Her hafta sonu misafirlik

Revenrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
713
1.027
28
Merhaba kızlar ben 2 yıllık evliyim. Eşimle de ailesiyle de hiçbir sorunum yok. Onlar istanbula 2 saat mesafede bir yere taşındılar. O zamandan beri bu taraflara ne zaman gelseler bize de geliyorlar mutlaka. Ben de eşim de çalışıyoruz. Bir haftasonu keyfimiz var ondan da bir telefon "geçiyorduk 10 dakikaya ordayız bir uğrayalım dedik". Ailelerimiz tabi ki uğrayacaklar ama son 2 aydır her haftasonu geldiler. Bazılarında kaldılar. Kayınvalidem babanı tutamadım tutturdu gidelim diye diyor. Bir anda karar veriyorlar gidelim kalalım diye ya da biri misafirliğe çağırıyor yatıya. Eşimi arıyor babası sıkıldım ben diyorum ki sizde kalalım burda kalmayalım diyor. Eşim benim aileme karşı çok verici olduğu için üzülmesin diye bir şey demedim. Ama en sonunda kendi geldi napıcaz böyle dedi. Babamı zapt edemiyorum bişey desem küsüyor dedi. Suçun bende olduğunu düşünüyorum açıkçası o kadar güler yüzlü o kadar misafirperver davrandım ki. Ben olsam ben de hep gitmek isterim. Son 4 haftadır her haftasonu geldiklerinde kaldılar. geçen hafta çok hastaydım kemiklerim ağrıyor hastalıktan. Eşimi aradılar biz yoldayız geliyoruz dediler. Eşim benim uyuduğumu çok hasta olduğumu söyledi. Başka zaman uğrasanız olur mu dedi. Sonra o zaman bir geçmiş olsuna gelip gidelim dediler. Tamam dedi eşim. Geldiler. Sonra babası biz kalalım hem sana bakmış olur annen de dedi. Kayınvalidem yok ne kalması kız uyusun dinlensin gidicez biz falan dedi. ama kayınbabam yok o sen burda olursan iyileşir falan dedi. Sonra kalmaya karar verdiler. Eşim geldi odaya sen burdan sakın çıkma ben yapıcam yemekleri falan dedi. Ben de çıkmadım bir yemek yemeye çıktım odadan. O gün zaten ayrı sinir oldum. Bu haftasonu da sabah 10 daha kahvaltı hazırlıyorum. Film seçmiştik kahvaltı yaparken izleriz diye. Telefon çaldı annesi oğlum babanı tutamadım ille uğrayalım dedi diyor. Eşim de tabi gelin falan dedi. Geldiler önceki gün misafirim vardı zaten yorgundum ve yemeğe kalalım müsaitseniz dedi babası. Eşim de aslında bizim bi planımız vardı dışarıda ama kalmak istiyorsanız iptal ederiz dedi. Zarf atıyo kendince yok oğlum iptal etmeyin demesini bekliyor. Babası hiç sesini çıkarmadı. Zaten haftaiçi çalışıyorum haftasonunu iple çekiyorum böyle olunca sıfır dinlenmeyle işe gidiyorum. Eşim de kırmaktan korkuyo ben de korkuyorum. Çünkü asla kötü bir tavırları yok. Kayınvalidem gider gelir öper canım yavrum bitanem der. Kayınbabam da eşimden çok iltifat eder bana. Böyle olunca kıramıyorum. Onları da anlıyorum uzağa taşındılar yalnızlar hep. Çok sıkılıyorlar ama her haftasonu yatılı misafirden artık çok yoruldum. Kendi ailemi çağırmıyorum artık onlar da sonraki gün gelir hiç dinlenemem diye. Nasıl bir tavır sergilemeliyim? Cidden seviyorum onları sadece biraz mahremiyet ve dinlenmek istiyorum.

Eşiniz konuşacak annesiyle çalışıyoruz her hafta sonu olmaz die anne babayı çevirir illa ki yada babası arayınca evde degılız arkadaslarlayız akşam planımız var diyip kestirip atacak 3-5 olunca anlarlar sonuçta çalışıyorsunuz doğru değil her haftasonu yatılı misafir

Bi de iki saat için niye yatılı yahu gelsin gitsinler yatılı misafirlik konusunda çizgiyi nası çekersiniz Bilmiorum ama galiba elleri boş gönülleri hoş yaşlı çift ilerleyen saatlerde çıkıp gelip kalırız planıyla geliyorlar . Başkasının evı ıcın plan yapmak saygısızlık

