Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım sabah test yaptım çift çizgi çıktı inşallah kandada görürüm pozitifi

Akupunktur zaten vazgecilmezim)
Vajinal ve rektal ozon denedim.
Benim asil sorun endo.inceliginden dolayi yuksek doz estrofem kullanimina bagli sivi birikmesi sanirim.
Dediginiz gibi lugol2 % lik kullanayim , tsh icin de maalesef 2 uzeri olunca transfere engel durum olusturuyor.
Tsh degeri de estrofem kullanimi ile yukseliyor, sanirim birbirini tetikliyor.
Vitaminler size nasl bir etki yapiyor acaba?

Arkadaslar benim gibi yas faktörü olup 40 yas taramalarda nasıl bir yol izlediniz kimisi nft yap kimisi ayrıntılı ultrasyon yaptır kimisi yaptırma diyor nft yi ayrıntılı ultrasyona daha sıcak bakıyorum ultrasyon doktoruna mı gidilmeli direkt yoksa perinataloga mı gitmeliyim bana ne tavsiye edersiniz ne yapmam gerekiyor tecrübeli anne adayalrı cevaplarsa cok sevinirim

Benim bilgilerim bu sekilde, hatam var ise Remziye Hanim muhakkak bilgilendirecektir
"ikili test" detayli usg olcumlerini kan tahlil degerleriniz ile birlestirerek riski ifade eden gorece istatistiksel bir yontem. 35 yas uzeri riskler (bilhassa yalanci pozitif riski) biraz yuksek cikabilir can sıkabilir. Diger yandan detayli usg ile ense kalinligi olcumu ve burun kemiginin gozlemlenmesi nifty vb. yaptirsaniz da tavsiye edilir.
Non-invaziv testlerde ise cok erken olmayan bir haftada anne kanindan bebek dnasina erisilip belirli genlerde 5-6 hastalik taranir. Ayrica sececeginiz pakete gore bazi bilissel hastalik taramalari ve cinsiyet ogrenmeniz mumkun.
Tek gebelikte iki yontem de secilebilir, benim gibi ikiz durumuna ikili/uclu test yapilamiyor, bu nedenle non-invaziv testlerden ikizlere uygun olanini secmeliyim. Bu arada yasim da 36...

Bu testlerde test icerigi ve merkez onemli TR'de Genoks ve Biruni onerilmekle birlikte sikayet var sayfasinda sayisiz sikayet var. Ben ABD'deki labratuarlar ile esgudumlu calisan merkezler arasindan secim yapacagim kendi adima...

Innate kullaniyorum icinde omega 3 de var cok memnunum.

Ikiz gebeliklerde tum parametreler degisiyor, cok haklisiniz. Ikili test bize bir aralik veriyor istatistiksel olarak ve tekil gebeliklerde detayli ultrasonla birlikte degerlendirilerek daha agresif bir metod gerekli mi diye sorguluyor. Riskler yasla beraber arttigi icin annenin yasi ilerledikce risk parametreleri de daha dar araliklarda daha tedbirli olmaya zorluyor anneleri ama tekil gebeliklerde iyi radyologlarla cok guzel ayrintili ultrason yapilmasi mumkun, o nedenle endise etmeyiniz.
Ikiz gebelikler ise her acidan baska bir konu, artik ikili testler uclu testler fetusler hakkinda cok az sey söyleyebilir hale geliyor.

Burada bazen 3uz gebeliklerde gebeligin 2ye dusurulmesi karari alindiysa hangi fetusun sonlandirilacagina dair karar alinan parametreler var, ense kalinligi, fetusun tahmini agirligi, konumu gibi. Ancak benim anladigim kadariyla boyle bir durumla karsi karsiya bir anne adayimiz da yok.

Yeniden soyleyeyim embriyolariniz PGT ve NGS yapıldıysa, fetal dna ve nifty testleri hemen hemen ayni parametrelerle calistigindan gerekli degil.

Burada ebeveynlerin test sonuclarindaki kararlari doğrultusunda hareket etmek cok onemli. Radikal bir soru olacak ama fetuslerden biri ya da ikisinin bu degerlerde riski yuksek cikarsa gebeligi sonlandirmayi dusunuyor musunuz sorusunu kendinize sormaniz gerekli. Risk diyoruz neden cunku sehir efsanelerini hatirlarsiniz "Down sendromlu/zihinsel engelli dediler/aldir cocugu dediler ama normal dogdu" burada aslinda bir yanlis aktarim var, aileye cocuk engelli denmesi çok belirgin bir engel yoksa soylenmez daha cok risk parametresinden bahsedilir ve bu riske ragmen aile fetusun dogumuna karar verirse elbette zorla hic bir gebenin hamileligi bu nedenle sonlandırılmaz.

Daha evvel soyledigim gibi, ciftlerin tek basina genetik hastalik sahibi olmamasi embriyonun veya fetusun genetik hastalik tasimayacagi anlamina gelmez. Akraba evlilikleri, annenin yasi, babanin ve annenin metabolik ve kronik hastaliklari bu riskleri elbette bu riski yukseltir. Ancak her zaman tup bebek gebelikleri cogul da olsa ozellikle 5. gun transferlerinde yapilan calismalara gore genetik hastalik riski faha dusuk gebeliklerdir.

Kendi durumunuzu ve tercihlerinizi goz onunde bulundurun, bu testlerin ve sonuclarinin gebeliginizin devami kararini etkileyip etkilemeyecegini de goz onunde bulundurup karar verin. Eger testlere karar verirseniz merkezlerin akreditasyonlari konusunda sizlerin sorularini yeniden cevaplar, arzu ederseniz ayrintili ultrason konusunda Ankarada olan arkadaşlarımızı alaninda duayen kabul edilen otoriterelere de yonlendiririm.

