hedefeksielli

Geçmiş olsun
Güzel diyet. Kaç kilo verdiniz?
Suyu az artırsanız tamam.

Çok teşekkür ederim. Ben henüz yirminci günümdeyim ve sadece iki kilo verebildim. Yarın tekrar tartı günüm, bakalım ne olacak :) Pcos hastasıyım ve insülin direncim var. Düzenli spor yapıyorum. Kilo verimimin hızlanacağını umuyorum zamanla. Suyu artırmak için de elimden geleni yapıyorum. Destek için tekrar teşekkürler...

Çok teşekkür ederim. Aslında ağrım yok ama her ihtimale karşı bugün de spor yapmayacağım. O kadar saçma bir şekilde düştüm ki neyse ki ciddi bir şey olmadı. Aslında sizin diyetle ilgili olarak en azından şöyle bir adım atsak diyorum, mesela hafta sonu kaçamak değil de haftada bir gün kaçamak şeklinde... Yani en azından bir gün ödül günü gibi düşünüp ne isterseniz yeseniz ama diğer altı gün diyete devam etseniz nasıl olur?
Önümüzdeki hafta sonu deneyeceğim. cumartesi yada pazarı ödül günü yaparım. Diğer gün diyete uymaya devam ederim. Tabi inşallah... Aslında geç kalkmasam o kadar problem olmayacak ama uyku problemim var. Gece uyuyamıyorum. hafta içi 4-5 saat uykuyla işe gidiyorum. bu nedenle hafta sonu öğlene kadar uyumak istiyorum. Uyku problemimi çözersem hafta sonlarının daha dinç geçeceğine inanıyorum....

Çok teşekkür ederim. Ben henüz yirminci günümdeyim ve sadece iki kilo verebildim. Yarın tekrar tartı günüm, bakalım ne olacak :) Pcos hastasıyım ve insülin direncim var. Düzenli spor yapıyorum. Kilo verimimin hızlanacağını umuyorum zamanla. Suyu artırmak için de elimden geleni yapıyorum. Destek için tekrar teşekkürler...
yirmi günde sadece iki kilo diye hesaplamayın. Yarın belli olacak kaç kilo verdiğiniz... hadi diğelim 20 günde iki verdiniz. 300 günde 30 kilo eder... Sizi bilmem ama benim için muazzam bir sayı... Bu nedenle moralinizi bozmayın

Önümüzdeki hafta sonu deneyeceğim. cumartesi yada pazarı ödül günü yaparım. Diğer gün diyete uymaya devam ederim. Tabi inşallah... Aslında geç kalkmasam o kadar problem olmayacak ama uyku problemim var. Gece uyuyamıyorum. hafta içi 4-5 saat uykuyla işe gidiyorum. bu nedenle hafta sonu öğlene kadar uyumak istiyorum. Uyku problemimi çözersem hafta sonlarının daha dinç geçeceğine inanıyorum....

yirmi günde sadece iki kilo diye hesaplamayın. Yarın belli olacak kaç kilo verdiğiniz... hadi diğelim 20 günde iki verdiniz. 300 günde 30 kilo eder... Sizi bilmem ama benim için muazzam bir sayı... Bu nedenle moralinizi bozmayın

Uyku gerçekten çok önemli. Mümkün olduğunca gece uykusunu alın ama her durumda sadece bir gün ödül günü mantığıyla ilerlerseniz bence her şey yoluna girecektir... Umarım benim için de dediğiniz gibi iyi rakamlar olur. Ancak gerçekten çok önemli değil. Kilo bile alsam ben inatla bu şekilde beslenmeye ve spor yapmaya devam etmek istiyorum 365 gün. O kadar gün boyunca sadece yirmi kilo bile versem kardır diye düşünüyorum. Sonuçta yüzün altına inmiş olurum. O
bile bana yetecek.... Haftaya bir ödül günü ile kapatmaya çalışın olur mu güzel güzel haberler bekliyorum sizden... :KK200:

