- 28 Eylül 2010
- 1.253
- 292
-
- Konu Sahibi elaprensess
- #4.701
ona da hayranimo kadar istikrarli spora valla bisey diyemiyorummm esracim.... valla bende dun tantuni yedim sende bana ceza ver hadi bekliyorumm toplam 500 karisik mekik iyimi ??? (yan mekik tam mekik yarim mekik) karin bolgem daha sorunlu sayilir bana en iyi ceza
şeeyyy bende bugün biraz kaçamak yaptım :18:
sabah omlet,maydonoz,domates,salatalık,peynir
öğlen ızgara tavuk köfte - ayran (ekmeksiz)
ikindin akşama doğru börekleeer,dolmalaaar
yürüyüşe gidecektim şansa bak yağmur yağdı ! benimde çok gidesim vardı ya sanki
ama ramazanda esranın bahsettiği diyeti yapmayı planlıyorum kızlar ne dersiniz ramazanda da o diyete geçelim mi ?
şeeyyy bende bugün biraz kaçamak yaptım :18:
sabah omlet,maydonoz,domates,salatalık,peynir
öğlen ızgara tavuk köfte - ayran (ekmeksiz)
ikindin akşama doğru börekleeer,dolmalaaar
yürüyüşe gidecektim şansa bak yağmur yağdı ! benimde çok gidesim vardı ya sanki
ama ramazanda esranın bahsettiği diyeti yapmayı planlıyorum kızlar ne dersiniz ramazanda da o diyete geçelim mi ?
Merhaba. Nasılmış o diyet merak ettim?
Tamam elamm o zaman sana 500 mekik cezası, bana da jillianın evreler arası bir gün dinlenmesinin iptali cezasını verdim, yola gelmemiz lazım
Tatlım ben de ramazanda o diyeti yapacağım... Ya aslında düşününce ramazanda neden oruç tutuyoruz? Aç kalan insanların halini iftarda kalorili yağlı şerbetli şeylerle mi anlayacağız? Ramazanı gerçekten kıtlık gibi geçirebilsek halbuki asıl o zaman amacına ulaşır. Ama gel de bunu annelere anlat...
O mümkün değil gibi ama en azından dediğim gibi ben de ramazanda intermittent fasting (fasılalı-aralıklı oruç) yapacağım. Sahursuz, sadece iftarlı besleneceğim. İftar 8 gibi açılıyorsa kendime 12ye kadar vakit veririm, ondan sonra yemeyi keserim. Yine de çok karbonhidratlı şeyler yememeye, ve birazcık da olsa kalori kısıtlaması yapmaya çalışacağım.
Bu arada canlarım bugün yediklerim:
Sabah: 1 dilim peynir, sade omlet, domates, salatalık, biber, biraz kavun, yarım çay bardağı ceviz
Akşam: 1 tabak barbunya pilaki, 1 kase yoğurt
Spor olarak jillian level 3
hayırlı olsun tatlım yeni levelinama gerçekten tebrikler
aslında gerçekten orucun amacı hem açların halini anlamak,hem de nefsimizi köreltmek. biz ezan okununca yemeğe saldırırsak nefsimiz bizi yenmiş oluyor.ayrıca bunu tüm doktorlar söyler,oruç tutmak sağlıklı bi şeydir biz iftarda midemize yüklenerek bu orucu zararlı hale dönüştürüyoruz o yüzden kesinlikle az yemek şart
ama bence sahura da kalkmalısın canım mutlaka bi şeyler ye ki çok acıkma,iftarda yemeklere saldırma riskin daha az olur
Evet, biliyorum bunu. Ben de bu konu hakkında Ahmet Aydın'ın beslenmebulteni sitesindeki yazısını okumuştum. Kisaca sadece aksam yemeginden olusan bir su orucu aslinda. Ama Ramazan'da su da icilemeyecegi icin sahur yapilmadan direkt iftar yapılmasını öneriyor. Mantık itibariyle haklı olabilir, sonuçta zaten Karatay veya Tas devri diyetiyle beslenenler cok çabuk acikmiyorlar bile.Aralıklı orucu merak edenler şurada: http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=131195
Biraz daha ağır versiyonu ve çok daha uzun bir yazı. Ama tüm mantığını anlatıyor: http://www.memurlar.net/haber/321026/
Olmazsa onu bir denerim, önce bir sahursuz denerim, dediğin gibi aşırı acıkırsam da sahurlu denerimBen de ramazanda sporu hangi saatte yapmak gerektiği konusunda çok kararsızım. Araştırmalarıma göre bazı uzmanlar iftardan 1 saat önce en uygun demişler. Bazıları da iftardan 2 saat sonra. Bana da iftardan önce yapmak mantıklı geliyor, vücutta glikojen deposu kalmayacağı için direk yağdan yakar. Ama susuzluk biraz zorlayabilir... Bu konuda çok kararsızım Onu da yapıp denerim olmadı...
