Her ay her ay biktim!

senin kadar olmasa bende adet olmaya ıkı gun kala çok sınırlı ters bi ınsan olurum evde tek basımayken bıle kendı kendıme kavga ederım oflar puflarım elimdekini atarım yanı bende senın gıbı adet öncesı bunalıma gırıyorum.. ama eşimle kavga edicek kadar da degil...

Ta
Tam olarak benim 4 sene önceki halimi anlatmissin adet öncesi sendromu tam anlamıyla cildiriyordum elime ne geçerse değeri önemli değil fırlatıyor her ay eşimle boşanma evresine geliyorduk adet olduğum gün kedi gibi oluyordum sanki o ben değildim. Dra gittim hepsini anlattım demir eksikliği kansızlık B12 eksikliği falan çıktı ayrıca guatr hastasıyım o da sinir yapıyor bütün bu sorunları cozebilecek ilaçlar verdi ekstra folik asit de verdi ve şükürler olsun 2 ay sonra duzeldim. Yani kan değerlerine baktirmani ve folik asit kullanmani tavsiye ederim

Canım canım canım, aynı ben. Her ay deli oluyorum büyük küçük herkese saydırıp üzüyorum, üzülüyorum. Çaresi ne ben de bilmiyorum. Bulursan lütfen bana da seslen. :-(

Bende sizinle aynı sorunu yaşıyorum yalnız değilsiniz :) Bende de oluyor içim sıkılıyor böyle herkesten gıcık alıyorum ses sese söze tahammül edemiyorum ,kırıcı oluyorum çekilmez oluyorum .Ben sordum doktora kızlık yapısıylada alakalı olabiliyormuş.Yapısı bakımından dar ,kalın sert olan kızlık zarlarında adet dönemleri çok zorlu geçiyormuş. Delik kısmı büyük olmadığından benim inanılmaz kötü geçiyor ve kendimi acayip mutsuz böle işin içinde çıkamaz halde buluyorum o dönemlerde kavga çok oluyor hiç mutlu olamıyorum . Bu birde yaşadığımız stres oranına göre değişiyormuş .Strese bağlı bir kısmide sanırım herşeyi çok kafamıza takıyoruz ama olunca o sıkıntı geçiyor korkulacak birşey yok ben diyorum nişanlıma böle olduğum günlerde hoş gör istemeden yaptığım şeyler diyorum .Eşinizi adet olmadan önce uyarın aranız bozulmaz.Stresler kaygılar yoğun olunca bi yerden çıkıyor işte geçmiş olsun tatlım :)

şahsım adıma paylaşımızın için çok tşk...

bende de değişik bir versiyonu var. ibs hastasıyım ben. aynı zamanda depresyon tedavisi de görüyorum. adetten 1 hafta 10 gün kadar önce ishal oluyorum karın ağrıları mide bulantıları yaşıyorum. bunlar ve hormon değişiklikleri depresyonu tetikliyor içinden çıkılmaz bir duruma dönüşüyor. çaresini bulamadım her doktora gittim. kan tahlillerim de yapıldı vitamin eksikliği falan da yok. her branş doktoruna gittim yani. mideden psikiyatriye. mide doktoru hazım için ilaç verdi psikiyatri antidepresan. öyle idare etmeye çalışıyorum. bende de bunlar 35ten sonra çıktı. yaşa bağlı değil pms. çayla falan olacak iş değil aslında. direkt bir kadın doğum doktoru daha sonra psikiyatri sizin durumu çözer ya da hafifletir diye düşünüyorum.

Bizimki alıştı artık :) eskiden uyarırdım aşkım bak bana bulaşma kendi halime bırak diye. Yine de tartışırdık, şükür alıştık şimdi birbirimize, ne desem tamam aşkım tamam buna da tamam diye sakin kibar falan var ya regl dönemimde karşıma geçeni doğrayacak pisikoluk var bende. O potansiyeli görebiliyorum

yaşadığın psikolojik bunalımı bende yaşıyorum zavallı nişanlım neler çekiyor , benden iyi takip ediyor periyotlarımı..bunun bir hastalık olabileceğini hiç düşünmemiştim.ruhen tam bir çökünü içinde kalıyorsun,bedenin zaten alt üst olmuş durumda gögüste hassasiyet,odem ciltte hasssasiyet,karın ağrısı ishal vss kendimdem nefret ediyorum bu dönemlerde

Reactions: tse

evet bunlar hep yasaniyor. ama karnim agrisin ama su sinirlerim bozulmasin artik. Gercekten tükendim. Yani kadin olmak bu kadar mi zorlar insani..

Aynen, dünyayi yakabilecek delilikte oluyorum. Tabi kendimi frenliyorum. Esim de bana göre davranirdi ama bu sonuncusunda onun da birseye cani skkndi, idare edemedi beni. Simdi sarilmiyorum bile sogudum hemen. aramiz cok iyi olmasina ragmen bu hormonlar yuvami yikacak ya!

Senin gibi ben de çıldırıyorum ama olunca geçiyor , bitiyor yani.. kısa süre içinde biten birşey için de ilaç aramak saçma geldi..

Senin gibi ben de çıldırıyorum ama olunca geçiyor , bitiyor yani.. kısa süre içinde biten birşey için de ilaç aramak saçma geldi..
O kisa sürede ne anlasmalar imzalanip ülke bölünüyor bir bilsen. Evde savas cikiyor. Su an ateskesdeyiz ama baris icin yolumuz var. Simdilik cocugumun gönlünü almakla mesgulüm =(

bende 1-2 gün önce çok sinirli oluyorum ama sonra geçiyor seninki baya bi ağır geçiyormuş...

29 yasindayim son 15 yıldır pms i yaşiyorum. 3-4 gun onceden(daha bugun yasadim) icime bir sıkıntı oturuyor ki sanki tüm ailemi kaybetmisim gibi, durup durup aglamalar, cok sacma biliyorum ama icimden intihar etmek geliyor demeler, sinirlilik haline deginmiyorum bile ama ne zaman dogum kontrol ilaci kullansam o ay hic bir pms belirtisi olmuyor bi bakmisim regl olmusum bu yuzden bir kac ay dogum kontrol veya turevleri haplari kullanip kendinizi gozlemlemenizi tavsiye ediyorum. (Zaten prospektusunde de pmse iyi geldigi yazar) gecmis olsun

Bu bir hastalık. Premenstrual sendrom diye geçiyor.

Gercekten bu kadar etkiliyse kullanayim. Hatta simdi kosup alasim geldi. Hatta bir korunma yöntemi secmem gerekiyordu aradan o da cikmis olur. Ama kil tüg kilo yapmiyor mu? Ne bileyim hep kötülediler bana bu tür haplari =(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…