- 19 Ekim 2009
- 477
- 66
-
- Konu Sahibi superisi_21
- #6.601
hatırlarsınız benim 12.gün biraz pembe lekelemmem olmuştu sonra proloton depot adında 5 günlük etkili olan bir düşük iğnesi yaptırmıştım.o günden sonra da başka lekelenmelerim olmamıştı.
doktora sordum bir 5 günlük daha yaptırıyım mı diye o da bir günlük bir lekenmeyse başkada olmadıysa gerek yok dedi.ama istersen de yaptır dedi bir zararı yok.ben çok kararsız kaldım iğneyi de almıştık.vurdursam mı aceba???yoksa gerek yok mu??sizce ne yapmalıyımm kızlarr vurdurup yine de 5 günlük bir koruma mı daha yaptırsam yoksa yaptırmasam mı??:18::18::18::18:
Kızlar,
Az önce doktordan geldik, kese görmeye gitmiştik biliyorsunuz.Hep keseler, bebekler falan diyordum ya hislerimde yanılmamışım.İkizlerimiz geliyor:)))))Biri bir tarafta Biri diğer tarafta yerleşmiş bebeklerimin.İkisinin de büyüklükleri iyiymiş, doktor iyi gidiyor dedi, bayramda kalplerini duymaya gideceğiz.Çok sevindim, resimlerini de aldım geldim, Allahım hepimize bu güzel duyguları ve devamını nasip etsin inşallah.
o delirtenleri ben uzaklaştırdım canım ya çok tedirgin oluyo insan..ama anne uzaklaştrılımaz tabi:) candır anne..:))
kızlar öyle moralim bozuk ki akşam ağlaya ağlaya uyudum... iki iğnem var benim göbekten, transferden sonra devam ettiğim. biri neupogen, diğeri de flaxiparin yani kan sulandırıcı. dün akşam yine göbekten yaptım ikisini de, sonra iftara gittik arkadaşlara. birkaç saat sonra lavaboya bir gittim, göbeğim mosmorama öyle böyle değil, 3-4 cmlik bir yer, yani 2 tane 1liralık bozuk paranın kapladığı alanı düşünün, nerdeyse siyah..öyle bir iç kanama olmuş ki... çok kötü oldum görünce. demek damara geldi vurduğum iğne, halbuki her akşam vurduğum yerdi. şimdi o taraf hem acıyor hem de şiş gibi bu kadar sıkıntıya değecek inşallah değil mi :26::26: benim en ufak belirtim de yok güç alacağım...
bu kan sulandırıcı iğneyi herkes kullanıyor mu? acaba doktorla konuşup yerine asprin falan mı alsam, yine böyle morluk olacak diye çok korkuyorum. çünkü çok büyük bir alan ve uzun süre geçmiyormuşiğne vuracağım yer kalmayacak böyle giderse...
hatırlarsınız benim 12.gün biraz pembe lekelemmem olmuştu sonra proloton depot adında 5 günlük etkili olan bir düşük iğnesi yaptırmıştım.o günden sonra da başka lekelenmelerim olmamıştı.
