Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

ohhh pc me kavuştum sonundaaa..medeniyetin gözünü seveyimmm bre:KK9:
hemen menü bildirimi
sabah;
karatay kahvaltısı
akşam;
yarım kase pirinçsiz yayla çorbası
fırında mantarlı biberli soslu tavuk
yarım bardak ayran..

kızlar dünde söylemiştim..ben normalde dikkat ettiğimde çok kolay kilo veren biriyim..
karataya başaladığım ilk 2 haftada 3.5 kg verdim hala tık yok..normalde şuana kadar 6-7 kg vermem gerekliydi..
gerekliydi diyorum çünkü geçen yıl ocak aynda yine diyetteydim 20 günde 7.5 verdim..
ve ilk defa 0 kaçamakla devam ediiyorum..bu durumu çok kafama taktım..
sanırım hergün düzenli tempolu yürüyüş ya da leslie yapmam gerekecek.
:KK14:

Ben daha denemedim hiç. Hoca tazesini öneriyor tabi. Birde ev tipi cam kavanozda olmak şartıyla konservesini de kabul etmiş. Yapan deneyen var mı ? Hiç yapmadım ev tipi konserve balık :KK76:

Bayan kulak , nasılsınız bugün bakalım?
Biz de temizleyip-yıkayıp poşetle koyuyoruz , misler gibi duruyo aylarca...Hatta yarın pazara gidicez , fiyatlar hala makulse alıcaz bi miktar...

Güzeller selam ,
Nasılsınız bakalım , herkesin keyfi iyi mi ? Birazdan bi arkadaşlara çay içmeye gidicez , hazırlanana kadar 5 dakka bakiim dedim.

:KK52: :KK52: Birdy ben yazarken gelmişsin ,gitmeden sana (eşinin tinnutus problemi ) ve çiğdem arkadaşın vertigosu için bi vitamin ismi verecektim Lipo-flavanoid diye duymuşmuydunuz bilmiyorum ama tamamen kulağa özgü,özellikle çınlama ,baş dönmesi için bi ilaç incelemenizi tavsiye edrim

Canımcım , cevap yazacak fırsatım olmadı bugün , kusura bakma n'olur.Aklımdasın dünden beri , yarın yazıcam inşallah.Ya da bu akşam erken gelirsek bu akşam...

Şansa bak beeee , ben çıkıcam birazdannnnn :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Üzülme hayatım yarın akşam 1 saatlikte olsa gelicem keyfine bak çok öptüm seni :KK9:

bak şimdi de bunu yollayacakken telefon gelince bağlantı gitti iyimi :KK43:

Biz de temizleyip-yıkayıp poşetle koyuyoruz , misler gibi duruyo aylarca...Hatta yarın pazara gidicez , fiyatlar hala makulse alıcaz bi miktar...

Bugun balık sezonu kapanmış. O yüzden yarından itibaren çoşar bence fiyatlar kimse duymadan hemen alın :18::18: Buralarda yok malesef gelenler bile taze değildir diye düşündüğümde koymuyorum buzluğa artık kısmetse dönüşte :KK53::KK53:

Bugun balık sezonu kapanmış. O yüzden yarından itibaren çoşar bence fiyatlar kimse duymadan hemen alın :18::18: Buralarda yok malesef gelenler bile taze değildir diye düşündüğümde koymuyorum buzluğa artık kısmetse dönüşte :KK53::KK53:

Kulak fena sayılmaz. Artık bas seslere karşı hassasiyetim azaldı. Tizlere hala hassasım :KK23::KK23:

:KK52: :KK52: Birdy ben yazarken gelmişsin ,gitmeden sana (eşinin tinnutus problemi ) ve çiğdem arkadaşın vertigosu için bi vitamin ismi verecektim Lipo-flavanoid diye duymuşmuydunuz bilmiyorum ama tamamen kulağa özgü,özellikle çınlama ,baş dönmesi için bi ilaç incelemenizi tavsiye edrim

