hedef 50 kilo olmak.. :)))

Tamam elamm o zaman sana 500 mekik cezası, bana da jillianın evreler arası bir gün dinlenmesinin iptali cezasını verdim, yola gelmemiz lazım

Tatlım ben de ramazanda o diyeti yapacağım... Ya aslında düşününce ramazanda neden oruç tutuyoruz? Aç kalan insanların halini iftarda kalorili yağlı şerbetli şeylerle mi anlayacağız? Ramazanı gerçekten kıtlık gibi geçirebilsek halbuki asıl o zaman amacına ulaşır. Ama gel de bunu annelere anlat...

O mümkün değil gibi ama en azından dediğim gibi ben de ramazanda intermittent fasting (fasılalı-aralıklı oruç) yapacağım. Sahursuz, sadece iftarlı besleneceğim. İftar 8 gibi açılıyorsa kendime 12ye kadar vakit veririm, ondan sonra yemeyi keserim. Yine de çok karbonhidratlı şeyler yememeye, ve birazcık da olsa kalori kısıtlaması yapmaya çalışacağım.

Bu arada canlarım bugün yediklerim:

Sabah: 1 dilim peynir, sade omlet, domates, salatalık, biber, biraz kavun, yarım çay bardağı ceviz

Akşam: 1 tabak barbunya pilaki, 1 kase yoğurt

Spor olarak jillian level 3

Merhaba. Nasılmış o diyet merak ettim?

hayırlı olsun tatlım yeni levelin ama gerçekten tebrikler
aslında gerçekten orucun amacı hem açların halini anlamak,hem de nefsimizi köreltmek. biz ezan okununca yemeğe saldırırsak nefsimiz bizi yenmiş oluyor.ayrıca bunu tüm doktorlar söyler,oruç tutmak sağlıklı bi şeydir biz iftarda midemize yüklenerek bu orucu zararlı hale dönüştürüyoruz o yüzden kesinlikle az yemek şart
ama bence sahura da kalkmalısın canım mutlaka bi şeyler ye ki çok acıkma,iftarda yemeklere saldırma riskin daha az olur

Olmazsa onu bir denerim, önce bir sahursuz denerim, dediğin gibi aşırı acıkırsam da sahurlu denerim Ben de ramazanda sporu hangi saatte yapmak gerektiği konusunda çok kararsızım. Araştırmalarıma göre bazı uzmanlar iftardan 1 saat önce en uygun demişler. Bazıları da iftardan 2 saat sonra. Bana da iftardan önce yapmak mantıklı geliyor, vücutta glikojen deposu kalmayacağı için direk yağdan yakar. Ama susuzluk biraz zorlayabilir... Bu konuda çok kararsızım Onu da yapıp denerim olmadı...

Aralıklı orucu merak edenler şurada: http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=131195

Biraz daha ağır versiyonu ve çok daha uzun bir yazı. Ama tüm mantığını anlatıyor: http://www.memurlar.net/haber/321026/
Evet, biliyorum bunu. Ben de bu konu hakkında Ahmet Aydın'ın beslenmebulteni sitesindeki yazısını okumuştum. Kisaca sadece aksam yemeginden olusan bir su orucu aslinda. Ama Ramazan'da su da icilemeyecegi icin sahur yapilmadan direkt iftar yapılmasını öneriyor. Mantık itibariyle haklı olabilir, sonuçta zaten Karatay veya Tas devri diyetiyle beslenenler cok çabuk acikmiyorlar bile.

Ama ben yine de sahur yapma taraftarıyım. Bir yudum su içerek bile olsa sahur yapmakta bereket vardır. Sahur vaktinde kalkmak uykumuzu bölmek gibi belki görünüşte ama olsun artik o kadar.

Ramazan'ın yaz aylarına denk gelmedigi zamanda ise uykuyu bölmek hiç problem değil zaten. Erken yatıp, gece erken kalkmak en güzel sistem sonuçta, bu kesin. Çok uyumakta yarar yok. Normal zamanda da 12'den birkac saat once yatip 5-6 saat uyunsa yetiyor insana.