21. Gün 18 Eylül Pt

Sabah: Bir haşlanmış yumurta, kaşar peyniri, bir dilim tam tahıllı ekmek, şekersiz çay
Ara: Bir bardak filtre kahve (sade), dört adet erik
Öğlen: Bir tabak kuru fasülye, bir adet kornişon turşu, bir dilim tam tahıllı ekmek
Ara: Bir avuç badem, bir adet wasa, şekersiz çay
Akşam: Bir tabak tarhana çorbası, salata
Ara: İki adet muz
Su: 1,5 litre
Spor: Yok
Özet: Dün düştüğüm için spor yapmadım bugün de. Yarın başlarım diye düşünüyorum. Akşam yemeğinden sonra iki muz çok fazla oldu. Gerçi akşam yemeği için saat çok erkendi pek acıkmamıştım. Çorbayla ve salatayla geçiştirdim ama sonrasında acıkınca fazla tüketmiş oldum. Meyve bile olsa -hele hele muz- miktara dikkat etmeliyim. Suyu yarım litre arttırabildim. Zorlanmadım ama içerken. Ona sevindim. Tabi öğlen yediğim turşunun da etkisi olabilir bu. Su tutuyorum biliyorum ama miktar çok azdı zaten... Biraz modum düşük. Sebepsiz yere durgunum. İki günde sporu özledim galiba. Ter atmam lazım. Bir de yarın tartı günü. Biraz gerginim bakalım sonuç ne olacak! :)

Kalan: 344!

Oleyooooooo! Bugün tartı günümdü. Geçen hafta regl olmuş ve 400 gram fazla çıkmıştım. Bugün hem o fazlalığı hem de üstüne kilo verdiğimi öğrendim! 118,7 kg. oldum. 122,2'den 118,7'ye... Tam 22 günde. Pcos ve insülin direnci ile... Tam üç buçuk kilo! Programım işe yarıyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :halay:

22. Gün 19 Eylül Sa

Sabah: Mısır unlu yumurta (2 yumurtadan), beyaz peynir, çay
Ara: Bir bardak filtre kahve (sade), bir adet muz
Öğlen: İki adet ızgara but, bir dilim tam tahıllı ekmek
Ara: Bir avuç ceviz, bir bardak süt
Akşam: Öğlenin aynısı+yoğurt
Ara: Bir kase yoğurt
Spor: Powell 30 dk.
Özet: Şahane bir gündü! Moralim çok yerinde! Ümit doluyum! :) :KK200:
Kalan: 343!

Oleyooooooo! Bugün tartı günümdü. Geçen hafta regl olmuş ve 400 gram fazla çıkmıştım. Bugün hem o fazlalığı hem de üstüne kilo verdiğimi öğrendim! 118,7 kg. oldum. 122,2'den 118,7'ye... Tam 22 günde. Pcos ve insülin direnci ile... Tam üç buçuk kilo! Programım işe yarıyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :halay:

22. Gün 19 Eylül Sa

Sabah: Mısır unlu yumurta (2 yumurtadan), beyaz peynir, çay
Ara: Bir bardak filtre kahve (sade), bir adet muz
Öğlen: İki adet ızgara but, bir dilim tam tahıllı ekmek
Ara: Bir avuç ceviz, bir bardak süt
Akşam: Öğlenin aynısı+yoğurt
Ara: Bir kase yoğurt
Spor: Powell 30 dk.
Özet: Şahane bir gündü! Moralim çok yerinde! Ümit doluyum! :) :KK200:
Kalan: 343!
En az sizin kadar sevindim. Tebrik ederim.... Emeğinizin karşılığını alacaksınız. Yola devam....

