla görülebilmekte. Eğer bu by- pass şeklinde yapılan bir ameliyat ise o zaman kişide ince bağırsak emilimi devre dışı bırakıldığı için maalesef birçok vitamin eksikliği ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla bu vitamin eksiklerinin hastalıkları ortaya çıkmaya başlıyor .


ÖLÜM RİSKİ VAR

Bu yöntemlerin hayati tehlikesi var mıdır?

Evet mide ameliyatlarında ölüm riski oldukça fazladır. Kelepçe de bunlardan biri sayılıyor. By pas da da mide de delinmeler, damarların kanaması ve kişinin giderek kilo kaybetmesi ve yeterince gıdaları alamamaları sonucunda maalesef ölüm ortaya çıkabiliyor. Basında da bunun örneklerini çokça okuduk. Bu açıdan bu tedavi yöntemini çokça düşünüp en son gerçekten yapılacak tedavi bu olduğu için tercih edilmeli.

Küçülen mide çokça yemeye devam edildiğinde yeniden büyür mü?

Tabi bu operasyonun şekline bağlı. Bazılarında tekrar büyüyebilir. Çünkü mide bir balon gibidir. İçine üfledikçe o balon büyür üflemezseniz o balon küçülür. Bu açıdan tekrar büyüme olabilir ama kelepçe ameliyatlarında bu büyüme şansı daha azdır. By-pas da büyüse de büyümese de çok önemli değil çünkü yenilen gıdalar ince bağırsağa uğramadan kalın bağırsağa geçtiği için midenin küçük ya da büyük olmasının bir etkisi yok.

OBEZİTEDE AMELiYAT SON ÇARE

Hızla verilen kilolar vücudun diğer organlarını etkiler mi?

Normalde haftada bir kilo ya da ayda 4 kilo verilmesi ve bu rakamların üzerine daha fazla çıkmamak gerekir. Eğer kişi bu rakamlardan çok daha fazla kilo verirse vücutta öncelikle şeker, şeker bittikten sonra yağ, yağlar da tükendikten sonra vücut başka kalori kaynağı bulamadığı için proteinlerini tüketmeye başlar. En önemli protein kaynağı kaslardır . Dolayısıyla kişinin kasları yavaş yavaş erir. Kalp kastan oluşur. Kişi eğer çok hızlı kilo vermeye başlarsa kalp kasıda erimeye başlar ve kişi ani olarak kalp ritim bozukluğundan ölebilir. Bunun haricinde beyin ,akciğer, karaciğer ve bağırsaklar da çok hızlı kilo verildiği zaman , fonksiyon bozuklukları meydana gelir ve organlarda çökme oluşabilir. Bu da ölümle sonuçlanabilir.

100 KiLODAN, 55 KiLOYA DÜŞTÜM

Rümeysa Hanım geçtiğimiz yıllarda mide küçültme ameliyatı olan bir isim. Her şeyi denedikten sonra , bu kararı vermiş. Hem ameliyat öncesinde hem de ameliyat sonrasında yaşadıklarını bizimle paylaştı.

Ameliyat öncesi psikolojinizden biraz bahseder misiniz?

1.60 boyunda ve 100 kiloydum .Az yediğim halde sürekli kilo aldığım için psikolojim bozuktu. Sürekli ağlıyordum. O dönem psikolojik tedavi de gördüm.

Ameliyata nasıl karar verdiniz?

İlaçlar kullanmama, diyet ve spor yapmama rağmen bir türlü kilo veremiyordum. Yapılan hormon terstlerinde troit hormonlarımın çalışmadığını ve hipotroit olduğumu söyledi doktorum. En sonunda ailemin de ısrarıyla ameliyat oldum.

AMELİYAT SONRASI DÖNEM

Ameliyat sonrası neler yaşadınız?

Ameliyat sonrası uyandığımda içimde kocaman bir boşluk vardı. Midem kesilmişti ve küçücük kalmıştı. Yeniden yemek yemeyi ve doğru beslenmeyi öğrenecektim. İlk ay çok sıkıntı çektim. Yemek yiyemedim, su içemedim. O dönem 100 kilodan 55 kiloya indim.

Peki sonra yine kilo aldınız mı?

Evet . Diyeti sıkı uygulamadığım için yeniden kilo aldım.

Peki sizin gibi kilo problemi yaşayan ve bu ameliyatı olmayı düşünenlere neler tavsiye edersin?

Eğer şişman olmaktan bıktılarsa ve bu durum sağlıklarını etkiliyorsa iyice araştırıp, doktorları da onaylarıyla olabilirler tabi. Ama işin bir de şu yönü var: Ben hala ne zaman yemek yesem midem acıyor ve ömür boyu da böyle olacak. Kusmak istediğim, yemeklerden tiksindiğim, yediğim anda çok doymuşsam acı çektiğim dönemlerde oluyor. Her boyutunu düşünüp karar vermeleri en doğrusu.


http://www.gazetevahdet.com/ameliyat-cozum-mu-2741h.htm
 


Boyuna gore kilon oldukca fazla oldugu icin, ufacik yemek yemene dikkat edip spor yapsan istemedigin kadar hizli ve saglikli kilo verirsin. Bfit merkezleri var turkiye nin her yerinde hem cok uygun hem de sadece kadinlara yonelik sadece yarim saatlik sporla kilo verdiren...
Arastirip biran once baslamalisin. Bu onerimi uyguladiginda cok memnun kalacaksin...
 
