Benimki de aynı işte. Kocasını ikna edip zorla yaptırdığı şeyleri millete anlatırken ne yapayım adama laf anlatamadım diye anlatıyor.Benim kayınvalide de aynı taktiği uyguladı hep, kendi isteklerini sanki kocası diretiyormuş gibi gösterdi ilk zamanlar, kayınpederin adı da kötüye çıkmıştı zaten kimse kayınvalidemden bilmiyordu yapılanları ama onun da işine geliyordu, bu konuda da kayınvalide masum değil...
Ben konuyu ilk okuduğumda hislerim kayınpederin konu sahibi ile beraber yaşamak istediğini söyledi. Suyu bulandırma boşver mutlak butlan dedim kendi kendime. Adamın amacı bu ve alıştırmaya çalışıyor.Çok masum bakıyorsunuz o hayal falan değiş. Yapmak istediklerimi söylüyor size.
Böyle kırmadan kırmadan derken işin sonu buna dönecek.
Adamlarım zırt pırt gelme sebebi de bunu gerçekleştirmek
Aynen öyle. Düz amaç bu.Ben konuyu ilk okuduğumda hislerim kayınpederin konu sahibi ile beraber yaşamak istediğini söyledi. Suyu bulandırma boşver mutlak butlan dedim kendi kendime. Adamın amacı bu ve alıştırmaya çalışıyor.
Burda çözülmesi gereken bir şey var.Bu adam önceden böyle değildi. Kayınvalidem uğrayalım dese bırak çocukları bir haftasonları var derdi. Adama birşey oldu psikolojik olarak da iyi görmüyorum onu son zamanlarda. Asla kimseyle konuşmuyor. Gelmek için hevesleniyor ya koltuğa oturup kalıyor öyle hiç konuşmadan
Birkaç hafta her aradığında “dün arkadaşta kaldık”, ya da “cuma akşamından şuraya tatile gittik pazar gecesine kadar yokuz” gibi o an mecburen gelemeyeceği bahaneler üretin bence. Psikolojisi kötü demişsiniz hem gönül koymaz hem bir süre sonra vazgeçer.Bu adam önceden böyle değildi. Kayınvalidem uğrayalım dese bırak çocukları bir haftasonları var derdi. Adama birşey oldu psikolojik olarak da iyi görmüyorum onu son zamanlarda. Asla kimseyle konuşmuyor. Gelmek için hevesleniyor ya koltuğa oturup kalıyor öyle hiç konuşmadan
Siz de bakmayın telefonlara her seferinde. Kocanizda is bitiyor maalesef planımız var diyerek kestirip atması lazım. Her hafta yatılı ne misafirliği sanki Kerbela'dan geliyorlarKayınbabam benim onlar gelince çok çok mutlu olduğumu düşünüyor. Bazı hareketleri tahammül edilir cinsten değil. Bizim eve yakın bir akraba var o çağırınca ben eşime dışarı çıkalım diyorum. Çıkıyoruz geç dönüyoruz eve. Arıyor babası saatte bir oğlum döndünüz mü diye. Bir göreyim yavrularımı diyor. Eşim tersliyor da yeri geldiği zaman. Ya niye sürekli arıyorsun bi tat alamadık gezmekten diyor. Ama yine devam ediyor aynı şeye. Kayınvalidem de hep babana laf geçiremiyorum diyor gelince de hiç oturmuyor sürekli iş yapıyor kendince telafi etmek için. İş değil ki derdim eşimle bir zaman geçirmek evimizde
