Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden kiracım askeri ücretli gibi düşünüyorsunuz.Kendisi kamuda müdür.%80 nin üzerinde maaşına zam aldı.Eşi çalışmıyor.Komşulardan sürekli şikayet alıyoruz balkonda alkol alıp taşkınlık çıkardıklarına dahil.

Askeri ücret mi Aslında asgari ücret üzerinden örnek veriliyor kiracı onu alıyor demiyor kimse

Her şeye yüzde 300 zam gelen ülkede maaşlara da aynı oranda zam gelmesi gerekir ama gelmiyor işte maalesef. Keşke dediğiniz gibi olsa. Sözleşmeler boşa mı yapılıyor? Ev sahibi bu ay yağa zam geldi kirayı 200 lira artıyorum desin, sonraki ay doğalgaza zam geldi diye 500 daha artırsın. sizi anlıyorum ve 25 oranının adil olmadığına katılıyorum. Tüfe üzerinden devam etmeliydi zamlar. Ama siz diyorsunuz ki o da yetmez açıklanan değil reel oranda zam yapalım. Bu da adil gelmiyor bana.
Şu an oturduğumuz eve mart ayında girdik. Bizden önceki kiracı sadece 3 ay oturup ev alıp çıkmış ve kirası 1900müş. Biz 3250den girdik. Şu an ilanlara baksanız 7 bin istiyorlar bu civara. Piyasa denen şeyin de sonu yok ki. Sürekli bu artışları yapamayız. Konu sahibi üzüldüğünü söylemiş emsallerine göre düşük kaldı diye. Bu hep böyle olacak ki, eskiden beri böyle. Daha önceden kiralanmış evin kirası hep boş olandan ucuz kalacak. O zaman kontrat yapmanın hiçbir manası kalmaz.

Cevap verdiğim üye asgari ücrete gelen zam üzerinden enflasyonu değerlendirdiği için örnek olarak yazdım onu. Yoksa kiracınız ayda 100 bin kazansın sizi ilgilendirmez.

Cüret ha! Vay be. Bir önceki yorumunuzda da kiracılara acımak vardı. Size vakit ayırıp cevap yazdığım için beynimden, parmaklarımdan ve hatta telefonumun şarjından özür diliyorum. Bu zihniyete ne anlatsak boş.
Bu ara ben de ev sahibiyim. Ama sizin gibi ev sahiplerini asla anlamayacağım.

Ben de ev sahibiyim ama evim oturduğum şehirden başka bir yerde. 1200 liradan kiraya giren kiracım şu an 6 bin ödemek yerine 1850 ödüyor. Ancak ben 2.600 ile girdiğim eve 4000 lira para ödüyorum. Ben malımla neden hayır yapmak zorundayım ki. Başkaları demiş kiracıya mı güvendiniz falan. O zaman kiracı da bana mı güvendi sadece. Seneye piyasa fiyatına yükselteceğim, eğer istemezse çıksın ben taşınacağım. Benim de geçindirmem gereken evim var. Kendi evimden kirayı alıp, oturduğum ev sahibine para eklemeden ödeyebiliyor olmam gerekiyor. Nedense malı olan insan kötü oluyor hep.

Aynen cüret. Noldu ev sahibine mi gücünüz yetti. Malum kişilere hesap sorsanız sonu belli. O yüzden zor bela bi ev sahibi olmuş insanlardan tüm bu pahalılığın hıncını çıkarma hakkını ve cüretini kendinizde buluyosunuz. Şurdaki yazılanlar bile ev sahiplerine olan nefretin boyutunu gösteriyor. Kimsenin böyle bişeye hakkı yok.

Ben de yaşadığım şehirden başka bir yerde ev sahibi oldum. Yaşadığım şehirde iki ev alabileceğim bir fiyata almıştım evimi. Baharda kirada kaldığım evden taşınacağım. Aldığım kiranın üzerine en az 1500 lira eklediğimde (Türkiye’nin en düşük kira ortalamasına sahip illerinden birinde yaşıyorum) kiramı ödeyecek duruma geliyorum. Bu rakamlar aman neyse başımızın gözümüzün sadakası olsun rakamları değil. 2 milyon değerinde hadi şişirilmiş fiyatlar olsun bu 1.5 milyon değerinde evden 2 bin lira kira almak saçmalık. Zor durumda kalmadıkça evinizi kiralamayın. Gelecek kira dönemimde de yine %25 davası olursa ya da kira bu yılın zararını kapatacak rakamlara ulaşmazsa, annem canı sıkıldıkça yeşillik görsün efil efil balkonda otursun diye sadece balkonuna balkon takımı atacağım. Kiracıyı çıkartmak için yasal olarak ne yapılıyorsa yapacağım.

