Çok masum bakıyorsunuz o hayal falan değiş. Yapmak istediklerimi söylüyor size.Onun hayalleri ikimizin evini de satıp dubleks ev almak zaten. Her fırsatta bu hayalini söyler. Eşim de babam yine hayaller aleminde der geçer
Başaramaz, şimdiye kadar başarmış olurduEşim direk babasıyla konuşacak inşallah başarabilir bakalım ya. Gerçekten ayıp artık yani.
Biz de zaten kötülüğümüzden delirmiyoruz iyi niyetimiz suistimal edildiği için deliriyoruz deliren tüm gelinler bundan delirir zatenBunun zaten farkındayım. Açıkçası iki yıldır hiç böyle bir sorun yoktu. Yoksa daha erken uyanırdık biz niye bu kadar tamam diyoruz herşeye diye. Yeni yeni olan bir durum olunca ve ilişkiler çok çok iyi olunca ne yapacağımızı bilemedik. Ama tabi ki böyle devam edemez. Yoksa güzelim gelini el birliğiyle delirtecekler.
Geçerken ederken uğruyorlarmış ya ışıkları kapatın bence bakarlar evdeler mi diye arabayı filan kontrol eder kp de böyle bi potansiyel gördüm benEvet bu mantıklı aslında. Yani onlar gelince çıkıp evden gitmek yerine direk evde değiliz desek hep hem kimseyi kırmamış oluruz hem de ayaklarını çekerler belki zamanla. Hatta biz biraz fazla evde keyif yaptık. Bu vesileyle her haftasonu yeni bir yer görme gibi bir plan yapabiliriz. Bu da yeni aklıma geldi
Haklısın, Geçici çözüm olarak şey ettim1-2 saat ıcın 2 saat yol mu gitsin 2 saat yol mu gelsingitti haftasonundan 6 saat
Eşinize ne söyleyeceği konusunda yardım edeceksiniz sanırım.Mesela sizin aileniz bunu yapıyor olsa nasıl bir konuşma yapardınız?
Ay tabiki de balım böceğim gülüm diyecekler. Böyle böyle gaz veriyorlar. Benim kayınvalidem de böyle, güzel sözlerle gaz verir bir bakarım kanatlarım çıkmış uçuyorum. On yılımı aldı çözmekMerhaba kızlar ben 2 yıllık evliyim. Eşimle de ailesiyle de hiçbir sorunum yok. Onlar istanbula 2 saat mesafede bir yere taşındılar. O zamandan beri bu taraflara ne zaman gelseler bize de geliyorlar mutlaka. Ben de eşim de çalışıyoruz. Bir haftasonu keyfimiz var ondan da bir telefon "geçiyorduk 10 dakikaya ordayız bir uğrayalım dedik". Ailelerimiz tabi ki uğrayacaklar ama son 2 aydır her haftasonu geldiler. Bazılarında kaldılar. Kayınvalidem babanı tutamadım tutturdu gidelim diye diyor. Bir anda karar veriyorlar gidelim kalalım diye ya da biri misafirliğe çağırıyor yatıya. Eşimi arıyor babası sıkıldım ben diyorum ki sizde kalalım burda kalmayalım diyor. Eşim benim aileme karşı çok verici olduğu için üzülmesin diye bir şey demedim. Ama en sonunda kendi geldi napıcaz böyle dedi. Babamı zapt edemiyorum bişey desem küsüyor dedi. Suçun bende olduğunu düşünüyorum açıkçası o kadar güler yüzlü o kadar misafirperver davrandım ki. Ben olsam ben de hep gitmek isterim. Son 4 haftadır her haftasonu geldiklerinde kaldılar. geçen hafta çok hastaydım kemiklerim ağrıyor hastalıktan. Eşimi aradılar biz yoldayız geliyoruz dediler. Eşim benim uyuduğumu çok hasta olduğumu söyledi. Başka zaman uğrasanız olur mu dedi. Sonra o zaman bir geçmiş olsuna gelip gidelim dediler. Tamam dedi eşim. Geldiler. Sonra babası biz kalalım hem sana bakmış olur annen de dedi. Kayınvalidem yok ne kalması kız uyusun dinlensin gidicez biz falan dedi. ama kayınbabam yok o sen burda olursan iyileşir falan dedi. Sonra kalmaya karar verdiler. Eşim geldi odaya sen burdan sakın çıkma ben yapıcam yemekleri falan dedi. Ben de çıkmadım bir yemek yemeye çıktım odadan. O gün zaten ayrı sinir oldum. Bu haftasonu da sabah 10 daha kahvaltı hazırlıyorum. Film seçmiştik kahvaltı yaparken izleriz diye. Telefon çaldı annesi oğlum babanı tutamadım ille uğrayalım dedi diyor. Eşim de tabi gelin falan dedi. Geldiler önceki gün misafirim vardı zaten yorgundum ve yemeğe kalalım müsaitseniz dedi babası. Eşim de aslında bizim bi planımız vardı dışarıda ama kalmak istiyorsanız iptal ederiz dedi. Zarf atıyo kendince yok oğlum iptal etmeyin demesini bekliyor. Babası hiç sesini çıkarmadı. Zaten haftaiçi çalışıyorum haftasonunu iple çekiyorum böyle olunca sıfır dinlenmeyle işe gidiyorum. Eşim de kırmaktan korkuyo ben de korkuyorum. Çünkü asla kötü bir tavırları yok. Kayınvalidem gider gelir öper canım yavrum bitanem der. Kayınbabam da eşimden çok iltifat eder bana. Böyle olunca kıramıyorum. Onları da anlıyorum uzağa taşındılar yalnızlar hep. Çok sıkılıyorlar ama her haftasonu yatılı misafirden artık çok yoruldum. Kendi ailemi çağırmıyorum artık onlar da sonraki gün gelir hiç dinlenemem diye. Nasıl bir tavır sergilemeliyim? Cidden seviyorum onları sadece biraz mahremiyet ve dinlenmek istiyorum.
