Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence %25 zamda kalsın tamam Ama devlet şöyle bir yasa çıkarsa kirayı ödemeyen kiracıya mahkemeye gidilmeden yaptırım uygulansın evden çıkarmak için(işsizlik veya sağlık problemi haric)ve mahkemeye gidilmeden 5 yılda bir kira fiyatları güncellensin. Altını çiziyorum mahkemeye gidilmeden Kiracılara puanlama sistemi getirirsin bence bu çok güzel olur

Puanlama sistemi çok iyi fikir. Aynısı ev sahiplerine de olmalı

Arsiz yüzsüz insanlara ne desen bos. 1500 tl ye kulube vermezler ona baska yerde. Azcik akli olan bu kadar fevri davranmaz orta yolu bulur. Her şey hakla hukukla olmuyor. Hirsizlik yapmaya da hakkimiz yok ama yapılıyor bi sekilde. Insanin kendi vicdani mantigi insiyatifi olmali her sey hakkim var yaparim kafasiyla ilerlememeli. Ama nerde millette akıl yok ki.

Katiliyorum. Bu ulkede ne kiraci suclu ne ev sahibi. Ulkenin bu hale gelmesinin sebebi onlar degil ki. Vatandas gecim derdinde. Sonucta insanlarin aldigi her seye yuzde 200 300 zam geldi. Ama maaslara oyle bir zam gelmedi, kim enflasyonla ayni artis oraninda zam aldi gercekten? O yuzden kiracilari anliyorum, ama kirayla gecinen ev sahiplerine de yazik, sonuc olarak vatandas magdur.

benim de demek istediğim kiracılar %100 haklıyken ev sahibi mağdur edilemez ev sahipleri de %100 haklı
o halde %25 olarak diretmemek kiracıya yardımcı olur kendi mağduriyetini önlemek adına bunun için hesap sorulacaksa ev sahibi-kiracı arasında olmamalı ekonomiyi bozup bu insanları kaerşı karşıya getiren Devlet bunun hesabını vermeli ve hatta çözüm bulmalı yoksa kiracının devam etmesi ev sahibine-çıkması kiracıya mağduriyet yaşatır
yani konu sahibinin ötesi mevzuusu beni ilgilendirmez

Mülk kıtlığı yaşanmaya başlıyor bile kötü politikalardan ötürü o konulara girmeyelim forum kuralı gereği.
Lakin o yasa çıkmadan 6 ay boyunca da kiracılar bu mağduriyeti yaşadı. Bir bir çıkarıldılar ve %300 %400 zama uğradılar ve sonucu hazirandaki kota oldu. Sebep sonuç ilişkisi.. İyi niyetli kiracı ve ev sahibi bunlardan en az etkilenen olur diye düşünüyorum ki konuda bir sürü örnek yazan oldu.

yooo satıldıktan sonra bu süreç ne kadar sürer belli olmaz ama alıcı yatırımlık almadıysa çıkartır kiracıyı yatırımlık aldıysa da çok çok sözleşme tarihinin gelmesini bekler sözleşmeyi yenilemez

I inekobasi bu yorumu beğenmemene şaşırdım. Hem ev sahibi hem kiracıya puanlama sistemi getirilmesinde ne gibi bir Sakınca var? Beğenmeme sebebin ev sahibi kısmı mı?
bişey yapılacaksa karşılıklı yapılmalı. ben de merak ediyorum neden beğenmedim attığını I inekobasi
siz nasıl ki iyi kiracıya denk gelmek istiyorsanız kiracılar da iyi ev sahiplerine denk gelmek istiyorlar bunun nesi kötü? ahır gibi evlere dünyanın parasını isteyen, kiracının özel hayatına karışan, yasaların dışında zam yapan, yasal süreler dışında zam isteyen, haksız yere depozitonun üzerine yatan ev sahipleri de puanlanmalı; doğru düzgün ev sahipleri de puanlanmalı. en azından ev sahibinin şunu diyecek yüzü olur: evet ben evime yüksek kira istiyorum ama yasal sınırlarımı bilirim, kiracımın özel hayatına karışmam, evimde bir masraf çıkarsa yasal anlamda üzerime düşen kısmını yaparım bu sebeple ben de kendim gibi düzgün, sınırlarını bilen kiracılar istiyorum.

sen şimdi bir ev sahibi olarak eve kötü davranan, komşuluk ilişkileri berbat, evde yasa dışı işler yapıp her gün apartmana polis gelmesine sebep olan, kirasını düzgün ödemeyen hatta borç takan kiracıları bilmek istemez misin?

bu tarz bir sistem herkesin kendine çeki düzen vermesine sebep olur kabul edelim.