Yahu bi haftasonu da baska gidecek yer bulsunlar.Merhaba kızlar ben 2 yıllık evliyim. Eşimle de ailesiyle de hiçbir sorunum yok. Onlar istanbula 2 saat mesafede bir yere taşındılar. O zamandan beri bu taraflara ne zaman gelseler bize de geliyorlar mutlaka. Ben de eşim de çalışıyoruz. Bir haftasonu keyfimiz var ondan da bir telefon "geçiyorduk 10 dakikaya ordayız bir uğrayalım dedik". Ailelerimiz tabi ki uğrayacaklar ama son 2 aydır her haftasonu geldiler. Bazılarında kaldılar. Kayınvalidem babanı tutamadım tutturdu gidelim diye diyor. Bir anda karar veriyorlar gidelim kalalım diye ya da biri misafirliğe çağırıyor yatıya. Eşimi arıyor babası sıkıldım ben diyorum ki sizde kalalım burda kalmayalım diyor. Eşim benim aileme karşı çok verici olduğu için üzülmesin diye bir şey demedim. Ama en sonunda kendi geldi napıcaz böyle dedi. Babamı zapt edemiyorum bişey desem küsüyor dedi. Suçun bende olduğunu düşünüyorum açıkçası o kadar güler yüzlü o kadar misafirperver davrandım ki. Ben olsam ben de hep gitmek isterim. Son 4 haftadır her haftasonu geldiklerinde kaldılar. geçen hafta çok hastaydım kemiklerim ağrıyor hastalıktan. Eşimi aradılar biz yoldayız geliyoruz dediler. Eşim benim uyuduğumu çok hasta olduğumu söyledi. Başka zaman uğrasanız olur mu dedi. Sonra o zaman bir geçmiş olsuna gelip gidelim dediler. Tamam dedi eşim. Geldiler. Sonra babası biz kalalım hem sana bakmış olur annen de dedi. Kayınvalidem yok ne kalması kız uyusun dinlensin gidicez biz falan dedi. ama kayınbabam yok o sen burda olursan iyileşir falan dedi. Sonra kalmaya karar verdiler. Eşim geldi odaya sen burdan sakın çıkma ben yapıcam yemekleri falan dedi. Ben de çıkmadım bir yemek yemeye çıktım odadan. O gün zaten ayrı sinir oldum. Bu haftasonu da sabah 10 daha kahvaltı hazırlıyorum. Film seçmiştik kahvaltı yaparken izleriz diye. Telefon çaldı annesi oğlum babanı tutamadım ille uğrayalım dedi diyor. Eşim de tabi gelin falan dedi. Geldiler önceki gün misafirim vardı zaten yorgundum ve yemeğe kalalım müsaitseniz dedi babası. Eşim de aslında bizim bi planımız vardı dışarıda ama kalmak istiyorsanız iptal ederiz dedi. Zarf atıyo kendince yok oğlum iptal etmeyin demesini bekliyor. Babası hiç sesini çıkarmadı. Zaten haftaiçi çalışıyorum haftasonunu iple çekiyorum böyle olunca sıfır dinlenmeyle işe gidiyorum. Eşim de kırmaktan korkuyo ben de korkuyorum. Çünkü asla kötü bir tavırları yok. Kayınvalidem gider gelir öper canım yavrum bitanem der. Kayınbabam da eşimden çok iltifat eder bana. Böyle olunca kıramıyorum. Onları da anlıyorum uzağa taşındılar yalnızlar hep. Çok sıkılıyorlar ama her haftasonu yatılı misafirden artık çok yoruldum. Kendi ailemi çağırmıyorum artık onlar da sonraki gün gelir hiç dinlenemem diye. Nasıl bir tavır sergilemeliyim? Cidden seviyorum onları sadece biraz mahremiyet ve dinlenmek istiyorum.
