• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep üvey anne konuşuldu, peki ya öz anne?

Bence de öz anne çok şuçlu. Dün Gülben Ergen çocuğu ziyaret etmiş. Ayakları görünmesin diye çoraplarını çıkarmıyormuş yavrum. Ve üstelik de üzerinden ne kadar zaman geçti o yaralar hala iyileşmemiş. O anne bunu nasıl fark etmez. Bazı veliler çocukları okuldan gelince vücudunu kontrol ediyor.

Biyolojik anne verdiği röportajda böyle yapılır mı? TOKAT atsaydı diyebilecek vicdansızlıkta biri ne beklenir ki.göstermelik ayılıp bayılmışmış.Hiç mi farkına varmadı sanki,morluklar çocujlarının gitmek istemeyişi ve daha bir sürü kanıt varken aman cici kocamla cici çocuğumla düzenim bozulmasın diye üç maymunu oynamış şimdi de vicdanlı masum biçareyi oynuyor adi kadın.şartlar gereği babaya velayetin verileceği durumlar olabilir ama evlatlarınla aynı evde olnasan da kol kanat gerip takip edilmeli.

Bılmem bılıyormusun bende 2. evlılıgımı yaptım bekar bırıyle . 3.5 senedır evlıyız.
banada ılk zamanlar sokakta gorduklerım dıyordukı cocuk annendemı ? nasıl soraıblırler bana bunu ya once uzak oturuyorduk 20 dk yuruyerek oglumu anneme bırakıyordumkı ıse gıdebıleyım fılan falan.
Bence kesınlıkle babaya cocuk bırakılmaz ben bunu tartısmaya acık bıle gormuyorum

bizde bir söz vardır;
anne ölünce baba enişte olurmuş....
kesinlikle bu sözüne katılıyorum. annesi başındayken bile birçok babanın tavrı malum...

Ben video yu izleyemedim, cesaret edemedim ki bu çocuklar bunu yaşadı... aklım almıyor... Okuduklarım ve duyduklarım kadarıyla , o çocukların mesanesi patlayana kadar, bağırsakları yırtılana kadar anne baba nasıl anlamaz işkence gördüklerini... Öz anne de sağlıklı düşünebilen biri değil sanırım, bileklerini kesmiş daha önce... O yavrular şimdi hayata nasıl devam edecek, hafızalarında kalan o görüntüleri kim nasıl silebilecek, o öz anne o öz baba yastığa başlarını koyduklarında rahat bir uyku çekebiliyorlar mı....

Eğer bir anne çocuğundan ayrılmak zorunda kalıyorsa burdaki pislik babadan çıkmıştır. Hiç bir anne bunu istemez çünkü.

O açiklamalar doğru ise kadin çocugunun morluklarini gördüğü halde bir şey yapmamiş. Ne denir ki annelikle alakalı değil insanlıkla alakalı. İnsanda vicdan olmalı merhamet olmalı.

Haberi ilk duyduğumda öz annelerinin olmadığını düşündüm. Çünkü anneleri yaşıyor olsa bu çocukların durumunu mutlaka fark ederdi, evlatlarının o mahsun gözlerindeki o hüznü o acıyı fark edemeyecek bir anne var mıdır ki? Ama yanılmışım öz anne varmış, evlenmiş yeniden anne olmuş. İki çocuğu acı içinde kıvranırken ve o anne elindeki morlukları gördüğünde düşmüşlerdir diye düşünen, çocuklarının bizi soğuk suyla yıkıyor bizi eve gönderme diye yalvarmalarını dahi duymazlıktan gelen birisi. Yazıklar olsun senin gibi insana, anne demek dahi gelmiyor içimden o kadına. Öz anne de benim gözümde en az üvey anne kadar suçludur. Bende anneyim ve bu haberi duyduğumdan hele de o videoyu izlediğimden beri kendime gelemiyorum. Bağıra bağıra, hıçkıra hıçkıra avazım çıktığı kadar bağırarak ağlamak istiyorum. Sen nasıl annesin ki hala o çocukların yanında değilsin!!!

