- 4 Mart 2012
- 14.844
- 34.203
-
- Konu Sahibi tatlialirim
Bende her ay aynı dertten muzdarip haldeydim çok ama çok sinirliydim. Bir psikiyatriye göründüm lakin regl dönemlerimde kullanmam için sakinleştirici verildi. İşe yaradı mı? kısmen. O dönemlerde ilacın etkisiyle mayışmış bir halde olduğumdan, fevri davranışlarda bulunamadığım için durmadan ağlayarak o sinirsel duyguyu bir şekilde dışarı atarak rahatlıyordum. Malumunuz ortada tedavi gerektirecek bir davranış bozukluğu değil, kontrol edilmesi gereken bir hormonal durum var. Bunun için de regl dönemlerim gelmeden kadınsal hormonları düzenleyen ve sakinleştirici etkisi olan bitki çaylarını içmeyi alışkanlık haline getirdim. Sizde bitki çaylarını muhakkak deneyin lütfen. Tekrar geçmiş olsun.
Melisa Çayı ve papatya çayı içbilirsiniz biraz da olsun sizi rahatlatır.Biraz da kendi kendinizi telkin edin ,derin nefes Alın,açık hava yürüyüşleri yapın.Mesela regli Döneminde yürüyüş yapmak beni rahatlatır.
bende aşırı sinirli oluyorum 1 kaç gün bogazımı sıkıyorlar sanki çatacak yer arıyrom eşime kardeşlerime sarıyorum
Vucuttaki bişeylerin eksikliğinden olabilir.. Doktora görünüp anlatsanız faydası olabilir.. Ben de bu durum dışında bazen çok halsiz oluyordum. Bi fark ettim hiç vitamin almıyorum meyve az yiyorum. Vitamin almaya başladım.
Hayir hic kullanmadim. yok kil tüg kilo yapiyor diye aklima getirmedim dogum kontroll hapiniDoğum kontrol hapı kullandınmı? hormon düzenleyıcı etkısı var
Canım ne yapıp ne edip kendini toparlamalısın çocuğun için.Cocuğunun en güzel anlarını heba etme onunla oyunlar oyna,beraber yürüyün ,koşun.. Birazda kendi doktorumuz olmalıyız.Cogu zaman yürümeye calisirim fakat bu son dönemimde eve kapandik sicaktan cocugumda hic durmadi uyumadi agladi ben sustukca. Benim icin cok üzücü bir durumdu.
Beni zaten en cok etkileyen cocuguma gülümseyememem o anlarda. Hala da üzülüyorum bu duruma kendimi suclu hissediyorum =(
bende aynıyım çok kötü oluyor insan allah yardımcımız olsun işimiz zorAyni o durumdan daha bugün ciktim. Ya agliyorum ya da cok sinirli oluyorum. Verseler elime dünyayi yakarim öyle bir sinir, cesaret gözü karalik oluyor.
Ama simdi o kimdi tanimiyorum. Bu degisimler insani cok yoruyor.
Pko ne bilmiyorum. Bende var mi onu da bilmiyorum. Aynen hem ruhsal hem bedensel etkiliyor beni. Bazen siddetli oluyor bu seferde oldugu gibi..sorma bende de oluyor kanım çekiliyor resmen. hem fiziksel hem ruhsal. her şeye bağrıyorum vücudumdan terler akıyor sıkıntı sıkıntı sıkıntı. çok ağır yaşıyorum, acaba pko ile alakası var mı diyeceğim ben de var çünkü
ben pcodan dolayı kullandım aksine kıllarım tüylerim azladı kiloda almadım canmHayir hic kullanmadim. yok kil tüg kilo yapiyor diye aklima getirmedim dogum kontroll hapini
tam bunu yazacaktim. Malesef bu sendrom az biliniyor ama cok yaygin. Bende de son zamanlarda basladi. Kendi icime kendimi sigdiramiyorum bir gün oncesi falan. Doktora gittim. Antidepresan verdi ama henüz ben bir sonuc elde edemedim. Belki daha etkisini gösterecektir, yada oyle umuyorum. Bide neden onceden olmadi hic dedim doktor normal oldugunu, 30lu yaslara ozgu oldugunu anlatti. 25-35 yas arasinda goruluyormus sadece.PMS yani Adet Öncesi Sendromu gerçek bir rahatsızlıktır. Sizinki biraz daha ağır geçiyor sanırım. Anlattığınız semptomlara göre sizde PMDD yani Adet Öncesi Disforik Bozukluk olabilir, ki bu Adet Öncesi Sendromunun çok ağır seyreden çeşidi. Anlattığınız gibi hem sizin için çok zor, hem de çevrenizdekiler için. Hayat kalitenizi bu denli düşürdüğüne ve sizi intiharı düşünecek hale getirdiğine göre mutlaka doktora gidin. Tedavide antidepresanlar, doğum kontrol hapları, bitkisel takviyeler kullanılabiliyor. Belki yediklerinize dikkat etmeniz gerekebilir.
