Her hafta sonu misafirlik

Onun hayalleri ikimizin evini de satıp dubleks ev almak zaten. Her fırsatta bu hayalini söyler. Eşim de babam yine hayaller aleminde der geçer
Çok masum bakıyorsunuz o hayal falan değiş. Yapmak istediklerimi söylüyor size.
Böyle kırmadan kırmadan derken işin sonu buna dönecek.
Adamlarım zırt pırt gelme sebebi de bunu gerçekleştirmek

Biz de zaten kötülüğümüzden delirmiyoruz iyi niyetimiz suistimal edildiği için deliriyoruz deliren tüm gelinler bundan delirir zaten

Geçerken ederken uğruyorlarmış ya ışıkları kapatın bence bakarlar evdeler mi diye arabayı filan kontrol eder kp de böyle bi potansiyel gördüm ben

Şu erkek eşlerinin ben diyemem,nasıl diyeyim ki saçmalıkları hiç çekilmiyor!Tabi ki sen diyeceksin,kim diyecek başka?Babana olmaz böyle diyeceksin ya,bu kadar mı zor?Eşimle böyle konusamazsin dediysem bunu da diyeceksin!El kızı mi desin.Desin bakalım konu sahibi,ondan kötüsü olmaz bu sefer de.Erkeklerin hiç arabuluculugu yok,bencil ve işine geldikleri gibi davranıyorlar.

artı bu konu konuşularak çözülecek bi konu değil.
Bunlarla oturup konuşsan iyice olay dallanır budaklanır işin içinden çıkamazsınız eşinin de durup dururken bu konuyu konuşmak istiyorum deyip konuşcak olması çok saçma bence işin sonu anlayışa değil küslüğe gider.
Bahane bulacaksınız sallayacaksınız anlık.
Telefonları açmayacaksınız.
Evde yokuz diyeceksiniz.
Ayaklarını öyle öyle keseceksiniz üst üste çok gelmişler alışkanlık olmuş arayı soğutun işte.
Ay ne bileyim kız insan geçiştireceksiniz işte.
Biz mesela eşimle şehir merkezinde kv kp köyde oturuyorlar atıyorum o hafta gideceğiz mesela gitmiyoruz hiç de sormuyorlar aramıyorlar neden gelmediniz diye.
Nereye gittik nerden geldik bilmezler.
Bi şekilde o mesafeyi koyduk ama nasıl koyduk bende bilmiyorum
Başlarda fenaydı
Senede 1 geliyorlar 1 saatlik yoldan
Bizde köyde bi organizasyon bayram vs olunca gidiyoruz.
Onun dışında günlük gezmeye gitmiyoruz ben 6 ay gitmediğimi biliyorum yani

Yeni evli de değilsiniz. Eşiniz sizin neyden hoşlanıp hoşlanmayacağınızı bilir. Üst üste gelmek istediklerinde direkt söyleyebilirdi. Sizin rahatsız olmanızın eşinizde bir karşılığı olmalı. İnsan anne babasıyla isterse çok rahat konusur. İstemezse de karısını sinir küpüne döndürür.
Eşinize sen konuş yoksa ben kırılır demeden içimden geçeni olduğu gibi söyleyeceğim deyin. Onları düşünüp kendi çözmeye çalışır belki.

Mesela sizin aileniz bunu yapıyor olsa nasıl bir konuşma yapardınız?
Eşinize ne söyleyeceği konusunda yardım edeceksiniz sanırım.

Tüm hafta çalışıyoruz. Gezicaz, kafamıza göre yatıcaz yuvarlanıcaz diyecek neyi ne kadar söyleyebiliyorsa.

Her seferinde işimiz var demek de işe yarar. Kırmadan olmuyor malesef

Ay tabiki de balım böceğim gülüm diyecekler. Böyle böyle gaz veriyorlar. Benim kayınvalidem de böyle, güzel sözlerle gaz verir bir bakarım kanatlarım çıkmış uçuyorum. On yılımı aldı çözmek siz onlar gelmeden üst üste bir kaç hafta plan yapıp başka yere gidin. Ya da kayinvalideyle güzelce konuşun kocasına sahip çıksın. (Kayınvalide de kocasını bahane ediyor olabilir.) Yine de açık açık konuşmak en güzeli. Başka çocukları yok mu ya

Benim kayınvalide de aynı taktiği uyguladı hep, kendi isteklerini sanki kocası diretiyormuş gibi gösterdi ilk zamanlar, kayınpederin adı da kötüye çıkmıştı zaten kimse kayınvalidemden bilmiyordu yapılanları ama onun da işine geliyordu, bu konuda da kayınvalide masum değil...