1-2 saat ıcın 2 saat yol mu gitsin 2 saat yol mu gelsin gitti haftasonundan 6 saat

ne sacma insanlar ya nasil anlamazlar rahatsiz olacagini
her hafta her hafta misafirlik mi olur?
birkac hafta cumartesiden cikip plan yapın "biz yoldayız" derlerse "biz disaridayiz" dersiniz. boyle kapida kala kala ayaklari kesilir belki
Kayınbabam benim onlar gelince çok çok mutlu olduğumu düşünüyor. Bazı hareketleri tahammül edilir cinsten değil. Bizim eve yakın bir akraba var o çağırınca ben eşime dışarı çıkalım diyorum. Çıkıyoruz geç dönüyoruz eve. Arıyor babası saatte bir oğlum döndünüz mü diye. Bir göreyim yavrularımı diyor. Eşim tersliyor da yeri geldiği zaman. Ya niye sürekli arıyorsun bi tat alamadık gezmekten diyor. Ama yine devam ediyor aynı şeye. Kayınvalidem de hep babana laf geçiremiyorum diyor gelince de hiç oturmuyor sürekli iş yapıyor kendince telafi etmek için. İş değil ki derdim eşimle bir zaman geçirmek evimizde

Ben de eşim de çalışıyoruz. Bir haftasonu keyfimiz var ondan da bir telefon "geçiyorduk 10 dakikaya ordayız bir uğrayalım dedik".

Son 4 haftadır her haftasonu geldiklerinde kaldılar. geçen hafta çok hastaydım kemiklerim ağrıyor hastalıktan. Eşimi aradılar biz yoldayız geliyoruz dediler
Çalışmasanız da yine aynı şekilde böyle emrivaki gelmeleri doğru değil. İnsan bir müsait misiniz diye sorar. Son dk öyle geçerken geldik uğrayalım dedik olmaz. Sürekli yatıya kalmak nedir ya. Çok sinir bozucu bir durum. Anlayışsız, empati yoksunu insanlardan nefret ediyorum.

Karı koca sınır probleminiz var , eşiniz sınır koyamıyorsa siz koyun, açıkça konuşun kayinvalide ile , babası anlayacak cinsten değil zaten ...
Ya çok çok kırılgan bir insan o da. Nasıl tatlı tatlı anlatabilirim bilmiyorum. Eşime konuşma işini bırakamam çünkü ortası yok. Bir anda çok kaba konuşup kalplerini kırabilir. Yaşlı insanlar ben kırmadan çözmek isterim önce

Zor işler bunlar.

Söyleyemiyorsanız hafta sonu için şehir dışında plan yapacaksınız.

Arada siz onlara gideceksiniz.
Gitmek de istemiyorum gidince de haftasonum gitmiş oluyor. Sürekli yemekle bulaşıkla uğraşmaktan

Gitmek de istemiyorum gidince de haftasonum gitmiş oluyor. Sürekli yemekle bulaşıkla uğraşmaktan
Hımmm oraya gidince iş yapıyorsanız gitmeyin tabii.

O zaman her hafta sonu şehir dışında plan yapacaksınız.

Bir iki defa siz gidin. Akılları karışır sizin geleceğinizi düşünürler gelmezler böylece. Sonrasın da aradıklarında dışarda olduğunuzu ya da başka planınız olduğunu söyleyin karar verip birlikte eşinizle. Böyle böyle kesilir zamanla ayakları.

Ya geleceklerini kestiremiyorum çok. Bir yere gideceklerken illa bizim evin ordan geçiyorlar. Ya da görümcem davet ediyor hepimizi ordan dönüşte beraber dönüyoruz kayınbabam bir yavrularımın evine de uğrayalım diyor gelmeyin nasıl diyeyim. Ev de hep müsait olmyaabiliyor dağınık olabiliyor. Çalışıyorum sonuçta. Gelince de kalsak mı diyorlar. O an kalmayın nasıl denir ki

Farkinda degiller zannediyorsunuz hayir farkindalar. Burada cok konu acildi icinden sonra Canavar cikan
Oglumun evine geliyorum diyen hakaretler savuran insanlara donustuler
Cozum basit misafir gibi davranmayacaksiniz rahatsiz olup kacacaklar. Is ustune is isteyeceksiniz
Baska turlu basedemezsiniz bu isin bide torun gorme sevdasi var yerlerini bir an once ogrensinler

Eşimin babası annesini asla ama asla dinlemiyor kadın bir konuda ağzını açınca bile susturuyor. Kaba bir insan eşine karşı. Bana da bir kere denemeye kalktı bu kaba tavrı hemen eşim müdahale etti. Düzgün konuşur musun baba ne biçim konuşuyosun eşimle böyle konuşamazsın falan dedi. Birdaha cesaret edemedi babası. Eşim babasıyla konuşsa daha net çözüm olur sanki. O da nasıl diyicem ki diyor

11 yıllık evliyim kayınpederim bana 5 kere tek gelmiştir onda da asla kalmamıştır. Şehir dışına kızları için gitse de onlarda kalmaz otelde kalır. Belki benim kayınbabam da tuhaf ama yani sizinkiler berbat. Düşüncesiz insanlardan nefret ederim.
Artık haftasonları mesaiye kalacağız deyin kurtulursunuz belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…