Olmazsa onu bir denerim, önce bir sahursuz denerim, dediğin gibi aşırı acıkırsam da sahurlu denerimBen de ramazanda sporu hangi saatte yapmak gerektiği konusunda çok kararsızım. Araştırmalarıma göre bazı uzmanlar iftardan 1 saat önce en uygun demişler. Bazıları da iftardan 2 saat sonra. Bana da iftardan önce yapmak mantıklı geliyor, vücutta glikojen deposu kalmayacağı için direk yağdan yakar. Ama susuzluk biraz zorlayabilir... Bu konuda çok kararsızım Onu da yapıp denerim olmadı...
Biraz daha ağır versiyonu ve çok daha uzun bir yazı. Ama tüm mantığını anlatıyor: http://www.memurlar.net/haber/321026/
geldim valla yakisanay misSen gaza geldiysen tamamdırrr :)) Süper olmuş, kaldığın yerden devamm :))
Ben patates diyeti yapiyorum cok ise yariyor acil kilo vermek isteyenler icin cok iyi
Tamam elamm o zaman sana 500 mekik cezası, bana da jillianın evreler arası bir gün dinlenmesinin iptali cezasını verdim, yola gelmemiz lazım
geldim valla yakisanay miscingan seni fistik gibi olmayan ne olsun
kikiki:))))
nedirrrrr nedirrr anlatt hele acik
Hedef kilo : Haftada ortalama 5 - 6 kilo verebilirsiniz
Hedef kalori : 600 Kcal bos
Günlük Menüler
1. Gün
Sabah: 2 orta boy patates (haşlanmış) Öğle: 2 orta boy patates (haşlanmış)
Akşam: 3 orta boy patates (haşlanmış)
2. Gün
Akşam: 2 orta boy patates (haşlanmış)
3. Gün
Akşam: 3 orta boy patates (haşlanmış)
4. Gün
Sabah: 1 elma, 2 mandalina Öğle: 2 orta boy patates (haşlanmış)
Akşam: 2 but tavuk ızgara, haşlama, yeşil salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağ)
5. Gün
Sabah: 1 elma, 2 mandalina Öğle: 1 elma 2 mandalina
Akşam: 2 porsiyon balık ya da bonfile, karışık salata
6. Gün
Sabah: 1 elma, 2 mandalina Öğle: 1 elma 1 portakal
Akşam: 2 porsiyon balık veya bonfile (karışık salata, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ)
7. Gün
Sabah: 1 elma, 2 mandalina Öğle: Patates salatası, yeşil soğan ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Akşam: 3 yumurta teflon tavada, yeşil salata
kendine güvenen sabırlı ve yaza incecik girmek isteyen bayanlar buyrun
Birsey degil attim sana msj kolay gelsin gitsin artik su kilolar :)
:112: :
tesekkur ederimmm.. yarin patates hasliyorumm... basliyim bakalimm...