Her hafta sonu misafirlik

korkunc ya
bazi insanlarin sevgisi hapis hayatindan beter
okudun mu bilmiyorum ama boyle aileleri seye benzetiyorum, cesur yeni dunya diye bir distopya var. aslinda insanlar hapis hayati yasayip birkac azinligin kendisini istedigi gibi yonettigi bir evrende yasiyor. ama devamli her sey yolunda, biz cok mutluyuz, ne kadar da seviyoruz birbirimizi propagandasi yapılıyor ve kimse aslinda hapis hayati yasadigini farkina varamiyor - harika bir hayat yaşadıklarını saniyorlar. boyle sevgiyle hapsetmek 1984 distopyasi gibi baskiyla hapsetmekten daha tehlikeli. çünkü onda isyan edebilirsin, isin icine sevgi girince isyan etmek 10 kat daha zor.
Türk aile yapısına genel olarak buna benzetiyorum - sizin kayinbaba da basi cekiyor.
madem mutlu olduğunuzu düşünüyor acik acik "karikoca basbasa kalmak istiyoruz, bir haftasonumuz var" demeniz lazim.
baska cozum yok
Evet okudum ikisini de. Çok haklısın bazı sevgiler insanı mahkum ediyor. İyilikle iyilikle insana hayatı zindan ediyorlar. Eşim bi babasıyla konuşmayı deneyecek. Ama önceden senle bi ne konuşacağımızı netleştirelim ben çok etkili konuşamıyorum dedi. O da artık haftasonu dinlenemiyosun diye haftaiçi işten gelince uyutuyor zorla beni yemekleri yapıyor. Bir şekilde telafi etmeye çalışıyor kendince

Bakın şöyle yapıyorsunuz ve her şey çözülüyor:
Kayınbabanız eşinizi aradı, biz geliyoruz dedi.
Eşiniz de hayır diyemedi ya,
Tamam hayatım ben çıkıyorum, gittiklerinde ararsın.
Bu kadar basit.
Gidin kız kıza gezin, alışveriş yapın, kütüphanede kitap okuyun.

Diyelim ki eşiniz akşam aradı, babamlar kalacak diye.
Geç saatte gidin, anne baba hoşgeldiniz, ben çok yoruldum.
Kızım yemek yiyelim dediler farz edelim: ben dışarıda yiyip geldim duş alıp uyuyacağım.
Girin duşunuzu alın yatın uyuyun. Her hafta tekrarlayın.
Eşiniz anne babasıyla 3-4 hafta sonunu baş başa geçirsin, onları kovalar...

Evet bu geldiklerinde surat yaptım biraz belki bir daha gelmezler böyle bi mahçup oldular gibi.
Surat yapıp sessiz kalarak, insanların zihin okuması yapmasını beklemeyin. Zaten aynı şehirde görümceniz var. Ona değil de size geliyorlar çünkü bahaneleri hazır. Hizmet görüyorlar keyifleri yerinde. Kayınpederiniz kendisi geldiğinde mutlu olduğunuzu sanıyormuş. Bundan sonra sanmasın o zaman. Açıkça "müsait değiliz dışardayız başka planlarımız var " deyin.

Bakın şöyle yapıyorsunuz ve her şey çözülüyor:
Kayınbabanız eşinizi aradı, biz geliyoruz dedi.
Eşiniz de hayır diyemedi ya,
Tamam hayatım ben çıkıyorum, gittiklerinde ararsın.
Bu kadar basit.
Gidin kız kıza gezin, alışveriş yapın, kütüphanede kitap okuyun.

