Hahahah ya bu durumda güldürdünEvet de işte kadincagiz evinde oturmak varken neden dışarı çıkıp kendini yoruyor zaten kendi evde vakit geçirmek isteyen birisi neden dışarı çıkıp kendini yorsun olan yine kadincagiza oluyor . Şeytan diyor şöyle onlar evdeyken güzel bir seks yap ardından sırayla duşa gir
Böyleleri malesef bu tarz avamliktan anlıyor .
Bence bunu yapmanız daha çok kırarEvet bu geldiklerinde surat yaptım biraz belki bir daha gelmezler böyle bi mahçup oldular gibi.
Evet doğru söylüyorsunuz? Eşimin de böyle bir sorunu var işte o tam olarak etkili konuşamıyor. Bu yüzden beraber karar verelim ne diyeceğimize ben konuşayım diyor.Pasif agresif tavırlarla hiçbir şey çözemezsiniz.
Türk aile mefhumunda kadın alınan ve verilen bir şey olduğu için kendi kızı onlardan çıkıp geçtiği ailede sorunlu bildikleri eşiyle ağız tadı bozulmasın diye rahatsızlık vermezler. Zaten kızlarına da kıyamazlar. Sorunlu bildikleri kocasıyla gül gibi anlaşsın diye misafir gibi kırk yılda bir gelip giderler şok uzatmadan.
Ama sen ailelerine aldıkları el kızı olduğun için sana verdikleri zahmet hiç umurlarında olmaz. Üstelik surat yapsan da "sen kim köpeksin ki?" Derler çünkü onlar senin değil; oğullarının evine geliyorlar. Senin astığın suratı umursayan olmaz.
Mesela sizin aileniz bunu yapıyor olsa nasıl bir konuşma yapardınız?Okuyamadım tüm yorumları ama aşırı sevgi yükü kayınaile mutlaka açıkça konuşmadan çözülmüyor. Sizinle ilgisi varmış, siz çözmeliymişsiniz gibi bir hava aldım. Kesinlikle eşinizin ailesiyle ilgili bir sorunu siz çözmeyin. Eşiniz korkuyor kırmaktan ama olan size oluyor. Çok çabuk kırıyorlar bizi. Onlar için hep bir bahane var. İşte anne baba, işte düşünemedi, işte yaşlı, yalnız. Hiç bitmez ki bu. Hep daha yaşlı olacaklar. Eşiniz sorumluluğu alsın. Kabalaşsın gerekirse. Adam ondan anlıyor belli.
Ben güleryüzlü bir insanım somurtkan değilim. Yaptığım tek şey surat asmamak. Kibar konuşmak. Öyle etraflarında pervane falan olmuyorum. Hizmet edeyim diye de koşturmuyorum. O bilerek söylüyor o cümleyi bence. Eşimin kuzenini bir gün karısıyla misafir olarak kayınbabamlara geldi. Kayınbabam kızdan çay istedi. Kayınvalidem de ondan niye istiyorsun benim yanımda çay ben koyarım dedi. O da yok o mutlu oluyor bize hizmet etmekten sen karışma dedi. Sonra mesela eşim dedi ki onlar gidince. Sen niye kız için böyle cümleler kuruyorsun nerde ne konuşacağını bil biraz dedi. Ama söz konusu biz olunca böyle söylemiyor babasına ona da sinirleniyorum.Kabalaşacak bir şey yok açıkca biz bu haftasonlarını dinlenerek ve baş başa vakit geçirerek değerlendirmeyi düşünüyoruz diyeceksiniz biriniz. Ayrıca sizin onlar geldikleri için mutlu olduğunuzu sanacakları kadar güleryüz göstermeniz de sizin kabahatiniz. Tamam somurtmayın tabi ama ne yapıyorsunuz ki öyle sanıyor ben anlam veremiyorum.
Evet doğru söylüyorsunuz? Eşimin de böyle bir sorunu var işte o tam olarak etkili konuşamıyor. Bu yüzden beraber karar verelim ne diyeceğimize ben konuşayım diyor.
