Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bizim transferimiz aynı gündü, maşallah sizinkilerin gelişimi çok iyi. Bugün bile benimkilerin boyuna göre haftası daha 11+6 ya gelemedi daha. Anne baba boylu poslu sizde sanırım 🙆 Embriyolara genetik yapılmadığı zaman biliyorsunuz herkese tavsiye ediyorlar bunları tüp bebek olduğu için. Bir sorun olmasa bile en ufak bir faktör görünce (mesela yaş) başka bir sorun görmediği için onu cümle içinde kullaniyorlar temkinli olmak adına. Arkadaşımın annesi kadın dogumcu ona bile danistigimiz zaman acımasız yorumlar yapabiliyor. Doktorlar duygusal açıdan bakamiyorlar tanidik bile olsa. Daha neler duyacağız kim bilir... Bazen cok ufacık bir ayrıntıda bebek sorunlu diyorlar ama normal doğuyor. Bir arkadaşımın bebeğin gelişimi önden gidiyordu böbreğinin boyutuna laf ettiler sorunlu dediler, sağlam doğdu. Başka bir arkadaşımın bebeğinin gelişimi haftasına göre 1ay geriden geliyordu, anne ile baba çok minyon tipliydi onlarda.Onda da bebege sorunlu dediler normal doğdu. Yaş var riskli dediklerine takılmayın, onlar için artık bunlar mesleki deformasyon çat çat konuşuyorlar. Bazi doktorlar yüzüne bile bakmıyormuş öylelerine denk gelen tanidiklarim da oldu, doktoru onla konuşmasa bile ama adam çok iyi doktor diyorlar yine muayeneye ona gidiyorlar.
Kuzum genetik tarama yapılan her embriyo kesin bir sonuç vermiyor as önce genetik taramalı embriyo tarsbferi kimyasal olmuş digeri genetik taramalı ama tutunma olmaımıs kesin bir bilgiye ulaşmak zor kanaatimce hiçbir testln yüzde yüz güvenirliği oldıgunu sanmıyorum Allah büyük dua edelim bol bol takdir Alalhın insallah saglıkla kucağınıza da alırız zaten yastan dolayı üsteme geliyor doktorlar arkadaşımın ikili tarama yastan dolayı riskli çıktı ama cok şükür saglıklı geldi dünya bebegi dünya güzeli bir kızı var masalllah 🧿🧿🧿 benim ailede babam annem kardeşlerim boyları baya uzun ama eşim cok da uzun değil kayınvalide bile minyon ben 165 boyundayım öyle boylu sayılmam ama kardeşlerim cok uzun bilmiyorum artık kuzum tek saglıklı olsunlar da yavrularımız

Kızlar merhaba,
Omega3 kullanmaya başlayanlar vardır mutlaka aranızda, ben doktorun bana yazdığı omega3 ü içerken çok zorlanıyorum bugün iki kere kustum çok kötü kokuyor ve ebat olarak da çok büyük 🤦 siz hangi omega3 ü kullanıyorsunuz kokuyor mu ya da içimi kolay mı vitamin tavsiyesi verirseniz çok sevinirim 🙏
Doktorum ocean mummy önerdi ama hepsi büyük ve hepsi kokar dedi. Yinede size danışmak istedim
Ve natura ultra omega 3 kullanıyorum kokusu yok içimi kolay

remziye_06 remziye_06 hanım biseyi cok merak ediyorum avm içindeki x ray cihazından bikackere gectim hamile olduğum aklıma gelmedi bile Bi sorun olur mu
Oradan alacaginiz radyasyon miktari cep telefonunuzla konustugunuz surece aldiginiz orandan cok daha dusuktur. Rontgen ve tomografi cekim odalarinin icerisinde olmayın bu alanlara yaklasmayin yeterli.