Diyelim ki eşiniz akşam aradı, babamlar kalacak diye.
Geç saatte gidin, anne baba hoşgeldiniz, ben çok yoruldum.
Kızım yemek yiyelim dediler farz edelim: ben dışarıda yiyip geldim duş alıp uyuyacağım.
Girin duşunuzu alın yatın uyuyun. Her hafta tekrarlayın.
Eşiniz anne babasıyla 3-4 hafta sonunu baş başa geçirsin, onları kovalar...
Evet de işte kadincagiz evinde oturmak varken neden dışarı çıkıp kendini yoruyor zaten kendi evde vakit geçirmek isteyen birisi neden dışarı çıkıp kendini yorsun olan yine kadincagiza oluyor . Şeytan diyor şöyle onlar evdeyken güzel bir seks yap ardından sırayla duşa gir
Böyleleri malesef bu tarz avamliktan anlıyor .

Haftaiçi aradığınızda haftasonu için planlar yaptığınızı söyleyin. Yapmasanız bile evde yokmuş gibi davranın eğer açık açık söyleyemiyorsanız. Böyle böyle azaltırsınız en azından, alışkanlıkları biter.

Pasif agresif tavırlarla hiçbir şey çözemezsiniz.
Türk aile mefhumunda kadın alınan ve verilen bir şey olduğu için kendi kızı onlardan çıkıp geçtiği ailede sorunlu bildikleri eşiyle ağız tadı bozulmasın diye rahatsızlık vermezler. Zaten kızlarına da kıyamazlar. Sorunlu bildikleri kocasıyla gül gibi anlaşsın diye misafir gibi kırk yılda bir gelip giderler şok uzatmadan.
Ama sen ailelerine aldıkları el kızı olduğun için sana verdikleri zahmet hiç umurlarında olmaz. Üstelik surat yapsan da "sen kim köpeksin ki?" Derler çünkü onlar senin değil; oğullarının evine geliyorlar. Senin astığın suratı umursayan olmaz.

Okuyamadım tüm yorumları ama aşırı sevgi yükü kayınaile mutlaka açıkça konuşmadan çözülmüyor. Sizinle ilgisi varmış, siz çözmeliymişsiniz gibi bir hava aldım. Kesinlikle eşinizin ailesiyle ilgili bir sorunu siz çözmeyin. Eşiniz korkuyor kırmaktan ama olan size oluyor. Çok çabuk kırıyorlar bizi. Onlar için hep bir bahane var. İşte anne baba, işte düşünemedi, işte yaşlı, yalnız. Hiç bitmez ki bu. Hep daha yaşlı olacaklar. Eşiniz sorumluluğu alsın. Kabalaşsın gerekirse. Adam ondan anlıyor belli.

Kabalaşacak bir şey yok açıkca biz bu haftasonlarını dinlenerek ve baş başa vakit geçirerek değerlendirmeyi düşünüyoruz diyeceksiniz biriniz. Ayrıca sizin onlar geldikleri için mutlu olduğunuzu sanacakları kadar güleryüz göstermeniz de sizin kabahatiniz. Tamam somurtmayın tabi ama ne yapıyorsunuz ki öyle sanıyor ben anlam veremiyorum.

Kırmak istemiyorsanız evde değiliz dışarıda programımız var deyip bi market alışverişi yapıp dönün 😄

Ben böyle bir durumun içinde olsam rutinimi bozmam evi bile toplamam madem yabancı görmeyip her hafta geliyorlar özel ilgi göstermem o güne yemekte ne varsa onu Yerler. Kocamla baş başa dışarı çıkarım arkadaşımla planım varsa iptal etmem. Zaten olması gereken de budur normal olan budur. Aşırı verip sonra isyan eden sizsiniz.

Bence bu duruma alışıp rutininizi bozmamayı öğrenin hatta fazla ilgi göstermeyip normal kendinize ve kocanızı nasıl davranıyorsanız öyle davranın hafta içimiş gibi davranın. Çünkü yarın öbür gün çocuğunuz olacak belki de çocuk bakma bahanesiyle birkaç yıl sizde kalırlar buna alıştınız iyi olur

Yok kıramam yok söyleyemem. Evde bırakıp siz dışarı çıkın diyorlar yok yapamam. Ne diye konu açtınız ki siz? O zaman Çekin
ay gerçekten ya. çözümsüzlüğünüze kırk bin bahane bulmuşsunuz. işimiz var, gelmeyin de kapat telefonu. kocanı arıyorsa o desin. bu ne koca koca insanları memnun etmek icin 2 ay her haftasonu 8 defa misafir almak ne demek? anneme tahammül edemem o kadar süre.