Telefonu açmazlarsa kapıya kadar gelebilirmiş gibi bir enerji aldım kayınpederden…Siz de bakmayın telefonlara her seferinde. Kocanizda is bitiyor maalesef planımız var diyerek kestirip atması lazım. Her hafta yatılı ne misafirliği sanki Kerbela'dan geliyorlar
Müsait değiliz dışarı çıkıyoruz keşke haberli gelseydiniz diyecekler madem kırmak istemiyorlar. Ya da bu aralar her haftasonu dışarıda olacaklar. Dediğim gibi iş kocada bitiyor o çok pasif kalmış. Konu sahibi sakın sen konuşma kocan halletsin. Anası babası varken de kocanla merhaba etme aklı başına gelir belki.Telefonu açmazlarsa kapıya kadar gelebilirmiş gibi bir enerji aldım kayınpederden…
Evet net sınır koymak çok önemli oraya katılıyorum ama kayınpeder inanılmaz ısrarcı. Dışarı çıkıyoruz derse “bizde sizinle gelelim” ya da “biz sizin evin oralarda olucaz dönüşte siz eve geçerken geliriz, geç oldu kalırız” gibi konu sahibi ve eşini bastıracak cevaplar verebilir. Bu yaşlarda ısrarcı olan yaşlı insanların zamanı bol ve ne bahaneler üretiyorlar örnekleri duysanız şok olursunuzMüsait değiliz dışarı çıkıyoruz keşke haberli gelseydiniz diyecekler madem kırmak istemiyorlar. Ya da bu aralar her haftasonu dışarıda olacaklar. Dediğim gibi iş kocada bitiyor o çok pasif kalmış. Konu sahibi sakın sen konuşma kocan halletsin. Anası babası varken de kocanla merhaba etme aklı başına gelir belki.
İltifat etmek canım kızım birtanem demek sizi önemsediği size saygı duyduğu anlamına gelmiyor gelmemiş de zaten. Ben yoldan çevirip hiç tanımadığım birine sana aşığım diyebilirim ama bu ona aşık olduğum manasına gelmez. Sözlerden çok fiillere odaklanın. Bu insanların bir haftasonu var dinlensinler diye düşünmeyen aile ne semi seviyordur ne de sana saygı duyuyordur.Merhaba kızlar ben 2 yıllık evliyim. Eşimle de ailesiyle de hiçbir sorunum yok. Onlar istanbula 2 saat mesafede bir yere taşındılar. O zamandan beri bu taraflara ne zaman gelseler bize de geliyorlar mutlaka. Ben de eşim de çalışıyoruz. Bir haftasonu keyfimiz var ondan da bir telefon "geçiyorduk 10 dakikaya ordayız bir uğrayalım dedik". Ailelerimiz tabi ki uğrayacaklar ama son 2 aydır her haftasonu geldiler. Bazılarında kaldılar. Kayınvalidem babanı tutamadım tutturdu gidelim diye diyor. Bir anda karar veriyorlar gidelim kalalım diye ya da biri misafirliğe çağırıyor yatıya. Eşimi arıyor babası sıkıldım ben diyorum ki sizde kalalım burda kalmayalım diyor. Eşim benim aileme karşı çok verici olduğu için üzülmesin diye bir şey demedim. Ama en sonunda kendi geldi napıcaz böyle dedi. Babamı zapt edemiyorum bişey desem küsüyor dedi. Suçun bende olduğunu düşünüyorum açıkçası o kadar güler yüzlü o kadar misafirperver davrandım ki. Ben olsam ben de hep gitmek isterim. Son 4 haftadır her haftasonu geldiklerinde kaldılar. geçen hafta çok hastaydım kemiklerim ağrıyor hastalıktan. Eşimi aradılar biz yoldayız geliyoruz dediler. Eşim benim uyuduğumu çok hasta olduğumu söyledi. Başka zaman uğrasanız olur mu dedi. Sonra o zaman bir geçmiş olsuna gelip gidelim dediler. Tamam dedi eşim. Geldiler. Sonra babası biz kalalım hem sana bakmış olur annen de dedi. Kayınvalidem