Ben kendi isteğimle 1400 TL kiradan çıkıp 5500 TL'ye girdim.
Oturduğum yerde çocuğumu devlet okuluna vermek istemedim. İyi bir kolej bana 100 bin üstüne gelecekti. Kolej fiyatları da feci katlanıyor, takibi zor. Mecbur evi iyi semte, kaliteli devlet okulu yanına taşıdım.
Eski ev sahibim neredeyse arkamdan ağlayacaktı, defalarca çıkma falan dedi hatta ev alıyoruz diye yalan söyledik üzülmesin diye, hoş kendine gelip piyasayı görünce hiç de ağlamamıştır, eve beş kuruş harcamadan 4000 TL'den verip 1 senelik peşin almış
(çok iyi adamdı, 7 senede sadece 2 zam, ramazanda kira almaz, bir şeyi yaptır dersen yaptırır.-biz de ona bırakmazdı gerçi kombi falan bozulunca yaptırırdık-karşılıklı iyi niyetliydik.)
Kiram 1000 TL'den 1400 olmuştu 2022 Ocak ayında. E şimdi ne oldu da 2022 ocaktan bugüne %400 koydu bu adam, makul mü?
%25 olayı bu yüzden hem iyi hem kötü işte. Yanyana iki dairede biri 1400'e oturuyor. Diğeri 4000'e. Seneye de ikisine de enflasyon oranında zam yapamaz. Mümkün değil. Bana da ev sahibim bu sene 5500 verirken sene 10 bin demesin bir zahmet.