Her Saniyem Kilomu Düşünmekle Geçiyor

aynen canım
sen kaç kilosun?
ben 30 yaşındayım çok gecikmek de istemiyorum çocuk için ama önce kilo vermem de şart
pko yok bildiğim kadarıyla. belki gebe kalmamda sorun olmaz ama, hamilelik sırasında kilo kaynaklı bir sürü sorun yaşarım biliyorum.

Gercekten iradeli olmalisiniz ve yediklerinizi alzaltip spor yapmalisiniz. Sihirli degnek olsa keske ama saglikli kilo vermek ancak bu sekilde oluyor.
Yeme aliskanliklarinizi degistirin. Kendiniz icin yapin bunu lütfen. Yazik o kadar kiloyu tasiyorsunuz.
Gercekten isterseniz yapabilirsiniz. Gercekten karar verin.
Aslinda bu ise beyninizle baslayin, yogunlasin. Isin diger kismi sonradan basit bir sekilde cözülecektir.
Kendinizi motive edin. En önemlisi saglam bir baslangic.
Kendinizi sevin, ve sporla rahatlayan sinirlerinizi ve güveninizi hissedin..

şu an 85 kiloyum ama 9 kilo verdim her gün 45 dakika tempolu yürüyorum, evde de jillian michaels videoları ile hareket etmeye gayret ediyorum. inşallah azmim devam ederse vermeye de devam ederim.
adet periyodum çok düzenli ama pko hastasıyım, 30 yaşındayım 4 senelik evliyim ve çocuk sahibi olmayı çok istiyor daha da geç kalmak istemiyorum.

ameliyat olsanız en iyi ihtimalle 2 sene bekleyeceksiniz?
gittiğim bir kadın doğum doktoru glifor türevi bi ilaç verdi bana (matofin) inanılmaz midem bulanıyor ama günde 1 tane içiyorum (1000 mg-sabah akşam yarım hap)
başka bir sorun yoksa bu kilonda da hamile kalabilirsin ama düşükten tut erken doğuma allah korusun bir sürü sıkıntı yaşanabilir.
aburcubursuz, dikkatli beslenilen ve spor yapılan bir hayat düzenlemesi ve bebek aşkı ile verirsin inşallah kiloları.

ben de bunu diyecektim. bir diyet günlüğü açsanız keşke.yediklerinizi paylaşsanız. motive olursunuz. benim kilom çok değil ama biraz fazlam var diyet yapıyorum. ramazandan sonra şu sandoloz sakızı olayına başlayacağım. epey araştırdım faydası olmayan yok gibi bir şey. tabi diyetle desteklenmeli

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-sirkesi-ile-zayiflama-deneyimlerimiz.185521/

bence kafana koymalı kendine artık bir söz vermeli ve hiç bırakmadan sabırlı bi şekilde diyet + yürüyüşe başlamalısın . Bi kan tahlili yaptırıp diyetisyene de gideblrsn bence . Bende 12 haziranda 81 kiloydum bugünn 75.800 ü görünce tartıda baya mutlu oldum diyet yapıyorum 5 km yürüyorum . ben de srekli kiloyu düşünüyorum hala diyete sporda yapsam aklımdan çıkmıyor . Kafana koyup hemen başlamalısın yarın falan dersen olmaz ya da şunu da yiyip başlayım dersen iyi olmaz kafana koyduğun an başlamlısın .. İnşallah dilediğin kiloya inersin ..

bence istemek çok önemli kesin kararlı olmalısın .. eğer ayak uydurabilirim dersen sende burdaki cuma yarışlarına katıl motive edici oluyor

beynine kazımışsın yapamam edemem diye tabii veremezsin
bu zayıflamada en önemli şey kendine inanmaktır ameliyatı es geç olumlu sonuç alanları görüpte aldanma olumsuzlarda var bunu unutma ayrıca 300 kilodan bile inenler var rejimle kaldıki senin kilon verilemeyecek kadar zor değil başarının anahtarı kendine inanmaktır inşallah başarırsın