Kızlar benimde transferin 5. Günü bitiyor bugün
Bir adet 5. Gün embriyo dondurulmuş transferin oldu hem kaset test hemde erken gebelik testi yaptım sizce bakarmısınız

Eklentiler

• 404B9F6C-165D-4E7A-BBB4-3907B426AF5D.jpeg
    167,4 KB · Görüntüleme: 48
  • 3F12CFAE-1591-47D0-ADB6-0C0F124B78D8.jpeg
    34,5 KB · Görüntüleme: 44
Ya susayim dedim ama yalvaririm lugol kullanmayin. Hele ki tup bebek tedavisi oncesi. Yani Husnu Eren konusunda soylenecek cok sey var ama susuyorum... Lugol cozeltileri cok ama cok deneysel, girisimsel, sisteminizin ihtiyacından vok daha fazla oranda iyot iceren, tsh degerleriniz ve iyot atesi nedeniyle size hipertiroid riski yasatacak cozeltilerdir hele ki anne adaylari ne olur uzak dursun. Bir makaledeki yanlis ceviri nedeniyle Japonlarin aldigi iyot miktarını 100 katiyla carparak lugol cozeltisi yapan bu adamin reklamlarina kanmayin. Nice basarili endokrinci arkadasim ornegin dr. Fatma saglam artik kendisine gelen lugol kullanan tiroidi mahvolmuş hastalardan illallah etti. Kendisinin sayfasinda da bu konuda surekli hatirlatma yapiyor. Bu cozeltiler neredeyse onkoloji seviyesinde kullanılıyor. Tiroidimiz cok hassas ve ureme sistemimizin orkestra sefi, lugol kullanmadan once Mustafa Atasoy'u dinleyin, lugol kurbanlarini gorun ki bir kac kisiyi ben bizzat gonderdim alelacele, ondan sonra yine kendiniz karar verin.

Iyot konusunda devam:

Turkiye'de populer olmadan evvel dunyada bu lugol cozeltisi uzerinden para ve popularite kazanan doktor(!)lar vardi, yuksek dozda iyot cozeltileri nedeniyle olusan bir cok geri donulemez rahatsizliklarin incelendigi makalelerin pubmed linklerini asagida veriyorum, bir suredir fonksiyonel tibbi ufurukcu sarlatanlik malzemesi haline getiren kimselerle savasiyorum. İngilizcesi olan ilgililerin incelemesini rica ederim.

PMID: 30891786
PMID: 28079354
PMID: 28640139
PMID: 25050783
PMID: 22820214
PMID: 21975053

DOI: I0.1016/j.beem.20b2:6iiaii

ozetle: (araba yolculugumda hizla yazdim duzeltecegim)
iyot; vucudumuzda çok Önemli işlevleri
olan ancak fazla alınırsa sorun yaratan bir mikrobesin.
Gunluk ihtiyacımız 150mikrogram. Kısa süreli kullanımda
tolere edilebilen miktar 1100mikrogram. Uzun süreli
kullanımlarda gunluk 400mikrogramclır.
aha yüksek dozlarda korktuğumuz şey; tiroid bezimizin
çalışmasının bozulması. sağlîklî bir tiroid bezinin 80 kat fazla
iyotu tolere edebilme kapasitesi vardır. AItta yatan bir tiroid
hastalığının yoksa bir süre sorun yaşamayabilirsiniz.
ıllMe olur daha yüksek iyot alırsak?
ı/'ilk etki: Tiroid emniyet sibobu olarak laormon yapımını
azaltır. Tiroid laormorılarının bütün vilcuclun çalışmasını
vesağtığını etkiteyen hayati iştevteri var. Firoicl laormonunun
-fazlası da az olması da sorun.
ı/ ilk 15 gilnclen sonra bu etkinin azalması beklenir, ancak
yine cle subklinik hipotiroidi görîlli)r. Eğer tiroid laastalığı
versa (Hashimoto, a raves, otoiiimUn tiroiclitler, tiroiclin
yarısının atınmasî, anne karnındaki +etîlste) bu uzatma atmaz
şiddetli hipotiroidi gorulur.
bazı kişilerde ise bu emniyet sibobu çalışmaz, aksine tiroid
bezi fazla hormon üretir, laipertiroicli görîllür. (Jöcl-Daseclow
etkisi-tiroid fırtınası)
Bu etki ile hastalarda çarpıntı, kalixte ritm bozukluğu, ateş
basması şikayetleri olur:
uzun süreli yüksek doz iyot kullanımının neden otabiteceği
sonuclar:
Guatr
Hipotiroidi
Hipertiroicli
Otoimmün tiroid hastalığî: Fazla iyodun tiroid bezinde yarattigi hasar.

Ben de ayni hissiyattaydim siz dile getirdiniz, su an TSH degerim olmus 0.07. Durumum gestasyonel mi degil mi onun pesindeyim.
Dusundum; faydali diye duyup bir sebeple lugol kullanmis olsam halim ne olurdu!!! Kafaya gore takviyeler cok tehlikeli. 1998'den beri tuzlarimiz iyotlu, devlet yeterli takviyeyi zaten sagliyor (sanki herkesin bu takviyeye ihtiyaci varmis gibi, o ayri bir mevzu; tartismak bana dusmez tabi)... Her metabolizma nev-i sahsina munhasir aman diyeyim rahatsizligin kaynagini bulmadan bir uzmana gorunmeden kendi basiniza is yapmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…