Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Evet öyle oluyor ama işte herkesin yumurtalığı farklı tepki gösteriyor. Geçtiğimiz sefer tepki verdikleri geliştikleri için bence geçici bir durum bu benim doktorumun söylediği gibi
bu ay olmaz gelecek ay olur bilemiyorum ama yakın bir zamanda olmuş sonuçta yine olacaktır
içinizi ferah tutun

Canım çok fazla endişe yapma ense kalınlığına bakmış doktorun aksi bir durum olsa söylerdi içini ferah tut

Çok teşekkürler canım, hakkımızda hayırlısı olsun. Geç olsun, güç olmasın ne yapalım. Allah razı olsun

Canım çok fazla endişe yapma ense kalınlığına bakmış doktorun aksi bir durum olsa söylerdi içini ferah tut
Evet kuzum doktorlar cok üstüme geliyor yasımdan dolayı ne zaman doktora gitsem mutsuz dönüyorum eve hep yas diyorlar bebegim iyi ama yasımı aşırı sorun ediyorlar sanki ben anne olma hakkım yokmuş gibi davranıyorlar cok üzülüyorum

Manyak mi onlar ya tövbe yarabbim insan hamile kadını üzer mi ya tamam yaşın olabilir ama düzgün bir şekilde anlatsınlar riskli olabilir bütün tetkikleri yapsınlar da seni neden bu kadar mutsuz ediyorlar

Bizim transferimiz aynı gündü, maşallah sizinkilerin gelişimi çok iyi. Bugün bile benimkilerin boyuna göre haftası daha 11+6 ya gelemedi daha. Anne baba boylu poslu sizde sanırım Embriyolara genetik yapılmadığı zaman biliyorsunuz herkese tavsiye ediyorlar bunları tüp bebek olduğu için. Bir sorun olmasa bile en ufak bir faktör görünce (mesela yaş) başka bir sorun görmediği için onu cümle içinde kullaniyorlar temkinli olmak adına. Arkadaşımın annesi kadın dogumcu ona bile danistigimiz zaman acımasız yorumlar yapabiliyor. Doktorlar duygusal açıdan bakamiyorlar tanidik bile olsa. Daha neler duyacağız kim bilir... Bazen cok ufacık bir ayrıntıda bebek sorunlu diyorlar ama normal doğuyor. Bir arkadaşımın bebeğin gelişimi önden gidiyordu böbreğinin boyutuna laf ettiler sorunlu dediler, sağlam doğdu. Başka bir arkadaşımın bebeğinin gelişimi haftasına göre 1ay geriden geliyordu, anne ile baba çok minyon tipliydi onlarda.Onda da bebege sorunlu dediler normal doğdu. Yaş var riskli dediklerine takılmayın, onlar için artık bunlar mesleki deformasyon çat çat konuşuyorlar. Bazi doktorlar yüzüne bile bakmıyormuş öylelerine denk gelen tanidiklarim da oldu, doktoru onla konuşmasa bile ama adam çok iyi doktor diyorlar yine muayeneye ona gidiyorlar.

Merhaba hanımlar,

Foruma giremiyorum işlerin var tatildeydim giremedim hiç, kim hamile kim ne yapti hiçbir bilgim yok.

Gebe olan tedavisi pozitif sonuçlananlara hayırlı olsun.
Rabbim sağlıkla kucaklarına almayi, sağlıklı bir gebelik geçirmeyi nasio etsin.

Negatif sonuçlananlara sabır,şifa diliyorum. Rabbim biz isteyenlerin yüzüne güler de yakin zamanda hayirli bir evlat nasip eder inşallah.

Tedavi aşamasında olanlara da bol şans diliyorum. Rabbim yardımcınız olsun.

12.haftayı doldurdunuz mu acaba ikili tarama icin bende yastan ötürü perinatolaga gideceğim haft içi henüz 11 hafta doldu benim 12 den gun alıyoruz ama ayrıntılı ultrasyon icin hemen çağırdı doktor
12 haftayı bugun doldurdum. Ama yaş faktörü bende de yüksek çıkmış henuz bir alarm hali yok ama perinatolog daha net görmenizi sağlar. İçiniz ferah olsun bence

Doktorunuz ilac tedavisindeki dozunuzu degistirmek yerine tedaviyi iptal etmeyi tercih ediyorsa neden boyle bir tercihte bulundugunu ogrenmek hakkiniz, eger iptal edilecek olursa bir kac ay ara verebilirsiniz, sizden bir ricam olacak, eger tedaviniz sonlanirsa sabah ac karna insulin direnci ve ozellikle kortizol seviyenize baktirir misiniz? Stres seviyenizin bu son tedavinizi etkilemis oldugunu dusunuyorum.

