- 4 Eylül 2011
- 11.003
- 23.685
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba gittim en fazla 5 6 kilo verdikten sonra bir ileri bir geri moduna dönüyorum ne yazık ki.
çünkü diyetisyenin verdiği diyetin karbonhidrat oranı yüksek olduğu için az yeme işini kontrol edemiyorum, insülin direncim var, diyetisyenin yazdığı ekmekleri meyveleri yiyip de onun yazdığı miktarda durmakta güçlük çekiyorum.
Arkadaşlar gerçekten bıktım bu konudan.
Bir ömür bunla uğraştım hala çözemedim.
30 yaşındayım 110 kiloyum. Zamanında 125 leri gördüm. Üç sene önce dukan ile 75 e düşmüştüm. Stres sıkıntı derken geri aldım hepsini ve şimdi veremiyorum.
1 yıllık evliyim eşim gözümün içine bakıyor kilo versem de hemen çocuk yapsak diye. Veremiyorum.
Ameliyat mı olsam bilmiyorum. Ameliyat olmak da sanki yenik düşmeye teslim olmak gibi geliyor. Daha önce verdim yeniden niye veremeyeyim diyorum. Bir gün iki gün yapıyorum üçüncü gün yine bozuluyor. O eski iradem inadım kalmadı....
Ama her an her dakika sabah uyandığımdan uyuyana dek hayatım bunu düşünmekle geçiyor. Nasıl kilo vereceğim?
Ne yapayım ben?
Arkadaşım, bir ömür uğraştım diyorsan sorun sırf boğazını tutmak değil demek ki. Ben de damdan düştüğüm için seni çok iyi anlıyorum. 5-10 kilo fazlası olanlar veya hiç kilo sorunu olmayanlar diyor ki, şişman biri bir kere 75 kiloya düşmüşse niye yiyip yiyip yine 110 kilo olur? Gırtlağını tutmak bu kadar zor mu?Arkadaşlar gerçekten bıktım bu konudan.
30 yaşındayım 110 kiloyum. Zamanında 125 leri gördüm. Üç sene önce dukan ile 75 e düşmüştüm. Stres sıkıntı derken geri aldım hepsini ve şimdi veremiyorum.
1 yıllık evliyim eşim gözümün içine bakıyor kilo versem de hemen çocuk yapsak diye. Veremiyorum.
Ameliyat mı olsam bilmiyorum. Ameliyat olmak da sanki yenik düşmeye teslim olmak gibi geliyor. Daha önce verdim yeniden niye veremeyeyim diyorum. Bir gün iki gün yapıyorum üçüncü gün yine bozuluyor. O eski iradem inadım kalmadı....
Ama her an her dakika sabah uyandığımdan uyuyana dek hayatım bunu düşünmekle geçiyor. Nasıl kilo vereceğim?
Ne yapayım ben?
merhaba sanırım ameliyat sonrası gebelikten önce 2 3 sene beklemek gerekiyormuş. açıkçası beni düşündürenlerden birisi de bu. belki diyetle verebilsem 2 3 seneden çok önce gebe kalabilirim.çocuk sahibi olmak istiyormuşsunuz, ameliyat olduktan ne kadar süre sonra hamile kalabilirsiniz, bunun bir süresi var mı? yani 110 kilosunuz mesela 6 ayda 40-50 kilo verdiniz, vücudunuz hamile olmayı ne zaman kaldırabilecek?
bunu bir araştırın derim...
kendi başınıza diyet yapmanız zor, 3-5 kilo değil vermeniz gereken, akupunktur tedavisi ile zayıflamayı denediniz mi?
son zamanlarda popüler olan karatay diyeti ile kilo veriyorum ben de, günde 2 öğün besleniyorum ve 9 kilo verdim 6 haftada belki biraz yavaş ama verebildiğime şükrediyorum. (155 boy-85 kg)
dukanla 10 kilo verdim üstüne hamile kaldım ..bedenin tam proteine cevap vermiyorsa dukanı değiştirerek yap.Arkadaşlar gerçekten bıktım bu konudan.
Ne yapayım ben?
haklısın time traveler, bu başka bir açlık.Arkadaşım, bir ömür uğraştım diyorsan sorun sırf boğazını tutmak değil demek ki. Ben de damdan düştüğüm için seni çok iyi anlıyorum. 5-10 kilo fazlası olanlar veya hiç kilo sorunu olmayanlar diyor ki, şişman biri bir kere 75 kiloya düşmüşse niye yiyip yiyip yine 110 kilo olur? Gırtlağını tutmak bu kadar zor mu?
Onların aşina olduğu açlık öğle yemeği yememişlerse akşama doğru duydukları açlık veya canları çikolata çektiğindeki açlık. Oysa bir insanı 100 küsur kilo olana kadar durmadan yemeye iten açlık tamamen farklı bir canavar. Geçen defa çok kilo verdiğindeki ruh halin neydi hatırlıyor musun? Yeni mi aşık olmuştun, mezuniyete mi hazırlanıyordun? Hayatında psikolojini olumlu yönde etkileyen bir olay olmuştur mutlaka. O hisleri yeniden yakalamaya çalış. Bak bebek gibi güzel bir hayalin de varmış. Belki bir psikolog yeme bozukluğunun sebepleri hakkında sana yardımcı olur. Diyetisyen önermeyeceğim çünkü sorun ne yemen gerektiğini bilmemek kadar basit değil ne yazık ki.