En az sizin kadar sevindim. Tebrik ederim.... Emeğinizin karşılığını alacaksınız. Yola devam....

harika bir haber bu! tebrikler! yaz tatiline fit gireceksiniz inşallah :))

Çok çok teşekkür ederim! İnanılmaz mutluyum çünkü cidden bu kilolarda olmama rağmen kilo veremiyordum ben. Umarım bir yılın sonunda en azından yüzün altına inmiş olurum :) Bu yolda başarı isteyen herkese -kendim de dahil- sonsuz başarılar diliyorum... :KK200::KK200:

Konunuzu yeni gördüm, öncelikle tebrik ediyorum. Harika bir karar almışsınız ve çok iyi gidiyorsunuz.
Ben de polikistik over e insülin direnci hastasıyım. 17 yaşındayken 93 kiloydum. O zaman dur demeseydim şimdi 150 kiloyu geçmiştim, eminim.. Ailemin çok büyük desteğiyle kilo vermeye başladım. Hayatımı değiştirmeye karar verdim. Bir daha o kiloya çıkmayacağım inşallah. Yıllar oldu ama sporu hiç bırakmadım. Daha da kilo vermeye çalışıyorum bir süredir fakat gerçekten çok zor şu lanet hastalıklarla. Artı olarak bir de fibromiyalji var bende... Bebek düşünüyoruz, doktorlarınsa ilk dediği "kilo ver"...

Bana çok büyük moral oldu yazdıklarınızı okumak. Ne uğruna başladığımı, ne uğruna çabaladığımı düşündüm okurken. Bol şanslar ve tartıda bol bol eksiler diliyorum :KK200:

Konunuzu yeni gördüm, öncelikle tebrik ediyorum. Harika bir karar almışsınız ve çok iyi gidiyorsunuz.
Ben de polikistik over e insülin direnci hastasıyım. 17 yaşındayken 93 kiloydum. O zaman dur demeseydim şimdi 150 kiloyu geçmiştim, eminim.. Ailemin çok büyük desteğiyle kilo vermeye başladım. Hayatımı değiştirmeye karar verdim. Bir daha o kiloya çıkmayacağım inşallah. Yıllar oldu ama sporu hiç bırakmadım. Daha da kilo vermeye çalışıyorum bir süredir fakat gerçekten çok zor şu lanet hastalıklarla. Artı olarak bir de fibromiyalji var bende... Bebek düşünüyoruz, doktorlarınsa ilk dediği "kilo ver"...

Bana çok büyük moral oldu yazdıklarınızı okumak. Ne uğruna başladığımı, ne uğruna çabaladığımı düşündüm okurken. Bol şanslar ve tartıda bol bol eksiler diliyorum :KK200:

Çok çok teşekkür ederim. Belki beni en iyi anlayabilecek insanlardan biri sizsiniz. Pcos ve insülin direnci öyle garip bir kısır döngüye sokuyor ki insanı her an ümidinizi kaybediyorsunuz. Sadece diyet yapsanız asla zayıflayamıyorsunuz. Sadece spor yapmak da işe yaramıyor. Asla kaçamak yapamıyorsunuz. Metabolizma o kadar farklı işliyor ki bir haftada beş kilo almanız falan mümkün... Ben komple bir savaş açmadan bu işi kotaramayacağıma emin oldum bu kadar yıldan ve tedaviden sonra. Asla pes etmemek zorundayım. Bir yıl içinde kilo bile alsam devam edeceğim deyip durmamın altında bu var aslında. Metabolizmam normal değil... Ama bir yılda en az ilk yirmi kiloyu atmayı umuyorum. Bebek düşünmüyorum zaten evli değilim ama hem bu hastalıklarla yaşayıp hem de bebek sahibi olmaya çalışan herkesin bir an önce bebeğini kucağına almasını dilerim. Belki sağlığınızı da iyiye götürür bu durum. Bana sürekli bebek doğur diyordu bazı doktorlar çünkü... Umarım hem sağlık hem bebek yaşamınızın baş köşesinde yerini alır :) Sevgiler... :KK200:

Çok çok teşekkür ederim. Belki beni en iyi anlayabilecek insanlardan biri sizsiniz. Pcos ve insülin direnci öyle garip bir kısır döngüye sokuyor ki insanı her an ümidinizi kaybediyorsunuz. Sadece diyet yapsanız asla zayıflayamıyorsunuz. Sadece spor yapmak da işe yaramıyor. Asla kaçamak yapamıyorsunuz. Metabolizma o kadar farklı işliyor ki bir haftada beş kilo almanız falan mümkün... Ben komple bir savaş açmadan bu işi kotaramayacağıma emin oldum bu kadar yıldan ve tedaviden sonra. Asla pes etmemek zorundayım. Bir yıl içinde kilo bile alsam devam edeceğim deyip durmamın altında bu var aslında. Metabolizmam normal değil... Ama bir yılda en az ilk yirmi kiloyu atmayı umuyorum. Bebek düşünmüyorum zaten evli değilim ama hem bu hastalıklarla yaşayıp hem de bebek sahibi olmaya çalışan herkesin bir an önce bebeğini kucağına almasını dilerim. Belki sağlığınızı da iyiye götürür bu durum. Bana sürekli bebek doğur diyordu bazı doktorlar çünkü... Umarım hem sağlık hem bebek yaşamınızın baş köşesinde yerini alır :) Sevgiler... :KK200:
Çok teşekkür ederim :) Emin olun verecekseniz. Bir yılda 20 kilo da 30 kilo da verebilirsiniz. Yeter ki bir kırılsın, o kilolar bir gitmeye başlasın. Ben ilk kilo verirken 20kilo verip 72de durdum ve korumaya geçtim. Yalnızca 72yi oturtmak iki yılımı aldı ki o dönem aldığım verdiğim kilolar bile bi 20 kilo eder. 60a inmeyi bekleyip biraz daha zorlasam belki şimdi yalnızca kilo almamaya çalışıyor olacaktım... Şu an 1200 kaloriyi geçmeyen diyet yapsam da bir ayda yarım kilo bile veremiyorum. Moralimi acayip bozuyordu bu durum, yazdıklarınız bu yüzden çok anlamlı benim için. Yine yapacağım inşallah dedim bugün.

Çok teşekkür ederim :) Emin olun verecekseniz. Bir yılda 20 kilo da 30 kilo da verebilirsiniz. Yeter ki bir kırılsın, o kilolar bir gitmeye başlasın. Ben ilk kilo verirken 20kilo verip 72de durdum ve korumaya geçtim. Yalnızca 72yi oturtmak iki yılımı aldı ki o dönem aldığım verdiğim kilolar bile bi 20 kilo eder. 60a inmeyi bekleyip biraz daha zorlasam belki şimdi yalnızca kilo almamaya çalışıyor olacaktım... Şu an 1200 kaloriyi geçmeyen diyet yapsam da bir ayda yarım kilo bile veremiyorum. Moralimi acayip bozuyordu bu durum, yazdıklarınız bu yüzden çok anlamlı benim için. Yine yapacağım inşallah dedim bugün.

Kesinlikle vazgeçmeyin! Oluyor bir şekilde ama sürekli savaşmak gerek. Yüzün altını yıllardır görmedim. Bunu başarmak dahi yeter bana. Umarım siz de bir an önce hedefinize ulaşırsınız. Ömrümüz boyunca bununla mücadele edeceğimizi bilmemiz ve kabullenmemiz gerek. Buna göre yaşamımızı koordine edip en iyisini ummalıyız... Savaşa devam! :)

23. Gün 20 Eylül Ça

Sabah: Mısır unlu yumurta (2 yumurtadan), kaşar peyniri, domates, 3 zeytin, çay
Ara: Bir bardak filtre kahve (sade)
Öğlen: Üç adet ızgara köfte, bir dilim tam tahıllı ekmek
Ara: Bir avuç badem, bir bardak süt, bir adet erik
Akşam: Bir tabak barbunya, bir dilim tam tahıllı ekmek, domates
Ara: Bir avuç beyaz leblebi, bir bardak Türk kahvesi
Spor: Powell 60 dk.
Özet: Savaşa devam! :)

Kalan: 342!

