Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
kızlar göbeğimin altından rahmime doğru bi sancı var aşağıya doğru çekiyor sanki korktum ya bugün de hiç halim yok moralim bozuldu sizde de böyle oluyor mu X xnobodyx @Saturnyildizi nilnec nilnec @Alyamalis remziye_06 remziye_06

Benimde sol kasığında batma var sabahtan
Sizin belirtilerinizi yerim 😍🤗

Ama panik yok sakin olun yavrularim😂
Bende de ıcerde biseyler oluyor hissediyorum renk vermiyorm :-)
Kasiklarim rahmim ağrıyor. Sicak basmasindan pismis tavuktan halliceyim. Bunlar ilaclarin etkisi çoğunlukla

Bunu demesem çatlarım denir ya, topikte tüp bebek deneyecek olan, opu öncesinde olan, transfer öncesinde olan tüm anne adaylarına bir şey söylemek istiyorum. Normalde sorulmadığında tavsiye vermekten nefret ediyorum ama bunu bazılarınızın son şansları olduğunu söyledikleri için söylemek zorunda hissettim. Lütfen lütfen lütfen d vitamini seviyelerinize baktırın, seviyeniz 20lerde ve altındaysa o ay tüp bebek yaptırmayın, 70'in üzerine çıkarın, bu oldukça temel, oldukça basit ama bizden esirgenen bir bilgi. D vitamini aslında bir hormondur ve endokrin sisteminizin, üreme sisteminizin motor yağı gibidir, o eksikse çarklar doğru yürümez. Size D vitamini baktırmadan tüp bebek yaptıran doktorlarınızı bir daha değerlendirin. Türkiye'de olanlar için söylüyorum, bizler oğlak dönencesinde yaşıyoruz ve güneşten ihtiyacımız olan d vitaminini almamız çok zor.

Özel olarak isterseniz onlarca makale bulabilirim, sizinle özel mesajdan konuşabilirim, ama lütfen d vitamini seviyenizi yükseltin ve kendinize öyle şans verin.

"
A prospective study of 173 women undergoing IVF in Toronto revealed that women with sufficient vitamin D levels (> 75 nmol/L) had significantly higher pregnancy rates in IVF than women with insufficient levels (>75 nmol/L). Women with sufficient levels had a 52.5% clinical pregnancy rate compared to a 34.7% rate among those with insufficiency. [CMJ Open, 2013 Jun 28;1(2):E77-82]. Another investigation, published inHuman Reproduction, measured vitamin D levels in 388 patients who underwent IVF/ICSI and a single embryo transfer. Clinical pregnancy rates were significantly lower in women with vitamin D levels < 20 ng/ml compared with those with higher concentrations (41 vs. 54%). When controlling for all potentially confounding factors, vitamin D was independently associated with lower clinical pregnancy rates [HumReprod, 2014 Sep;29(9):2032-40].

In a newly published study from Milan, researchers found that women who had sufficient that levels of vitamin D (>20ng/ml) were significantly more likely to produce higher quality embryos and were more like to achieve a clinical pregnancy than women who were vitamin D deficient (<20ng/ml). This prospective study examined 154 women who were vitamin D deficient and 181 women who had sufficient vitamin D blood levels. The clinical pregnancy rates were 20% and 31%, respectively. Interestingly, a subgroup analysis showed that the group of women with the highest levels (>30ng/ml) had the highest chances of pregnancy (J Clin Endocrinol Metab2014 Aug 14:jc2014 1802)."

Burada özetle diyor ki d vitamini seviyeniz 20'nin altındaysa başarı oranınız çok ama çok ciddi biçimde düşüyor ve 75'in üzerindeyse ciddi oranda artıyor.
Bebeklerinize sağlıklı bir şekilde kavuşmak için çok uğraştınız, gelin bir şans verin.
Cuma günü kontrole gittiğimde baktırayım ben de, acaba kac cıkıcak, benım doktor gunde 15 damla devit alabilirsin demisti, ama ben cok ihmal ettim, dedıgınız gibi düşükse transfere kadar düzenli olarak kullanayım, degerımi bilmediğim için sanırım pek önemsemedim 😔teşekkürler bilgi için ❤️

Cuma günü kontrole gittiğimde baktırayım ben de, acaba kac cıkıcak, benım doktor gunde 15 damla devit alabilirsin demisti, ama ben cok ihmal ettim, dedıgınız gibi düşükse transfere kadar düzenli olarak kullanayım, degerımi bilmediğim için sanırım pek önemsemedim 😔teşekkürler bilgi için ❤️
Lütfen kontrol edin :) Ben teşekkür ederim.

Allah razı olsun kuzum yaa hepimizin yüzü gülsün amin amin amin allahım bu yoldaki herkesin yar ve yardımcısı olsun emeklerimizin karşılığını boş bırakmasın insallah🤗🤗🤗🤗🤗😘😘😘
Amin canım benim inşallah 🥰🥰
Ya bu cetrotide falan acilde yaparlar mı. Ben zaten korkarım iğneden ilk günler yaptım ama artık içim gidiyor çok zorlanıyorum daha transfer zamanında da varmış galiba iğne😪

Ya bu cetrotide falan acilde yaparlar mı. Ben zaten korkarım iğneden ilk günler yaptım ama artık içim gidiyor çok zorlanıyorum daha transfer zamanında da varmış galiba iğne😪
Yaninizda receteniz olmadan hic bir hastane enjeksiyon yapmaz. Ben acilde yaptirmistim.