Kesinlikle konuşmalısınız ama siz değil eşiniz konuşmalı. İnsanın kendi ailesine nazı geçer ama siz söylerseniz kötü gelin ilan edilirsiniz. Burada tepkiyi koyması gereken kişi eşiniz. Kalplerini kırar diye düşünmeyin belki de biraz kırılması gerekiyordur anlamaları için. Aksi taktirde yarın bir gün bebeğiniz olursa, torunumu görcem ayağına evinizden çıkmaz

Acikca soyleyin her haftasonu olmaz diye yada musait degiliz kusura bakmayin diyip net bir sekilde kestirip atin evde dgeiliz diyin arkadaslarimiza gittik roda kalacahiz diyin anlamazsa acikca bunaldik yeter diyin kirilirsa kirilsinlar

Bu iş kibarlıkla çözülmez, sizde de sorun çözecek potansiyel yok , eşiniz de sizi oyalama derdinde ama elbet bu iş bir yerde patlak verecek, şimdi dur demezseniz çocuk olunca size yerleşirler demedi deme ...

E sizde sorunlu gelin olun en azından kafaniz rahat eder , bu devirde aşırı uyum ve hoşgörü başa bela ...

Bunu baştan yapacaktınız, ayrıca adamın hayali değil o dubleks ev, bildiğin plan. Hele çocuk olsun aylarca kalır gitmezler evinizden. Bizde 2 saat mesafedeyiz, ama müsait değilsem derim, çekinirler öyle pat diye gelmeye bir kez geldiler ondada yokuz dedik mesela( gerçekten uzak bir ilçeye yola çıkmıştık) Baktılar ki kendi aile içindeki gibi hadi geliyoruz diyince gelme durumu olmuyor haber vermeye,müsade istemeye başladılar, ki dünya tatlısı insanlardır. Sınır koyduk diye ne onlar ne biz kötü olmadık.
Mesela ben bizim şehre taşınsınlar istiyorum çünkü sınırlarımızı öğrendik, ben kv/kp varken bu şehre gelin ama aynı bina yan komşu vs olmasın ben hayatta istemem kendi annemlede oturmadım biliyosunuz dedim. Mesajı verdim ne düşünürse düşünsünler zaten mıh gibi yerimden oynamam eşimde bilir, ikna edilemem
Onlar mesela Bella kötüdür demez bellanın huyu şudur der. Anlatabildim umarım, bu evliliğin ilk senesi oturan bi şey.
Siz bir dahakine evde yokuz diyin telide sessize alın neden her aramasını açtınız orasını anlamadım adamın laf anlamadığını biliyosunuz, gece derselerde bizim kaçta gelceğimiz belli olmaz arkadaşlarlayız diyip kapatacaksınız. Alınan alınacak küsen küsecek.
Biraz tavır yaparlar sonra geçer.

Eşinizin ve sizin sınır probleminiz var, insanları kırmamak adı altında kendi konforunuzdan ve evinizden olmuşsunuz. Çok sıkılıyorsa kahveye gitsin, bu ne düşüncesizlik yahu? Gencecik çalışan insanlar her hafta sonu seni mi eğlendirecek? Ayrıca 10 dakikaya ordayız demek nasıl bir hadsizliktir, belki müsait değilim veya ayağımı uzatıp yatmak istiyorum. Şu devirde yatılı misafir olayına hiç sıcak bakmıyorum. Aradıklarında biz dışardayız arkadaşlarımızda kalacağız dersiniz 4-5 kez, anlarlar diye düşünüyorum. Veya kvyle eşiniz konuşabilir açık açık, her hafta sonu çok yoruluyoruz baş başa vakit geçiremiyoruz kabul edemeyeceğiz artık diye.

Benim eşimin ailesi de cidden aşırı iyi insanlar ama bize böyle gelmelerini eşim engelliyordu çok gelmemelerine rağmen gemde. Bazen gülerek bazen kızarak, size geleceğiz deseler mesela evde değiliz bi haftasonumuz var diyebiliyordu. Bence bir sonraki hafta aradıklarında uğrayalım yoldayız dediklerinde baba her haftasonu size bağlı plan yapamayız aynı evde yaşıyor gibi olduk arkadaşlarımız gelecek/ biz gideceğiz yatıp uyuyacağın yorgunuz diyebillir. İnsanlar kendi evladına kırılmaz. Bir haftasısınız olduğunu ve başka şeyler yapmak istediğinizi birden fazla kez dile getirseniz anca anlarlar gibi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…