- 21 Ocak 2015
- 1.248
- 995
- 31
-
- Konu Sahibi tatlialirim
Tam olarak benim 4 sene önceki halimi anlatmissin adet öncesi sendromu tam anlamıyla cildiriyordum elime ne geçerse değeri önemli değil fırlatıyor her ay eşimle boşanma evresine geliyorduk adet olduğum gün kedi gibi oluyordum sanki o ben değildim. Dra gittim hepsini anlattım demir eksikliği kansızlık B12 eksikliği falan çıktı ayrıca guatr hastasıyım o da sinir yapıyor bütün bu sorunları cozebilecek ilaçlar verdi ekstra folik asit de verdi ve şükürler olsun 2 ay sonra duzeldim. Yani kan değerlerine baktirmani ve folik asit kullanmani tavsiye ederimMerhabalar,
Su an cok pismanim. Elimde degil ama. Bana her ay bu olanlardan biktim gercekten. Konu her ay regl döneminde tam anlamiyla delirmem. Birkac gün ya da bir hafta öncesinden birseyler oluyor bana. Hayattan soguyorum, asiri sinirli oluyorum. Kendime faydam olmuyor. Kücük bir cocugum var. Aglarken bana bakti ve o da aglamaya basladi dün. Ben bunu nasil yaparim.. Iki üc gün bu halim devam etti. Cocugum benim yüzümden huzursuzlasti, gece bagirmalar falan. Su an atlattim ve birden hersey normale döndü. Nasil o hale geldim su an anlamiyorum.
Cok pismanim. Cocugumu üzdügüm icin cook pismanim. Esimle aram bozuldu. Tam anlamiyla cekilmez biri oluyorum. Nerdeyse her ay bu dönemlerde kavga ediyorum sürekli esimle. Cok sinirli ve hassas oluyorum.
Esimle tartirsirken bu konuyu acmistim hormonlarima mi baktirsam diye.. O da hap mi verecekler ne olacak gercekten hastamisin gibisine birseyler dedi. Anlamiyor acikcasi. Ama doktora gidecegim. Bu halim yüzünden cocuguma zarar gelmesini istemiyorum. Hicbirseye katlanamaz hale geliyorum. Kendimi öldürebilirim bile o anki sinirle. Bunu yasayan var mi hic? Peki cözümü?..
Gercekten su an kendimi berbat hissediyorum. Cocugumu üzdüm, esimle tartistim ve isin en sacma tarafi sanki o sinirli kisi ben degilim su an. Hersey normale döndü ben hasta olunca.
Kadin olmak cok zor. Bu neden her ay bu sekilde oluyor kendimden utanir oldum cocuguma karsi. Bakislarini unutamiyorum. Karsisinda aglamak zorunda kalmam su an düsündükce cok zoruma gidiyor.
Kizlar bana bu konuda biraz moral verin. Caresi varsa da yazin. Bu sinirsel büyük degisiklikler beni bitiriyor. Su an toparlanmaya calisiyorum. Sadece cocugumun o bakislari beni bitirmeye yetiyor.
Merhabalar,
Su an cok pismanim. Elimde degil ama. Bana her ay bu olanlardan biktim gercekten. Konu her ay regl döneminde tam anlamiyla delirmem. Birkac gün ya da bir hafta öncesinden birseyler oluyor bana. Hayattan soguyorum, asiri sinirli oluyorum. Kendime faydam olmuyor. Kücük bir cocugum var. Aglarken bana bakti ve o da aglamaya basladi dün. Ben bunu nasil yaparim.. Iki üc gün bu halim devam etti. Cocugum benim yüzümden huzursuzlasti, gece bagirmalar falan. Su an atlattim ve birden hersey normale döndü. Nasil o hale geldim su an anlamiyorum.
Cok pismanim. Cocugumu üzdügüm icin cook pismanim. Esimle aram bozuldu. Tam anlamiyla cekilmez biri oluyorum. Nerdeyse her ay bu dönemlerde kavga ediyorum sürekli esimle. Cok sinirli ve hassas oluyorum.
Esimle tartirsirken bu konuyu acmistim hormonlarima mi baktirsam diye.. O da hap mi verecekler ne olacak gercekten hastamisin gibisine birseyler dedi. Anlamiyor acikcasi. Ama doktora gidecegim. Bu halim yüzünden cocuguma zarar gelmesini istemiyorum. Hicbirseye katlanamaz hale geliyorum. Kendimi öldürebilirim bile o anki sinirle. Bunu yasayan var mi hic? Peki cözümü?..
Gercekten su an kendimi berbat hissediyorum. Cocugumu üzdüm, esimle tartistim ve isin en sacma tarafi sanki o sinirli kisi ben degilim su an. Hersey normale döndü ben hasta olunca.
Kadin olmak cok zor. Bu neden her ay bu sekilde oluyor kendimden utanir oldum cocuguma karsi. Bakislarini unutamiyorum. Karsisinda aglamak zorunda kalmam su an düsündükce cok zoruma gidiyor.
