Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kistlerin yok olması için verdi canım. Önce kendiliğinden geçmesini bekledik 4 ay sonra tamamen yok olsn diye ilaca başladım ancak yinede yok olmamış
Youtubede bunlarla ilgili mesajlar yoga hareketleri var ınstagramdan birgebeningunlugu die bir sayfa var paylaşıyor anlatıyor mutlaka denemelisin çok fayda görenler var

Pekivir şey sorabilirmiyim ilk defa tedaviye başladık bizde o y8zden soruyorum 2 döllenen yumurta 3 5 güne yetişememe ihtimali varmı kaliteliydi yumurtlar dediler sabah aradıklarında ama aklım kaldı

Pekivir şey sorabilirmiyim ilk defa tedaviye başladık bizde o y8zden soruyorum 2 döllenen yumurta 3 5 güne yetişememe ihtimali varmı kaliteliydi yumurtlar dediler sabah aradıklarında ama aklım kaldı
Mümkün. Embriyolariniz kaliteli ise ilerleme ihtimalleri fazladir ama size telefon açıp yeniden bilgi verene dek kimse 3. gun 5. gun garantisini veremez.

Yavrum sürekli yatma hareketsizlik iyi degil rahime kan gitmeli evde yuru yemek yap vs ugras sadce ev isi yapma

İlgilenip cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.

bana da yarın öğleden sonra saat 3 gibi transfer yapılacağını söylediler, 5. gün olacak. 3 yumurta döllenmişti, dün 3 embriyonun da gelişimi devam ediyor demişlerdi, opudan önce doktor döllenirse iki embriyo transfer edebiliriz demişti, bakalım ne olacak hepsi gelişti mi acaba.. çok heyecanlıyım.

Hayırlısı olsun inşallahhh

aynen cnm çok şanslıyım prenses gibi bakılıyorum sadece eşim yanımda olmadığı için üzülüyorum ama oda 15 gün sonra izne gelicek aa bu arada transferim olduğu gün eşim sürpriz yaptı bana şok oldum çok mutlu oldum ilkinde yanımda olamamıştı 2.de olmak istemiş işlem bitti odaya geldim bi baktım eşim çok duygulandım 1 aydır görmemiştim o gece hemen geri döndü ama olsun karnımı da sevdi inşallah onun enerjisi gelmiştir mercimeklerime babalarının hatrına tutunurlar

İnşallah

Rapor nasıl çıkıyor cnm hangi sartlar gerekiyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği (SUT 2012)​

2.4.4.İ- Yardımcı üreme yöntemi tedavileri​

(1) İnvitro fertilizasyon işlemleri (IVF), 5510 sayılı Kanunun 63 üncü maddesinde tanımlanan “yardımcı üreme yöntemi” olarak kabul edilir. Ovulasyon indüksiyonu (OI) ve intrauterin inseminasyonu (IUI) işlemi bu kapsamda değerlendirilmez.

2.4.4.İ.1- İnvitro Fertilizasyon (IVF)​

Evli olmakla birlikte daha önceki evliliklerinden çocuk sahibi olup olmadığına bakılmaksızın evlat edinilmiş çocukları hariç mevcut evliliğinde çocuk sahibi olmayan genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisine, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısına, en fazla üç deneme (siklus) ile sınırlı olmak üzere uygulanan IVF tedavilerine ilişkin giderler, aşağıda belirtilen şartların birlikte gerçekleşmesi halinde Kurumca karşılanır.

a) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,

b) 23 yaşını doldurmuş, 39 yaşından küçük olması,

c) Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli/protokollü olması,

ç) En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması,

d) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli/protokollü sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi.

(2) IVF tedavisine başlanan kadının IVF uygulama tarihinde (embriyo transferinin yapıldığı tarih) 40 yaşından gün almış olması durumunda, IVF tedavisine ait bedeller Kurumca karşılanmaz. Ancak kadının 40 yaşından gün aldığı tarihten önce düzenlenmiş geçerli sağlık raporunun bulunması ve rapor tarihinden itibaren 30 gün içinde embriyo transferinin gerçekleştirilmiş olması durumunda, IVF tedavisine ilişkin sağlık hizmetleri Kurumca karşılanır.

(3) Kuruma devredilen sosyal güvenlik kurumlarınca daha önce ödenen tüp bebek tedavileri, işlem adetlerinin hesaplanmalarında dikkate alınır.

4) IVF bedellerinin ödenebilmesi için IVF uygulanacak kadında gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalığın bulunmadığının IVF tedavisi için gerekli sağlık kurulu raporunda belirtilmesi yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…