Şunu da unutma, sen ne söylersen söyle, söylediklerin karşında bulunan kişinin anladığı kadardır. Alıngan bir adamsa tüm iletişimi koparabilir. Ben olsam yerinde, yen evliyiz biraz gezelim, tadını çıkartalım hayatın dedik diyerek hafta sonu planlar uydururum. Evde otururum ama evdeyiz demem. Eşime de dedirtmem. Eşimle vakit geçirmeye hevesli davranırız, gezmeye, değişik şeyler denemeye. Mesela dışardayız mı dedik (balkonda vs gürültü olan yerden konuşmak gerek) , babası yine aradı, aradıklarında açılmaz o telefon, duymadık, kalabalık vs diye ötelerim ara ara. Yeni duruma böyle böyle adapte olursa ne ala. Baktım olmadı en son konuşma çözümüne giderim. Arıyorsunuz, gelmek istiyorsunuz ama biliyorsunuz biz plan yapıp evliliğimizin, beraber geçirdiğimiz zamanın tadını çıkarmaya çalışıyoruz diye. En azından öncesinde geziyoruz, dışardayız dediğiniz için doğru söylüyor çocuklar deme ve gönül koymama olasılığı yüksek. Tabi sen bilirsin karar senin.Evet doğru söylüyorsunuz? Eşimin de böyle bir sorunu var işte o tam olarak etkili konuşamıyor. Bu yüzden beraber karar verelim ne diyeceğimize ben konuşayım diyor.
Yani manipüle ediyor böyle. Ben de sandım ki gerçekten öyle düşünüyor.Ben güleryüzlü bir insanım somurtkan değilim. Yaptığım tek şey surat asmamak. Kibar konuşmak. Öyle etraflarında pervane falan olmuyorum. Hizmet edeyim diye de koşturmuyorum. O bilerek söylüyor o cümleyi bence. Eşimin kuzenini bir gün karısıyla misafir olarak kayınbabamlara geldi. Kayınbabam kızdan çay istedi. Kayınvalidem de ondan niye istiyorsun benim yanımda çay ben koyarım dedi. O da yok o mutlu oluyor bize hizmet etmekten sen karışma dedi. Sonra mesela eşim dedi ki onlar gidince. Sen niye kız için böyle cümleler kuruyorsun nerde ne konuşacağını bil biraz dedi. Ama söz konusu biz olunca böyle söylemiyor babasına ona da sinirleniyorum.
Ben yapamam demedim. Sadece evde bırakıp gidemem dedim. Eşim konuşacak nasıl konuşsak diye düşünüyoruz sadece. Kırmak istemiyorum evet. Bunda nasıl bir kötülük olabilir? Yaşlı insanlar bana çok emekleri de dokunmuştur. Kırarak çözmek istemem bu konuyu. Evde bırakıp çekip gitmek de saçma onu yapacağıma direk evde değilim derim. Ben böyle yetişmedim. Sınır koymayı da öğrenemedim demek ki. Olabilir herkes sizin gibi değil demek kiYok kıramam yok söyleyemem. Evde bırakıp siz dışarı çıkın diyorlar yok yapamam. Ne diye konu açtınız ki siz? O zaman Çekin
ahashdjkad benim ailem böyle densizlik yapmaz da HADİ yaptı diyelim, ben direkt "benim eve mi tasindiniz bir haftasonu da gelmeyin" derim. kocanız da desin ne var öz oğlunu böyle dedi diye silmez inanın trip atar eder. ha kocanız bu iradesizliğiyle babası trip attı diye karalar bağlayıp bin beter evinize getirmesin de aman diyim.Mesela sizin aileniz bunu yapıyor olsa nasıl bir konuşma yapardınız?
Artık bunu yapıyorum geldiklerinde ikidir yemeği eşim yapıyor. Benim haftasonu da işle ilgili yapmam gerkenler oluyor bilgisayarda. Bilgisayar başına oturuyorum ben deBence bu duruma alışıp rutininizi bozmamayı öğrenin hatta fazla ilgi göstermeyip normal kendinize ve kocanızı nasıl davranıyorsanız öyle davranın hafta içimiş gibi davranın. Çünkü yarın öbür gün çocuğunuz olacak belki de çocuk bakma bahanesiyle birkaç yıl sizde kalırlar buna alıştınız iyi olur
Yok onun ortası yok. Alttan alıyor alıyor sonra bir azarlıyor. Keşke en başta düzgünce izah etseydin bu noktaya gelmezdi diyorum. Bu konuda da konuşucam babamla dedi. Ben de sabrımın sonundayım artık zaten.ahashdjkad benim ailem böyle densizlik yapmaz da HADİ yaptı diyelim, ben direkt "benim eve mi tasindiniz bir haftasonu da gelmeyin" derim. kocanız da desin ne var öz oğlunu böyle dedi diye silmez inanın trip atar eder. ha kocanız bu iradesizliğiyle babası trip attı diye karalar bağlayıp bin beter evinize getirmesin de aman diyim.
