- 24 Aralık 2012
- 1.393
- 6
Denemek lazım.
Lif açısından sanırım. Bide blanderdan geçirince glisemik indeksi yükseliyormuş dimi dimi Bende öyle diyorum valla napim :18:
Tereyağında lif mi var kıss Çilo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Denemek lazım.
Lif açısından sanırım. Bide blanderdan geçirince glisemik indeksi yükseliyormuş dimi dimi Bende öyle diyorum valla napim :18:
yok yok bence de ayran işe yaramıyor..en iyisi protein..
ohhh mis gibi olmuştur..
aslında hiçbir yemekte blender ı önermiyor hocam ama naparsın be çiğdemim..o kadar da olur diyorum ben
Yok kıs ilahi Ben diğer yiyecekleri de blanderdan geçirmemenin nedenini şettirmiştim. Yanlış ifade etmişim
Bencede en iyisi protein
Blenderden geçirilecek gıda lifli ise lifler öğütüldüğü için hem besin değerini yitiriyor hemde sindirim sisteminden hızla kana geçtiği için GI yükseliyor o yüzden hocamız sebze ve meyvaları hatta eti bile blenderlemeyin der, ama yağ ve süt te lif yok ki
:
Hatunlar maşallah sayfalar epey birikmiş, 1 saat kadar pc bende ara ara geçmişe bakıp sonra son sayfaya bakarım sonrada özelden cevaplamam var
ben kendi kendime motive olamadım diyetisyene gidicem yarın dün tahlil yapıldı yarn liste verilecek sanırım ama diyetisyen diyetlerine de güvenemiyorum karataya ters düşüyor ne yapcam kararsızım en kötü karar kararsızlıktan iyidir valla kararsız kaldığım her gün kendimi yemeğe veriyorum :)
Kaçamaklar olmaazsa olmuyor işte ya başaramıyoruz. Demekki insülin direncimiz tam kırılmamış. Hala görünce canımız istiyor
Kaçamaksız geçen günlerine
Kaçamaklı geçen günlerine de :95::95:
ben de aynı şeyden şeettirmiştim..mercümek çorbası mesela..blenderden geçince çok bi güzel oluyo beyaa..
kızım aramızda 3-5 toplayalım da daha fazla kirala şu bilgisayarı sizinkilerden..bence seni kazıklıyo bu ev ahalisi..
hee kıss tanesi kalmayana kadarBide daha hoş kibar görünsün diye iyice öğütüyoduk, öğütemeyince ikram etmeye utanıyodum iyim
burdan çıkınca geç saatte bidaha pc bende o zaman özeline yazcam hesap numaramı bide not yazcam bakiim ne olcek
19:30 itibarı ile leslie 5 mil bitirdim. hatta ustune de Jillian mekik hareketleri ekledim..
bravo bana
:
aksam da
mercimek corba
yogurt
amma velakin bayagı yoruldum.
Çiğdem ve Birdy ben de bayagıdır tereyagı için yogurt kaymagı topluyorum Bakalım deneyeceğim bu aksam tabi fırsat bulabilirsem :)
aktarımlarınız için sagolun..
yarın tartı günüüüüüü :)) ilk bildirim heyecanı sardı şimdidenn.
:26::26::26:
Sabırsızlığını çok iyi anlıyorum bacım. Hele insan verdikçe daha çok veresi geliyor kiloları. Ama bu diyette tamamen sabır gerekiyor. Öyle hızla kilo verebileceğin bir diyet değil, ki sağlıklı olan yol da bu. Yoksa boş yere moralini bozmuş olursun.