Benim kayınvalide de aynı taktiği uyguladı hep, kendi isteklerini sanki kocası diretiyormuş gibi gösterdi ilk zamanlar, kayınpederin adı da kötüye çıkmıştı zaten kimse kayınvalidemden bilmiyordu yapılanları ama onun da işine geliyordu, bu konuda da kayınvalide masum değil...Bu kayinvalidelerin her suçu kocalarına atmalarına da bayılıyorum. Babanı durduramadim, baban gelmek istedi, baban kalmak istedi... Kendisi istese gayet güzel engel olabilir ama işine geliyor. Aklı başında bir kadın olsa yeni evliler, üstelik gelin çalışıyor, ne işimiz var her hafta sonu orda diyebilir kocasına.
Kesinlikle konuşmalısınız ama siz değil eşiniz konuşmalı. İnsanın kendi ailesine nazı geçer ama siz söylerseniz kötü gelin ilan edilirsiniz. Burada tepkiyi koyması gereken kişi eşiniz. Kalplerini kırar diye düşünmeyin belki de biraz kırılması gerekiyordur anlamaları için. Aksi taktirde yarın bir gün bebeğiniz olursa, torunumu görcem ayağına evinizden çıkmazÇok haklısınız. Ben biraz hassasım bu konularda. İlişkilerimiz güzel bozulmasın diye düşündüm. En baştan böyle olsa ona göre davranırdım. Son 1 aydır kalma mevzuları başladı. Yakın zamanda oradan taşınacaklar diye sabredeyim dedim. Ama bir baktım bizim o muhteşem özgür evliliğimizden eser yok. Haftasonları biz gezmeyi değil de evde vakit geçirmeyi seven bir çiftiz. Böyle olunca eşimle de bi uzaklaştık. Yeni farkındalık yaşıyoruz daha hemen çözmemiz lazım diye konuştuk. Benim ailem de yapsa rahatsız olurum. Konuşmak mı yoksa evde değiliz vs gibi tavırla mı ayaklarını çekmek daha iyi olur ona karar veremedik.
Bu iş kibarlıkla çözülmez, sizde de sorun çözecek potansiyel yok , eşiniz de sizi oyalama derdinde ama elbet bu iş bir yerde patlak verecek, şimdi dur demezseniz çocuk olunca size yerleşirler demedi deme ...Ya çok çok kırılgan bir insan o da. Nasıl tatlı tatlı anlatabilirim bilmiyorum. Eşime konuşma işini bırakamam çünkü ortası yok. Bir anda çok kaba konuşup kalplerini kırabilir. Yaşlı insanlar ben kırmadan çözmek isterim önce
E sizde sorunlu gelin olun en azından kafaniz rahat eder , bu devirde aşırı uyum ve hoşgörü başa bela ...Kızının kocası sorunlu ondan kalamıyorlar. Yoksa kesin kalırlar. Hayır benim babam yok annem tek yaşıyor. Onu evime zor çağırıyorum. Haftasonu gelmem sizin bir haftasonunuz var diyor gelse de iki saate kalkıyor ısrar da etsek
Bunu baştan yapacaktınız, ayrıca adamın hayali değil o dubleks ev, bildiğin plan. Hele çocuk olsun aylarca kalır gitmezler evinizden. Bizde 2 saat mesafedeyiz, ama müsait değilsem derim, çekinirler öyle pat diye gelmeye bir kez geldiler ondada yokuz dedik mesela( gerçekten uzak bir ilçeye yola çıkmıştık) Baktılar ki kendi aile içindeki gibi hadi geliyoruz diyince gelme durumu olmuyor haber vermeye,müsade istemeye başladılar, ki dünya tatlısı insanlardır. Sınır koyduk diye ne onlar ne biz kötü olmadık.Vallahi alkışlıyorum ya. Çok mükemmel bir şey böyle güzel sınır koyabilmeniz. Bu beceri isteyince kazanılıyor mu acaba cidden kendimde en nefret ettiğim huy bu. Aramız bozulmasın kırılmasınlar yaşlı insanlar emekleri var diye diye bu hale ben getirdim. Yaşlı insansınız da gelin ağzımıza edin o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?