Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cd56 testik bu şekilde çıktı doktorum seruma gerek yok dedi.Sizde yaptırmıştıniz sınır kaç bu teste. remziye_06 
Bu sonucunuzda size dair bazi kisisel veriler var bu sayfalar halka acik oldugu icin siz yine de bundan sonra sonuc yuklerken sadece tc kimlik no degil, isim ve dosya bilgilerinizi gizleyin olur mu? Gebelik yolculugunuzda guzel haberler dilerim.

Bende iyiyim canım çok şükür ilaçların çoğunu 10. Haftada bıraktım şu an sadece ecopirin oksapar ve gün aşırı folik asit haftada 1 dvitamini kullanıyorum.Sende nedir ilaç durumu 😊11. Haftadayim normal gebeliklerde 20. Haftada isteniyo yada ablamın Dr öyle istedi bilmiyorum daha yeni doğum yaptı ben o açıdan acaba tüp bebek diye mi erken isteniyor diye düşündüm aman sağlıkla kucağımıza alalım insAllah🤲🥰🧿
Canım bende kanama alanı Var bu sebeple her gün kalçadan iki ampul progestan iğne oluyorum, vitamin olarak da decavit kullanıyorum içinde folikasit ve diğer bütün vitaminler var. Değişiyor demek ki doktordan doktora istenilen tarih kuzumm 🥰 ben bir an önce cinsiyeti öğrenmek istiyorum çok heyecanlıyım ama daha çok var 🙏🥰🥰 sen benden daha yaklaşmışken iki üç haftaya öğrenirsin 🙏🙏

Doktoram sağlık alanında, fonskiyonel sağlık eğitimi de aldım doktorlarla dolu bir aileden geliyorum ve çok doktor arkadaşım var ama hayır hekim değilim. Dolayısıyla akşam yemeklerimizin ve sohbetlerimizin dörtte üçü tıp üzerine oluyor alıştım artık.
Bu sizin için çok büyük bir avantaj her anlamda yaşantınızda da.sanslısınız ne güzel 😊

Bu sonucunuzda size dair bazi kisisel veriler var bu sayfalar halka acik oldugu icin siz yine de bundan sonra sonuc yuklerken sadece tc kimlik no degil, isim ve dosya bilgilerinizi gizleyin olur mu? Gebelik yolculugunuzda guzel haberler dilerim.
Haklısınız boşluğuma geldi.İnsallah güzel haber vermek nasip olur sağolun 😊

Prenatal kalsiyum içeriği normalde kullanılandan farklıdır, doktorunuza sormadan tablet olarak almayın, o zamana dek çiğ badem ve sardalya doğal ve yi kalsiyum kaynaklarıdır, dişlerinizin ağrısı daha çok dişeti rahatsızlıklarından kaynaklanıyorsa lütfen paradontax diş macunu kullanın ve az miktar karbonatla gargara yapın, progesteron dişetlerinde apse, kanamayı arttırır, soft diş fırçaları kullanın ve hamilelikte asla beyazlatıcılı diş macunu kullanmayın.
Yok canım diş etim sağlıklı.dişlerim diyil.sağlam dişim bile ağruyor ve sürekli yer değiştiryo.doktora sormam gereken hiç bir şeyi sormadım zaten😂çok teşekkür ederim canım.yapıcam dediklerini

remziye_06 remziye_06 omegaven prospektüsünde kullanımı 4 haftayı aşmamalıdır yazıyor, doktorum 12 hafta dedi bilginiz var mı bu konuda?
Ben de 12 hafta kullandim, izninizle prospektuse bakayim dozaj olarak gunluk mu haftalik mi denmis o zaman biraz daha anlamli olur.

Prospektusu yeniden inceledim. Malumunuz omegavenin cikis noktasi yogun bakimda uzun sure yattigi için gerekli besin desteginden mahrum bagisiklik sistemi sorunlu hastalardi, burada hastalara her gun verilmesi halinde 4 haftalik dozun asilmamasi kastediliyor olmali, hareketsiz bu hastalarda trigliserit yuksekligi baska risklere neden olabilir cunku.
Size ilginc bir sey soyleyeyim. Orjinal prospektüsünde 4 haftadan da bahsetmiyor.