Bahsettiğin ekmek her ne kadar güzel dursa da (öyle ekmekleri çok severim ben, beyaz ekmek sevmem :) )ekmek yediğin sürece kilo veriş yavaşlar, belki de durur. Mesela kendine iki yumurta kaynatıp götürsen okula, bir kap içine, biraz peynir zeytin domates ve kuruyemişlerini koysan, bu şekilde de bence yiyebilirsin hem çocuklara da örnek olmuş olursun, olmaz mı? Ekmekle beraber yenen kuruyemişin faydası olmaz, kilo olurlar beraberce ona göre
Bende yabancı memleketteyim sayılır burası da tr gibi değil valla Doğudayım O yüzden seni çok iyi anlıyorum çünkü sadece bütün akrabalarımla ylllık izinlerde görüşebiliyorum tabi arkadaşlarla da Bu yüzden bir de yeni evlenenlerin üstünde olur yaz gözler aaaaa ne kaa kilo almışsın hayırdır bebek mi var yoksa diye bi çarpcan bidaa çarpcan
Seninle paralel dertlerimiz var anlayacağın. Merak etme ben 1 ayda 4 kilo verdim. Bünyeden bünyeye değişiyor ama vereceğine inanıyorum. Bnce o müsliyi de eşin akşamları atıştırmalık olarak yesin. Hem kilo alır annesine dersin kilo aldırdım oğluna diye çaktırma
Kabızlık ilk başta özellikle ilk bir ay bende oldu ama sonra nedense heralde bünye alıştı olmamaya başladı. Belkide vucut toksin attı o dönem barsak içindeki taşlaşmış şeyleri attı
Sen yinede ona yardımcı ol. Ve yeşil çay falan iç. Sinemaki iç Yağlı yemeye başlaynca zaten o kendi kendine yardımcı oluyor E spor da varmış
Sandviç de ne demek Sabah erken kalkıp tam bir karatay kahvaltısı yaparsan zaten seni çok acıktırmayacak öğlen de madem ayaktasın kuruyemiş öğünün olsun. Sabah yeme onun yerine öğlen ye. Madem ayaktasın salatalık ye. Ayran iç. Yeter Zaten aşırı acıkmadığın için bunlar yeterli gelir sana. ya da çorba yap bardağın içinde tüket Bahane üretme sakın bak bir sürü seçenek koydum önüne
Arkadaşlar yazmış gerçi ama ben de yazayım: Müsli işlenmiş gıda olduğu için yasak. Yumurtana yağ koysan daha iyi olur. Zeytin yemeyi unutma çünkü kabızlığa da iyi geliyor. Kabızlık için sabah günkurusu yemek iyi geliyormuş. Bir de hurma iyi geliyor demişti arkadaşlar. Emin olamadım ama... Sinameki tavsiye etmem. Bağırsaklarını tembelleştirir.
Öğün aralarını 5 saat yapmaya çalış. Çok acıkırsan ayran veya süt içersin. Öğlen çalışan arkadaşlar yanlarına ayran/yoğurt, kuruyemiş, haşlanmış yumurta falan alıyorlar. En azından Türkiyeye gelene kadar bir yol bul kendine. O zaman 5 kiloyu kesinlike verirsin.
Tereyağımı yapmayı başarabildimmmmmmmmm
Ama karatay hocanın yapmamızı önerdiği şekilde yapmaya çalıştım çok uzun sürdü :18::18::18:
Zaten sonrada buzlukta unuttum
Neyse bozulmaması için buzu çözüldükten sonra karıştırıp dolaba koydum.
Bugun hemen işe koyuldum tbi mikserle
Kulağıma bamuk tıkadım ve sardım ve elimle kapattım. Ama yinede blander içine etti. Olsuuunnn ama benim tereyağım var ki artık
Artık miptelaaasssı olacağım bu işin
hoşgeldin aramıza..bu diyette sağlıklı yağlardan korkma bol bol ye..herşeyin doğalı yağlısı daha ne olsun başarılar..
biz bu akşam full film izlemece yapıyozz..ilk jasuuss filmi izledik sonra kasırga şimdide dünyanın merkezine seyahat..sonunda sızarız heralde..
iyi akşamlar kısslarben geldim
ben de aynı şeyden şeettirmiştim..mercümek çorbası mesela..blenderden geçince çok bi güzel oluyo beyaa..
Yakalamışken seni, kulağın daha iyimi ,tereyağı için tebriks ,ben seni hemşire sanıyordum yoksa ev hanımı yada öğrencimisin ? bide BKI normal sınırlarda o yüzden yavaş gider kilolar biliyosundur
kızım aramızda 3-5 toplayalım da daha fazla kirala şu bilgisayarı sizinkilerden..bence seni kazıklıyo bu ev ahalisi..
valla benimde tatlıyı özellikle gözümün önündeyse zor tutuyorum kendimi ama son birkaç haftadır kahvaltıda kızarmış ekmek yediğim,diğer öğünleride fazla kaçırdığım ve hiç hareketde edemediğim için yine 65'e çıktım bakalım ne halt etcem, üstelik menopozda bonusu :18: