• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 tane düzgün yorumunuz olmadığı gibi hala üyelere hakaret ediyorsunuz ban süresi size yetmemiş kibledim ve umarım bu sefer uzun ban yersiniz.. Selametle..
Bir boş daha geldi.Kendisi bana avam dedi bende aynısını ona iade ettim.Ay ne kadar icerlediniz be kiracilar olarak ya vallahi bütün dertler szideymis.😂

Eski evimizdeki bazı sıkıntılardan dolayı biraz toplu paramız vardı üstüne de kredi çekerek yeni bir ev alıp 2020 de taşındık.Eski evimizi de o dönemin piyasasından 1000tl ye kiraya verdik.Masraflarımızı ve kredi borcumuzu maaşımız ve kira ile ödüyebiliyorduk.Ama son 2 yılda artan enflasyon hepimizin evine bomba gibi düştü.Evdeki hesabımız çarşıya uymadı kredi kartlarının hepsi ekside.Evi döndüremiyoruz yani.Biz de dolayısıyla kiramızı zam zamanı arttırmak istedik.Şuan evimizin kira piyasa değeri 6000tl.Biz kiracıdan en azından kirayı 3000tl olarak güncellemesini istedik ama benim hakkım var %25 den fazlasını yapmam diyerek bu ay 1500 TL olarak kira ödemesi yapmış.Her ev sahibi zengin değil ki kiracısını koruyabilsin bu ülkede kira geliri ile geçinen birçok insan var.Ev sahiplerinin de belini büktü herşeye %200 zam gelirken devletin koyduğu %25 lik kira zammı sınırı.Devletin artık ev sahiplerinin de hakkını koruyacak bir düzenleme yapması şart yoksa bütün eski kiracılar ve ev sahiplerini mahkemelere düşürecek.
normalde bu konularda ev sahiplerini aç gözlü bulurum ama çevre piyasasına göre daha olur bi zam yapmışsınız , abartmamışsınız , ama karşılıklı hatalı da yok kiracı da her ay fazladan 2000 i nasıl çıkarıcam diye düşünüyordur , enflasyon herkese zarar ( hem kiracı hem ev sahibi biri olarak )

allah bereket versin inşallah da o 1500 işinize yarasın şuan ki ekonomide başka bişi denmiyor

Nasıl ya %25 sınırımı var. E bize %40 yapıldı gık demedik. Hatta kendi evimizde var orda da kiracı var %30 yapabildik

Nasıl ya %25 sınırımı var. E bize %40 yapıldı gık demedik. Hatta kendi evimizde var orda da kiracı var %30 yapabildik
Sözleşmeniz 11 Haziran öncesiyse ondandır. Çünkü %300'leri bulan abartı zamlardan dolayı bu tarihte devlet sınırlama getirmişti.

bu %25 zam oranıda ev sahipleri yüzünden gelmedi mi ahır gibi evlerine 6 bin 7 bin lere yükselttiler kiracılar mağdur oldu istanbulda orta segment bir semtte kiralar 2+1 8-10 binlerde şuanda şimdide tam tersi oluyor işte ev sahipleri zor durumda kaldı kiracılar nefes alabildi. evinizi satabilirsiniz şahsen satardım ben olsam. ve bence kiraya verilen eve güvenip 1 ev daha alayım 1 ev daha alayım kafasına girmemelisiniz kiracı 6 ay hiç ödeme yapmasa ne olacak (ki dünyanın binbir türlü hali var bunuda düşünmelisiniz)? ya da siz çalışmıyorsanız sizde ipin ucunden tutmalısınız şuan herkes zor geçiniyor malesef

bu %25 zam oranıda ev sahipleri yüzünden gelmedi mi ahır gibi evlerine 6 bin 7 bin lere yükselttiler kiracılar mağdur oldu istanbulda orta segment bir semtte kiralar 2+1 8-10 binlerde şuanda şimdide tam tersi oluyor işte ev sahipleri zor durumda kaldı kiracılar nefes alabildi. evinizi satabilirsiniz şahsen satardım ben olsam. ve bence kiraya verilen eve güvenip 1 ev daha alayım 1 ev daha alayım kafasına girmemelisiniz kiracı 6 ay hiç ödeme yapmasa ne olacak (ki dünyanın binbir türlü hali var bunuda düşünmelisiniz)? ya da siz çalışmıyorsanız sizde ipin ucunden tutmalısınız şuan herkes zor geçiniyor malesef
aynen öyle oldu 2 bin lirlaık evleri 10 bine vermek için kiracılaırnı çıkardılar yalanla dolanla , şuanda o kiralar ödenmeidği için çoğu mahkemelik .kirasını düzenli ödeyen insanları çıakrdılar , 1 ay 10 bin lira alıp sonra hiç kira alamadılar , mahkemeler doldu taştı bu tip olaylarla

