- 11 Mayıs 2015
- 6.122
- 8.491
-
- Konu Sahibi tatlialirim
bu duruma bile mi antidepresan veriliyor çok garip resmen her şeyde verilen ilaç gibi olmuşfiziken yaşanılanların ruhsal yansıması bence direk psikolojik olmasa gerek ya. ben 21yaşındayım ama bu pms denen zıkkımın içerisindeyim sanki. 25-30 yaş mıymış
sizinki sonradan olmamis demek ki yapiniz boyle. Ben hic kanadigimi bile farketmeden gecirir giderdim ne guzel. Son 1 yildir azaba döndü.Isin garibi kendimi bildim bilei böyleyim zaten. 15 16 yasindan beri hatirladigim kadariyla su an 24 yasindayim. Ama bütün belirtiler tutuyor yas haricinde
Canım Ailene yakın mısın? sanki kendini yalnız hissediyorsun gibi Şevkat istedim dedin ya ordan aklıma geldi veya eşin o dönemde sana karşı nasıl?
e toplumun her bireyi birer potansiyel ruh hastasi modern dunyada. O yuzden doktorlar da hakli ne yapsinlar.bu duruma bile mi antidepresan veriliyor çok garip resmen her şeyde verilen ilaç gibi olmuşfiziken yaşanılanların ruhsal yansıması bence direk psikolojik olmasa gerek ya. ben 21yaşındayım ama bu pms denen zıkkımın içerisindeyim sanki. 25-30 yaş mıymış
e toplumun her bireyi birer potansiyel ruh hastasi modern dunyada. O yuzden doktorlar da hakli ne yapsinlar.
sizinki sonradan olmamis demek ki yapiniz boyle. Ben hic kanadigimi bile farketmeden gecirir giderdim ne guzel. Son 1 yildir azaba döndü.
Benzeri var bendede var.Dün töbe haşa isyan edecek hale geldim ağla ağla içim kurudu.O sinirin etkisiyle ilişkim bitti gerçi olacağı varmış ama kıvılcımı ben attım.Yani aşırı sinir ve tükenme duygusu filan oluyor.Eski sevgilim gözünü seveyim melisa çayı filan iç derdi ama denemedim.Bitkisel çaylar işe yarayabilir.Merhabalar,
Su an cok pismanim. Elimde degil ama. Bana her ay bu olanlardan biktim gercekten. Konu her ay regl döneminde tam anlamiyla delirmem. Birkac gün ya da bir hafta öncesinden birseyler oluyor bana. Hayattan soguyorum, asiri sinirli oluyorum. Kendime faydam olmuyor. Kücük bir cocugum var. Aglarken bana bakti ve o da aglamaya basladi dün. Ben bunu nasil yaparim.. Iki üc gün bu halim devam etti. Cocugum benim yüzümden huzursuzlasti, gece bagirmalar falan. Su an atlattim ve birden hersey normale döndü. Nasil o hale geldim su an anlamiyorum.
Cok pismanim. Cocugumu üzdügüm icin cook pismanim. Esimle aram bozuldu. Tam anlamiyla cekilmez biri oluyorum. Nerdeyse her ay bu dönemlerde kavga ediyorum sürekli esimle. Cok sinirli ve hassas oluyorum.
Esimle tartirsirken bu konuyu acmistim hormonlarima mi baktirsam diye.. O da hap mi verecekler ne olacak gercekten hastamisin gibisine birseyler dedi. Anlamiyor acikcasi. Ama doktora gidecegim. Bu halim yüzünden cocuguma zarar gelmesini istemiyorum. Hicbirseye katlanamaz hale geliyorum. Kendimi öldürebilirim bile o anki sinirle. Bunu yasayan var mi hic? Peki cözümü?..
Gercekten su an kendimi berbat hissediyorum. Cocugumu üzdüm, esimle tartistim ve isin en sacma tarafi sanki o sinirli kisi ben degilim su an. Hersey normale döndü ben hasta olunca.
Kadin olmak cok zor. Bu neden her ay bu sekilde oluyor kendimden utanir oldum cocuguma karsi. Bakislarini unutamiyorum. Karsisinda aglamak zorunda kalmam su an düsündükce cok zoruma gidiyor.
Kizlar bana bu konuda biraz moral verin. Caresi varsa da yazin. Bu sinirsel büyük degisiklikler beni bitiriyor. Su an toparlanmaya calisiyorum. Sadece cocugumun o bakislari beni bitirmeye yetiyor.
Benzeri var bendede var.Dün töbe haşa isyan edecek hale geldim ağla ağla içim kurudu.O sinirin etkisiyle ilişkim bitti gerçi olacağı varmış ama kıvılcımı ben attım.Yani aşırı sinir ve tükenme duygusu filan oluyor.Eski sevgilim gözünü seveyim melisa çayı filan iç derdi ama denemedim.Bitkisel çaylar işe yarayabilir.
Ah canım ya ailenden sevdiklerinden uzak olmak ve sürekli mücadele etmek seni yıpratmış gibi ve o dönemler daha da hassaslaşıyorsun bir doktora görünmekte sana iyi gelir en azından sebebini anlar rahatlatsın.Malesef cok uzaktayim. Herhangi bir destegim ya da arkadasim dahi yok burada. Bir tek esim ama o da hakli bazen idare edemiyor beni o da hassas bir insan. Güclü dururum, herseyin üstesinden gelirim ama bu dönemlerde malesef elimden birsey gelmiyor. Yalniz olsam da kendi kendimi telkin ederim. ama hormonlara laf geciremiyorum
Kendime bakmasam hicbirsey yiyesim gelmiyor. Cocuguma baktigim icin enerjik olmam gerekiyor diye yiyorum sürekli. Ama öncesinde de tam aksine hic doyamazdim bu dönemlerde. simdi de hic yiyesim gelmiyor. Ama henüz bu durum sikayet edilecek bir boyutta degil. Yiyorum ac olmasam bile sorun olmuyorBenimki de onceden sizinkine benzer asiri sinirlilik ve herseye aglama sekilindeydi. Sonradan nasil olduysa yeme bozukluğuna dönüştü ( bence ).
Sizin de tam tersi olmuş benimkinin. Her iki durumda normal degil. Bi doktora gitmeliyiz kesin
banada oluyor malesef dr a gitmedim yeterince romatizna ilacı kullandımve bıktım ilaçtan acayip bi sinir halindeyim ilk hamileliğimden beri böyle bazen sudan sebeblerle aglıyorum esimle tartışıyorum çocugumu kırıyorum istemeyerek nedeni ne bilmiyorum normalde uysal yumuşak başlıyımdır seni anlıyorumMerhabalar,
Su an cok pismanim. Elimde degil ama. Bana her ay bu olanlardan biktim gercekten. Konu her ay regl döneminde tam anlamiyla delirmem. Birkac gün ya da bir hafta öncesinden birseyler oluyor bana. Hayattan soguyorum, asiri sinirli oluyorum. Kendime faydam olmuyor. Kücük bir cocugum var. Aglarken bana bakti ve o da aglamaya basladi dün. Ben bunu nasil yaparim.. Iki üc gün bu halim devam etti. Cocugum benim yüzümden huzursuzlasti, gece bagirmalar falan. Su an atlattim ve birden hersey normale döndü. Nasil o hale geldim su an anlamiyorum.
Cok pismanim. Cocugumu üzdügüm icin cook pismanim. Esimle aram bozuldu. Tam anlamiyla cekilmez biri oluyorum. Nerdeyse her ay bu dönemlerde kavga ediyorum sürekli esimle. Cok sinirli ve hassas oluyorum.
Esimle tartirsirken bu konuyu acmistim hormonlarima mi baktirsam diye.. O da hap mi verecekler ne olacak gercekten hastamisin gibisine birseyler dedi. Anlamiyor acikcasi. Ama doktora gidecegim. Bu halim yüzünden cocuguma zarar gelmesini istemiyorum. Hicbirseye katlanamaz hale geliyorum. Kendimi öldürebilirim bile o anki sinirle. Bunu yasayan var mi hic? Peki cözümü?..
Gercekten su an kendimi berbat hissediyorum. Cocugumu üzdüm, esimle tartistim ve isin en sacma tarafi sanki o sinirli kisi ben degilim su an. Hersey normale döndü ben hasta olunca.
Kadin olmak cok zor. Bu neden her ay bu sekilde oluyor kendimden utanir oldum cocuguma karsi. Bakislarini unutamiyorum. Karsisinda aglamak zorunda kalmam su an düsündükce cok zoruma gidiyor.
Kizlar bana bu konuda biraz moral verin. Caresi varsa da yazin. Bu sinirsel büyük degisiklikler beni bitiriyor. Su an toparlanmaya calisiyorum. Sadece cocugumun o bakislari beni bitirmeye yetiyor.
Sizi anlıyorum. En azından anladığımı düşünüyorum. O dönemde en ufak bir sıkıntıda sanki dünyanın tüm yükü senin sırtında ya da içinden çıkamıyorsun ufacık bir sorunun. Hele ki o ağlama nöbetleri... Size arada bir rezene çayı, sık sık hayıt tohumu çayı içmenizi öneririm. Hayıt ın hormonları muhteşem bir şekilde düzenleyici etkisi vardır. Araştırabilirsiniz :)Cocuguma yalniz baktigim icin dinlenemiyorum ve bir kizginsam aglamalarla on kizgin olabiliyorum. Dis cikarma dönemi bir de geceye kadar agladi gecen gece, ben de agladim. Cevap verecek gücüm kalmamisti. Konusmak istiyor ama ben konusamiyorum agliyorum. O kadar caresizdim, esim vardiyali calisiyor gece yoktu yanimda.
Kendimi toparlamak istesem de buna zaman bulamadim.
Papatya cayi haricinde önerebileceginiz baska cay var mi?
benim kaynanamda kullaniyo pasiflora. cok memnun. memnunuz. tek kendine cektirmiyo cunki agresif olan. cevresindekilere de cektiriyor. Allah yardım etsin.Boylesini hiç duymamıştım..
Acaba bitkisel insanı yatıştıran bişeyler mi ıcsen bu günlerde..
@parkbyull un dedesine pasiflora veriyorlarmış adam pamuk gıbı oluyormus..
Bende bugun bunu arastırcaktım neymış dıye..denk geldi yazım dedim sanada..
Gecmış olsun..