Geç gördüm yazınızı kusura bakmayın.Taşınma telaşıBen kendimi anlatayım merak ettiklerinizi sorarsınız.Öncelikle ameliyat sihirli değinek değil bunu bilin.Ameliyatın tam 6 çeşidi var.Balon,kelepçe,mide katlama,tüp mide ve bypass çeşitleri.Ben tüp mide oldum yani midem küçültüldü.Her birinin avantaj ve dezavantajlarını internetten okuyun lütfen.Hatta youtube dan izleyin.Asla araştırmadan bu işe kalkışmayın.
Ölümler: bu ameliyatlardaki her ölüm vakası ameliyat ekibinin hatası değil.Su içmeyip böbreklerini iflas ettiren, ameliyatının 3.gününde su bile yasakken refakatçi yemeklerini yiyen,narkoza alerjisi olan,basit bir trifloyu yapmayıp ciğerlerini söndüren yada su içmek için lavaboya koşup midesini patlatan insanlar var. Bizler sadece haberlerde ölüm var diye hastaneyi yada doktoru duyuyoruz.Arkasına da bakmak lazım.Op.olacaksanız önce kendinizi tüm risklere hazırlayın ona göre karar verin.Bademcik ameliyatında ölümler oluyor sonuçta.
Çoğunluk ameliyata karşı yalnız 100kg ı aşmış birinin aylarca diyet yapması da kolay bir iş değil.Ben genelde 4 ayda bırakırdım.Beni bu karara iten pko hastalığım ve kilom nedeniyle 1 yıl içinde 2 bebek kaybetmem.Kendimi suçladım doğal olarak."Sağlıklı bir gebelik için 80kg olmalısın" demişti doktorum ama 114den 100e inebilmiştim sadece.2.düşükle ameliyat kararı aldım.Doktor ve hastane araştırdım ve başvurdum.Tetkikler,tahliller,ülserimin tedavisi ve sıra... derken 7,5 ay bekledim.Özelde de olabilirdim ama ortalama 30 000tl gibi bir ücret fazla geldi bana.
Ameliyatı olduğum ilk gün çok ağrım oldu.4 saatin sonunda saat 14.00de ayıldığım halde gece 02.00ye kadar ağrı kesici istedim her gelenden.Ertesi gün içimdeki sızı gitmişti sadece giriş deliklerim acıyordu.4gün hastanede kaldım ve kaçak testlerim yapıldıktan sonra,hergün biraz daha iyi hissederek evime gittim.7.gün yatılı misafir ağırladım ve 1.dakika bile oturamadım, iyiydim yani.
Beslenme :İlk hafta sadece berrak sıvılar(çoğunlukla etsuyu,süt,meyve suyu ve ayran),2.hafta koyu sıvılar(etsulu ve süzülmüş çorbalar)3 ve 4.haftada püreler.32.günden itibaren katı gıdalara geçiş.Yani 1 ay gerçekten zor geçti.Birileri yerken etsuyu içmek ve doymamak iğrençti.Doyma hissi ancak katılarla geldi.ilk 2köfte denedim.1 saat kendime gelemedim.Midem çok ağrıdı (hala fazla kaçırdığımda ağrıyor ama ilk ay gibi değil)Fazla gelmişti ve hızlı yemiştim.Zamanla midemi tanıdım.Az ve sık yedim,hergün 3litreye yakın su içtim.Hergün 15000adımdan fazla yürüdüm.Neticede ilk 4 ay 40kg verdim son 2 ayda duraksamalar ve sporu azaltmamla(aşırı yürümekten diz kapaklarım acıdı) nedeniyle 5kg gitti.123kg dan 78 e indim.42 beden giyiyorum şuan.5.ayda protein eksikliğinden saçlarım döküldü ama çıkacaklar.6.ayda iştahım açıldı ama kısıtlıyorum,dikkat ediyorum.
Ömür boyu uymanız gereken kurallar var:
1.katılarla sıvıları aynı anda tüketmemek.
2.asitli içeceklerden uzak durmak.
3.Yiyecekleri bol çiğnemek ve günde 2lt su içmek.
4.Protein ağırlıklı beslenmek.
Bu kuralları uygulamazsanız mideniz büyüyor.Yani ömür boyu diyetteyiz artık.Avantajı ise aç hissetmemek.Artık az yemekle doyuyoruz o yüzden ameliyat bana yardımcı oldu.
Mutlu muyum demişsiniz.Evet çok mutluyum.Özgüvenim arttı elbette,kıyafet sorunum kalktı.İlaçlarımı bıraktım,artık saat gibi regle olabiliyorum.Ama beynim hala obez canım yemek yemek istiyor.Hatta yiyemiyorum diye üzüldüğüm anlar bile oluyor.Ben 2 saat sarma sarıp 4 tanecik yiyebiliyorken eşim tabak tabak yedi diye birdaha yapmadım mesala
Bundan sonrası midemi büyütmek yada korumak benim elimde.Yeme düzenim eskisi gibi kalırsa ameliyat olan hastaların %30unda olduğu gibi bende kilomu geri alırım.Azda olsa kalori yiyecekler tüketilirse yeniden kilo alınıyor.Ama soru bırakmaz sağlıklı beslenirsem ki bunun için özen gösteriyorum ,birdaha almayanlar da çok.Ben memnunum ama sorun yaşayanlar da var tabi.
Uzun oldu ama umarım yardımı olur.