Evde olmayın her haftasonu, evde yokuz… açıklamalı değil evde değiliz. Arayıp soruyorlarsa kapatın telefonun sesini, ertesi gün dönün.

Ama eşiniz açık açık konuşsa daha mantıklı. Kv de kp de hayatta maşallah. Yalnız değiller ki…

Bizde de bunun bir benzeri durum vardı bize gelmiyorlardı ama surekli bizi çağırıyorlardı. Eşimle tatile ciktik onda bile kayjnbabam surekli arayıp ne zaman geleceksiniz napiyorsunuz orda diyip durmuştu. Hafta sonu hafta içi farketmez surekli yemeğinizi burda yiyin annen yemek yaptı beraber yiyelim diyordu ve cok fazla ısrar ettiğin için gitmek zorunda kalıyorduk. Sonra esim sinir koymaya başladı o ısrar ettikçe hayir baba bugün evde kalacağız ya da bir yerlere gidecegiz diyerek rahatladık. Artik eskisi gibi ısrar etmiyor.

Merhaba kızlar ben 2 yıllık evliyim. Eşimle de ailesiyle de hiçbir sorunum yok. Onlar istanbula 2 saat mesafede bir yere taşındılar. O zamandan beri bu taraflara ne zaman gelseler bize de geliyorlar mutlaka. Ben de eşim de çalışıyoruz. Bir haftasonu keyfimiz var ondan da bir telefon "geçiyorduk 10 dakikaya ordayız bir uğrayalım dedik". Ailelerimiz tabi ki uğrayacaklar ama son 2 aydır her haftasonu geldiler. Bazılarında kaldılar. Kayınvalidem babanı tutamadım tutturdu gidelim diye diyor. Bir anda karar veriyorlar gidelim kalalım diye ya da biri misafirliğe çağırıyor yatıya. Eşimi arıyor babası sıkıldım ben diyorum ki sizde kalalım burda kalmayalım diyor. Eşim benim aileme karşı çok verici olduğu için üzülmesin diye bir şey demedim. Ama en sonunda kendi geldi napıcaz böyle dedi. Babamı zapt edemiyorum bişey desem küsüyor dedi. Suçun bende olduğunu düşünüyorum açıkçası o kadar güler yüzlü o kadar misafirperver davrandım ki. Ben olsam ben de hep gitmek isterim. Son 4 haftadır her haftasonu geldiklerinde kaldılar. geçen hafta çok hastaydım kemiklerim ağrıyor hastalıktan. Eşimi aradılar biz yoldayız geliyoruz dediler. Eşim benim uyuduğumu çok hasta olduğumu söyledi. Başka zaman uğrasanız olur mu dedi. Sonra o zaman bir geçmiş olsuna gelip gidelim dediler. Tamam dedi eşim. Geldiler. Sonra babası biz kalalım hem sana bakmış olur annen de dedi. Kayınvalidem yok ne kalması kız uyusun dinlensin gidicez biz falan dedi. ama kayınbabam yok o sen burda olursan iyileşir falan dedi. Sonra kalmaya karar verdiler. Eşim geldi odaya sen burdan sakın çıkma ben yapıcam yemekleri falan dedi. Ben de çıkmadım bir yemek yemeye çıktım odadan. O gün zaten ayrı sinir oldum. Bu haftasonu da sabah 10 daha kahvaltı hazırlıyorum. Film seçmiştik kahvaltı yaparken izleriz diye. Telefon çaldı annesi oğlum babanı tutamadım ille uğrayalım dedi diyor. Eşim de tabi gelin falan dedi. Geldiler önceki gün misafirim vardı zaten yorgundum ve yemeğe kalalım müsaitseniz dedi babası. Eşim de aslında bizim bi planımız vardı dışarıda ama kalmak istiyorsanız iptal ederiz dedi. Zarf atıyo kendince yok oğlum iptal etmeyin demesini bekliyor. Babası hiç sesini çıkarmadı. Zaten haftaiçi çalışıyorum haftasonunu iple çekiyorum böyle olunca sıfır dinlenmeyle işe gidiyorum. Eşim de kırmaktan korkuyo ben de korkuyorum. Çünkü asla kötü bir tavırları yok. Kayınvalidem gider gelir öper canım yavrum bitanem der. Kayınbabam da eşimden çok iltifat eder bana. Böyle olunca kıramıyorum. Onları da anlıyorum uzağa taşındılar yalnızlar hep. Çok sıkılıyorlar ama her haftasonu yatılı misafirden artık çok yoruldum. Kendi ailemi çağırmıyorum artık onlar da sonraki gün gelir hiç dinlenemem diye. Nasıl bir tavır sergilemeliyim? Cidden seviyorum onları sadece biraz mahremiyet ve dinlenmek istiyorum.
Kayınvalidenin tutamadım demesine bakma isteyen gayette tutar onunda işine geliyordur. Kayınvaliden ile konuş anneciğim de o kızım kızım diyormuşya ben çalışıyorum eşim çalışıyor sizide kırmak istemiyoruz ama haftasonu geldiğinde en azından birazda olsun dinlenmek istiyoruz yada eşim ile birlikte başbaşa kalıp haftaiçi yapamadığımız sohbeti gezip tozmayı yapmak istiyoruz maalesef siz ne kadar misafir olmasanızda mahremiyet istiyoruz ben babama anlatamam sen uygun bir dille anlattırmısın deyin. Bazı zamanlar geliyoruz dediklerinde biz dışarıdayız deyin misafir bekliyorum deyin gelirlerse siz geliyorsunuz diye iptal ettik deyip surat yapın kırmak istemiyorum diyorsunuz ama onlar artık yüzsüzlüğü ele almış siz bişey demedikçe koskoca insanlar bilmiyorlarmı her hafta gelinmeyeceğini.

