Canım merhaba, benim yumurtalıklarım da direnç gösterdi. Sürekli ilaç güncellemesi yaptık. 150 gonal f ile başladık. Yaklaşık 8-9 gün kullandım senin azcık büyümüş yine benim tepki bile vermediler. Daha sonra 75 merional ekleyince hareketlenme başladı. 75 merional daha ekleyince büyümeye başladılar ve toplam 22 gün sürdü bu süreç. Polikistik olduğum için ve ilk tedavim olduğu için aşırı uyarılma riskine karşı yavaş yavaş gittik. Ben de çok umutsuzdum her kontrolden ağlayarak çıktım. Böyle yavaş olunca kaliteden de hep şüphe ettim ama doktorum hep süreyle alakası olmadığını söyledi bana.
Daha sonra ortalama 20mmden 30a yakın folikülüm oluştu. Ve son 7-8 günde ikinci merionali ekleyince büyüdü bunlar
9 aylık hamile gibi şişmiştim artık. Hiç büyümüyorlar derken yumurtalıklarıma sığmaz oldular
Bu da çok sancı yapınca yumurtalık dönme riskine karşı 18-20 tanesi toplandı gerisi bırakıldı. 12si döllendi. 6sı 5. güne ulaştı. İlk denemem kimyasal oldu. Rahim ağzımdaki sıkıntıdan dolayı transferim çok zor oldu ve yaklaşık bir saat sürdü çığlık çığlığa. O yüzden çok umutlu değildim zaten ilk denemeden.
Histeroskopi sonrası ikinci denememdi bu ve ikizlere hamileyim çok şükür
sen içini ferah tut, doktora güvenmek gerekiyor biraz, benim doktorum hep olacak sakin ol diyordu bana ama dinlemiyordum bile adamı. Ve ben ilk günler artık dedim ki demekki tüp bebek bile bana çare olmayacak. O kafadaydım. O zaman da doktorum bir ayın diğer ayı turmayacağını, bir ay tembel olan yumurtalığın diğer ay çok güzel çalışabildiğini anlattı hep. Hayırlısı gelecek aysa bırak o zaman olsun. Kendini üzmemeye çalış. Belki benimki gibi bir eşik değer var ve onu aşınca gelişecekler hızlı bir şekilde