doktora sordum bir 5 günlük daha yaptırıyım mı diye o da bir günlük bir lekenmeyse başkada olmadıysa gerek yok dedi.ama istersen de yaptır dedi bir zararı yok.ben çok kararsız kaldım iğneyi de almıştık.vurdursam mı aceba???yoksa gerek yok mu??sizce ne yapmalıyımm kızlarr vurdurup yine de 5 günlük bir koruma mı daha yaptırsam yoksa yaptırmasam mı??:18::18::18::18:
çok sağol canm aminn senin de güzel haberlerini alacağz Allahn izniyle
kötü düşüncelere fırsat verme bak sana bişi söyleyim negatif denememde test gününe kadar hiç sancım filan olmadı
bunda 3.gün başladı belki hekeste aynı olmaz ama bence iyiye işaret o ağrılar:)
kesinlikle doğru diyosun canm ayrıca kanama da psikolojiyi çok etkiliyo
dediğin gibi umarım bu durmda olanlara umut olmusmdr:)
sağol canm öncelikle evt 25 mg dünkü sonucum 3,6 çıkmış bi hafta önce 2,3 tü:44:
bi haftada 1 değer drm bilmiş de vermiş
tekrar çağırmadı ölçüm için 15 gün sonraki randevuda bi ayar yapar heralde
sen kaç kullanıyodun
canm ben hamilelikten önce de kullanıyordum 100 mg. hala ona devam ediyorum ama yarın endokrine gidip yeniden baktırıcam, içim rahat etmiyor çünkü
canım boşu boşuna kendine eziyet etme. Ben de kullandım proestan iğne. sadece lekelenme bitene kadar kullandım.Leke kesilinice iğneyi de bıraktım. Sonrasında da progestan kapsül kullanıyorum vajinal olarak. 12.haftaya kadar dedi doktor. STres yapma yani
keşke bana da merkezden vurunmana gerek yok deselerdi:26::26::26:
bende de hiç lekelenme olmadı ama ben tam 1 aydır progynex vurunuyorum, ve 1 ay daha devam etmem gerekiyor
eğer bi sıkıntın yoksa doktorun da gerek yok dediyse vurunmana gerek yok canm..ama içim rahat etmez vurdurayım dersen de sen bilirsin canm
canım 2 gün önce benim de açık kahverengi bir lekelenmem oldu, doktoru aradım bana da proluton depot iğne yaptırın dedi. sadece 1 defa mı yaptıralım dedim evet dedi. haftaya lekelenme tekrar ederse tekrardan görüşelim dedi. inşallah hayra alamettir canım. iğneden sonra lekelenme şimdiye kadar olmadı. ben bilmiyordum 5 günlük koruduğunu senden duyuyorum... bakalım hayırlısı inşallah...
hndslm cnm keselerine tekrar baktırdınmı.inşallah herşey yolundadır
canım superisinin sorduğu iğne progestan iğne değil, proluton depot iğneyi sormuştu canım....Canim benim lekelenmem transfer sonrasi 9-10-11.ci gun oldu buyuk ihtimal oda yerlesme kanamasiydi.progestan igneyi transferden 3 gun oncesinden basladi her gun vuruluyorum fitilide ayni zamanda basladik 3 adet gunde.pozitif aldigim kanamam olmadigi ve dr a aciyor artik diye sizlandigim halde igneyi 6.ci haftamda gun aşırıya dusurdu.bir zararı yok bende suan hersey yolunda dedigj halde ignede fitilde 12.ci haftaya kadar kati ve kesin dedi.karar senin bence vurdur derim.
gözün aydın canım. topiğe bir ikiz daha eklendiallah tamamına erdirsin
annecim benden başka düşündüğü yok tabiii:18:
cumartesi kalp atışları için gidicem ama hiçççç zaman geçmiyor.bu arada gelsene ve zinnur sizleride tebrik ederim. GELSENE sanki seninkiler de ikiz canım
Merhaba arkadaşlar,
uzun süredir hem haziran hem temmuz topiğini takip ediyordum ncak yorum yapmak bugune kısmetmiş.
Ben istanbul cerrahi hastanesinde ozan beyin hastasıyım 24 haziranda tedaviye ilk defa basladık 10 temmuzda iki pıtırcık transfer edildi .5.gün embriosu ama ben 18 temmuzda buradaki herkes gibi kanda baktım 0,1 cıktı.
Moral sıfır.cok korkuyorum.ama rabbimin dediği olur tabi ki....
Duayla....
canım superisinin sorduğu iğne progestan iğne değil, proluton depot iğneyi sormuştu canım....
Evet canim biliyorum benim progestan onun proluton yani 5 gun etkili neticesinde ikiside progesteron hormonu iceriyor.bende dr un bu hormonu biraktirmadigini aciklamaya calistim.
destina cım naber.pek görüşemiyoz.ya bişi sorcam.bende bazen crinone jel geri geliyo eriyip.bazen gelen kısımın içinde kahverengilik oluyo.sendede varmı.yani aslında lekelenme deil.çünkü kanama gibi damla damla deil. jelin birikintisiyle bazen geliyo.açık kahve.