Güzel haberlerinizi dört gözle bekliyor olacağım. Ben tüp bebek öncesinde denediğim süreçte insanlar bana ne dese batıyordu. O nedenle böyle durumlarda ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama kendim için ne istiyorsam tüp bebek anne adayları için de aynısını istiyorum.
El elden üstündür cnm.birbirimize bildiklerimizi anlatmalıyız.mesela d vitamini olayını bilmiyordum. Çok da iyi ediyosun.bu iş malesef çokta masraflı malesef. sonuçta hasteneler bizden alacağı paraya bakıyo. Birbirimizi ne kadar bilinçlendirmek o kadar iyi

El elden üstündür cnm.birbirimize bildiklerimizi anlatmalıyız.mesela d vitamini olayını bilmiyordum. Çok da iyi ediyosun.bu iş malesef çokta masraflı malesef. sonuçta hasteneler bizden alacağı paraya bakıyo. Birbirimizi ne kadar bilinçlendirmek o kadar iyi
Ya anlasildigim zaman memnun oluyorum :) Size faydam da dokunabilirse ne ala

Ben bir kaç sabah yatakta unutup gerindim, dediğiniz gibi bir ağrım oldu. Moralinizi bozmayın. Şu aşamada hissettiğimiz çok şeyin de nedeni ilaçlar.
arkadaşlar bence kasıklardaki ağrılar ilaçların etkisi olabilmekle beraber OPU'nun etkisi de olabilir. şöyle ki, biliyorsunuz ben transfer olmadım, ancak pazar akşamı, yani OPU'dan 5 gün sonra ayağa kalkarken birden sol kasığımda şiddetli bir ağrı oldu, bi yığıldım 10-15 dakika kalkamadım, hala da hafif ağrılar hissediyorum ama dert etmedim. bugün yeniden bi muayeneye gitmiştim, doktor baktı, bu işlem gördüğü yerden folikülün içine kanamış, normal adet döngüsüne girince geçer dedi. velhasıl yumurtalıklarımız operasyon geçirdiği için böyle durumlar olabiliyormuş.

Yaparlar canım da eşin falan yok mu yanında bunun için gitme acile ben hiç kendim yapamıyorum eşim yapıyordu hep transfer sonrası yapılan iğneler büyük ihtimalle progestan onları kendin yapamazsın kalçadan yapılıyor cnm igneelerden nefret ederim çok korkarım kan verirken bile gözümü kapatırım ama evlat uğruna nelere alışıyor insan 🙄

arkadaşlar bence kasıklardaki ağrılar ilaçların etkisi olabilmekle beraber OPU'nun etkisi de olabilir. şöyle ki, biliyorsunuz ben transfer olmadım, ancak pazar akşamı, yani OPU'dan 5 gün sonra ayağa kalkarken birden sol kasığımda şiddetli bir ağrı oldu, bi yığıldım 10-15 dakika kalkamadım, hala da hafif ağrılar hissediyorum ama dert etmedim. bugün yeniden bi muayeneye gitmiştim, doktor baktı, bu işlem gördüğü yerden folikülün içine kanamış, normal adet döngüsüne girince geçer dedi. velhasıl yumurtalıklarımız operasyon geçirdiği için böyle durumlar olabiliyormuş.
Benım de opudan sonra cok şiddetli sancım oldu , korkutmamak için Hıc bahsetmedim burda, narkozun etkısı gecınce basladı, gece yarısı doktora yazdım acile gideyim mi diye o derece şiddetliydi, ne oturabıldım ne yerimden kalkabıldım.. Ertesi gün azalarak devam etti, 3.güne bişey kalmamıştı, taze transfer olacagı ıcın de ayrı bı panıklemıstım.. Herkes yazıyor avm gezdik suraya gıttık buraya gıttık diye, kendımı dusununce 🤷‍♀️ insallah bu opudan sonra aynı sancıları cekmem

nilnec nilnec @zumramirza kızlar kafamı çok karıştırdınız ya test yapmamaya kararlıydım niye böyle şeyler yapıyosunuz 😀😀
Yaptın mııı hızlıca bakıoum sayfalara ama yapmadın mı🙄😅
kızlar göbeğimin altından rahmime doğru bi sancı var aşağıya doğru çekiyor sanki korktum ya bugün de hiç halim yok moralim bozuldu sizde de böyle oluyor mu X xnobodyx @Saturnyildizi nilnec nilnec @Alyamalis remziye_06 remziye_06
Canım bende hıc bı belırtı yok sadece az ev toplasam yoruluyorum sanki ama paıkolojık te olabılır

Kaset test yine iyi kızlar . Yazışmaları okuyorumda , kasette en azından 3 dakikada bişey beliriyor , ilk transferimde kan verdim kalbim ağzımdan çıkacak gibi atıyordu ( kaldıki kasett test negatifti 5 ve 7 gün ) . O kanın sonucunun kağıdı elinde açamıyosun açarken böyle ateş basıyor . Hazırlık oluyor kaset iyi oluyor ben yapmam demiştim ama yapacam yine heralde eşime söylemeden ama 🤣

X