Her evli kadın anne olmak zorunda mı?

Herkes anne olmak zorunda değil ki.
Kişisel bir durum,sorsanız herkes hatvansever ama evcil hayvan edinmez değil mi siz de çocukları sevseniz de annelik sorumluluğunu istemeyebilirsiniz.

Zamana bırakın zamanla fikriniz aynı da kalabilir değişebilir de. Önemli olan sizin kararınız tabi eşinizle.

Bende anneyim ve nasipse 2.yi de düşünüyorum. Kendimi bildim bileli çocukları severim iyi de anlaşırım. Anne olamasam baya üzülürdüm eminim ki.

Ama herkesin düşüncesi, isteği farklıdır. Sırf evlendim çocuğum olmalı diye düşünüp çocuk sahibi olan, ilgisiz, sorumsuz ebeveynleri gördükçe, okudukça sizin gibi düşünenlerin fikrine saygı duymaya başladım. Çok isteyerek anne olduğum halde bazen omuzlarımda çok büyük bir yük varmış gibi hissediyorum. İlerisi için endişe ediyorum acaba iyi yetiştirebilecek miyim diye. Bu devirde çocuk sahibi olmak çok zor.

Eğer eşinizde sizinle aynı fikirdeyse hayatınızı istediğiniz gibi yaşayın, illaki çocuk sahibi olmak zorunda değilsiniz.

O zaman yumurtalarniza baktrn dondurun istdgnzde yumurtanz kalmazsa diye

Valla çok güzel... Mükemmel. Allah bozmasın. Pişman olacak olsanız bunu içinizde bi yerlerde emin olun hissederdiniz. Çok haklısınız.

Aynen öyle. Bir "acaba" olurdu belki. Ama yok. Bu kadar netim.

Çok teşekkür ederim. Size de hayatınızda mutluluklar

Sizin ne istediğiniz ne hissettiğiniz çok önemli o çocuğu büyütecek olan sizsiniz. Kuralmış gibi bebek yapılmaz bencede. Ama şu detayıda vermek isterim eğer ufacık bir isteğiniz olursa şüphe etmeyin yapın çok güzel bir duygu :) sevgiler

Hiç çocuk istemedim, eşim de istemedi. Çok mutlu bir hayatımız vardı. Sonra doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldım. Bebenin 5. Hafta kalp atışı vardı, kesesio mükemmel bir elips şeklinde oluşmuştu. Doktorum genç olsanız bile bu kadar sağlıklı bir fetüs nadirdir deyince, yaş 33olunca yapalım bari dedik.
Şimdi oğlumun yokluğunu düşünmek bile istemem, ama olmasa da güzel güzel yaşarmışız.
Çocuk bir pranga. Kürk de kaplasan, altın da olsa pranga prangadır. Çok zor, çok yorucu. Bir lokmacık bile olsa istemiyorsanız, yirmi kere düşünün bence.

Bence çok mantiklisiniz elbette bu kadar kötü bir dünyaya bir çocuk getirmek çok büyük sorumluluk. ..ben de cesaret edemiyorum. ..gerek de yok ...kızım var 13 yaşında onu deli gibi istemiştim ...iki yıldır korunmadim her ay çok korktum ya kalırsam diye ...sonra dedim ki yazık bana Korun geç. ..Hamilelik ayrı dert bebek ayrı dert ..o çok isteyerek olacak birsey ..inanin kızım da kusunca bile aglardim mutluluktan. ..ne güzel normal bir hamilelik diye...şimdi göze alamıyorum. .haklısınız yani...sevgiler

Başkası için sakın çocuk edinme. Ben ne kadar çok istediğim halde hamilelik bulantı kusma işe gitme üçgeninde sıkıştım çok zor. Hele istemeden olsa şimdiye rahatlıkla depresyona girerdim eminim. İstedim diye sabredebiliyorum

Eşimi severek evlendim. Çok da mutluyum allaha çok şükür. Ama ikisi ayrı konu bence. Eşimle evlilik dışında nasıl birlikte olabilirdim ki?
Basindan evlenmeden once konussaydiniz ya adamla fikrin sorsaydiniz.. sizin gibi cocuk istemehen biriyle evlenmeniz gerekirdi.. esin istiyor cunku gun gelip bu yuzden buyuk kavgalar edebilirsinz.. yoksa cocuk istememen anormal degil olabilir yani

Eşimi severek evlendim. Çok da mutluyum allaha çok şükür. Ama ikisi ayrı konu bence. Eşimle evlilik dışında nasıl birlikte olabilirdim ki?
Basindan evlenmeden once konussaydiniz ya adamla fikrin sorsaydiniz.. sizin gibi cocuk istemehen biriyle evlenmeniz gerekirdi.. esin istiyor cunku gun gelip bu yuzden buyuk kavgalar edebilirsinz.. yoksa cocuk istememen anormal degil olabilir yani

Çocuk istemeyen taa en baştan söylemeli bence, konuşulmalı yani bu durum aksi taktirde karşı tarafında günahına girilmiş olur ki, bunun vebali çok ağırdır...

Onemli olan istemek degil zaten hakkiyla buyutmek

Yumurtan yoksa çocuk olur evet ama başkasının yumurtasıyla ve eşinizin spermi varsa ikisi döllendirilir. O şekilde olur. İnşallah siz de istediğiniz zaman sahip olursunuz.

Çok teşekkür ederim cevabınız için . Ben de zamana bıraktım

Kesinlikle öyle. Zaten sevgili Mune çok güzel bi yorum yazmış buraya. Harfiyen katılıyorum.

Allah sabır versin. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…