Doktorunuz ilac tedavisindeki dozunuzu degistirmek yerine tedaviyi iptal etmeyi tercih ediyorsa neden boyle bir tercihte bulundugunu ogrenmek hakkiniz, eger iptal edilecek olursa bir kac ay ara verebilirsiniz, sizden bir ricam olacak, eger tedaviniz sonlanirsa sabah ac karna insulin direnci ve ozellikle kortizol seviyenize baktirir misiniz? Stres seviyenizin bu son tedavinizi etkilemis oldugunu dusunuyorum.
Remziye Hanım teşekkürler cevabınız için 🙏 benim için birkaç ay zaman yok ki, zaten yaş 44. 0rtalama 6-7 folikul görülüyor, en fazla 4 tanesi beşinci güne gidiyor. Bundan sonra gitgide bozulacak o yüzden hemen bir sonraki adetle başlamak zorundayım. İnsülin direnci ve kortizol kandan mı bakılıyor acaba? Tabi baktiririm.

Bizim transferimiz aynı gündü, maşallah sizinkilerin gelişimi çok iyi. Bugün bile benimkilerin boyuna göre haftası daha 11+6 ya gelemedi daha. Anne baba boylu poslu sizde sanırım 🙆 Embriyolara genetik yapılmadığı zaman biliyorsunuz herkese tavsiye ediyorlar bunları tüp bebek olduğu için. Bir sorun olmasa bile en ufak bir faktör görünce (mesela yaş) başka bir sorun görmediği için onu cümle içinde kullaniyorlar temkinli olmak adına. Arkadaşımın annesi kadın dogumcu ona bile danistigimiz zaman acımasız yorumlar yapabiliyor. Doktorlar duygusal açıdan bakamiyorlar tanidik bile olsa. Daha neler duyacağız kim bilir... Bazen cok ufacık bir ayrıntıda bebek sorunlu diyorlar ama normal doğuyor. Bir arkadaşımın bebeğin gelişimi önden gidiyordu böbreğinin boyutuna laf ettiler sorunlu dediler, sağlam doğdu. Başka bir arkadaşımın bebeğinin gelişimi haftasına göre 1ay geriden geliyordu, anne ile baba çok minyon tipliydi onlarda.Onda da bebege sorunlu dediler normal doğdu. Yaş var riskli dediklerine takılmayın, onlar için artık bunlar mesleki deformasyon çat çat konuşuyorlar. Bazi doktorlar yüzüne bile bakmıyormuş öylelerine denk gelen tanidiklarim da oldu, doktoru onla konuşmasa bile ama adam çok iyi doktor diyorlar yine muayeneye ona gidiyorlar.
Yanlış yazmışım kuzum yaa yeni fark ettim 10+6 olacak bugun 11+3 üm daha ondan bir yanlış anlaşılma olmuş 🙈🙈🙈

12 haftayı bugun doldurdum. Ama yaş faktörü bende de yüksek çıkmış henuz bir alarm hali yok ama 😁perinatolog daha net görmenizi sağlar. İçiniz ferah olsun bence
Siz düşünüyor musunuz perinatolaga gitmeyi ikili testimiz yas tan dolayı risk verecek zaten insallah dileğim saglıklı olsunlar 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Remziye Hanım teşekkürler cevabınız için 🙏 benim için birkaç ay zaman yok ki, zaten yaş 44. 0rtalama 6-7 folikul görülüyor, en fazla 4 tanesi beşinci güne gidiyor. Bundan sonra gitgide bozulacak o yüzden hemen bir sonraki adetle başlamak zorundayım. İnsülin direnci ve kortizol kandan mı bakılıyor acaba? Tabi baktiririm.
Benzer durumda olanlar için yazmak istedim. İnsülin direnci ve kortizol ASM lerde bakılmıyor. Sonomed de yaptırdım. 469-TL normal fiyatı. Allianz sigorta ile anlaşmalı, ordan yararlaninca 206-TL ye bakıldı. İki gün içinde mail ile bildiriyorlar sonucu.