Bende zaten ciddi düzeyde b vitamini eksikliği var :KK5: Bi türlü yükselmiyo nefret ediyorum ilaçlardan da. Bu ilacı bi araştırayım bakalım. Doktora da danışıcam. Sersumcan ne çekiyorsunuz en çok meniere de falan. Bilir kişi olarak radyoloji alanında tavsiyeni doktora dikte edeceğim :KK14:

canım tekrar geçmiş olsun bir çok arkadaşım vertigo tinnutus ve meniere rahatsızlığı yaşadı yukarıda Birdy e yazdığım ilaç-takviye düzenli kullanınca iyi geldi bi inceleyin isterseniz

Hemen incelemeye aldım zaten :KK52: Bu tedavi ve tedaviden sonra tekrarlnmaması içiin de etkili olur bence :KK51:

Bende zaten ciddi düzeyde b vitamini eksikliği var :KK5: Bi türlü yükselmiyo nefret ediyorum ilaçlardan da. Bu ilacı bi araştırayım bakalım. Doktora da danışıcam. Sersumcan ne çekiyorsunuz en çok meniere de falan. Bilir kişi olarak radyoloji alanında tavsiyeni doktora dikte edeceğim :KK14:

Ne tesadüf bu ilaç da B vit grubu ağırlıklı mutlaka incele ve 6 ay düzenli kullananlarda kolay kolay tekrarlamıyormuş.Sersum bacı şimdilik çıkmış bence kafana darbe almadıysan yada extrem bişey yaşamadıysan bişey çektirme ,muhtemelen stres ve yorgunluktandır tuzu azalt sıgara kullanıyorsan bırak :KK23: tansiyonuna dikkat et bişeyin kalmaz

Ne tesadüf bu ilaç da B vit grubu ağırlıklı mutlaka incele ve 6 ay düzenli kullananlarda kolay kolay tekrarlamıyormuş.Sersum bacı şimdilik çıkmış bence kafana darbe almadıysan yada extrem bişey yaşamadıysan bişey çektirme ,muhtemelen stres ve yorgunluktandır tuzu azalt sıgara kullanıyorsan bırak :KK23: tansiyonuna dikkat et bişeyin kalmaz

Yorgunluk yok ne yalan söylim. tuzu azalttım canım. Sigaranın tadını bile bilmem. Darbe marbe de almadım. Stres var-dı( artık hiçbişeyi en aından bi süre tınlamıycam yoksa kulak her tınlamayı duyuyo :KK9::KK9: ) hemde çok.

Spor yapıcam geçince o da stresimi atmamı sağlar zaten :KK16::KK16:

İyi akşamlar kızlar çok yoruldum temizlik yaptım yarında yemeğe misafirlerim var ama kaçamak yapmayacağım:KK9::KK9::KK9::KK9:

akşam
zeytinyağlı taze fasulye tavuk brokoli salatası yogurt

Güle güle kirlet ,sakın kaçamak yapma bak yaz geliyor on agöre :KK23:
menün de süper akşam yemeğinde karbonhidrat yok tebriks

ohhh pc me kavuştum sonundaaa..medeniyetin gözünü seveyimmm bre:KK9:
hemen menü bildirimi
sabah;
karatay kahvaltısı
akşam;
yarım kase pirinçsiz yayla çorbası
fırında mantarlı biberli soslu tavuk
yarım bardak ayran..

kızlar dünde söylemiştim..ben normalde dikkat ettiğimde çok kolay kilo veren biriyim..
karataya başaladığım ilk 2 haftada 3.5 kg verdim hala tık yok..normalde şuana kadar 6-7 kg vermem gerekliydi..
gerekliydi diyorum çünkü geçen yıl ocak aynda yine diyetteydim 20 günde 7.5 verdim..
ve ilk defa 0 kaçamakla devam ediiyorum..bu durumu çok kafama taktım..
sanırım hergün düzenli tempolu yürüyüş ya da leslie yapmam gerekecek.
:KK14:

Kesin bir sebebi vardır canım, burada birçok arkadaşımızda bende de oluyor, ben menopoza girdim, başlardaki hareketliliğim yok ayrıca kaçamaklar arttı ve Q-3 de kullanmaz olmuştum 63 den 66 ya çıkınca tekrar disipline girdim 4-5 gündür bi lokma yufka dışında 0 kaçamakla 2 kilo gitti .Acaba senin ki alerji olabilirmi ?

Hemen incelemeye aldım zaten :KK52: Bu tedavi ve tedaviden sonra tekrarlnmaması içiin de etkili olur bence :KK51:
Kesinlikle etkili eğerki düzenli kullanırsan (6 ay)

Yorgunluk yok ne yalan söylim. tuzu azalttım canım. Sigaranın tadını bile bilmem. Darbe marbe de almadım. Stres var-dı( artık hiçbişeyi en aından bi süre tınlamıycam yoksa kulak her tınlamayı duyuyo :KK9::KK9: ) hemde çok.

Spor yapıcam geçince o da stresimi atmamı sağlar zaten :KK16::KK16:

Bir arkadaşım ev taşıdı gittiği yere eşyalar boşaltıp kamyon gidince evde baş dönmesiyle bayılıp sonrasında hep çınlamayla ve birazda işitme kaybı yaşadı sonra bu ilaçla düzeldi , diğer arakadaşlarım ve bende de dahil çınlama ve işitme kaybı eşlik edip,yalnız bende baş dönmesi olmamıştı ama bu ilaç hem zırıltıyı kesiyor hemde bağışıklığı güçlendirdi ben de ama dediğim gibi 6ay kullanmalıyız

Güle güle kirlet ,sakın kaçamak yapma bak yaz geliyor on agöre :KK23:
menün de süper akşam yemeğinde karbonhidrat yok tebriks

Kesin bir sebebi vardır canım, burada birçok arkadaşımızda bende de oluyor, ben menopoza girdim, başlardaki hareketliliğim yok ayrıca kaçamaklar arttı ve Q-3 de kullanmaz olmuştum 63 den 66 ya çıkınca tekrar disipline girdim 4-5 gündür bi lokma yufka dışında 0 kaçamakla 2 kilo gitti .Acaba senin ki alerji olabilirmi ?

Kesinlikle etkili eğerki düzenli kullanırsan (6 ay)
yok canım alerjim bildiğim..alerjik belirtiler de yok..
bilmiyorum canım metabolizmam normalde dediğim gb hızlı çalışırdı..
neden böyle oldum inan akıl erdiremedim

Tekrar hoş gelmişsin canım, niye BKI bu kadar düşük hedeflediğini çok merak ettim canım şu an 36-34 beden giyiyorsundur yoksa alt üst orantısızlığımı var ?gerçi geçmişte sizleri okurken hatırladığım kadarıyla sen arkadaşları hem motive edip hem gerektiğinde çantalıyordun o yüzden kilo vermesende takıl ve yoldan çıkanları pataklamaya devam et canım :KK51:

yok canım alerjim bildiğim..alerjik belirtiler de yok..
bilmiyorum canım metabolizmam normalde dediğim gb hızlı çalışırdı..
neden böyle oldum inan akıl erdiremedim

Hormonların nasıl insülüne baktırmışmıydın asıl önemlisi BKI kaç kaç kilo vermelisin biliyorsun hedefe yaklaşılınca yavaşlıyor ve hatta bazen vücut kendini korumaya alıyormuş, heleki az yiyerek geçiştirdiysen kesin korumaya almıştır :KK5:

Hormonların nasıl insülüne baktırmışmıydın asıl önemlisi BKI kaç kaç kilo vermelisin biliyorsun hedefe yaklaşılınca yavaşlıyor ve hatta bazen vücut kendini korumaya alıyormuş, heleki az yiyerek geçiştirdiysen kesin korumaya almıştır :KK5:

geçen hafta detaylı kan tahlili yaptırdım canım ama doktora bu hafta gidebilirim anca..
BKı nedir tatlım? 2 öğün besleniyorum canım acaba ondan mı ya..
daha yeni başladım kuşum ya hedefe çok var..

tatlı krizine girdim bi sürü şey yedim :KK5::KK5::KK5::KK5::KK5: kaç gündür spor da yapmıyorum , hoşş spor da yapsam diyet de yapsam 300 gr ancak verebiliyorum bir metabolizma bu kadar mı yavaş olur yawwww:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:

geçen hafta detaylı kan tahlili yaptırdım canım ama doktora bu hafta gidebilirim anca..
BKı nedir tatlım? 2 öğün besleniyorum canım acaba ondan mı ya..
daha yeni başladım kuşum ya hedefe çok var..

BKI= Beden Kitle endeksi kilonun boyunun karesine bölümü 19-25 normal sınırlar 25 üstü kilolu ve obeze giriyor.Bazı internet sitelerinde yaş faktörünüde katarak boyuna uygun ideal kilonu veriyor.Buradaki birçok arkadaşın çizelgesi üzerindeki kilo üzerindeki rakamlar başlangıç, şimdiki ve hedef BKI yazıyor sende bir hedef koyup çizelge oluşturursan daha motive olursun hemde burada 20-40 kilo verentecrübeli arkadaşlardan bilgi alışverişinde bulunursun.Hocanın kitabını okumadıysan yeişl mezuralı kitabını okumanı tavsiye ederim canım kolay gelsin.

2 öğün beslenmek iyidir ama nasıl beslendiğin ve yürüyüş sürende önemlidir. Yani sıkı bir kahvaltı (en az iki yumurta, bir elin büyüklüğünde yağlı peynir ,en az 10-12 az tuzlu yada tuzsuz zeytin, bol yeşillik kaymak tereyağ ve bir çay bardağı kadar ceviz yada badem,fındık gibi kavrulmamış kuruyemiş ye ve en az 1-2 gr lık epa olacak şekilde omega-3 iç ve gün içinde bol limonlu su için akşam yemeğinide protein ve sebze ağırlıklı yoğurtda ekelyerek en geç 6-7 gibi yersen hareketli olmaya özen gösterirsen sağlıklı birinin kilo vermemsine imkan yok .

Eğer insülin (5 altında olmalı normalde laboratuvar sonuç kağıdında 17 ye kadar normal kabul ediliyor ama hocamız 5 kabul ediyor) ve D-vit değerin kışın 50 yazın 100 olmalı tiroid problemin olmamalı (hipotiroid), hormon ve kortizonlu ilaçlar kilo aldırır.Tüm bunlar normalse ve harfiyen uygulamana rağmen kilo veremiyorsan York testi denilen gizli besin alerji testini yaptırmak lazım ama biraz pahalı(500dolardı bi ara) ve devlet tarafından karşılanmayan bi test bilgin olsun .Kolay gelsin sakın vazgeçme vakit buldukça burayı takip et sorularını yaz elbet biri cevaplar.İyi geceler bol leptinler

sabah (11.00)klasik karatay kahvaltısı yaptım.

araöğun (16.00) 1 bardak süt

akşam 19.00 4 kaşık bulgur pilavı,3 kaşık zeytinyağlı fasülye 1 kase yoğurt

3 litre su

5 mil leslie ile yürüyüş....

burda herkes çok iyi muhabbet ediyor farkettim. Ben biraz fransız kalıyorum ama alışırız zamanla inşallah...

sizi okurken hem eğleniyorum hem öğreniyorum teşekkürler ve iyi akşamlar...

X