İstanbul' un normal bir semtinde yaşıyorum. Şu gözler 14.000 TL' ye kiralık daire gördü. Kaç kişi asgari ücretin üstünde alacak? Bu insanlar nasıl geçinecekler? Sokakta mı yaşayacaklar? Kimse de dur demiyor şu duruma..

Arkadaşım 6 ay içinde ev sahibi yüzünden kirasına yıllık zam' dan sonra iki kez daha zam yapmak zorunda kaldı ev sahibinin isteğiyle, üstelik ev sahibi evin hiç bir şeyiyle ilgilenmiyor. Kiracıları tanımıyor bile, direkt daire numaralarıyla kaydetmiş hepsini, hem ev yok denecek kadar az sayıda hem de 20 yıldır bir çivi çakmamış, kapısını bile değiştirmemiş, mutfak dolapları milattan kalmış, banyo fayansları leş gibi, üstüne üstlük evin tam ortasında kolon olan eve 6.000 TL kira istiyor. Bu da bana normal gelmiyor kusura bakmayın. Enflasyonun artması kimsenin suçu değil evet, herkes zor durumda ama yıllarca bakım yapılmamış evlere yüksek kiralar istemekte fırsatçılıktan başka bir şey değildir.

Ahaha çok komiksiniz ama sizin gibi insanlarla muhatap olmayacağım artık çünkü değmiyor gerçekten.Siz de zamanında çalışıp cabalayip evinizi alsaydiniz da bu kadar zorunuza gitmeseydi yazılanlar.Kibliyorum muhattap olamayacgim.

Gerçekten bu tartışmaya deger mi?
Mesela ben Suriye de tüm kamuya peyzaj yapan biri ile tanışmıştım, burada şoförlük yapıyordu görüp görebileceğimiz en düzgün yabancı idi. Biz hep toprak alırdık orada kaldı hepsi dedi, hayatımızı yapmışız dedi. Deprem zengini diye bir kavram var yaşadığım şehirde, çay parasına satılan evleri toplamışlar
Mevzu gercekten çalışıp çabalayıp evimizi almak mı? Bu kadarcikmiyiz, bu mudur yani
Bu kadar kibirlenmeyin gün gelir yüreğimizdeki en büyük ağırlık o ev olur. Böyle çocuk gibi ohh çekmek bir yetişkine hiç yakışmıyor
Ülke ne halde, bazı mahallelere Türkler alınmaz olmuş biz hala zamanında alsaydık kavgası yapıyoruz valla helal olsun

Mantık ve aklın sınırı sizde buraya kadarmış. Evet hepsi tamamen ev alamadığım (!) İçin. Profilimi sizin için açacağım. Geçmiş yorumlarımı da bulup beğenmedim atın. Nasıl vurduysa laf anca hazmedersiniz

Birincisi kimseye ohh çekmedim.Mal varlığı ile de asla ovünmedim.Bu hanım beni nerden tanıyor ki aç gözlü olduğumu düşünüyor da bana böyle yorumlar yapıyor.Simdi size aldığım kiraları yazsam ağzınız açık kalır.Herkesin verdiğinin çok çok altında.Ben sadece burada bilip bilmeden insanlara saldıran ve kötü yorum yapan insanlara sinir oluyorum ve o sinirle de böyle yazıyorum.Baskasinin yaptığı yorumlara bakmadan direk bana cevap yazmanız da ilginç.

Yok gercekten oh çekmissiniz hirsiniz bağırıyor buradayım diyor ama peki sizsiniz. Ortak paydada bulusabilecegimizi sanmıyorum

Tabi sizde duydunuz 6500 kirayı içiniz gitti dimisizin gibi çakallar çoookk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…