Son düzenleme:

Hafif bi yürüyüş olabilir bence kendini çok zorlamana gerek yok canım bi de iftar misafiriydi,iftar yemeğiydi derken sporunu yaparsın

Sanirim bence en mantiklisi iftardan sonra spor yapmak olacak. Spor olarak da en guzeli yuruyus. Zaten eğer insaallah 20 rekatlik teravih kilarsak, cepte var 1! Namaza egzersiz gozuyle bakmamamiz gerek ama kesinlikle cok uygun hareketler iceriyor bence. Teravihten once de aksamla yatsi arasinda 20 dakika yurumeye vakit ayirabilsek bence yeterli. Hem istedigimiz kadar da su icme imkanimiz olacak artik. Ama oruc esnasinda yurumeye kalkarsak cok zorlaniriz. Zaten Ahmet Aydin oructa hic su icilmedigi icin spor yapilmamasi gerektigini soyluyor, cunku daha fazla su kaybi yasamamamiz lazim.

Son düzenleme:
Aynen tatlım, yıllarca tam tersini öğrendik... Yine de emin olamıyorum tabi. Kahvaltının çok sağlıklı olduğunu kanıtlayan da bilimsel veriler var. Sanırım herkes bünyesine göre hareket etmeli, deneyerek kendisine en doğru olanı kendi bedenine en uygun olanı bulmalı :))

geldim valla yakisanay mis cingan seni fistik gibi olmayan ne olsun
kikiki:))))

nedirrrrr nedirrr anlatt hele acik

Hedef kilo : Haftada ortalama 5 - 6 kilo verebilirsiniz
Hedef kalori : 600 Kcal bos
Günlük Menüler

1. Gün
Sabah: 2 orta boy patates (haşlanmış) Öğle: 2 orta boy patates (haşlanmış)
Akşam: 3 orta boy patates (haşlanmış)

2. Gün
Akşam: 2 orta boy patates (haşlanmış)

3. Gün
Akşam: 3 orta boy patates (haşlanmış)

4. Gün
Sabah: 1 elma, 2 mandalina Öğle: 2 orta boy patates (haşlanmış)
Akşam: 2 but tavuk ızgara, haşlama, yeşil salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağ)

5. Gün
Sabah: 1 elma, 2 mandalina Öğle: 1 elma 2 mandalina
Akşam: 2 porsiyon balık ya da bonfile, karışık salata

6. Gün
Sabah: 1 elma, 2 mandalina Öğle: 1 elma 1 portakal
Akşam: 2 porsiyon balık veya bonfile (karışık salata, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ)

7. Gün
Sabah: 1 elma, 2 mandalina Öğle: Patates salatası, yeşil soğan ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Akşam: 3 yumurta teflon tavada, yeşil salata

kendine güvenen sabırlı ve yaza incecik girmek isteyen bayanlar buyrun

ayyy tesekurlerrr.. paylastigin icin medusacimm bana ozeldende msj atarmisin kopyalayip orda bulunsun bu menu sayfalar karisiyor sonra:))

kizlar bugun yediklerimi yazayim:))
sabah:
2 gun kurusu kayisi
1 susamsiz simit (kitir simit) buraya ozelmis ilk defa yedim sert birsey
1 avuc dereotu
1 avuc maydanoz
2 kk beyaz peynir
az cecil peyniri
2 kucuk domates
1 zeytin

tarcinli yesil cay

ara: kahve

oglen:
meyve salatasi (yarim muz.. bir avuc dolusu cilek 3 kayisi.. )

ara:kahve

aksam:
dogal gaz faturamizi baska birinin posta kutusuna atmislar odenmedigi icin bugun gazimizi kestiler aksam 7 de anca acildi.. eee biseyde yapamadim aksama... gec oldugu icin hafif bir kahvalti yaptik esimle:)))
biraz peynir (karisik)kepekli ince grisini kucuk paket (30g) domates salatalik maydonoz ince bir dilim salam ve yesil cay

:112::

tesekkur ederimmm.. yarin patates hasliyorumm... basliyim bakalimm...

Benim
Nisanda dugunum vardi bu diete baslamistim kisa zamanda iyi kilo vermistim gelinligi arkadastan almistim beli olmamisti fermuar kapanmiyordu ama gelinlik cok guzeldi buna girmeliyim dedim inan kisa zamanda o gelinlige cok rahat girdim hic zorlanmadan hemde bu dietle tavsiye ederim ama bol suda icmen lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…