Eşin hekimmiş daha neyi düşünüyorsun ki ameliyat için .Kolaya kaç yenilgiyikabul et 60kg ol.Böyle yenilgiyi herkes kaybetmek ister

canım öncelikle kendine inanmaktan vazgeçme.
önce bir hormonlarına baktır, tahlillerini bi yaptır.
çünkü altında başka sebepler var belki de canım. kendine inan ve başla bi tutturunca gerisi gelecek ki zaten daha önce yapabilmişsin yine yaparsın daha iyi şekilde de yaparsın hatta. boyunuz da iyi.
sakın olumsuz düşünüp kendinize kızmayın. bir çizgi çekin geçmişe. geçmişteki başarısızlıklarınızı düşünmeyin sadece ders alın.

yemicem diyerek diyete başlarsanız kesinlikle diyet uzun sürmez, yasaklar tatlıdır ve kilo varken irade daha azdır. bence öncelikle yaşam tarzınızı değiştirin, spor ve yürüyüş mutlaka yapın. maden suyu, karbonatlı su için, ödem atıcı meyve suyu ve çaylar kullanın, çiğ sebzeye ağırlık verin, sonrasındada istediğinizi yiyin ki zaten yeme isteğiniz ve porsiyonlarınız kendiliğinden azalır.
birde öncelikle bi kan testi yaptırın vitamin eksikliği, hormon gibi sorunlar varmı bunlar verememekte etkili.
ayrıca her hamile kalan kilo almıyor bazılarıda veriyor, bu kadar korkmayın:) bulantılardan dolayı ben şahsen 6 kg vermiştim, kuzenim 9 kg verdi, arkadaşım 10 kg verdi :)

Nasil veremiyorsun anlamadim vermissin ya 75 e dusmussun gene yap ayni seyi. Malesef tutucan biraz bogazini duzenli spirunu yapican. Gercekten istiyorsan tabii. Ameliyati kiloyla alakali hastaligi olanlar tercih ediyorlar genelde. Aman diyim. Tembellik edeceginize azmedin ameliyatla falan caninizdan olmayin neler okuyoruz.

konuların tamamını okumadım ,hem konu sahibine hem diğer arkadaşlara kısa vadede yardımcı olması açısından arkadaşlar termal şortu şiddetle öneriyorum ,1 hafta içinde inanılmaz etki etti,zaten kilolu bi kadın değilim ama bölgesel zayıfamak istedim ,basen ve yanlara inanılmaz etki etti,yediklerime de dikkat edince kendiliğinden sıkılaşmama çok yardımcı oldu

uzun uzun yazmışsınız, işin fiziksel kısmını, psikolojik kısmını açıklamışsınız, çok teşekkür ederim.
ameliyat kararını almak da büyük irade gerektiyor sizi tebrik ederim.

gebelik ne zaman düşünüyorsunuz? doktorunuz bekleme süresi koydu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…