Merhaba arkadaşlarım. 30 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim. Gel gelelim ki başta eşimin ailesi sürekli bebek beklentisi içindeler(olağan olarak).
Ben eşimle çok şükür çok mutluyum. Hiçbir sıkıntımız yok.
Şunu düşünüyorum ki her kadın anaç ve anne olmak için yaratılmamış zannımca. Çocukları severim onla ilgili bir sıkıntım yok. Ama evliliğim süresi boyunca hiçbir zaman bir çocuğa "benim de olsa" diyerek, içimden geçirerek bakmadım. Etrafımdaki insanlar çocuğum olmayacak diye benden çok korkuyorlar. Ki ben tüp bebek merkezinde çalışıyorum. Her gün gözümün önünden onlarca kadın geçip gidiyor. Onların acı ve meşakkat dolu tüp bebek serüvenlerine şahit oluyorum. Ama bana sorduklarında "ya senin de olmazsa 30 yaşındasın" diye. "Olursa olur. Olmazsa eyvallah" deyip geçiyorum . O zaman da garipseniyorum diğerleri tarafından.
İşin özü, eşim de kabul etse kimseyi takmayıp hiçbir zaman çocuk sahibi olmasam ah demem gibi geliyor bana.
3 yıldır çeşitli sebeplerle bebek işini erteliyoruz ve bu benim işime geliyor.
Siz be dersiniz hanımlar? Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.
İki ameliyat geçirdim birinde ölümden döndüm. Tüp bebek denedim iki kere.
İstanbul'da gitmediğim jinekolog kalmadı. Doğal yolla 36 yaşında gebe kaldım.
Hamileliğimi öğrendim. İki hafta sonra kan pıhtı sorunu, damar tıkanıklığı hastaliklarimi öğrendim.
Neyse ilacımı, iğnelerimi kullanıyorum.
Her yerim mosmor.
Rabbime bir kere isyan etmedim.
Bugünde doktora gittim tavsiye üzerine, bebek 2 hafta önde çok iri doktor bebeği ölçmeden bu bebek gününden çok önce iri dedi.
İnanılmaz kasılmaların vardı.
Doktor kasılma muayenesi ederken sağa sola hafif vuruyor bas bas bağırdım.
Rahim boyu kısa, 40mm olması gereken uzunluk 27 mm.
Hemen acile çıkarıp iğnemi vurdurdu.
İlaçlar verdi.
Neden bunları anlattım biliyormusun, bağıra bağıra ağlamak istedim. Onu hissediyorum, görüyorum. Yaşadıklarım vs vs.
Bu çocuk işi Allah'ın emri inanın çok güzel bı düşünce içindesiniz.
Ben uğraştım ama hiç bir zaman hırs yapmadım bugünde bunları yaşayınca aklım durdu artık. Sadece Allah'ım sen emredersen olacak biliyorum dedim.
O kadar kasılmalarım vardı ki, iğneyi oldum rahmim gevşerken tuhaf ağrı gibi şeylerden bağırmak istedim. Her yerime ağrı girdi.
Sizin düşünceniz çok çok sağlıklı. Etrafı boşverin.
İnşallah hayırlısı ne zaman ise sürprizle gelsin mucizeniz.