Her evli kadın anne olmak zorunda mı?

Çok teşekkür ederim beni anladığınız ve güzel cevabınız için

Hayır her kadın anne olmak zorunda değil. İstemeyen kadınlar çocuğu kabullenemeyip çocuğa düşman gibi davranıyorlar. Hayatımı zindan ettin eğer doğmasaydın ben böyle olmazdım gibi sözlerle çocuklarının hayatlarını kabusa çeviriyorlar.
Kendinizin farkında olmanız güzel. Keşke herkes bu farkındalıkla olsa.

Çocuk istemeyen taa en baştan söylemeli bence, konuşulmalı yani bu durum aksi taktirde karşı tarafında günahına girilmiş olur ki, bunun vebali çok ağırdır...

Evet zaten doğurmama gibi bi durumum söz konusu değil şu an. Çocuk sahibi olacağım ama içimde istek yok

Basindan evlenmeden once konussaydiniz ya adamla fikrin sorsaydiniz.. sizin gibi cocuk istemehen biriyle evlenmeniz gerekirdi.. esin istiyor cunku gun gelip bu yuzden buyuk kavgalar edebilirsinz.. yoksa cocuk istememen anormal degil olabilir yani

Evlenmeden önce bu korkacağım bi fikir değildi. Sonradan oluştu . Sanırım üzerinde uzun uzadıya düşünmek evlendikten sonra olduğu için.

Ya bu meselelere herkesin yorum yapmasi cok komik geliyor, kari koca karar verirler yani, ne diye yorum yapilir ki.

Benim 2 cocugum var, akrabalar karar verdiler sagolsunlar 3.yu yapmayacakmisim

Yani hic kisisel durumunuza ozelmis gibi dusunmeyin, kimseyi asla memnun edemezsiniz. Bosverin nasil huzurluysaniz oyle, insan evinin kapisini kapattiktan sonra kendi kararlariyla yanliz kaliyor

Yaa ahahahaa aynen öyle çok doğru.

Şimdi benim böyle demem garip olacak çünkü 8 gün önce doğum yaptım :)
Kesinlikle her kadın anne olmak zorunda değil
Çocuksuz evlilik de çok güzel.
Ben 1 sene öncesine kadar (7 yıllık evliyim) çocuk sahibi olmayı düşünmüyordum. Daha doğrusu olmasa bir eksiklik olmazdı hayatımda.
Sonra bir insan yetiştirmeye yardımcı olmak istediğimi fark ettim ve tabi biyolojik süreç falan.. kararım değişti ve bu kararımdan da mutluyum
Ama şunu demedim mesela "keşke daha önce yapsaydım"
Demedim çünkü öyle de mutluydum
böyle de mutluyum.
6 sene boyunca çevreye hiç kulak asmadım
Kısacası bence çocuk şart değil

Lofazalar (bizim koyde logusa icin kullabilir) cok konusmaz.

Tebrikler canim, saglicakla buyut.
Yazmis miydim ki onceden.

Kaç yaşındasınız acaba? Bire bir aynı düşünüyoruz.

Ben bir insan yetiştirmeyi, hayata bir birey getirmeyi ayrıcalığım olarak görmüyorum. Günde binlerce bebek doğuyor. Bir tane de ben yapayım diyemiyorum. .

Bu arada hayırlı olsun tebrik ederim minnoşunuz için

29 olmak üzereyim.
Teşekkür ederim
İşinizden dolayı da olumsuz etkileniyor olabilirsiniz
Ben öğretmenlik yaparken küçük yaş grubuyla çalışırken çocuk bakamayacağıma karar vermiştim hepsi bir araya gelince 10 kaplan gücüne ulaşıyorlar.
Siz de sürekli bebek için uğraşan ve kimi zaman büyük üzüntüler yaşayan kişilerle berabersiniz. Bunun da etkisi olabilir.

Gerçekten huzurlu sakin uyumlu bir evlilik hayatınız varsa insan bunu da değiştirme ihtiyacı hissetmiyor. Biz Eşimle 50 sene daha ikimiz başbaşa el ele yaşayabilirdik diye düşünüyoruz. Ama kızımız da gelince çok farklı bir boyuta geçtik diyebilirim. Hayatımızın çocuksuz aşaması da çok güzel ve değerliydi. Şimdi de farklı şeyler deneyimleyeceğiz. Ama çocuk isteğimiz hiç olmasa ya da deneyip de olmasa yine birbirimize yeterdik bence.
Bazı insanlar aileyi çocuksuz olmaz sanıyor, ama benim düşümcem karı koca olmak aile olmak demek zaten...

Umarım kararlarından çok mutlu olursun

Çok teşekkür ederim . Çok tatlısınız. Allah daim etsin miniğinizle beraber mutluluğunuz da büyüsün inşallah .
Benim yazmadıklarımı sizin yorumunuz tamamladı resmen...

Amin çok teşekkür ederim.

Sizin gibi dusunen bir arkadasim vardi 36 yasinda hamile kalip dogum yapinca, ne kadar yanlis dusunmustum mutlaka Anne olmak lazimmis, demisti. Ben de sizin gibi dusunuyorum. Fakat arkadasımın bu sozu de canimi acitmiyor degil

2.5 aylık evliyim kaynanası ayrı görümcesi ayrı gözümün içine bakıyorlar hani çocuk diye ,sinir olmaya başlıyorum artık. Bir sorunum mu var diye düşünüyorum bunlar yüzünden. İstemeyebilirsiniz bunda yadırganacak bir şey yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…