Temmuz 2020 de taşınmıştım ama :)
Meblağ nedir bilemiyorum çok yüksekse zaten ana para ev sahibiniz iyi niyetli olmayabilir. Ancak siz de kira zammından önce şöyle bir nete baksaydınız keşke son durum nedir diye!

Temmuz 2020 de taşınmıştım ama :)
eğer 5 yıldan fazla oturuyorsunuz ev sahibiz yüzde 25 ten fazla ortalama bir zam yapabilir. çünkü eski kiracılar her zaman daha geride kalır amaç iki tarafıda mağdur etmemek. hepimiz için geçerki tüm kiracılar 4. yıl bitip 5 için anlaşma yaparken %25 ten fazla olur orta yol bulunarak bilginiz olsun

Nasıl yani konunuzu bilmiyorum ama merak ettim

Ben kendi isteğimle 1400 TL kiradan çıkıp 5500 TL'ye girdim.

Oturduğum yerde çocuğumu devlet okuluna vermek istemedim. İyi bir kolej bana 100 bin üstüne gelecekti. Kolej fiyatları da feci katlanıyor, takibi zor. Mecbur evi iyi semte, kaliteli devlet okulu yanına taşıdım.

Eski ev sahibim neredeyse arkamdan ağlayacaktı, defalarca çıkma falan dedi hatta ev alıyoruz diye yalan söyledik üzülmesin diye, hoş kendine gelip piyasayı görünce hiç de ağlamamıştır, eve beş kuruş harcamadan 4000 TL'den verip 1 senelik peşin almış :D (çok iyi adamdı, 7 senede sadece 2 zam, ramazanda kira almaz, bir şeyi yaptır dersen yaptırır.-biz de ona bırakmazdı gerçi kombi falan bozulunca yaptırırdık-karşılıklı iyi niyetliydik.)

Kiram 1000 TL'den 1400 olmuştu 2022 Ocak ayında. E şimdi ne oldu da 2022 ocaktan bugüne %400 koydu bu adam, makul mü?

%25 olayı bu yüzden hem iyi hem kötü işte. Yanyana iki dairede biri 1400'e oturuyor. Diğeri 4000'e. Seneye de ikisine de enflasyon oranında zam yapamaz. Mümkün değil. Bana da ev sahibim bu sene 5500 verirken sene 10 bin demesin bir zahmet.

Ben kendi isteğimle 1400 TL kiradan çıkıp 5500 TL'ye girdim.

Oturduğum yerde çocuğumu devlet okuluna vermek istemedim. İyi bir kolej bana 100 bin üstüne gelecekti. Kolej fiyatları da feci katlanıyor, takibi zor. Mecbur evi iyi semte, kaliteli devlet okulu yanına taşıdım.

Eski ev sahibim neredeyse arkamdan ağlayacaktı, defalarca çıkma falan dedi hatta ev alıyoruz diye yalan söyledik üzülmesin diye, hoş kendine gelip piyasayı görünce hiç de ağlamamıştır, eve beş kuruş harcamadan 4000 TL'den verip 1 senelik peşin almış :KK70: (çok iyi adamdı, 7 senede sadece 2 zam, ramazanda kira almaz, bir şeyi yaptır dersen yaptırır.-biz de ona bırakmazdı gerçi kombi falan bozulunca yaptırırdık-karşılıklı iyi niyetliydik.)

Kiram 1000 TL'den 1400 olmuştu 2022 Ocak ayında. E şimdi ne oldu da 2022 ocaktan bugüne %400 koydu bu adam, makul mü?

%25 olayı bu yüzden hem iyi hem kötü işte. Yanyana iki dairede biri 1400'e oturuyor. Diğeri 4000'e. Seneye de ikisine de enflasyon oranında zam yapamaz. Mümkün değil. Bana da ev sahibim bu sene 5500 verirken sene 10 bin demesin bir zahmet.