Cok ozlemisiz, nasilsiniz? Dondunuz mu Almanya'ya?

Eveet, gebelikte cumlealem gestasyonel hipotiroididen yakinirken benim tiroidim aksini secti :))
TSH seviyem 0.07 den 1 haftada 0.03'e dustu sag olsun. T3 ve T4 ust sinira yakin. Tiroid usg'sindeki alistigim minik nodullerin ucunde kalsifikasyon var artik. Gebelikte olmayaydi iyiydi, biyopsiyi dogum sonrasina birakiyoruz.
Neyse artik jinekolog ve perinatologa ek bir de nur topu gibi bir endokrinologum var. Ekip saglam :))
Sonuclari attim, pzt yorumlar ve arar sanirim.

Merhabalar non invaziv testlerden fetal dna testi hakkinda mesajlari olan arkadaşlar vardı. Synlab laboratuvarini tavsiye ediyorum, protokolunu ve kullanilan teknolojiyi inceledim, siz de telefon yoluyla bilgi alabilirsiniz. Neobona Advanced de kullanabiliyorlar ve ikiz gebelikte de guvenli. Yalanci pozitif orani da dusuk. Baska non invaziv testler konusunda da cok basarililar. Sevgiler dilerim.

Bebegi buyutmek icin bir köy gerekir derlerdi, bizim daha dogurmak icin bir köy dolusu hekimle çalışmamız gerekir bende bu soylediklerinize ek olarak gebelik diyetisyeni de var.

Umarim sizin icin ve canlar icin (sanirim ikizdi) surec trimester ilerledikce bir dengelenme ile devam eder, ben ikinci trimesterinizden umutluyum. bu asamada hipotiroide ilacla müdahale daha rahat ama hipertiroidde ne tercih ettiler?

Cok tesekkur ederim yeri de muhtesemmis ) Kozyatagi lab. cok iyi oldu, bu hafta gorusurum kendileriyle

Dogru diyetisyenim de var :))
şahsi gorusum en az zararli olan ya da plesentadan en az gecen propicil (yazimini unuttum) muhtemelen onu kullanir diye bekliyorum henuz donus yapmadi ama aile oykum ve nodullerdeki kalsifikasyon gozonune alindiginda sanirim gestasyoneldir diyip 12.hafta sonuna kadar beklemeyi secmeyecek proaktif tedavi uygulayacaktir, malum hipertiroidi fetuslara oldukca zararli. Gebelikte ekstrem degerleri engelleyici kontrollu bir tedavi oluyor sanirim
Ben iyotu zaten kesmistim, uslu uslu oturuyorum, ne yapabilirim onu da bilemiyorum. Korkuyorum ama yapacak birsey yok, simdilik pazartesiyi bekliyorum.

Su asamada yasam tarzinizla/beslenmenizle degil ilacla ancak yapılabilecek seyler var zaten. Keske hic korkutmadan gecse sureciniz. Cok gecmis olsun. Sonuclardan haberdar ediniz.

Cok tesekkur ederim yeri de muhtesemmis ) Kozyatagi lab. cok iyi oldu, bu hafta gorusurum kendileriyle
Ben ozellikle coguk gebeliklerdeki araliklarini cok begendim. Siz de bilgi aliniz. Kisa surede sonuc veriyorlar gibi görünüyor. Ben daha evvel bu lab ile cesitli agir metal zehirlenmesi panelleri icin de calistim. Titizliklerini cok begenirim. Bazi parametreleri Turkiyede baska hic bir lab oyle guncellemez. Genetik bolumu de cok iyiydi. Ankaradaki subesinde spermiyogram testinde kruger analizini pcnin parametrelerine birakmayan bir kac labdan biriydi. O nedenle cok sorguladim bu testlerini de, umarim sonuctan memnun kalirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…