Siz düşünüyor musunuz perinatolaga gitmeyi ikili testimiz yas tan dolayı risk verecek zaten insallah dileğim saglıklı olsunlar 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Ikili ve uclu testlerinizdeki goruntulemeleri, degerlendirmeyi ve 20li haftalardaki detayli ultrasonu zaten perinatolog yapmiyor mu??? Uygulamalar degismis demek ki
Onceki gebeligimde aylik muayene ve NSTler harici goruntulemelerde aksine bir secim opsiyonum olmamisti. Doktorlar risk, yas vs gozetmeksizin kendileri perinatologa sevk ediyorlardi.
Bu sefer de 12.hafta icin perinatolog randevum ayarlandi bile

Kuzum genetik tarama yapılan her embriyo kesin bir sonuç vermiyor as önce genetik taramalı embriyo tarsbferi kimyasal olmuş digeri genetik taramalı ama tutunma olmaımıs kesin bir bilgiye ulaşmak zor kanaatimce hiçbir testln yüzde yüz güvenirliği oldıgunu sanmıyorum Allah büyük dua edelim bol bol takdir Alalhın insallah saglıkla kucağınıza da alırız zaten yastan dolayı üsteme geliyor doktorlar arkadaşımın ikili tarama yastan dolayı riskli çıktı ama cok şükür saglıklı geldi dünya bebegi dünya güzeli bir kızı var masalllah 🧿🧿🧿 benim ailede babam annem kardeşlerim boyları
Evetkandan bakiliyor. yasiniz itibsriyle ben elbette kaygi ve endisenizi anliyorum ama art arda olan folikul buyutme sureclerinde kimi zaman boyle ilac dozuna karsi duyarsizlik yasanabilir diye endişe ettim. Folikul buyumedikce siz strese giriyorsunuz sizin stresiniz folikul uyarimini etkiliyor dongusu olusuyor ne yazik ki. Akupunkturun yumurtalik uyariminda faydasi goruluyor, hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama isinin ehli bir uzmandan yardim alabiliriz. Sadece akupunktura dayanarak degil ama ek olarak. Bir de sizin durumunuzdaki bir kac kiside c life macunun da ise yaradigini gordum.

Şu an omepa Q10, Maxijuno, arı sütü bal polen karışımı, folidoce ve devir damla kullanıyorum. Ayrıca clife macun da alayım mı? Çok fazla olmaz mı?

Şu an omepa Q10, Maxijuno, arı sütü bal polen karışımı, folidoce ve devir damla kullanıyorum. Ayrıca clife macun da alayım mı? Çok fazla olmaz mı?
Nacizane gorusum ari sutu bal karisimina c life kullanirken ara vermeniz olur, o da seker icerigi nedeniyle bir de ari sutundeki bilesenlerin uzun sure kullanimda karacigerinizi yorabileceginden korkarim, digerleri ile bir etkilesimi olmayacaktir. Ne omega ne q10 ne de Maxijuno ile.

Nacizane gorusum ari sutu bal karisimina c life kullanirken ara vermeniz olur, o da seker icerigi nedeniyle bir de ari sutundeki bilesenlerin uzun sure kullanimda karacigerinizi yorabileceginden korkarim, digerleri ile bir etkilesimi olmayacaktir. Ne omega ne q10 ne de Maxijuno ile.
Çok teşekkürler, bugün randevum var, Akupunkturu da c life macunu da danışayım. Bu ay için artık geç oldu ama gelecek aya onlarla hazırlanırım olmazsa. İnsülin direnci ve kortizol sonuçlarım da Çarşamba günü çıkacakmış. Ne kadar teşekkür etsem az, iyi ki varsınız. Herşey gönlünüzce olsun 🙏

Çok teşekkürler, bugün randevum var, Akupunkturu da c life macunu da danışayım. Bu ay için artık geç oldu ama gelecek aya onlarla hazırlanırım olmazsa. İnsülin direnci ve kortizol sonuçlarım da Çarşamba günü çıkacakmış. Ne kadar teşekkür etsem az, iyi ki varsınız. Herşey gönlünüzce olsun 🙏
Estagfurullah, sabah ac karna kortizol seviyeniz 14 ve uzeri cikarsa, bana ozelden de yazabilirsiniz, insulin direnciniz goruluyorsa yine yazisalim, size yardimci olabilecek baska onlemler dusunulebilir.

