Her hafta sonu misafirlik

Kızının kocası sorunlu ondan kalamıyorlar. Yoksa kesin kalırlar. Hayır benim babam yok annem tek yaşıyor. Onu evime zor çağırıyorum. Haftasonu gelmem sizin bir haftasonunuz var diyor gelse de iki saate kalkıyor ısrar da etsek

Geldiklerinde kayınvalidem hiç oturmuyor hep bişeyler yapma peşinde. İnanın işinde değilim. Sadece ben eşimle vakit geçirmek istiyorum. Böyle bir hayat istesem beraber yaşardım onlarla zaten.

O zaman acik olmaktan baska careniz yok
Yada evde tek birakip disari cikacaksiniz

Kızları var bir de. Onun da çok sorunlu bir evliliği var pek gidemiyorlar
O zaman sorun çıkartın başka türlü olmaz galiba

bizde 3 kardesız ama hep bızım evde toplanılır nie çünkü bizde hürmet fazla tatsızlık yok böyle oluyor demek ki herkes kafa dınleyecegı yeri secıyor
Bizde bide hepsı toplanıp kafa dınlıyor tabi 2-3 ayda bir her zaman almam

Millet kırılmasın diye niye kendinize eziyet ediyorsunuz?

Bunu söyleyin onlara. Annemi çağırıyorum okadar düşünceli ki canım benim. Gelmıyor. Kızım bı haftasonunuz var dıyor yorulma dıyor. Insan evladına kıyamıyor sanırım, Canım annem kıyamam ben ona dıyın onların yanında yuzlerıne karşı.

Ayy okurken daraldım. Kendi ailem bile bu kadar gelse deliririm sanırım.
Bence ilk başta telefonlarını açmamakla başlayın. Bi kaç saat sonra geri dönüş yapın. Dışarıda olduğunuzu planınız olduğunu belirtin. Yavaş yavaş anlamaya başlarlar umarım.
Burda sınırı koyması gereken eşiniz. Gerekirse annesiyle konuşup babasını dizginlesin. Yoksa alışmışlar bu böyle devam eder.

Eşinizin ciddi şekilde konuşması lazım siz hiç karışmayın. Baktınız olmuyor o zaman siz devreye girersiniz. Eşiniz de açık net rahatsız olduğunuzu söylesin. İmadan vs anlamaz böyleleri arsizdir.

Bu arada ne düşüncesiz insanlar var hatta düşüncesiz demek kibarlık okur resmen terbiyesiz.

Peki kaç yaşında? Nasıl bir ailesiniz? Siz odadan çıkmayınca sizi sordu mu? Gelip gördü mü? Görmek istedi mi illa? Genelde sizinle mi muhattap olur?

Hiçbir nezaket kibarlık cezasız kalmıyor sanırım.

korkunc ya
bazi insanlarin sevgisi hapis hayatindan beter
okudun mu bilmiyorum ama boyle aileleri seye benzetiyorum, cesur yeni dunya diye bir distopya var. aslinda insanlar hapis hayati yasayip birkac azinligin kendisini istedigi gibi yonettigi bir evrende yasiyor. ama devamli her sey yolunda, biz cok mutluyuz, ne kadar da seviyoruz birbirimizi propagandasi yapılıyor ve kimse aslinda hapis hayati yasadigini farkina varamiyor - harika bir hayat yaşadıklarını saniyorlar. boyle sevgiyle hapsetmek 1984 distopyasi gibi baskiyla hapsetmekten daha tehlikeli. çünkü onda isyan edebilirsin, isin icine sevgi girince isyan etmek 10 kat daha zor.
Türk aile yapısına genel olarak buna benzetiyorum - sizin kayinbaba da basi cekiyor.
madem mutlu olduğunuzu düşünüyor acik acik "karikoca basbasa kalmak istiyoruz, bir haftasonumuz var" demeniz lazim.
baska cozum yok

Açıkça haftalardır cok yorulduk uğramayın karı koca planımız var müsait olunca çağırırız sizi dicek eşiniz kısa ve öz.

Bu kadarını yapamam. Oturup konuşmak daha mantıklı bir seçenek bence ve daha az kırıcı

Gun sonunda size neler yapildigini gordugunuzde cok pisman olmayin
Bence gayet normal, hep birliktesiniz, yabanci degiller mecbur kaldiniz cikmaya. Obur hafta baska bahane alisveris mecburi ziyaretler vs. Sizin bir hayatiniz oldugunu yasayip gormeliler. Nasil bu rehinelige izin veriyorsunuz

Sizde biraz sorunlu olun madem uzak kalacaklar. O kirilmasin bu kirilmasin diye hayat gecmez sizinde tek bir hayatiniz var yasayacak.

Peki kaç yaşında? Nasıl bir ailesiniz? Siz odadan çıkmayınca sizi sordu mu? Gelip gördü mü? Görmek istedi mi illa? Genelde sizinle mi muhattap olur?
Kayınbabam 70 yaşında kayınvalidem 65 yaşında. Odadan çıkmayınca bir şey demedi. Gelmedi de. Ben yataklarını eşime vermeye çıktım bir ara. O zaman nasıl oldun yavrum falan dedi. İyi davranıyorlar işte o yüzden insan birşey derken zorlanıyor. Azıcık ters insanlar olsa daha rahat konuşurdum. Belki burada çok pasif sınırsız bir insan gibi gözüküyorum ama çevrem bilir benim ne kadar kolay insan sildiğimi. Sadece bu konuda bi kal geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…