- 13 Nisan 2018
- 2.169
- 2.383
- 133
- Konu Sahibi Minnaklarimm
-
- #13.161
bizimkilerde öyle canım papağan gibiler ama sürekli konuşuyoruz herşeyi söylüyoruz kitap falan sürekli okunuyorBen erkek bebek gec konusur lafına ınanmıyorum pekoğlumun maşallahı var o konuda
Benim oğlan çok güzel konuşuyor canım baya şey söylüyor kedi bitti ver al at mama anne baba dede teyze abla abiKızlar bebeklerin dil gelişimleri ne durumda ? Kızım ayından önde de erkek bebeğim ayına göre biraz geri kaldı sanki. Erkek bebekler geç konuşur diyorlar kime sorsam. Oğlum genel anlamda rahat bir bebeksaf çıkarcı işine gelenle ilgileniyor . İşine geldiği gibi yapıyor her şeyi. Anlıyor gidelim gelelim. Yiyelim isteklerini de belli ediyor ama Kelimeye dökümuyor henüz. Bireysel farklılıkları var üniversiteside gördüğüm derslerdenolsun mesleğim gereği olsun bunun farkındayım da kızımın önden gitmesi oğlumun rahatlığı bende ister istemez stres oluşturuyor
KesinlikleBen erkek bebek gec konusur lafına ınanmıyorum pekoğlumun maşallahı var o konuda
İşte ne bilim kimle konussam benim oğlan da diye cümle duymaktan gına geldiBen erkek bebek gec konusur lafına ınanmıyorum pekoğlumun maşallahı var o konuda
Benimde kız öyle söylüyor söylediğinden daha çok anlıyor. Kakasini falan söylemeye başladı. Kendini geçti kardeşini diyor Ömer iyyy diyor yâda pufff pis kokmuş yaniBenim oğlan çok güzel konuşuyor canım baya şey söylüyor kedi bitti ver al at mama anne baba dede teyze abla abi
Benimkiler de öyle öğlan sabıt çıkardığımız saatlerde kriz geçiriyorEn çok da addahergün gezdiryoruz yinede doymuyor
İnanki çocuğun ilgisi olmazsa çok zor öğrencilerimden biliyordum bunu ama şuan yaşıyorum. İkisininde annesi benim ikisine de aynı şekilde yaklaşıyorum. Adım adım büyüyoruz setlerine abone olmuşum 15. Ay setleri bugün geldi. Kız elinde geziyor. Soru soruyor parmağı ile hı hı diye diye bugün dilim uyuştu artık. Oğlan en ilgisini çeken yemek teması bu ayın. Muzu çok sever ona şöyle bir göz ucuyla baktı bu kadarbizimkilerde öyle canım papağan gibiler ama sürekli konuşuyoruz herşeyi söylüyoruz kitap falan sürekli okunuyor
Tesekkur ederim ettim valla ikisi beraber buyusun gitsin. İlkinde tutmazsa zaman gecer demistim bi daha deneyene kadar bi de Kizim cok sukur bi sikinti cikarmiyo bana. Tabi hastaligi, tuvalet egitimi falan bunlar gelecek daha ama su an iyiyiz. Degerim de Artiyo dun 7000 olmasi gerekti 6500cikti onu cok sorun etmedim sikinti olmaz insallah. Haftaya doktora giderim bi sikinti yoktur insallah.canım değerin arttımı tekrar hayırlı olsun sağlıkla ilerlesin inşallah iyi cesaret etmişsin küçük bebişle
Aynen aç olduklarını yada istemediklerini. Uykuları geldiğini yada uyumak istemediklerini , , alt bezlerinden rahatsız olduklarını belli edecek kadar büyüdüler çok şükür. Az kaldı şu kış geçti mi İkizler dahi rahatlayacagiz.Su konusmanin en iyi yanı dertlerini artik anlatabiliyolarcok mutluyum o yuzden daha da rahatladik
Anneyiz vesvese girmesi cok normal canım sen konusmaya devam et. Bir yerde okumustum istediklerini hemen anlamayın bırakın anlatmaya calıssın herseyı anlarsanız o da konusmak istemez diyordu yazıda belkı faydası olur size. Dayımın oğlu 3 yaşındaydı anne baba dedıgınde cok gec konustu.Benimde kız öyle söylüyor söylediğinden daha çok anlıyor. Kakasini falan söylemeye başladı. Kendini geçti kardeşini diyor Ömer iyyy diyor yâda pufff pis kokmuş yaniama oğlum sanırım hep böyle olacak çünkü aşırı gamsız stressiz rahat bir bebek dünya yansa da umrunda olmaz gibi bir tavrı var. Babasına çekmiş içinde yaşıyor dede baba mama nen ( araba hastası el freni