Olsun çocuk için eğitimi için yapmışsınız tercihinizi.

sağlıkla kalın

Valla sitede gördüğüm en aç gözlü ev sahibi sizsiniz. Ev sahibi kiracı konularının hepsine damlıyorsunuz. Haklı haksız fark etmez. Ev sahibi naparsa yapsın sizin için mutlak mağdur ev sahibi. Burada aç gözlü değilim, kiracımla şöylr iyiyim vs diyorsunuz ama yalan. Üstte 1 yıl dolmadan 2600den 6 bine kirayı çıkartmak isteyen ev sahibini anlatan üyeye bile beğenmedim atmışsınız. Öleceksiniz hırstan, para merakından. Sonradan görmelik mi bu anlamıyorum. Allah gözünüzü doyursun.

Valla sitede gördüğüm en aç gözlü ev sahibi sizsiniz. Ev sahibi kiracı konularının hepsine damlıyorsunuz. Haklı haksız fark etmez. Ev sahibi naparsa yapsın sizin için mutlak mağdur ev sahibi. Burada aç gözlü değilim, kiracımla şöylr iyiyim vs diyorsunuz ama yalan. Üstte 1 yıl dolmadan 2600den 6 bine kirayı çıkartmak isteyen ev sahibini anlatan üyeye bile beğenmedim atmışsınız. Öleceksiniz hırstan, para merakından. Sonradan görmelik mi bu anlamıyorum. Allah gözünüzü doyursun.
Dislike kovalıyor o. Bir şey beğenmemesinden değil 😂 dediğiniz gibi boş bir aç gözlülük ve saçma bir hırs..

Eski evimizdeki bazı sıkıntılardan dolayı biraz toplu paramız vardı üstüne de kredi çekerek yeni bir ev alıp 2020 de taşındık.Eski evimizi de o dönemin piyasasından 1000tl ye kiraya verdik.Masraflarımızı ve kredi borcumuzu maaşımız ve kira ile ödüyebiliyorduk.Ama son 2 yılda artan enflasyon hepimizin evine bomba gibi düştü.Evdeki hesabımız çarşıya uymadı kredi kartlarının hepsi ekside.Evi döndüremiyoruz yani.Biz de dolayısıyla kiramızı zam zamanı arttırmak istedik.Şuan evimizin kira piyasa değeri 6000tl.Biz kiracıdan en azından kirayı 3000tl olarak güncellemesini istedik ama benim hakkım var %25 den fazlasını yapmam diyerek bu ay 1500 TL olarak kira ödemesi yapmış.Her ev sahibi zengin değil ki kiracısını koruyabilsin bu ülkede kira geliri ile geçinen birçok insan var.Ev sahiplerinin de belini büktü herşeye %200 zam gelirken devletin koyduğu %25 lik kira zammı sınırı.Devletin artık ev sahiplerinin de hakkını koruyacak bir düzenleme yapması şart yoksa bütün eski kiracılar ve ev sahiplerini mahkemelere düşürecek.
Tam olarak bu sorunla karsı karsıyayım ama kiracı olarak kiram 2 bin evdahibi 5 bin dedi 4 bine bıraktı bende zam oranı olan 2500 değil 3 bin teklıf ettım kabul etmıyor evden cıkın dıyor yarın tuketıcı haklarına gidicem ben bir ay onceden kirasını yollayan bir kiracıyım ve yasal olan 2500 değilde 3 bin teklıf ettım sonuc evden cıkarıcak kiracıda haklı ev sahıbıde fakat anlasmak yerıne çirkinleşiyorlar!

O günden beri de hiç TV açmadınız ya da hiç internete girmediniz mi yani?

İroni yaptım ♥️

Bu arada ben %400 zammı kendi kendime kilitlemiş insanım bu konuyu görüp görüp gülüyorum o yüzden :KK70:
İnanın ki işten anca 8 de geliyordum eve yemek vs derken anca 10 da otururdum son 1 yılı biraz ot gibi yaşadım 😀

Hesabımızda 1500 TL kirayı görünce satılığa çıkardık zaten evimizi.Başka çaremiz kalmadı.Şimdi daha iyi mi oldu ben birbir emekle aldığım evimi satmak zorunda kalıyorum kiracı da min.6000 TL ye başka eve kiraya çıkmak zorunda kalacak taşınma masrafı da cabası.
Satmak yerine neden kiracıyı çıkartıp kendiniz oturmadığınızı ya da yeni kiracı aramadığınızı anlayamadım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back