yok ne kalması kız uyusun dinlensin gidicez biz falan dedi. ama kayınbabam yok o sen burda olursan iyileşir falan dedi. Sonra kalmaya karar verdiler. Eşim geldi odaya sen burdan sakın çıkma ben yapıcam yemekleri falan dedi. Ben de çıkmadım bir yemek yemeye çıktım odadan. O gün zaten ayrı sinir oldum. Bu haftasonu da sabah 10 daha kahvaltı hazırlıyorum. Film seçmiştik kahvaltı yaparken izleriz diye. Telefon çaldı annesi oğlum babanı tutamadım ille uğrayalım dedi diyor. Eşim de tabi gelin falan dedi. Geldiler önceki gün misafirim vardı zaten yorgundum ve yemeğe kalalım müsaitseniz dedi babası. Eşim de aslında bizim bi planımız vardı dışarıda ama kalmak istiyorsanız iptal ederiz dedi. Zarf atıyo kendince yok oğlum iptal etmeyin demesini bekliyor. Babası hiç sesini çıkarmadı. Zaten haftaiçi çalışıyorum haftasonunu iple çekiyorum böyle olunca sıfır dinlenmeyle işe gidiyorum. Eşim de kırmaktan korkuyo ben de korkuyorum. Çünkü asla kötü bir tavırları yok. Kayınvalidem gider gelir öper canım yavrum bitanem der. Kayınbabam da eşimden çok iltifat eder bana. Böyle olunca kıramıyorum. Onları da anlıyorum uzağa taşındılar yalnızlar hep. Çok sıkılıyorlar ama her haftasonu yatılı misafirden artık çok yoruldum. Kendi ailemi çağırmıyorum artık onlar da sonraki gün gelir hiç dinlenemem diye. Nasıl bir tavır sergilemeliyim? Cidden seviyorum onları sadece biraz mahremiyet ve dinlenmek istiyorum.
Yazık ya. Zaten kayınvalide sürekli is yapıyormuş yük olmasınlar diye. Problem kayınpeder. Kadın ona hayır diyemediği için mecbur geliyormuş. Üzüldüm ben kayınvalideye de. Hepsi babanın yüzünden.Kayinvalideye yemek yaptiracaksiniz mesela haftasonu yogun geciyor hafta ici yorgun oluyorum diye manti borek buzluga atin
Asla yatak fln hazirlamayin artik yerini biliyorsun diyin
Tamir boya vs isteyin kpederden
Hatta nevresim degistirmeyin her hafta yoruldum eskidiler yikanmaktan diyip ayni seyde yatirin
Ya öyle eve daha çok yerleşir daha evin sahibi gibi davranırlarsa? Çay mı çekti canları çay koyacaklar, acıktılar mı yapıp yiyecekler iyice kendi evleri gibi benimseyecekler korkunçççççBakın şöyle yapıyorsunuz ve her şey çözülüyor:
Kayınbabanız eşinizi aradı, biz geliyoruz dedi.
Eşiniz de hayır diyemedi ya,
Tamam hayatım ben çıkıyorum, gittiklerinde ararsın.
Bu kadar basit.
Gidin kız kıza gezin, alışveriş yapın, kütüphanede kitap okuyun.
Diyelim ki eşiniz akşam aradı, babamlar kalacak diye.
Geç saatte gidin, anne baba hoşgeldiniz, ben çok yoruldum.
Kızım yemek yiyelim dediler farz edelim: ben dışarıda yiyip geldim duş alıp uyuyacağım.
Girin duşunuzu alın yatın uyuyun. Her hafta tekrarlayın.
Eşiniz anne babasıyla 3-4 hafta sonunu baş başa geçirsin, onları kovalar...
Uff ben böyle laf çarpmali konuşmaları çok çocukça buluyorum ya. Açık acik söylemekten daha kötü değil mi bu. Ben utanırdım valla. Bisey soylencekse açık söylenmesi daha mantıklı bence.Bunu söyleyin onlara. Annemi çağırıyorum okadar düşünceli ki canım benim. Gelmıyor. Kızım bı haftasonunuz var dıyor yorulma dıyor. Insan evladına kıyamıyor sanırım, Canım annem kıyamam ben ona dıyın onların yanında yuzlerıne karşı.