Bazen vücutta adet öncesi yaşanan hormon değişiklikleri zaten var olan depresyon veya anksiyete gibi rahatsızlıkları tetikleyebiliyor. O bakımdan belki bir psikologa gitmek isteyebilirsiniz. Geçmiş olsun.
Canım ne yapıp ne edip kendini toparlamalısın çocuğun için.Cocuğunun en güzel anlarını heba etme onunla oyunlar oyna,beraber yürüyün ,koşun.. Birazda kendi doktorumuz olmalıyız.
Pko ne bilmiyorum. Bende var mi onu da bilmiyorum. Aynen hem ruhsal hem bedensel etkiliyor beni. Bazen siddetli oluyor bu seferde oldugu gibi..
Isin garibi kendimi bildim bilei böyleyim zaten. 15 16 yasindan beri hatirladigim kadariyla su an 24 yasindayim. Ama bütün belirtiler tutuyor yas haricindetam bunu yazacaktim. Malesef bu sendrom az biliniyor ama cok yaygin. Bende de son zamanlarda basladi. Kendi icime kendimi sigdiramiyorum bir gün oncesi falan. Doktora gittim. Antidepresan verdi ama henüz ben bir sonuc elde edemedim. Belki daha etkisini gösterecektir, yada oyle umuyorum. Bide neden onceden olmadi hic dedim doktor normal oldugunu, 30lu yaslara ozgu oldugunu anlatti. 25-35 yas arasinda goruluyormus sadece.
tam bunu yazacaktim. Malesef bu sendrom az biliniyor ama cok yaygin. Bende de son zamanlarda basladi. Kendi icime kendimi sigdiramiyorum bir gün oncesi falan. Doktora gittim. Antidepresan verdi ama henüz ben bir sonuc elde edemedim. Belki daha etkisini gösterecektir, yada oyle umuyorum. Bide neden onceden olmadi hic dedim doktor normal oldugunu, 30lu yaslara ozgu oldugunu anlatti. 25-35 yas arasinda goruluyormus sadece.
polikistik over sendromu. yumurtalıklardaki ufak kistler. ben de vardı ama bi süredir ultrasona girmedim bilemiyorum suan ne durumdalar resmen saldım kendimi . bi de bugün ilk günüm benm az önce afakanlar geldi yine boynum bile terliyor şu havada başımdan aşağısı sanki alev almış hiçbi uzvum normal değil. fiziken böyle olunca davranıslara da yansıyor bence
Canım Ailene yakın mısın? sanki kendini yalnız hissediyorsun gibi Şevkat istedim dedin ya ordan aklıma geldi veya eşin o dönemde sana karşı nasıl?Normalde zaten cocugumlayim hep. anlarini kacirmiyorum hep yeni birseyler ögretiyorum. O gün elinde kitapla kus gösterip ses cikariyordu benden de istedi. Gercekten o sesi cikaramadim gözümden yas geldi. Insanin nesesi gider de bu kadar mi gider ya..
Sevkate ihtiyacim vardi resmen. Cocuguma o an yetemedim zaten icim aciyor.. Normalde zaten cok ilgili bir anneyim sükürler olsun. Arada su hallerim gelmese hersey o kadar güzel ki..