Geç gördüm yazınızı kusura bakmayın.Taşınma telaşı
Ben kendimi anlatayım merak ettiklerinizi sorarsınız.Öncelikle ameliyat sihirli değinek değil bunu bilin.Ameliyatın tam 6 çeşidi var.Balon,kelepçe,mide katlama,tüp mide ve bypass çeşitleri.Ben tüp mide oldum yani midem küçültüldü.Her birinin avantaj ve dezavantajlarını internetten okuyun lütfen.Hatta youtube dan izleyin.Asla araştırmadan bu işe kalkışmayın.
Ölümler: bu ameliyatlardaki her ölüm vakası ameliyat ekibinin hatası değil.Su içmeyip böbreklerini iflas ettiren, ameliyatının 3.gününde su bile yasakken refakatçi yemeklerini yiyen,narkoza alerjisi olan,basit bir trifloyu yapmayıp ciğerlerini söndüren yada su içmek için lavaboya koşup midesini patlatan insanlar var. Bizler sadece haberlerde ölüm var diye hastaneyi yada doktoru duyuyoruz.Arkasına da bakmak lazım.Op.olacaksanız önce kendinizi tüm risklere hazırlayın ona göre karar verin.Bademcik ameliyatında ölümler oluyor sonuçta.
Çoğunluk ameliyata karşı yalnız 100kg ı aşmış birinin aylarca diyet yapması da kolay bir iş değil.Ben genelde 4 ayda bırakırdım.Beni bu karara iten pko hastalığım ve kilom nedeniyle 1 yıl içinde 2 bebek kaybetmem.Kendimi suçladım doğal olarak."Sağlıklı bir gebelik için 80kg olmalısın" demişti doktorum ama 114den 100e inebilmiştim sadece.2.düşükle ameliyat kararı aldım.Doktor ve hastane araştırdım ve başvurdum.Tetkikler,tahliller,ülserimin tedavisi ve sıra... derken 7,5 ay bekledim.Özelde de olabilirdim ama ortalama 30 000tl gibi bir ücret fazla geldi bana.
Ameliyatı olduğum ilk gün çok ağrım oldu.4 saatin sonunda saat 14.00de ayıldığım halde gece 02.00ye kadar ağrı kesici istedim her gelenden.Ertesi gün içimdeki sızı gitmişti sadece giriş deliklerim acıyordu.4gün hastanede kaldım ve kaçak testlerim yapıldıktan sonra,hergün biraz daha iyi hissederek evime gittim.7.gün yatılı misafir ağırladım ve 1.dakika bile oturamadım, iyiydim yani.
Beslenme :İlk hafta sadece berrak sıvılar(çoğunlukla etsuyu,süt,meyve suyu ve ayran),2.hafta koyu sıvılar(etsulu ve süzülmüş çorbalar)3 ve 4.haftada püreler.32.günden itibaren katı gıdalara geçiş.Yani 1 ay gerçekten zor geçti.Birileri yerken etsuyu içmek ve doymamak iğrençti.Doyma hissi ancak katılarla geldi.ilk 2köfte denedim.1 saat kendime gelemedim.Midem çok ağrıdı (hala fazla kaçırdığımda ağrıyor ama ilk ay gibi değil)Fazla gelmişti ve hızlı yemiştim.Zamanla midemi tanıdım.Az ve sık yedim,hergün 3litreye yakın su içtim.Hergün 15000adımdan fazla yürüdüm.Neticede ilk 4 ay 40kg verdim son 2 ayda duraksamalar ve sporu azaltmamla(aşırı yürümekten diz kapaklarım acıdı) nedeniyle 5kg gitti.123kg dan 78 e indim.42 beden giyiyorum şuan.5.ayda protein eksikliğinden saçlarım döküldü ama çıkacaklar.6.ayda iştahım açıldı ama kısıtlıyorum,dikkat ediyorum.
Ömür boyu uymanız gereken kurallar var:
1.katılarla sıvıları aynı anda tüketmemek.
2.asitli içeceklerden uzak durmak.
3.Yiyecekleri bol çiğnemek ve günde 2lt su içmek.
4.Protein ağırlıklı beslenmek.
Bu kuralları uygulamazsanız mideniz büyüyor.Yani ömür boyu diyetteyiz artık.Avantajı ise aç hissetmemek.Artık az yemekle doyuyoruz o yüzden ameliyat bana yardımcı oldu.
Mutlu muyum demişsiniz.Evet çok mutluyum.Özgüvenim arttı elbette,kıyafet sorunum kalktı.İlaçlarımı bıraktım,artık saat gibi regle olabiliyorum.Ama beynim hala obez canım yemek yemek istiyor.Hatta yiyemiyorum diye üzüldüğüm anlar bile oluyor.Ben 2 saat sarma sarıp 4 tanecik yiyebiliyorken eşim tabak tabak yedi diye birdaha yapmadım mesala
Bundan sonrası midemi büyütmek yada korumak benim elimde.Yeme düzenim eskisi gibi kalırsa ameliyat olan hastaların %30unda olduğu gibi bende kilomu geri alırım.Azda olsa kalori yiyecekler tüketilirse yeniden kilo alınıyor.Ama soru bırakmaz sağlıklı beslenirsem ki bunun için özen gösteriyorum ,birdaha almayanlar da çok.Ben memnunum ama sorun yaşayanlar da var tabi.
Uzun oldu ama umarım yardımı olur.