Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Terbiyeni takın.sensin çakal. Galiba asıl sen milletin ne zorluklarla aldığı eve çöken çakal kiracılardansın.
Minnoş çökme nerede? Adam bedavaya mı oturuyor? Girerken sözleşme imzalamadınız mı? Veya zam dediniz de adam yok mu dedi? Haklı haksız herkesin dilinde çökme lafı.

Son durum.Evimi 1750.000 tl ye sattım. Bu parayla da hemen 2 tane apart daire aldım.Emlakçı üzerinden kiracıları istediğim zaman çıkarabileceğim sözleşmeler ile toplamda 12 bin TL ye kiraya verdim.
Hayırlı olsun.
İstediğim zamandan kastınız ne? Can sıkıntısı gibi mi?

Son durum.Evimi 1750.000 tl ye sattım. Bu parayla da hemen 2 tane apart daire aldım.Emlakçı üzerinden kiracıları istediğim zaman çıkarabileceğim sözleşmeler ile toplamda 12 bin TL ye kiraya verdim.
Hayırlı olsun.
850binlik eve 6bin çok mesela. Konuda anlatmak istediğimiz buydu biraz da şirazesi kaydı artık ev fiyatlarının ve kirasının.

Her yıl güncelleme isteriz bu konuya yeni evin akıbetleri dizi gibi reyting içeriyor

Evet ister canım ister, ister başka bir sebeple kendi tapulu malımı istediğim şekilde değerlendiririm.Evi alırken benlemiydiniz hanımefendi hesap soruyorsunuz.
Hesap sormadım. Soru sordum. Sırf can sıkıntısından keyfine çıkarmayı nasip etmesin Allah size :)

Bir de bu piyasa hep kiracılara nedense
Mesela eve naptın? Mutfağını yeniledin mi? Şişen parkeleri yeniledin mi? Yok. Ahır gibi evdir eminim. Ama işte neydi o laf. Hah buldum. "Piyasası böyle."

Bir de bu piyasa hep kiracılara nedense
Mesela eve naptın? Mutfağını yeniledin mi? Şişen parkeleri yeniledin mi? Yok. Ahır gibi evdir eminim. Ama işte neydi o laf. Hah buldum. "Piyasası böyle."
Aynen öyle. Çevredeki evler şu kadar oldu vs diyorlar ama evin içinin durumunu anlatan yok.
Hatta eski ev,yeni ev kavramı da kalmadı anlamıyorum ben.
Ben eski bir mahallede oturuyorum kırk yıllık ev var 30-20 yıllık evler var. Yeni ev sayısı az baya varsa da az katlı.
Bakıyorsun yeni eve 10bin isteniyorsa 40 yıllık eve de 8500 istiyorlar ee eski evin kullanılmışlığını geçtim yapısı da kötü. Eskiden evleri daha kullanışsız yapmışlar nedense.

Aynen öyle. Çevredeki evler şu kadar oldu vs diyorlar ama evin içinin durumunu anlatan yok.

Niye anlatsın ki? Mesela minnoi. Aldığı paraya bakar sadece. Sözleşme de imzalatmış. Canım sıkılırsa çıkarırım diyorum. 1 yıl sonra da utanmadan yine yüzde 200 zam yapar. Ama bence 200 kesmez kendisini. En az 300 400 yapmalı.
Allah vicdan versin bu tarzda olanlara. Bu arada bizde zam zamanı ev sahibimize yüzde 50 60 yapmayı düşünüyoruz. Kendisi ne der bilmiyorum daha. Öyle banane 25 olacak diyenlerden de değilim.

Evlenmeden önce küçük bir şehrin merkezine 60 70 km uzaklıktaki bir ilçesinde boş eve 1000 tl kira veriyordum, ev sahibi yılda 2 kere toplam 2000 tl zam yaptı çıkarken kiram 3000 tl idi ev sahiplerinin çoğu gerçekten çok acımasız. bahsettiğim ilin nüfusu 250.000 bu arada ilçe nüfusu 20.000 idi 70 km şehir merkezindeki uzaklığa evim şehir merkezine yakın ama diyordu ev sahibi

Hesap sormadım. Soru sordum. Sırf can sıkıntısından keyfine çıkarmayı nasip etmesin Allah size :)

Eski evim 10 gün gibi kısa bir süre içinde iyi bir rakama satıldığına göre ahır olmadığı aşikar ama sanırım siz hep ahır gibi evlere denk geldiniz ki her kiralık evi ahıra benzetiyorsunuz.Ne diyeyim herkes layık olduğu evde yaşar.Siz de oturduğunuz yerden milletin aldığı kiraya ancak vicdan kasar niye ben de kiracıyım diye kıskançlığından fenalık geçirirsiniz.

Bu yorumu keşke hiç yazmasaydınız. Bir gün hayatınızda önemli değişimler yaşarsanız bu yazdıklarınızı hatırlayınız.

Benim annemlerin evine anca 600 metre uzaklıkta üniversite var.
Hep öğrencilere kiralarlardı uyguna zam da yapmazlardı genelde ya da sembolik bir şey yaparlardı.
Ama onlar da evi ne yazık ki çok çok kötü kullanırdı genelde.
Şimdi boş tutuyorlar evi. Ama evin içi yıpranmış haliyle kiraya verseler öğrenciye yine çok uyguna öğrenciye vermezseler de yine ortalamanın altına verirler.
Ama ben annemi arayıp evi kiraya çıkartın iki katı yazın bir şekilde gider o diyeceğim şimdi aydınlandım

Kiracı olduğu için kıskanlıktan fenalık geçirmek ne demek ya

Ya ne belli eviöin olmDığı? Belki aç gözlü paraya tapan iman eden ev sahibi değilimdir? Belki evim başka şehirdedit? Belki iş yerime uzaktır? Ama sizin için vicdanlı olmak eşittir kiracı olmak sanırım
Ay fenalık geçiriyorum bana kolonya getirin. Sizin nereye layık olduğunuzu söylerdim ama forum kuralları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…