Ya çok çok kırılgan bir insan o da. Nasıl tatlı tatlı anlatabilirim bilmiyorum. Eşime konuşma işini bırakamam çünkü ortası yok. Bir anda çok kaba konuşup kalplerini kırabilir. Yaşlı insanlar ben kırmadan çözmek isterim önce
kırmadan nasıl olacak ki
o zaman aradıkları gibi biz dışarıdayız diyeceksiniz çok alakasız biryer söyleyeceksiniz
diğer hafta annenize gideceksiniz yakınsa
sonraki hafta akşamdan onlara gidip bir gece yatıp döneceksiniz pazar size kalsın

bikaç hafta dişinizi sıkacaksınız alışırlar inşallah

o geldiklerinde müsaitseniz kalalım dediklerinde bizim planımız var iptal edebiliriz değil
planımız var diyecekti eşiniz.. bir dahakine öyle yapın

hee bu arada kızım yavrum cart curt demesi sizin de iyi olmanızdan
bir gün ez kaza kötü olsanız bu yaptıklarınız için kafanızı duvara vuracak kıvama getirirler

Yok kıramam yok söyleyemem. Evde bırakıp siz dışarı çıkın diyorlar yok yapamam. Ne diye konu açtınız ki siz? O zaman Çekin
Kvnin numarasını alıp bizim söylememiz gerekiyor.

Allah gecinden versin biri vefat ederse diğeri tası tarağı toplar onlarla yaşar.
————-
Kv mantı börek vs yapamıyor mu? İsteyin buzdolabına atarsınız 😁

Back
X