• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her evli kadın anne olmak zorunda mı?

Eşimi severek evlendim. Çok da mutluyum allaha çok şükür. Ama ikisi ayrı konu bence. Eşimle evlilik dışında nasıl birlikte olabilirdim ki?
Sizi hiç garipsemedim hatta hoşuma gitti. Ne istediğinizi biliyorsunuz. Bence eşiniz istediği için göze alabilirsiniz ama başkaları baskı yaptıkça İnsan daha çok soğuyor hatta gıcık olmaya başlıyor bu baskıyı yapanlara

Sizi hiç garipsemedim hatta hoşuma gitti. Ne istediğinizi biliyorsunuz. Bence eşiniz istediği için göze alabilirsiniz ama başkaları baskı yaptıkça İnsan daha çok soğuyor hatta gıcık olmaya başlıyor bu baskıyı yapanlara
2018 'de açmışım konuyu . Güncellemem ektedir 😂

Bebişim 1.5 aylık 💚

Bekarım ben ama hiçbir zaman ne çocukluğumda ne ergenliğimde çocuk istemedim. Üstelik sınıf öğretmeniyim. Bekar halimle bir muhabbet geçtiğinde istemiyorum dediğimde ya nasıl istemezsin o senin canın o senden bir parça vs... Hiç özenmiyorum da çocuklu annelere,sevimli bebeklere. Yolda çocuk görünce de ay ne sevimli şeymiş demiyorum. Evcilik oynarken de anne olmazdım ben. Eğer bir gün evlenirsem umarım eşim de istemez.

Fikrinizi değiştirmenizin sebebi neydi?
Eşim zaten hep bebek istiyordu. İlk korunmasız ilişkide bebek beklemiyoduk ama oldu. Çünkü yarım yamalak korunmasız bi ilişkiydi 😂🙈 Bebek işlerine tam girişmemiştik.

Adetim gecikti. Ben ihtimal vermedim. Test yaptırayım da stres geçsin adetim gelsin diye test yaptırdım. Beklerken negatif sonuçtan o kadar emindim mi. "Bu sefer negatif olacak ama artık korunmayı bırakıcam, olsun istiyorum artık" dedim. Zaten olmuş 🙏 Kendimden çok emin bi şekilde "evet istiyorum" diyemeden hiç gebe kalmıştım...

Merhaba arkadaşlarım. 30 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim. Gel gelelim ki başta eşimin ailesi sürekli bebek beklentisi içindeler(olağan olarak).

Ben eşimle çok şükür çok mutluyum. Hiçbir sıkıntımız yok.

Şunu düşünüyorum ki her kadın anaç ve anne olmak için yaratılmamış zannımca. Çocukları severim onla ilgili bir sıkıntım yok. Ama evliliğim süresi boyunca hiçbir zaman bir çocuğa "benim de olsa" diyerek, içimden geçirerek bakmadım. Etrafımdaki insanlar çocuğum olmayacak diye benden çok korkuyorlar. Ki ben tüp bebek merkezinde çalışıyorum. Her gün gözümün önünden onlarca kadın geçip gidiyor. Onların acı ve meşakkat dolu tüp bebek serüvenlerine şahit oluyorum. Ama bana sorduklarında "ya senin de olmazsa 30 yaşındasın" diye. "Olursa olur. Olmazsa eyvallah" deyip geçiyorum . O zaman da garipseniyorum diğerleri tarafından.

İşin özü, eşim de kabul etse kimseyi takmayıp hiçbir zaman çocuk sahibi olmasam ah demem gibi geliyor bana.

3 yıldır çeşitli sebeplerle bebek işini erteliyoruz ve bu benim işime geliyor.

Siz be dersiniz hanımlar? Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Cocuk sahibi olmak istemeyebilirsiniz, ama ileride olur diyorsaniz ertelemek mantikli degil. cocuk be kadar erken olursa o kadar iyi, Anne babanin sabri daha cok oluyor, cocugun Anne babayla gecirecegi yillar artiyor (Allah bilir tab) yoksa cocuk daha cok gencken Anne baba yasli oluyor vs vs

Merhaba arkadaşlarım. 30 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim. Gel gelelim ki başta eşimin ailesi sürekli bebek beklentisi içindeler(olağan olarak).

Ben eşimle çok şükür çok mutluyum. Hiçbir sıkıntımız yok.

Şunu düşünüyorum ki her kadın anaç ve anne olmak için yaratılmamış zannımca. Çocukları severim onla ilgili bir sıkıntım yok. Ama evliliğim süresi boyunca hiçbir zaman bir çocuğa "benim de olsa" diyerek, içimden geçirerek bakmadım. Etrafımdaki insanlar çocuğum olmayacak diye benden çok korkuyorlar. Ki ben tüp bebek merkezinde çalışıyorum. Her gün gözümün önünden onlarca kadın geçip gidiyor. Onların acı ve meşakkat dolu tüp bebek serüvenlerine şahit oluyorum. Ama bana sorduklarında "ya senin de olmazsa 30 yaşındasın" diye. "Olursa olur. Olmazsa eyvallah" deyip geçiyorum . O zaman da garipseniyorum diğerleri tarafından.

İşin özü, eşim de kabul etse kimseyi takmayıp hiçbir zaman çocuk sahibi olmasam ah demem gibi geliyor bana.

3 yıldır çeşitli sebeplerle bebek işini erteliyoruz ve bu benim işime geliyor.

Siz be dersiniz hanımlar? Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.
Çocuk yoksa evliliğe gerek yok bu adamların kahrı anca çocuk için çekilir çok çocuk seviyorsak,sevmiyorsak lüzumsuz

Yaaaaa 😍😍😍 hiç tanımasam da size kocaman sarılıyorum. Aynı durumları yaşamışız tek fark benim eşim de istemiyordu. Yıllarca çocukları çok sevdik ama uzaktan pek hevesimiz yoktu bir ara denedik çok kısa ama araya başka şeyler girdi yine heves kaçtı derken daha yeni yeni bir anda o istek geliverdi. Hala bir yanım acaba diyor ama benimle aynı fikirde olup anne olunca anneliği seven birini görmek beni çok mutlu etti. İyi ki paylaştınız hislerinizi çok teşekkür ederim.

Yaaaaa 😍😍😍 hiç tanımasam da size kocaman sarılıyorum. Aynı durumları yaşamışız tek fark benim eşim de istemiyordu. Yıllarca çocukları çok sevdik ama uzaktan pek hevesimiz yoktu bir ara denedik çok kısa ama araya başka şeyler girdi yine heves kaçtı derken daha yeni yeni bir anda o istek geliverdi. Hala bir yanım acaba diyor ama benimle aynı fikirde olup anne olunca anneliği seven birini görmek beni çok mutlu etti. İyi ki paylaştınız hislerinizi çok teşekkür ederim.
Yaaa ne demek ❤❤ nasip olursa çok iyi anne olacağınıza eminim. Güzel bi duygu gerçekten💚💚

Back