Arkadaşım, bir ömür uğraştım diyorsan sorun sırf boğazını tutmak değil demek ki. Ben de damdan düştüğüm için seni çok iyi anlıyorum. 5-10 kilo fazlası olanlar veya hiç kilo sorunu olmayanlar diyor ki, şişman biri bir kere 75 kiloya düşmüşse niye yiyip yiyip yine 110 kilo olur? Gırtlağını tutmak bu kadar zor mu?

Onların aşina olduğu açlık öğle yemeği yememişlerse akşama doğru duydukları açlık veya canları çikolata çektiğindeki açlık. Oysa bir insanı 100 küsur kilo olana kadar durmadan yemeye iten açlık tamamen farklı bir canavar. Geçen defa çok kilo verdiğindeki ruh halin neydi hatırlıyor musun? Yeni mi aşık olmuştun, mezuniyete mi hazırlanıyordun? Hayatında psikolojini olumlu yönde etkileyen bir olay olmuştur mutlaka. O hisleri yeniden yakalamaya çalış. Bak bebek gibi güzel bir hayalin de varmış. Belki bir psikolog yeme bozukluğunun sebepleri hakkında sana yardımcı olur. Diyetisyen önermeyeceğim çünkü sorun ne yemen gerektiğini bilmemek kadar basit değil ne yazık ki.

Ameliyatın riskleri var. Bak daha haberlerde yeni bir ölüm vakası vardı. Ama çok mutsuzsan sen bilirsin. Başarılar dilerim.
 
merhaba sanırım ameliyat sonrası gebelikten önce 2 3 sene beklemek gerekiyormuş. açıkçası beni düşündürenlerden birisi de bu. belki diyetle verebilsem 2 3 seneden çok önce gebe kalabilirim.
 
dukanla 10 kilo verdim üstüne hamile kaldım ..bedenin tam proteine cevap vermiyorsa dukanı değiştirerek yap.
 
haklısın time traveler, bu başka bir açlık.
olayın insülin yüksekliği gibi fiziksel bir yönü var ama, psikolojik yönü olduğu da muhakkak.
 
dukanla 10 kilo verdim üstüne hamile kaldım ..bedenin tam proteine cevap vermiyorsa dukanı değiştirerek yap.
aslında bedenim proteine cevap veriyor. ama vücut direnç kazanıyor biliyorsunuz. şu anda dukanla beslenince ilk yaptığım zamana göre çok yavaş veriyorum ve o zamanlar canım karbonhidrat istemiyordu rhat rahat yapıyordum. şimdi yapamıyorum. bunu yenmek zor aslında. glifor da kullanıyorum üstelik antidiyabetik ama henüz net etkisini göremedim.
 

evet bakacak kişi bir sorun. aslında annemi razı etmek en iyisi olurdu ama o biraz zor görünüyor. ameliyat sonrası durumu itiraf edip gel diyebilirim. sen eşinize iyi bakmışsın dediğin gibi böyle iyi bakıma ihtiyaç var
 
arkadaşım
ama beli bir sürede duraklarsın zaten dukanın özelliği bu atakta bulunduğun kiloyu baz alırsak maksimum 7 kilo verirsin seyir dönemin muhtemelen 6 aya yayılmıştır bazen artı bile görürsün..bence seyirde bir 30 kilon gider ortalama 35 kilo noldun 90..koruma güçlendirme derken gider hepsi yavaşça..tahminim bir sabah gözünü açıp 38 beden olmak sitiyorsun ama hayat böyle değil..ben hiç veremiyordum hormonda da sorun yoktu kafayı tırlatacaktım..sabrettim yavaş yavaş gittiler 82 ye düştüm hamile kaldım..şimdi 90 ım ama nasipse doğumdan sonra bir başlayacağım pir başlayacağım..
 
canım ben neredeyse 1 sene dukan yaptım. bunları biliyorum. ama o ilk denememde bütün irademi harcadım mı nedir, şimdi aynı gücü kendimde bulamıyorum işte.
 
canım ben neredeyse 1 sene dukan yaptım. bunları biliyorum. ama o ilk denememde bütün irademi harcadım mı nedir, şimdi aynı gücü kendimde bulamıyorum işte.
facede dukanın sultanları diye hatta dukanla ilgili çok sayfa var kişiler birbirlerini motive ediyorlar biliyorsundur muhtemelen ama tavsiye ederim ben azerbeycan dukanlarına bile katılmıştım
 
haklısın time traveler, bu başka bir açlık.
olayın insülin yüksekliği gibi fiziksel bir yönü var ama, psikolojik yönü olduğu da muhakkak.
Mutlaka fiziksel bir yön vardır. Bu insülin direnci öyle bir lanet ki o varken kilo alıyorsun, ona rağmen kilo vermeyi başarırsan bu sefer kendiliğinden geçiyor.

Birden rejime girmek yerine kendinle küçük pazarlıklar yap.Mesela ben öğleyin tavuk ızgara ve salata yediğimde sabah kendimi istediğim poğaçayla ödüllendirirdim. Veya baktın ki beyin profiterol istiyor. Kendine kızma. Pazarlık yap, profiterol yerine keşkül ye mesela. Çoğu tatlılar tatlandırıcıyla yapılabiliyor, kendini öyle tatmin et. Çikolata krizi mi tuttu, bari bitter ye. Böyle böyle 1-2 kilo bile versen psikolojin daha farklı bir moda geçiyor.

Bir de bana rejimde olmasam bile her yediğimi bir deftere yazmak iyi geliyor. Dönüp bakıyorum mesela, ertesi gün şunu yemesem de olurmuş diyorum. Bir farkındalık oluşuyor. Veya defterde yazan bir yiyeceğin yerine başka bir şey yiyebileceğini farkediyorsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…