- 25 Şubat 2024
- 556
- 822
Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Benim de beta hcg değerim düzenli artmadığı için sağlıksız gelişti ve doğal kanamayı beklemeden ilaçla kanama başlattı doktor. Bu kanama 16 şubatta başladı.Merhaba arkadaşlar ben 4 5 haftalık hamileydim kanamam oldu ve düşük yaptım kimyasal gebelik geçirdim doktorun diyişiyle beta HCG değerim düşüyordu bugün düşüğün 3. günü ne zaman kanama biter ne zaman birliktelik yaşayabilirim hamile kalır mıyım bu ilk gebeliğim di beni çok sarstı
Yaklaşık 6-7 gün kadar sürdü ama normal regl gibiydi, aşırı kanamadı ama tabi çok pıhtılıydı.
Sonrasında ilk reglmi 19 martta oldum. 30 martta kontrole gittiğimde beta hcg sıfırlanmıştı, rahim ve yumurtalıklar normal görünüyordu. Korunmadan devam edebilirsiniz dedi doktorum. Nisanda ve mayısta gebelik olmadı, önümüzdeki aylarda güzel haberi alırız umarım.
Beta hcg’niz kaçtı en son? Siz de kanamanız bittikten sonra üzerine biraz geçtiğinde telrar bir beta hcg baktırın, hatta mümkünse doktora da tekrar bir kontrole gidin. Üzerine 1 regl dönemi geçirdikten sonra korunmadan devam edebilirsiniz diye düşünüyorum ama doktorunuzdan bunu duymak daha sağlıklı olacaktır.