Ara öğünlerde acıkıyor musunuz? Yoksa acıkmadığınız halde mi ara öğün yapıyorsunuz. Mesela ben bugün sabah kahvaltısını 8'de yaptım. Bir yumurta biraz peynir zeytin domates salatalık iki dilim tam buğday ekmeği... Yani klasik bir kahvaltı. Saat 10'da ara öğün yapmam gerekiyor ama hiç canım istemiyor. Yapsam mı daha iyi yapmasam mı bilemedim.

Ara öğünlerde acıkıyor musunuz? Yoksa acıkmadığınız halde mi ara öğün yapıyorsunuz. Mesela ben bugün sabah kahvaltısını 8'de yaptım. Bir yumurta biraz peynir zeytin domates salatalık iki dilim tam buğday ekmeği... Yani klasik bir kahvaltı. Saat 10'da ara öğün yapmam gerekiyor ama hiç canım istemiyor. Yapsam mı daha iyi yapmasam mı bilemedim.

Ben canım istemese de ara öğün yapıyorum. Hatta normal öğünlerde yemekleri bitirmek için zorlanıyorum bu yüzden ama tamamlıyorum hepsini. Yüksek kilolarda insülin drencini kırmak için aralarda yemek gerekiyor. Acıkma ataklarını engellemek lazım. Bir de eskiden hiçbir şey yemeyince kilo vereceğimi sanırdım. Vücudun yağ yakmak için kaliteli enerjiye ihtiyacı var yoksa su kaybedip duruyor sadece. Sağlıklı, kaliteli bir beslenmede de sebze, protein, meyve, kuruyemiş, kalsiyum, karbonhidrat vs. hepsi var. Ben de hepsini dengelemeye çalışıyorum. Önceden yemek yemez, hatta kahvaltı yapmayı sevmez akşam olunca da 1,5 iskender üstüne künefe yanına kola vs. tüketirdim. Kan şekerini düşünebiliyor musunuz!?! Şu an istesem ve bırakıyorum arkadaş deyip akşam yemek söylesem tüketemem o kadar şeyi. Çünkü gün içinde zaten yeterince besin almış oluyorum. Olayın mantığı bu aslında benim için. Zorlanarak da olsa hepsini yiyorum...

24. Gün 21 Eylül Pe

Sabah: Mısır unlu yumurta (2 yumurtalı), kaşar peyniri, domates, maydanoz, 5 zeytin, çay
Ara: Bir bardak filtre kahve
Öğlen: Cevizli hellim peynirli salata, bir dilim tam tahıllı ekmek
Ara: Bir bardak süt
Akşam: Öğlenki salatadan, bir dilim tam tahıllı ekmek, bir kase yoğurt
Ara: Bir bardak Türk kahvesi, üç adet erik
Su: 2 litre
Spor: Powell 45 dk.

Kalan: 341!

24. Gün 21 Eylül Pe

Sabah: Mısır unlu yumurta (2 yumurtalı), kaşar peyniri, domates, maydanoz, 5 zeytin, çay
Ara: Bir bardak filtre kahve
Öğlen: Cevizli hellim peynirli salata, bir dilim tam tahıllı ekmek
Ara: Bir bardak süt
Akşam: Öğlenki salatadan, bir dilim tam tahıllı ekmek, bir kase yoğurt
Ara: Bir bardak Türk kahvesi, üç adet erik
Su: 2 litre
Spor: Powell 45 dk.

Kalan: 341!
Merhaba iyi aksamlar
Ilk gunden buyana sizi takip ediyor azminizi ve basarinizi kutluyorum insallah cok daha guzel sonucalr alirsiniz ben size bir konus hakkinda danismak istiyorum suanda 25 yasimda168 boyunda 90 kiloyum milyon defa diyete baslayip birakmisligim var herseferinde bu diyet denemeleri arti olarak bana donus yapti ve cok yoruldum artik dahiliye diyetisyen psikoloji... herturlu bolume muayene oldum bende aclik krizi ataklari oluyor ve oanda resmen kendimi kaybediyorum diyete 4 gunden fazla devam edemiyorum simdi bana dahilye doktoru inusilin direnci suphesi ve annem seker hastasi oldugu icin potansiyel hasta oldugumu ve obezite durumu icin glukofen 1000 mg vermisti yalniz ben iki gunden aonfa kullanmayi birakmistim sanirim sizde bu ilac türevlerinden kullaniyorsunuz simdi yeniden baslamayi dusunuyorum gercekten aclik krizlerini onlemeye yardimci oluyor mu? Siz faydasini gordunuz mu? Cunku ben baska turlu basaramiycam yardimci olursaniz cok sevinirim..