Remziye Hanım siz Clife macun kullandınız mı? tavsiye ettiğinize göre bir bildiğiniz vardır ama bu tarz macunlar herkeste aynı etkiyi yapmıyor ben kullandım belki iyi gelir normal yolla hamile kalırım diye ama maalesef bende ara kanama yaptı kullandığım aydan 1 ya da 2 ay sonra transfer hazırlığı yaparken 2 kere üst üste transferim iptal oldu zamanından önce gelen kanamalar yüzünden. Kullandığım dönemde çok etkisini gören olduğunu gördüğüm için almıştım ama bana fayda etmedi nacizane fikrimi söylemek istedim.

Merhaba kızlar nasılsınız,
Benim bitmeyen mide bulantılarıyla başım dertte 3 ay sonunda geçmesi gereken bulantılar geçmedi 😔bulantı ilaçlarına devam etmek zorundayım nekadar almak istemesem de mecbur kalıyorum☹️
haftada 5gün günde yarım saat yürüyüş yapıyordum yaklaşık bir aydır, iki gündür 10 dakika sonunda kramplarım oluyor önce dinlenmeye çalışıyorum sonra mecburen geri dönüyorum.
Bunlar sadece banamı oluyor?
Yoksa tüm hamileler aynımı ?
İlk hamileliğim 10 yıl önceydi gençtim acaba yaş mı bu kadar zorluyor peki sorun yaş ise hamilelik öncesi neden günde bir saat yaptığım sporu yapamaz oldum?

Ikili ve uclu testlerinizdeki goruntulemeleri, degerlendirmeyi ve 20li haftalardaki detayli ultrasonu zaten perinatolog yapmiyor mu??? Uygulamalar degismis demek ki
Onceki gebeligimde aylik muayene ve NSTler harici goruntulemelerde aksine bir secim opsiyonum olmamisti. Doktorlar risk, yas vs gozetmeksizin kendileri perinatologa sevk ediyorlardi.
Bu sefer de 12.hafta icin perinatolog randevum ayarlandi bile
Evet ben konuştum perinatologla 12.hafta içindeyim hemen gun verdi kan akışına kadar kontrol edelim gel dedi bakalım insallah her şey güzle olur hepimiz için 🤲🏻🤲🏻🤲🏻Evet ayrıntılı ultrasyona çağırdı kuzum 12 .hafta içinde

Merhaba kızlar nasılsınız,
Benim bitmeyen mide bulantılarıyla başım dertte 3 ay sonunda geçmesi gereken bulantılar geçmedi 😔bulantı ilaçlarına devam etmek zorundayım nekadar almak istemesem de mecbur kalıyorum☹️
haftada 5gün günde yarım saat yürüyüş yapıyordum yaklaşık bir aydır, iki gündür 10 dakika sonunda kramplarım oluyor önce dinlenmeye çalışıyorum sonra mecburen geri dönüyorum.
Bunlar sadece banamı oluyor?
Yoksa tüm hamileler aynımı ?
İlk hamileliğim 10 yıl önceydi gençtim acaba yaş mı bu kadar zorluyor peki sorun yaş ise hamilelik öncesi neden günde bir saat yaptığım sporu yapamaz oldum?
Doktorunuza magnezyum destegini sordunuz mu acaba? Spor gecmisiniz varsa gebeliginizde magnezyum eksikligi kramplarinizin bir nedeni olabilir.

X