Ben zaten kiracı haksız demiyorum empati yapmaya çalışıyorum zaten.Ama kiracılar korunurken ev sahiplerini kendi malı ile çok mağdur ettiler.O fazladan 500tl ev sahiplerinin de bütçesini darmaduman etti
Evini de aldığından çok daha fazlasına satacaksın sonuçta? Evimin gerçek değeri bu değil insanlar mağdur olmasın diye evini uygun fiyata satacak mısın?

Evini de aldığından çok daha fazlasına satacaksın sonuçta? Evimin gerçek değeri bu değil insanlar mağdur olmasın diye evini uygun fiyata satacak mısın?
Bu "gerçek değer" dediğiniz şey ne ben anlamıyorum. Dün pazarda kızım Antep fıstığı istedi 260 TL dedi, bir avuç fistiga 40 TL verdim. Şimdi bu gerçek değeri değil vermem mi demem gerekiyor? Ya da satıcı bu gerçek değeri değil kilosu 50 ye vereyim mi deseydi?

330 a ev aldım şimdi 1.8 milyon olmuş, ee ben onu satıp daha iyisini alamıyorum ki, demek ki evim degerlenmemis.

Kiracının sözleşmesi bitmedi. Kira sözleşme süresi ev sahibi açısından en az 10 yıllıktır. O süre olayı kiracıyı korumak için var. 10 sene dolmadan kimseyi kapı önüne koyamazsın bilip bilmeden boş boş konuşma

3 sene önce 1 milyona ne evler alınıyordu. Şimdi bir odasını vermezler.
Ben net hatırlıyorum, 550-600 bin civarına 4 yatak odalı, dubleks ev vardı bizim burada. Şimdi o evi 1 milyona vermezler asla. Ne yapayım, emlakçya bu evin değeri bu değil, ver evi 600 bine mi diyelim, anlamıyorum ki bazı yorumları.

Bende anlayamıyorum. Şimdi o fiyatlara araba bile alınamıyor.

Ben 10 yıl önce aldım bu evi.Tabiki şuanki değeri ne ise ondan satacağım.Sen doğal gaz faturanı öderken ama gerçek değeri bu değil bana göre değeri bu deyip mi ödüyorsun.Piyasa değeri diye birşey var herşeyin Altın bozarken aaa çok yükseldi okadar etmez mi diyorsunuz

Boş boş konuşan sensin.Arkadaslarin da yazdığı gibi 3 ay öncesinden ihtarname çekilirse çıkabilir.Sen de sanırım kapinin önüne konulamaya hazır kiracilardansin.Cok içerledin gereksiz

Doğru olan bu zaten
Konu sahibi kızıp evi satsa yeni ev sahibiyle en iyi ihtimalle 6 bin liraya anlaşma yapar böyle daha mı iyi anlamıyorum
Aynen geçen senelerde 5 liraya alınan defter şimdi 24 liraya satılıyor.
Markete kırtasiyeye bu defterin değeri o zaman 5 liraydı şimdi ancak 8 lira yapabilirsin bu fiyattan satmak zorundasın diyebiliyorlar mı?
Tamam bazı ev sahipleri cozuttu ama hayat kiracıya pahalıya ev sahibinede pahalı

Boş boş konuşan sensin.Arkadaslarin da yazdığı gibi 3 ay öncesinden ihtarname çekilirse çıkabilir.Sen de sanırım kapinin önüne konulamaya hazır kiracilardansin.Cok içerledin gereksiz

kusura bakmayin ama uslubunuz cok kotu. ev sahiplerine olan nefretin buyuk kismi cogunun bu tavirda olmasiyla alakali.

Bu cevap yazdığın üye avukat yalnız. Kadının işi bu. Oraya buraya yazmak kolay, kiracıyı çıkarma niyetine girmeden önce parası neyse ödeyip bi avukata danış aksi halde ava gideyim derken sen avlanırsın.

Ev sahibi kiracı konularında herkes bişey konuşuyor da kanuni hakları bilen çok az insan var. Ev sahipleri kiracı haklarını, kiracılar da ev sahibi haklarını bilmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…