direksiyon hakimiyeti maşallah süper toplasan on defa arabaya binmemisti 12 aylıkken bunu fark ettik..el freni vitesi falan bilinçli yapıyor. Zaten sonra öne bir daha izin vermedik ağlıyor direksiyon için) düt düt yine araba ile ilgili üç defa anne dedi sağ olsun yeter sana bu kadar der gibi daha demedi. Ezan okununca elini havaya kaldırıyor camiye bakıyor aaa diyor. Anladığına eminim kal gidiyoruz dediğim de benden önce kalkıyor mutfağa gidiyoruz dediğim de mutfağa yöneliyor her şeyin farkında ama beni kanser etmeye niyetli. Evde bir bebek daha olmasa normal gelişim dönemleri hızlı yavaş olur diyeceğim de kız da maşallah tam tersi. Anne ,baba, dede ,amca amcanın ismi ,dayısının ismini elma top balon kedi, Allah mama, gel, haydi, kapı, lamba , saat , koltuk ... İsim olarak Furkan Gürkan Ayşe diyor. O uctukca benim içime kurt düşüyor. Acaba oğlanın orta kulak iltihabı mı vardır acaba başka bir şey mi vardır. Vesvese giriyor içime
Sıkıntı yoktur ınsallah canım yüregını ferah tutTesekkur ederim ettim valla ikisi beraber buyusun gitsin. İlkinde tutmazsa zaman gecer demistim bi daha deneyene kadar bi de Kizim cok sukur bi sikinti cikarmiyo bana. Tabi hastaligi, tuvalet egitimi falan bunlar gelecek daha ama su an iyiyiz. Degerim de Artiyo dun 7000 olmasi gerekti 6500cikti onu cok sorun etmedim sikinti olmaz insallah. Haftaya doktora giderim bi sikinti yoktur insallah.
Bende sürekli konusuyorum canım kayınvalıdem der hatta anlamaz ne anlatıyon o kadar dıye ama yok masallah herseyi anlıyorlarbizimkilerde öyle canım papağan gibiler ama sürekli konuşuyoruz herşeyi söylüyoruz kitap falan sürekli okunuyor
Maşallah canımBenim oğlan çok güzel konuşuyor canım baya şey söylüyor kedi bitti ver al at mama anne baba dede teyze abla abi
Demi çok başka bir şey mis kizimda anneeee bağırıyor adamm diyorum tekrar anneee mutlu olduğumu anlıyor sanki babaya da aynısını yapıyor. Gözlerim doluyor bazen.Mevlam isteyen herkese nasip etsin çok şükür bin şükürMaşallah canımbanyoya giriyorum arkamdan anne anne dıye bağırıyor içimin yağlarını eritiyor
Aynen annelik babalık çok zormuş. O benim dediklerimi anlıyor burda sorun yokta kelimeye dökmesi çokta olmasa geride kaldı. Dediğini gibi Benim arkadaşımın iki çocuğunda konuşma geriliği olduğundan psikiyatri de demişti. Biraz sen geri dur hemen tepki verme konuşmak zorunda kalsın diye. Gerçi onlarda sorun başka bir boyuttu. Eşiyle sorunları çok ileri boyutta olup kavga da kıyametler koparmış çocuk size küsmüş tepkisini böyle gösteriyor demişti. Zaten sonu boşanma ile sonuçlandı çocuklar şuan daha sağlıklı psikolojik olarak normale döndüler.Anneyiz vesvese girmesi cok normal canım sen konusmaya devam et. Bir yerde okumustum istediklerini hemen anlamayın bırakın anlatmaya calıssın herseyı anlarsanız o da konusmak istemez diyordu yazıda belkı faydası olur size. Dayımın oğlu 3 yaşındaydı anne baba dedıgınde cok gec konustu.
Benim annem babamda dahil aldığım setlere güldüler ettiler şimdi bir şey diyemiyorlar. Anlıyorlarmis demi diyorumBende sürekli konusuyorum canım kayınvalıdem der hatta anlamaz ne anlatıyon o kadar dıye ama yok masallah herseyi anlıyorlar
Ayyy kız bitmiyor ki çok fenalar bu bıcırıklarBenimkiler de öyle öğlan sabıt çıkardığımız saatlerde kriz geçiriyoröğlen sonra 4 te mesela sürekli çıktıksa bitti saati gelince kapının önünde bekliyor birde açıyor kapıyı. İçeri alana kadar savaş çıkıyor 2 yaşa az kaldı dayan diyorum kendime
Dimi çok tatlılar yaaMaşallah canımbanyoya giriyorum arkamdan anne anne dıye bağırıyor içimin yağlarını eritiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?