Kizlar bana bu konuda biraz moral verin. Caresi varsa da yazin. Bu sinirsel büyük degisiklikler beni bitiriyor. Su an toparlanmaya calisiyorum. Sadece cocugumun o bakislari beni bitirmeye yetiyor.
şahsım adıma paylaşımızın için çok tşk...PMS yani Adet Öncesi Sendromu gerçek bir rahatsızlıktır. Sizinki biraz daha ağır geçiyor sanırım. Anlattığınız semptomlara göre sizde PMDD yani Adet Öncesi Disforik Bozukluk olabilir, ki bu Adet Öncesi Sendromunun çok ağır seyreden çeşidi. Anlattığınız gibi hem sizin için çok zor, hem de çevrenizdekiler için. Hayat kalitenizi bu denli düşürdüğüne ve sizi intiharı düşünecek hale getirdiğine göre mutlaka doktora gidin. Tedavide antidepresanlar, doğum kontrol hapları, bitkisel takviyeler kullanılabiliyor. Belki yediklerinize dikkat etmeniz gerekebilir.
Bazen vücutta adet öncesi yaşanan hormon değişiklikleri zaten var olan depresyon veya anksiyete gibi rahatsızlıkları tetikleyebiliyor. O bakımdan belki bir psikologa gitmek isteyebilirsiniz. Geçmiş olsun.
Bizimki alıştı artık :) eskiden uyarırdım aşkım bak bana bulaşma kendi halime bırak diye. Yine de tartışırdık, şükür alıştık şimdi birbirimize, ne desem tamam aşkım tamam buna da tamam diye sakin kibar falanBende sizinle aynı sorunu yaşıyorum yalnız değilsiniz :) Bende de oluyor içim sıkılıyor böyle herkesten gıcık alıyorum ses sese söze tahammül edemiyorum ,kırıcı oluyorum çekilmez oluyorum .Ben sordum doktora kızlık yapısıylada alakalı olabiliyormuş.Yapısı bakımından dar ,kalın sert olan kızlık zarlarında adet dönemleri çok zorlu geçiyormuş. Delik kısmı büyük olmadığından benim inanılmaz kötü geçiyor ve kendimi acayip mutsuz böle işin içinde çıkamaz halde buluyorum o dönemlerde kavga çok oluyor hiç mutlu olamıyorum . Bu birde yaşadığımız stres oranına göre değişiyormuş .Strese bağlı bir kısmide sanırım herşeyi çok kafamıza takıyoruz ama olunca o sıkıntı geçiyor korkulacak birşey yok ben diyorum nişanlıma böle olduğum günlerde hoş gör istemeden yaptığım şeyler diyorum .Eşinizi adet olmadan önce uyarın aranız bozulmaz.Stresler kaygılar yoğun olunca bi yerden çıkıyor işte geçmiş olsun tatlım :)
yaşadığın psikolojik bunalımı bende yaşıyorum zavallı nişanlım neler çekiyor , benden iyi takip ediyor periyotlarımı..bunun bir hastalık olabileceğini hiç düşünmemiştim.ruhen tam bir çökünü içinde kalıyorsun,bedenin zaten alt üst olmuş durumda gögüste hassasiyet,odem ciltte hasssasiyet,karın ağrısı ishal vss kendimdem nefret ediyorum bu dönemlerde
Bizimki alıştı artık :) eskiden uyarırdım aşkım bak bana bulaşma kendi halime bırak diye. Yine de tartışırdık, şükür alıştık şimdi birbirimize, ne desem tamam aşkım tamam buna da tamam diye sakin kibar falanvar ya regl dönemimde karşıma geçeni doğrayacak pisikoluk var bende. O potansiyeli görebiliyorum
O kisa sürede ne anlasmalar imzalanip ülke bölünüyor bir bilsen. Evde savas cikiyor. Su an ateskesdeyiz ama baris icin yolumuz var. Simdilik cocugumun gönlünü almakla mesgulüm =(Senin gibi ben de çıldırıyorum ama olunca geçiyor , bitiyor yani.. kısa süre içinde biten birşey için de ilaç aramak saçma geldi..
yediklerine de dikkat et bakalım regl dönemi diyeti uygula kendine nasıl olcak sonuç
bende 1-2 gün önce çok sinirli oluyorum ama sonra geçiyor seninki baya bi ağır geçiyormuş...
29 yasindayim son 15 yıldır pms i yaşiyorum. 3-4 gun onceden(daha bugun yasadim) icime bir sıkıntı oturuyor ki sanki tüm ailemi kaybetmisim gibi, durup durup aglamalar, cok sacma biliyorum ama icimden intihar etmek geliyor demeler, sinirlilik haline deginmiyorum bileama ne zaman dogum kontrol ilaci kullansam o ay hic bir pms belirtisi olmuyor bi bakmisim regl olmusum bu yuzden bir kac ay dogum kontrol veya turevleri haplari kullanip kendinizi gozlemlemenizi tavsiye ediyorum. (Zaten prospektusunde de pmse iyi geldigi yazar) gecmis olsun