Vallahi alkışlıyorum ya. Çok mükemmel bir şey böyle güzel sınır koyabilmeniz. Bu beceri isteyince kazanılıyor mu acaba cidden kendimde en nefret ettiğim huy bu. Aramız bozulmasın kırılmasınlar yaşlı insanlar emekleri var diye diye bu hale ben getirdim. Yaşlı insansınız da gelin ağzımıza edin o zamanben de aşırı güleryüzlü bir insanım üstelik evime gelen misafire de pervane olurum, aman rahat etsinler
aman yiyip içsinler, aman memnun ayrılsınlar vs vs. tabi ki kayınvalidemlere de aynıyım, ama bu demek değil ki
türbe kapısı gibi her istediklerine evime gelebilsinler, evliliğin ilk 3 ayında sizinle benzer şeyler yaşadık, baktım olmuyor
kusura bakmayın ama biz de sizin gibi sizden bağımsız bir aileyiz bizi sürekli geleceğiz ya da gelin diye aramayın dedim açıkça
üstelik benim kayınpederin görüntülü arama huyu vardı gece 11de 12de, açmasak bile huzursuz oluyordum ne alaka gece 12 yani?
dediğine göre benim kayınvalide arama yapmasını engelleyemiyordu, bir gün otururken şey dedim herkesin içinde, gece demiyorsunuz
gündüz demiyorsunuz görüntülü arıyorsunuz yatıyor muyuz kalkıyor muyuz o saatte ne kadar ayıp bu yaptığınız gelininiz olarak
ben utanıyorum dedim o da kesildi şak diye. Bazen bazı insanlar kırılmalı ki siz kırılmayasınız, valla kimsenin kırılması benim huzurumdan
daha önemli değil, şu bilinci oturtunca daha mutlu ve huzurlu olacağınıza eminim çünkü bir takım kişiler eş ailesi gibi, imadan anlamıyor
daha doğrusu anlamak istemiyor, açıkça anlatmak en makulü.
Ben normalde eşimle hiç sorunum olmadığını düşünüyorum. Biz beraber çok güzel vakit geçiririz. Bana sevgisini hep belli eder. Bana evde çok yardımcı olur. Yani bunlar yeterli sanıyordum aslında. Ama olumsuz durumlarla nasıl baş edeceğini öğrenememiş. Burada da yük evet bana kalıyor. Bu da zamanla insanı yoruyor tabi. Yine de herkesin bir kusuru vardır diyip görmemeye çalışıyorum bunları
Aradıklarinda evde yokuz , haftasonu kacamagi yaptik baska sehre gittik diyin kapatin . Bu kadarKarı koca sınır probleminiz var , eşiniz sınır koyamıyorsa siz koyun, açıkça konuşun kayinvalide ile , babası anlayacak cinsten değil zaten ...
O kendince bunu telafi etmek için yemeğe girişiyor yatakları ben açarım diyor. Kendince bulduğu çözüm bu. Ona da yeni geldi aydınlanma. Ben gidip konuşmadım benim babamları zapt etmem lazım artık bunaldık dedi. Bekliyorum bakalım gerçekten çözmek için uğraşacak mıburada sorun, eşinizin olumsuz durumlarla baş edemeyişi değil ki. anne ve babasını kırmamak uğruna sizin kırılmanızı ve yıpranmanızı ve hatta evliliğinizin sarsılacak olmaısnı göze alabilmesi. yani burada sorun, eşinizin sizi kendi hayatında nerede konumlandırdığıyla ilgili.
O kendince bunu telafi etmek için yemeğe girişiyor yatakları ben açarım diyor. Kendince bulduğu çözüm bu. Ona da yeni geldi aydınlanma. Ben gidip konuşmadım benim babamları zapt etmem lazım artık bunaldık dedi. Bekliyorum bakalım gerçekten çözmek için uğraşacak mı
O bize hizmet etmekten mutlu mu oluyor ? Ahhaha bu ne bicim bir ego ya ne zannediyor senin kayinpederin kendiniBen güleryüzlü bir insanım somurtkan değilim. Yaptığım tek şey surat asmamak. Kibar konuşmak. Öyle etraflarında pervane falan olmuyorum. Hizmet edeyim diye de koşturmuyorum. O bilerek söylüyor o cümleyi bence. Eşimin kuzenini bir gün karısıyla misafir olarak kayınbabamlara geldi. Kayınbabam kızdan çay istedi. Kayınvalidem de ondan niye istiyorsun benim yanımda çay ben koyarım dedi. O da yok o mutlu oluyor bize hizmet etmekten sen karışma dedi. Sonra mesela eşim dedi ki onlar gidince. Sen niye kız için böyle cümleler kuruyorsun nerde ne konuşacağını bil biraz dedi. Ama söz konusu biz olunca böyle söylemiyor babasına ona da sinirleniyorum.