Merhaba iyi aksamlar
Ilk gunden buyana sizi takip ediyor azminizi ve basarinizi kutluyorum insallah cok daha guzel sonucalr alirsiniz ben size bir konus hakkinda danismak istiyorum suanda 25 yasimda168 boyunda 90 kiloyum milyon defa diyete baslayip birakmisligim var herseferinde bu diyet denemeleri arti olarak bana donus yapti ve cok yoruldum artik dahiliye diyetisyen psikoloji... herturlu bolume muayene oldum bende aclik krizi ataklari oluyor ve oanda resmen kendimi kaybediyorum diyete 4 gunden fazla devam edemiyorum simdi bana dahilye doktoru inusilin direnci suphesi ve annem seker hastasi oldugu icin potansiyel hasta oldugumu ve obezite durumu icin glukofen 1000 mg vermisti yalniz ben iki gunden aonfa kullanmayi birakmistim sanirim sizde bu ilac türevlerinden kullaniyorsunuz simdi yeniden baslamayi dusunuyorum gercekten aclik krizlerini onlemeye yardimci oluyor mu? Siz faydasini gordunuz mu? Cunku ben baska turlu basaramiycam yardimci olursaniz cok sevinirim..
Hedefeksielli'den önce ben cevaplayayım. Glukofen 850 mg kullanıyorum. Hatta sabah almayı unutmuşum senin yazını okuyunca aklıma geldi ve aldım. Bunda bir sene kadar önce bir diyetisyen kontrolünde kilo vermeye başladım. 10 kilo kadar hızlı bir şekilde verdim. Ama ardından senin bahsettiğin yeme krizleri başladı. Hayatımda daha önce öyle birşey yaşamadım. Tok olduğumu bildiğim hatta kusma derecesine kadar geldiğim halde hala yemek istiyorum. Psikolojiyi bozduğuma karar verdim. Neredeyse psikoloğa gidecektim. Ama önce bir endokrine gittim. İnsülinim olması gerekenin üç katı çıktı. İlacı kullanmaya başladım. Bir haftada yeme krizleri kesildi. Maalesef kilo veremiyorum(muhtemelen troid nedeniyle) ama kilo da almıyorum. Hiç değilse psikolojim bozulmuyor. Kısacası bana sorarsan ilacı iç. İlk zamanlar hatta belki ilk bir ay, mide bulantısı, baş dönmesi isal yapabilir. Ama bir aydan sonra vücut alışıyor. Bazıları ilk bir haftadan sonra alışıyor. Ben günde iki tane alıyorum. İlk hafta bir aldım. İkinci hafta ikiye çıkardım. Böylece etkileri çok şiddetli olmadı. Sen de ilk hafta doktorun verdiği dozun yarısını alarak başlayabilirsin. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Bugün moralim bozuk. Geçen hafta 1.3 kilo veren ben 700 gram almışım. Şu anda 111.5'im. Hafta sonu probleminin farkındayım ama geçen hafta sonu da problemli geçmişti ona rağmen kilo vermiştim. Bu sefer olmadı. Birinci hedefime henüz ulaşamadım maalesef. Birkaç gün öğle yemeğini yemekhanede yemek zorunda kaldım. evden getiremediğim için... Onun etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama ödem de olabilir. Hava çok sıcak ve benim bacaklarım çok şişiyor.
Kısacası... 1) Haftasonu problemini çözmeliyim.
2)Öğle yemeklerini muhakkak evden getirmeliyim.
3)Araöğünleri canım istemese de yemeliyim.
4)En önemlisi spor yapmalıyım. Günde yarım saate bile razıyım...

X