Onun hayalleri ikimizin evini de satıp dubleks ev almak zaten. Her fırsatta bu hayalini söyler. Eşim de babam yine hayaller aleminde der geçerKayın pederin yeni evli çiftlerin yanına zırt bırt gelip kalmaktan hicap duymuyorsa sen ve eşin de sınır çizmekten ve konuşmaktan hicap duymayacaksınız. Küstürmeden kırmadan pakala konuşabilirsiniz. Olmazsa eşin annesiyle konuşsun. O da olmazsa kocan babasıyla konuşacak. Başka çare yok. Yoksa peder haftasonunu da beklemez bu gidişle 2. Evi görür evinizi
Baştan sınırları çizin sonrası çok zor olur
Evet doğru bu da bir sorun. Acaba aile terapileri bu gibi noktalarda işe yarar mı?yani kendi sorumluluğunu size yüklüyor. bence size ilk attığım mesaja dönüyorum ve kısır bir döngü oluşmuş oluyor. siz yok demiş olsanız dahi sizin evliliğinizde sorun var ve birincil sorununuz artan kayınaile ziyaretleri değil.
Evet doğru bu da bir sorun. Acaba aile terapileri bu gibi noktalarda işe yarar mı?
Evet bu mantıklı aslında. Yani onlar gelince çıkıp evden gitmek yerine direk evde değiliz desek hep hem kimseyi kırmamış oluruz hem de ayaklarını çekerler belki zamanla. Hatta biz biraz fazla evde keyif yaptık. Bu vesileyle her haftasonu yeni bir yer görme gibi bir plan yapabiliriz. Bu da yeni aklıma geldiŞunu da unutma, sen ne söylersen söyle, söylediklerin karşında bulunan kişinin anladığı kadardır. Alıngan bir adamsa tüm iletişimi koparabilir. Ben olsam yerinde, yen evliyiz biraz gezelim, tadını çıkartalım hayatın dedik diyerek hafta sonu planlar uydururum. Evde otururum ama evdeyiz demem. Eşime de dedirtmem. Eşimle vakit geçirmeye hevesli davranırız, gezmeye, değişik şeyler denemeye. Mesela dışardayız mı dedik (balkonda vs gürültü olan yerden konuşmak gerek) , babası yine aradı, aradıklarında açılmaz o telefon, duymadık, kalabalık vs diye ötelerim ara ara. Yeni duruma böyle böyle adapte olursa ne ala. Baktım olmadı en son konuşma çözümüne giderim. Arıyorsunuz, gelmek istiyorsunuz ama biliyorsunuz biz plan yapıp evliliğimizin, beraber geçirdiğimiz zamanın tadını çıkarmaya çalışıyoruz diye. En azından öncesinde geziyoruz, dışardayız dediğiniz için doğru söylüyor çocuklar deme ve gönül koymama olasılığı yüksek. Tabi sen bilirsin karar senin.
Aslında iyi fikir . Hatta bence gelmeden eşiniz saçları islatsin duş almış gibi sizde duşa girin . Karı koca munasebetinin üzerine geldik diye düşünüp rahatsız hissederler diye düşünüyorum.Hahahah ya bu durumda güldürdünTam olarak bu aslında ben evimde vakit geçirmeyi çok seviyorum anca öyle haftanın yorgunluğunu atabiliyorum. Bir keresinde ben duştayken denk geldiler ben eşime seslendim kıyafetlerimi falan getirmesi için. O arada ben daha duştan çıkmadan gittiler kız rahat etsin demişler sağ olsunlar Böyle şeyler yapabilirim aslında gelicez dediklerinde duşa mı girsem direk
Ben güleryüzlü bir insanım somurtkan değilim. Yaptığım tek şey surat asmamak. Kibar konuşmak. Öyle etraflarında pervane falan olmuyorum. Hizmet edeyim diye de koşturmuyorum. O bilerek söylüyor o cümleyi bence. Eşimin kuzenini bir gün karısıyla misafir olarak kayınbabamlara geldi. Kayınbabam kızdan çay istedi. Kayınvalidem de ondan niye istiyorsun benim yanımda çay ben koyarım dedi. O da yok o mutlu oluyor bize hizmet etmekten sen karışma dedi. Sonra mesela eşim dedi ki onlar gidince. Sen niye kız için böyle cümleler kuruyorsun nerde ne konuşacağını bil biraz dedi. Ama söz konusu biz olunca böyle söylemiyor babasına ona da sinirleniyorum.
Ben normalde eşimle hiç sorunum olmadığını düşünüyorum. Biz beraber çok güzel vakit geçiririz. Bana sevgisini hep belli eder. Bana evde çok yardımcı olur. Yani bunlar yeterli sanıyordum aslında. Ama olumsuz durumlarla nasıl baş edeceğini öğrenememiş. Burada da yük evet bana kalıyor. Bu da zamanla insanı yoruyor tabi. Yine de herkesin bir kusuru vardır diyip görmemeye çalışıyorum bunlarıbu, paertnerinizin karakteri, size duyduğu saygı ve size verdiği sevgi ile alakalı. sizce terapiler bunlara çare olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?