Şaka yapıyor sözde. Öyle bir tarzla söylüyor yani ehehe falan diyerekO bize hizmet etmekten mutlu mu oluyor ? Ahhaha bu ne bicim bir ego ya ne zannediyor senin kayinpederin kendinihani ingiliz kraliyet ailesi gelirde size hizmet etmek bizim icin onurdur dersin de .senin kayinpederin kim ki ? Ona biraz had bildirmek gerekir .
Konu sahibi okadar saf ve naifsinki .ne demek saka yapiyor .o saka falan yapmıyor saka yapiyormus gibi aba altindan sopa gosteriyor.Şaka yapıyor sözde. Öyle bir tarzla söylüyor yani ehehe falan diyerek
Yahu saf değilim. Şakayla karışık yaptığının farkındayım bilerek yapıyor aslında bunu biliyorum. Eşim olumsuz durumları iyi yönetemiyor. Ama bu konuyu çözeceğini söyledi. Bana en mantıklı gelen evde yokuz demek gibi şuanlıkKonu sahibi okadar saf ve naifsinki .ne demek saka yapiyor .o saka falan yapmıyor saka yapiyormus gibi aba altindan sopa gosteriyor.
Sana niye hizmet etmekten mutlu olsun, ingiliz prensi misin de bakalim ne oluyor ? Adam megolaman .Sizde aradıklarında evde yokuz ,evden cok uzaktayiz diyin .1 ay eve bu sekilde sokmayin .
Baktiniz olmuyor acik acik kafa dinlemek ,basbasa kalmak istediginizi soyleyin .esiniz bu durumu siz sunu yap demeden yonetebilecek kapasitede degil .
Esinizi bu konuda tembihleyin bu haftasonu evde yokuz tatildeyiz desin .
Yok ben konuşmam zaten. Eşim de konuşmasın bir evde yokuz demeyi deneyelim diyorum. Belki ayakları kesilirbenim de benzer problemim oldu, kayınvalidem gerçekten çok iyidir ve asla kırılsın üzülsün istemem. benim sıkıntım sürekli çağırmalarıydı, 20dklık mesafedeyiz ve her yemek yaptığında gelin diyodu kayınvalidem. hatta ben evde yemek yapmasaymışım o yaparmış eşime de geçerken verirmiş. bence olacak şey değil sonuçta insan evinde yemek pişsin de ister ve her hafta bi şekilde kendimi onlarda buluyodum. eşimle birkaç kere konuştum önemsemedi en sonunda artık çok bunaldığımı söyledim tartıştım biraz artık gitmeleri azalttık ama ipin ucu her an kaçabilir yine ben durduruyorum sürekli anlatarak. erkekler anlamıyor öyle kolay kolay, nolcak ki diyorlar ya da etkili bi tepki veremiyorlar. yemek konusunda da annesi ile açık açık konuşmam gerekti, olur mu öyle şey dedim ben seni anlıyorum ama sürekli eve aldığım şeyleri atıyorum ve hoşuma gitmiyor ben de yemek yapabiliyorum hani çok yorgun olsam zaten çekinmem söylerim merak etme dedim. birkaç kere de gerçekten rica ettim onun dışında bazen yemek yaptığımı bundan keyif aldığımı filan ima ettim. bu konuşmaları bir kaç kere yapmak zorunda kaldım çünkü devam etti çağırmaya ya da ben yapayım demeye. hala da aynı kafada ama artık en azından benim rahatsız olduğumu anladı,kırılmadı da çünkü mantıklı iyi insanlar.
senin çözümün açık açık konuşmak, kırmadan düzgünce anlatman gerekiyor ve bunu eşin de yapacak hatta tek sefer de yetmeyebilir. kırılırlar korkusuyla hareket edemezsin sürekli zaten seni tanımışlarsa kırılmamaları gerekir. kırılacaklarsa da emin ol sandığın kadar iyi değillerdir,çünkü haklısın ve eğer çok seviyorlarsa bırak onlar seni üzmek istemesin biraz da. ayrıca bu kadar sık görüşmek evililiğine de zarar verir sizin aranız kesin bozulur bi noktadan sonra. şu an farkındaysan pasif agresif davrandıkça senin sinir katsayın da artıyor ve normalde kırmadan yapabileceğin konuşmayı şu an daha sinirli yapabilir hale gelmişsin. eşin de nasıl konuşmak istiyorsa öyle konuşsun onun da huyunu biliyorlardır ayrıca birinizin daha sert olması kötü olmaz, eşine küsseler bile onların evladı unuturlar ama seninki unutulmaz.