Ameliyatın riskleri var. Bak daha haberlerde yeni bir ölüm vakası vardı. Ama çok mutsuzsan sen bilirsin. Başarılar dilerim.
aslında bedenim proteine cevap veriyor. ama vücut direnç kazanıyor biliyorsunuz. şu anda dukanla beslenince ilk yaptığım zamana göre çok yavaş veriyorum ve o zamanlar canım karbonhidrat istemiyordu rhat rahat yapıyordum. şimdi yapamıyorum. bunu yenmek zor aslında. glifor da kullanıyorum üstelik antidiyabetik ama henüz net etkisini göremedim.dukanla 10 kilo verdim üstüne hamile kaldım ..bedenin tam proteine cevap vermiyorsa dukanı değiştirerek yap.
Aslında yanında bakacak kişi çok önemli...dediğin gibi ameliyat zaten risk ama sonrası da bi o kadar öyle..inan katılarak geçtiğimiz dönemde gecelerce başında sabahladim kaçak riskinin dolayı...bence erkekler daha şanslı hanımları var...kendin yap desem ilk günlerde ayağa kalkacak hali olmuyor baş dönmesi çok sık yaşıyordu..bi protein tozu muz vardı onu iciyordu sürekli. ..saçları hiç dökülmedi mesela milletin avuç avuç dokuluyormus..
bize son 10 gün kala diyet verdi Dr. Tutturdu yapmam diye "beni kandiriyorlar Bak istersen ne güzel veriyorsun deyip gondericek bunlar beni" diye...Meğer ameliyatın rahat geçmesi içinmis o diyet...
ama beli bir sürede duraklarsın zaten dukanın özelliği bu atakta bulunduğun kiloyu baz alırsak maksimum 7 kilo verirsin seyir dönemin muhtemelen 6 aya yayılmıştır bazen artı bile görürsün..bence seyirde bir 30 kilon gider ortalama 35 kilo noldun 90..koruma güçlendirme derken gider hepsi yavaşça..tahminim bir sabah gözünü açıp 38 beden olmak sitiyorsun ama hayat böyle değil..ben hiç veremiyordum hormonda da sorun yoktu kafayı tırlatacaktım..sabrettim yavaş yavaş gittiler 82 ye düştüm hamile kaldım..şimdi 90 ım ama nasipse doğumdan sonra bir başlayacağım pir başlayacağım..aslında bedenim proteine cevap veriyor. ama vücut direnç kazanıyor biliyorsunuz. şu anda dukanla beslenince ilk yaptığım zamana göre çok yavaş veriyorum ve o zamanlar canım karbonhidrat istemiyordu rhat rahat yapıyordum. şimdi yapamıyorum. bunu yenmek zor aslında. glifor da kullanıyorum üstelik antidiyabetik ama henüz net etkisini göremedim.
hormon testi olarak insülin ve kortizol bakıldı. insülinim yüksek bunun için glifor kullanıyorum. kortizol da sorun yok. tiroid hormonlarım da biraz hipotiroidi var onun için de ilaç kullanıyorum. ama başka bakılmadı. başka bakılması gereken ne var bilmiyorumhormon testi falan yaptırdınız mı hiç?
canım ben neredeyse 1 sene dukan yaptım. bunları biliyorum. ama o ilk denememde bütün irademi harcadım mı nedir, şimdi aynı gücü kendimde bulamıyorum işte.arkadaşım
ama beli bir sürede duraklarsın zaten dukanın özelliği bu atakta bulunduğun kiloyu baz alırsak maksimum 7 kilo verirsin seyir dönemin muhtemelen 6 aya yayılmıştır bazen artı bile görürsün..bence seyirde bir 30 kilon gider ortalama 35 kilo noldun 90..koruma güçlendirme derken gider hepsi yavaşça..tahminim bir sabah gözünü açıp 38 beden olmak sitiyorsun ama hayat böyle değil..ben hiç veremiyordum hormonda da sorun yoktu kafayı tırlatacaktım..sabrettim yavaş yavaş gittiler 82 ye düştüm hamile kaldım..şimdi 90 ım ama nasipse doğumdan sonra bir başlayacağım pir başlayacağım..
facede dukanın sultanları diye hatta dukanla ilgili çok sayfa var kişiler birbirlerini motive ediyorlar biliyorsundur muhtemelen ama tavsiye ederim ben azerbeycan dukanlarına bile katılmıştımcanım ben neredeyse 1 sene dukan yaptım. bunları biliyorum. ama o ilk denememde bütün irademi harcadım mı nedir, şimdi aynı gücü kendimde bulamıyorum işte.
Mutlaka fiziksel bir yön vardır. Bu insülin direnci öyle bir lanet ki o varken kilo alıyorsun, ona rağmen kilo vermeyi başarırsan bu sefer kendiliğinden geçiyor.haklısın time traveler, bu başka bir açlık.
olayın insülin yüksekliği gibi fiziksel bir yönü var ama, psikolojik yönü olduğu da muhakkak.