Eklentiler

• Screenshot_20210815-152803_Drive.jpg
    Screenshot_20210815-152803_Drive.jpg
    89,1 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20210815-152758_Drive.jpg
    Screenshot_20210815-152758_Drive.jpg
    113,2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Yok canım diş etim sağlıklı.dişlerim diyil.sağlam dişim bile ağruyor ve sürekli yer değiştiryo.doktora sormam gereken hiç bir şeyi sormadım zaten😂çok teşekkür ederim canım.yapıcam dediklerini
Bir not defteri edinip doktor muayenesinde sormak istediklerinizi not alip giderseniz, genelde ultrason heyecanından unutkanlıklar da oluyor, cok ise yarar.

Ben de 12 hafta kullandim, izninizle prospektuse bakayim dozaj olarak gunluk mu haftalik mi denmis o zaman biraz daha anlamli olur.

Prospektusu yeniden inceledim. Malumunuz omegavenin cikis noktasi yogun bakimda uzun sure yattigi için gerekli besin desteginden mahrum bagisiklik sistemi sorunlu hastalardi, burada hastalara her gun verilmesi halinde 4 haftalik dozun asilmamasi kastediliyor olmali, hareketsiz bu hastalarda trigliserit yuksekligi baska risklere neden olabilir cunku.
Size ilginc bir sey soyleyeyim. Orjinal prospektüsünde 4 haftadan da bahsetmiyor.
İlginiz için teşekkürler, hamilelikte aldığımız her ilaç risk olduğu için çekindim, bazı sitelerde 5-8 haftalık kullanım yeterli olduğunuda okuyunca bıraksam mı diye düşündüm..

İlginiz için teşekkürler, hamilelikte aldığımız her ilaç risk olduğu için çekindim, bazı sitelerde 5-8 haftalık kullanım yeterli olduğunuda okuyunca bıraksam mı diye düşündüm..
Ben de geçen hafta 12 haftalık sürecimi tamamladım, hamileliğimin 10. haftasına denk geldi transferimden 2 hafta evvel başlamıştım, düzenli kan testlerimin sonucuna bakılırsa, bir miktar trigliserit yüksekliğinden bahsetmek mümkün ancak malum gebeliğin kendisi de trigilserit yüksekliğine neden olur öyle ki ikinci trimesterde artık referans değerlerin tamamen dışına çıkar, bu nedenle serumun yan etkisi olduğunu söylemek zor. Konforunuz açısından şunu tavsiye ederim serum günleri son derece hafif beslenin aynı gün yumurta ve balık ürünleri yemeyin size ağır gelmesin, şifalı gelmesini dilerim.

Bu arada kelimenin etimolojisini merak etmiştim, gerçekten de "intralipid" an intravenous fat emulsion used to prevent or correct deficiency of essential fatty acids olarak geçiyor yani damar yoluyla verilen, esansiyel yağ asitlerinin eksikliği ya da eksikliğinin önlenmesi için kullanılan yağ emulsiyonlarına verilen isim, biz o nedenle genelleştiriyoruz.

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun inşallah Allah kucağınıza da almayı nasip etsin 🙇‍♀️ benim nasıl olucak bakalım perşembe kontrolüm var hayırlısıyla kesinlessin sonrası için nasip kısmet diyorum tavsiyeniz için çok tesekkurederim canım inşallah hepimizin günün birinde yüzü güler 🙇‍♀️🤗🌸💕
Amin inşallah Allah herkesin gönlüne göre versin hamile kalanlara sağlıkla dünyaya getirmeyi kalmaya uğrasanlarin da en kısa zamanda yüzünü güldürsün inşallah hayırlısı ile 🙏🙏🙏