Evde yokuz derseniz tamam biz de akşam yatıya gelelim derler. Siz bir olup on veren bir kişiliğe sahipsiniz. Kırmak istemiyorum bunun neresi kötü demişsiniz Bir de zaten kimseye kötülük yapmıyorsunuz yaptığınız kötülük kendinize ailenize ilişkinize.Yok ben konuşmam zaten. Eşim de konuşmasın bir evde yokuz demeyi deneyelim diyorum. Belki ayakları kesilir
Geldiğimiz belli değil mi niye haber vermediniz diye küser bu sefer de.Yok ben konuşmam zaten. Eşim de konuşmasın bir evde yokuz demeyi deneyelim diyorum. Belki ayakları kesilir
Çok şükür o derece pasif değiliz. Sadece gelmeyin demekte zorlanıyoruz. O zaman deriz karı koca gezmeye giderken size niye haber verelim diye. Küserlerse de kendileri bilir canımGeldiğimiz belli değil mi niye haber vermediniz diye küser bu sefer de.
Bunun zaten farkındayım. Açıkçası iki yıldır hiç böyle bir sorun yoktu. Yoksa daha erken uyanırdık biz niye bu kadar tamam diyoruz herşeye diye. Yeni yeni olan bir durum olunca ve ilişkiler çok çok iyi olunca ne yapacağımızı bilemedik. Ama tabi ki böyle devam edemez. Yoksa güzelim gelini el birliğiyle delirtecekler.Evde yokuz derseniz tamam biz de akşam yatıya gelelim derler. Siz bir olup on veren bir kişiliğe sahipsiniz. Kırmak istemiyorum bunun neresi kötü demişsiniz Bir de zaten kimseye kötülük yapmıyorsunuz yaptığınız kötülük kendinize ailenize ilişkinize.
Çok yorum yapamıyorum. Çünkü kayınbabam eşine karşı çok kaba. Ağzını açsa sus diyen bir insan. İstese yapabilir tabi doğru. Ama daha bir şey yaptırabildiğini göremedim pekBu kayinvalidelerin her suçu kocalarına atmalarına da bayılıyorum. Babanı durduramadim, baban gelmek istedi, baban kalmak istedi... Kendisi istese gayet güzel engel olabilir ama işine geliyor. Aklı başında bir kadın olsa yeni evliler, üstelik gelin çalışıyor, ne işimiz var her hafta sonu orda diyebilir kocasına.
Hah işte bu ya, gelmeyin de diyin olmaz öyle zırt zırt. Gelin bizi seviyor diye evine dadanılmaz. Sen aralarına girme eşin halletsin,Çok şükür o derece pasif değiliz. Sadece gelmeyin demekte zorlanıyoruz. O zaman deriz karı koca gezmeye giderken size niye haber verelim diye. Küserlerse de kendileri bilir canım
Eşim direk babasıyla konuşacak inşallah başarabilir bakalım ya. Gerçekten ayıp artık yani.Hah işte bu ya, gelmeyin de diyin olmaz öyle zırt zırt. Gelin bizi seviyor diye evine dadanılmaz. Sen aralarına girme eşin halletsin,
hafta sonları planlarımızı aksatıyoruz bizim de hayatımız var diyin habersiz gelmesinler ayıptır
Kayınpederin kaba bir adam olduğu belli zaten. Ama kayınvalide de normal degil. Rahatsız olsa hiç değilse kendisi gelmez. Ben gelmiyorum sen nereye gidersen git der. Kayınpederde belki tek başına gelmek istemez.Çok yorum yapamıyorum. Çünkü kayınbabam eşine karşı çok kaba. Ağzını açsa sus diyen bir insan. İstese yapabilir tabi doğru. Ama daha bir şey yaptırabildiğini göremedim pek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?