Eşiniz aynı benim nişanlım. Anne babası da aynı benim kv kp. Sizi o kadar net anlıyorum ki. Benimkine en baştan kalmalı misafir istemiyorum diye söyledim keza nişanlıyken bile 15 dk mesafede oturmamıza rağmen sizde kalırız diyen bir kv vardı. Bakalım evlenince göreceğiz ama görsennn dünyanın en sevgi dolu insanı onlar. Bana aşıklar resmen kızım da kızım.Ben normalde eşimle hiç sorunum olmadığını düşünüyorum. Biz beraber çok güzel vakit geçiririz. Bana sevgisini hep belli eder. Bana evde çok yardımcı olur. Yani bunlar yeterli sanıyordum aslında. Ama olumsuz durumlarla nasıl baş edeceğini öğrenememiş. Burada da yük evet bana kalıyor. Bu da zamanla insanı yoruyor tabi. Yine de herkesin bir kusuru vardır diyip görmemeye çalışıyorum bunları
Yazık ya. Zaten kayınvalide sürekli is yapıyormuş yük olmasınlar diye. Problem kayınpeder. Kadın ona hayır diyemediği için mecbur geliyormuş. Üzüldüm ben kayınvalideye de. Hepsi babanın yüzünden.
Ben öyle düşünmüyorum. Bizim ülkemizde çok kadın var böyle. Sırf kocasına hayır diyemediği için uyan. Kadın yoksa neden paralansın kendini yemek temizlik yapıcam diye. Kızının evine gitmeme kararında da kadının pek söz hakkı olduğunu sanmıyorum. Adam karısına saygı duymayan biriymiş konu sahibinin dediğine goreSadece saf ayagina yatiyor kendi kizinda kalmayip geline gelen birinin iyi niyetine asla inanmam
Bir itiraz etsin gorecek iyi niyeti
Evet biraz olmak gerek sanırım. Uyumlu hoşgörülü insanın tepesine biniyorlarE sizde sorunlu gelin olun en azından kafaniz rahat eder , bu devirde aşırı uyum ve hoşgörü başa bela ...
Ben bunu açık açık söylüyorum aslında. Onların bir semtte evleri var kiracı çıkınca oraya geçecekler. Bize sürekli siz bu evi satın ordan ev alın yakın olalım ne güzel birbirimize kenetleniriz falan diyorlar. Ben de biz anneme de yakın oturmuyoruz. Benim gözlemlediğim çok yakın olanlar dünya iyisi de olsa araları bozuluyor biz aramız bozulmasın diye biraz uzak oturmak istiyoruz diyorum. Eşim de biz evimizde çok mutluyuz huzurluyuz diyor. İsteyince konuşuyor gayet ama bizim de gerçekten sınırları tam olarak öğrenmemiz lazım. Keşke bunu en başından yapsaydık. O zaman huyu budur derlerdi en azındanBunu baştan yapacaktınız, ayrıca adamın hayali değil o dubleks ev, bildiğin plan. Hele çocuk olsun aylarca kalır gitmezler evinizden. Bizde 2 saat mesafedeyiz, ama müsait değilsem derim, çekinirler öyle pat diye gelmeye bir kez geldiler ondada yokuz dedik mesela( gerçekten uzak bir ilçeye yola çıkmıştık) Baktılar ki kendi aile içindeki gibi hadi geliyoruz diyince gelme durumu olmuyor haber vermeye,müsade istemeye başladılar, ki dünya tatlısı insanlardır. Sınır koyduk diye ne onlar ne biz kötü olmadık.
Mesela ben bizim şehre taşınsınlar istiyorum çünkü sınırlarımızı öğrendik, ben kv/kp varken bu şehre gelin ama aynı bina yan komşu vs olmasın ben hayatta istemem kendi annemlede oturmadım biliyosunuz dedim. Mesajı verdim ne düşünürse düşünsünler zaten mıh gibi yerimden oynamam eşimde bilir, ikna edilemem
Onlar mesela Bella kötüdür demez bellanın huyu şudur der. Anlatabildim umarım, bu evliliğin ilk senesi oturan bi şey.
Siz bir dahakine evde yokuz diyin telide sessize alın neden her aramasını açtınız orasını anlamadım adamın laf anlamadığını biliyosunuz, gece derselerde bizim kaçta gelceğimiz belli olmaz arkadaşlarlayız diyip kapatacaksınız. Alınan alınacak küsen küsecek.
Biraz tavır yaparlar sonra geçer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?