Evet canım 3 tane transfer 1 tanesi tutdu çok şükür.kalp atışınıda duydum.sen naptın?
Ohhhh çok şükür sağlıkla gelsin dünyaya inşallah bende duydum canım kalp atışlarını iki tane hemde 🙏🙏🙏🙏 hep derdi anne olanlar karnına düştüğü anda başlıyor korku stres diye hakketten öyleymiş elimden gelse her hafta doktora gidicem 😂 doktor sabredebilirsen 12.hafta direk taramaya gel dedi ama bakalım dayanır mıyım 😂

Ohhhh çok şükür sağlıkla gelsin dünyaya inşallah bende duydum canım kalp atışlarını iki tane hemde 🙏🙏🙏🙏 hep derdi anne olanlar karnına düştüğü anda başlıyor korku stres diye hakketten öyleymiş elimden gelse her hafta doktora gidicem 😂 doktor sabredebilirsen 12.hafta direk taramaya gel dedi ama bakalım dayanır mıyım 😂
Taramalarda cinsiyet belli oluyor mu acaba bir de sizde batmalar falan oluyor mu ben burdayım diyen hiçbir şey hissetmiyorum olayı bende yok yani batma hep oluyor ara ara kendini unutturmadan

Taramalarda cinsiyet belli oluyor mu acaba bir de sizde batmalar falan oluyor mu ben burdayım diyen hiçbir şey hissetmiyorum olayı bende yok yani batma hep oluyor ara ara kendini unutturmadan
Valla bilmiyorum ki biraz erken ama tahmin edebilirler diye düşünüyorum ☺️ nasıl ben burdayım derken canım bebiş için mi? Karnimda hafif hafif ağrılar oluyor arada işe gittiğim hafta bütün gün oturduğum için sanki rahim aşağı düşecek gibi bir his vardı evde olup uzaninca olmadı mesela.

Lütfen ümitsizliğe kapılmayalım pozitif düşünelim iyi olsun 🙏 değerlerin artacak bende pazartesi tekrar yaptıracağım hepimizin olumlu sonuçlansın inşallh
İnsallah canim ya degerim artiyor aslinda 66 dan sonra ertesi gun 118 oldu bir gunde p.tesi tekrar kan ver dedi doktorum bende yarin verecegim ama korkuyorum sanki regl olmuşum gibi kanama var doktor değer artarsa ilaclara devan düşerse ilaçları bırakacağız dedi :KK43:

Tüpbebeklerin gelişim haftaları normal bebeklerden farklı ilerlemez, bir kaç gün embriyo farkı olur, o da zaten 11. haftaya geldiğimizde artık ihmal edilecek seviyeye gelir, kendinizi hiç endişelendirmeyin, hekiminiz ikili ve üçlü testler için en doğru zamanı bilir. NGS embriyom var neden ikili test yaptırayım diyorsanız ki bilmiyorum belki genetik taramalı değil embriyonuz ama ikili test sadece down sendromu değil bebeğin doğum kilosu ve annenin preeklemsi riski hakkında da bilgi verir, ihmal etmeyin ama kendinizi korkutmayın.
Anladım teşekkür ederim NGS li değil ve Dr ne zaman ne gerekiyo derse yaptıracağım😊 Sadece önceki düşük kimyasal ve kalp durması nedeniyle sanırım biraz daha endiseliyim oda zamanla geçecek insAllah Rabbim hepimize saglikla hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.🤲🤲🥰

Neden hafta da bir defa mesela ben her gün D vitamini kullanıyorum
Bilmiyorum ki en başından beri Dr öyle verdi ki dvitaminim düşüktü ama ben dediği dışında kullanmadım.Acaba düşük dvitamini bebeğin gelişimi için zararlı olur mu bir daha olcturmedim.Transfer öncesi 13 tu dvitamini bu şekilde verdi bu şekilde kullandım hatta ben d3k2 vitamini almıştım günde 1 damla kullanıyordum transfer sonra Dr verdiği dvitamini ve dediği gibi devam ediyorum.

X