Her evli kadın anne olmak zorunda mı?

Çok teşekkür ederim. Amin

Sanki benim için açmışsın bu konuyu konu sahibi, selam Bende 3 yıllık evliyim yaşım 25. 3 yıldır bende çeşitli bahanelerle erteliyorum. Hatta sanırım sırf çocuktan kaçmak için master yaptım doktora bekliyorum hayırlısıyla. Bebek korkumdan profesör olup çıkacağımbu gidişle iyi mi Sınıf öğretmeniyim. Çocukları severim, hatta çok severim. Ama aynen dediğin gibi hiçbir çocuğa keşke benimde olsa diye bakmadım. Zaten okuldan çıktığımda gözüm çocuk görmek istemiyor. Önümüzdeki sene düşünebilirim diye düşünüyordum eşim de ciddi bir istek içine girdi şu sıralar. Gel gelelim ben bu haleti ruhiyedeyken dün çikolata kistimin olduğunu öğrendim hemde 4. evre. Doktorum adetimin 3. günü çağırdı beni, bebeğe engel bir durum var mı diye bakacak. Eğer varsa 1 sene erteleyecek süren yok Cici, acilen çalışmalara başlaman gerekecek dedi. Olmadı aşılama, o da olmadı tüp bebek başlayacağız falan dedi. Bu kistin tek tedavisi doğum, ameliyat etmek istemiyorum yumurtalıkların zarar görür dedi. Bebeğe de, bebeğimin olamayacağını duymaya da hazır değilim. Biran önce bebek çalışmalarına başlamaya falan da hazır değilim. Dumur olmuş vaziyette mala bağladım, KK'da takılıyorum işte.

Çok doğru dediniz . Herkes nasıl işine gidip geliyorsa benim de işim orası olduğu için belki de zamanla içime işledi ben fark etmeden. Ben de bi psikologa danışıcam mutlaka öncesinde .

Sizin olaylar iyice komplike bi hâl almış. Çocuğunuz illa ki olur korkmayın :) allah şifa versin her şey istediğiniz gibi ilerler inşallah . Daha yaşınız da genç üzülmeyin hiç.

Geçmiş olsun , çikolata kisti bayagi riskli inşallah sıçrama olmaz 8 yıl uğraştı arkadaşım, bütün tedaviler vs en son pes etti , sonra dogal yontemle.bi çocuğu oldu çok şükür . Ameliyat ile alacaklardi kisti bagirsaklara yapismis öyle bişey . Yani çok ciddi bişey çikolata kisti . Çocuk dan ziyade çok geçmiş olsun

Bende olmazsa.olmaz diye düşünüyordum.

Ama 30 undan sonra, bu düşüncenin çevre baskısı olduğunu, olmasini istemeyenlere saygı duymayı öğrendim.

cevap altta çıkcak birazdan ve bu 3. gebeliğim zor olacağını bile bile isteye isteye....

şimdiden doğacağı zamanı iple çekip özlüyorum bende senin gibi düşünenleri anlayamıyorum

ama emin olduğum bişey var ki bigün hamile kalırsan önce istemesen bile hemen bağlanacaksın keşke daha önce olsaymış diyeceksin annelik çok güzel bi duygu ve sen görüyosun insanların bu uğurda verdiği savaşları
hani derler ya bekara karı boşamak kolay diye şimdi istemiyosun ama yarın gerçekten iş işten geçtiğinde pişman olma Ajda pekkan gibi keşke deme de nasıl mutluysan öyle olsun

şuan yenisin canım ama uzun yıllar evli kalsan ve evinde bir çocuğun olsun istersin.Çocuklu ev neşe katıyor herşeye farklı bakıyorsun.Ben 2 yıl hiç istemedim sonra istedim 2 yıl olmadı sonra 3.tüp bebek denememde oldu.Sakın büyük konuşma ben büyük konuştum planlı programlı yapıcam dedim sonra da isteyince olmadı.

Ay çok teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için kuzum. Bende araştırdıkça ciddi korkuya kapıldım. Ben bu kadarını bilmiyordum Rabbimden acil şifalar diliyorum hem arkadaşınız için hem kendim için hemde tüm sağlık problemi yaşayanlar için. Bu arada çikolata kisti ile ilgili açmış olduğum bir topik var açılan konularımda bulabilirsin. Orada da paylaşabilirsin detaylı şekilde, bilgilendirmek için kuzum. Oradan da konuşabiliriz. Çok teşekkür ederim

Bilerek yazdım ciddi ciddi , direk tedaviye başla diye inanki, çocuktan ziyade .. Arkadaşıma söylerim detayli yasadiklarini paylaşır musait olunca ..

Aminnn inşallah

Sevindim sizin adınıza

Tabi ki olmak zorunda. Çünki biz anne olmak istiyoruz. Her keste bizim gibi olmak zorunda. Her kes hayatını Bizim keyfimize, isteğimize göre yaşamak zorunda. Asla kendi hayatları, seçimleri olamaz.

Kesinlikle değil. Ama bizim toplumumuzda inanılmaz bir mahalle baskısı var. Bekarken evlen derler. Evlenirsin çocuk derler. Çocuk yaparsın 2.çocuk derler. Kimseyi memnun edemezsin. Her boku elaleme göre yaşamak zorundaymışız gibi. Kimseye takılmayın. Bu eşinizle sizin verebileceğiniz bir karar.

Çok doğru...

35-37 yasinda cocuk doguracagim deyin esinize, daha oncesinde baski yapmasinlar. Hic cocuk istemediginizi soylerseniz de o daha cok ister, ters psikolojiden dolayi. Zaten o yasa gelip hala esinizden cocuk yapmak istemiyorsaniz esinize asik degilsinizdir, temiz bir sekilde ayrilirsiniz. Ben de 31 yasindayim, cocuk dusunmuyorum, ama menopozdan kisa sure once (o da 50 yasinda falan oluyor, bir terslik gitmezse) belki yaparim belli olmaz. Zaten herseyin caresini buluyorlar, yumurtan olmasa bile cocugun olabiliyor, yeni haberlere bak istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…