Lütfen kimse beni yanlış anlamasın ama, bu haberi okuduktan sonra, o çocukların ruh dünyalarını düşündüm, akıllarından geçeni, yaşadıkları korku dolu günleri... BDV de açtığım ya da okuduğum konulardan utandım :KK43: Hangi dert bu masum çocukların derdinin üstüne çıkar, ölüm acısı dışında hangi dert bastırır bu yavruların derdini... bizler unutacağız, yine her gün BDV okuyacağız, konu açacağız vs. O çocuklar hiç ama hiç unutmayacak :KK43:

Ne zor günler gecirmissin.senin ki kadar değil ama benimde var yara gibi içimi sizlatan birkaç hikayem.yoksulluk zordur ama en büyük yoksulluk anne sevgisi olmadan buyumektir benim için.elleri ayakları öpülesi fedakar annelerimizin kıymetini bu olaydan sonra daha idrak ettim.illaki böyle birsürü vicdansız üvey anne.dogurmakla anne olamamış anne var ve benim elimden hiç birşey gelmiyor içim aciyor.o doğuran kadını da Allah bildiği gibi yapsin.Allah im yavrularimiz sana emanet.

her doguran anne olsaydı...

Ayberk Aksu, %98’lerde otistik bir çocuktu. Üvey annesi ile yaptığı çalışmalarla büyük ilerleme kaydetti. Otizmi %20’lere gerileyen Ayberk fotomodellik yapıyor.

bugunku gordugum haber bu, buda uvey anne...

Lütfen kimse beni yanlış anlamasın ama, bu haberi okuduktan sonra, o çocukların ruh dünyalarını düşündüm, akıllarından geçeni, yaşadıkları korku dolu günleri... BDV de açtığım ya da okuduğum konulardan utandım :KK43: Hangi dert bu masum çocukların derdinin üstüne çıkar, ölüm acısı dışında hangi dert bastırır bu yavruların derdini... bizler unutacağız, yine her gün BDV okuyacağız, konu açacağız vs. O çocuklar hiç ama hiç unutmayacak :KK43:

İnanın ben çocuklarıma sarılırken utanıyorum, o çocuklar aklıma geldikçe kahroluyorum. Neden diyorum neden bütün çocuklar sevgiyle büyüyemiyorlar. Şimdi o çocukların ruhundaki yaralar nasıl düzelir ya da düzelir mi ki?

Anne ne olursa olsun birakmamali cocugunu. İnsan nasil uyur, yer içer yavrusu yaninda olmayinca ben nefes bile alamam.Gerekirse yari aç olsun gozumun onunde olsun .

ben senin annenin ayakların

evlendiğinde falan anneni asla yalnız bırakma okurken ağladım. o anneye gelecek olursak zaten tipinde hayır yok yemiş yemiş şişmiş. s.k delisi işte. o kadından daha çok nefret ediyorum. bizim komşumuz vardı boşandı iki kızı vardı. tekrar evlendi ama iki kızınıda yanına aldı. ikiside üniversite okuyo şu an. anne var annecik var işte.

evlendim ben başka bir şehirdeyim erkek kardeşim yanında sevdiğim için annem razı oldu başka şehire gitmeme 8 senedir evliyim ama annemi asla yalnız bırakmadım maddi manevi. Sesi biraz kötü gelse hemen anlarım. Eşimde sağolsun çok seviyor annemi kendi annesinden ayırmıyor ne zaman istesem işimde el verdiği sürece gidiyorum o geliyor. Kardeşimde çok düşkün çok şükür.

Annemle babam evlendiğinde babam normal maaşla çalışan bir elemanmış. Daha sonra Allah yürü ya kulum demiş ve hatırı sayılır bir varlık edinmiş. Boşanırlarken evlendikten sonra edinilen mallar yarı yarıya Kanunu daha çıkmamıştı ve bizler reşit değildik.

Annem sırf bize o mahkeme ortamını yaşatmamak için ne var ne yok babama bıraktı ve bizi aldı. Yoksa babam velayet davası açacaktı falan filan.

Velhasıl bizler için sıfırdan başlamayı seçen annemin Hakkını asla ödeyemem.

9 ay karnında taşıyıp doğurmak en kolay kısmı. Ben de anneyim ve bu olanları aklım almıyor. Anneme babama emanet etsem aklım kalıyor kaldı ki üvey anneye bırakacağım.

Aynen annemle babam ayrıldığında babamın evi müteahhitteydi biz o ara kiradaydık bittikten sonra yeniden nafaka davası alıp hak talep edebiliyordu tabii bizim haberimiz bile olmasa ev ederinden ucuza satılmış paralar yenmiş tek kuruş görmedik annem peşine düşmeye tenezzül bile etmedi.

Biyolojik anne verdiği röportajda böyle yapılır mı? TOKAT atsaydı diyebilecek vicdansızlıkta biri ne beklenir ki.göstermelik ayılıp bayılmışmış.Hiç mi farkına varmadı sanki,morluklar çocujlarının gitmek istemeyişi ve daha bir sürü kanıt varken aman cici kocamla cici çocuğumla düzenim bozulmasın diye üç maymunu oynamış şimdi de vicdanlı masum biçareyi oynuyor adi kadın.şartlar gereği babaya velayetin verileceği durumlar olabilir ama evlatlarınla aynı evde olnasan da kol kanat gerip takip edilmeli.

İşte bende ona deli oldum sadece tokat atsaymış tokat atmak ne demek ya evladıma tokat atanı ben öldürürüm herhalde. Demek ki aslında onun için sorun yok. Hepsinden de bal gibi haberi var hiç ayılıp bayılmasın nasıl olmasın görmezden gelip göndermiş bir koca alacak koynuna diye, zor gelmiş çalışıp bakmak. Ben de 8 senedir evliyim çocuğum olmadı tedavilerle uğraşıyoruz hep eşimle olursa nasıl iyi anne baba oluruz onu konuşuyoruz neler yaparız nasıl imkanlar sunarız diye ama yok işte bazen isyan ediyorum biz öyle hasretle beklerken bu insanlar anne baba oluyor.

İnanın ben çocuklarıma sarılırken utanıyorum, o çocuklar aklıma geldikçe kahroluyorum. Neden diyorum neden bütün çocuklar sevgiyle büyüyemiyorlar. Şimdi o çocukların ruhundaki yaralar nasıl düzelir ya da düzelir mi ki?

Hiç ama hiç zannetmiyorum düzeleceğini... Nasıl düzelsin... Düşünsenize gece yatarken sabah uyanmaktan korkarak yatağa girmek :KK61::KK61::KK61:bi çocuk için çok ama çok büyük bir yük, küçücük omuzları, minicik yürekleri nasıl kaldırdı bunları...

Anne babanın dangalak olduğu yerde üvey anne bu kadar olur işte, üveyi suçlamak en kolayı, asıl suçlu öz anne baba

düşünsenize, adam bu görüntüleri baştan görmemiş bile... O kadar yoğun o kadar yoğunmuş kiii, bi gün öncesine ait tokat görüntülerini görüp kadını savcılığa şikayet etmiş... Polisler geçmişe dönük kayıtları incelerken şu anki sosyal medyaya düşen görüntüleri fark etmişler...

Film şeridi gibi gözümün önünden geçti yaşadıklarınız. Çok etkilendim. :KK61:Gerçekten anneniz kurban olunası eli öpülesi heykeli dikilesi yüce bir varlıkmış. Ne yapsanız hakkını ödeyemezsiniz zaten sizden öyle bir beklentisi yoktur ya, el üstünde taşımanız gerek annenizi...

Back