Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

slm herkeseyarın iş başıı evde olmanın kıymetini şimdiden anladımhadi hayırlısı inşlh bakalım ne zaman maaş verecekler:97:

hayırlısı olsun canım bu işi ne kadar çok istediğini hiçbir zaman unutma bitanem
bu ayın 15 inde verirler

farmasi canım çok haklısın ben de sen gibi düşünüyorum ama hiç almamak anlaşılmasın diye öyle yazdım. benim çok yakınımda aşırı abartanlar var ben onları görünce onlar gibi olmam inşallah diye korkuyorum da. tüm dengeli hareketlerinle zaten sen idolümsün

ama alışverişiniz yine bile fazla biz de bugün dışarı gezmeye çıktık. markete de gittik.evde kavun karpuz vardı ama kavun varmış çok güzel ve ucuz iki tane alıp kilere attık eşim 8 li çokomel aldı ve kabartma tozu bir de yapıştırıcı aldık buzdolabımda bi yer kırıldı da. hepsi sadece 7,8 tl mi ne tuttu. çok şaşırdım :)
ben de siz gibi yapacam tutmayın beni. İsrafa yer yok lüzumsuz harcamalara yer yok
bu ay ilk birikimim 950 tl bakalım benim maaş da yattıktan sonra ne kadar artırabilecem.

merhaba canım evet bence de fazla bu tutar ama ne yapayım anca bu adamla bu kadar oluyor neyseki benim maaşıma hiç dokunmuyor .
ama gene de onun parası benim param meselesi değil ortada emek var ve de buna yeterince sahip çıkılamadığını düşünüyorum eşim tarafından ben söz konusu maddi ya da manevi emek israfı oldu mu hassasımdır.

birikimin de bereketli olsun bitanem

Son düzenleme:
farmasi cnm sanırım bızde öyleyız (yanı eşim)bugun yıne gıttı paracıklar gazozdu meyva suyuydu albenıden tutun turtıler halleyler(10 lu paket)albenıde (10 lu)sonracıma bıde bıskuvı aldı o 10 lulardan kek aldık hazır bır sürü vır zıvır artı bıde dısarda yemek yedık..her zaman dıyoruz dısarda yemıcez dıye fakat pazar gunlerı hep dısarda yıyoruz..
bu tür ıvır zıvır az gıbı gelıyor parası gözümüze fakat hıcte öyle degıl suan hesaplıyorum da 30 küsür dısarda yemek yemeye gıttı 20 tl da markette gıttı yuvarlak düz hesap 50 tl mız gıttı..
haftaya vursak 200 tl...
bu son olsun dedım eşime ıvır zıvır işide dısarda yemek işide buraya kadar dedım...
bana SEN Mİ?dıyorsun bunları dıyor ?sen galıba bu kk ya fazla takılmaya basladın basıma bırıkım uzmanı cıktın dıyor:)))
şöyle ki;
her hafta olmasada ıkı haftada bır dısarda yemek yıcez dedım?yanlış mıyım?
ıvır zıvır cıkolata yıda az alsak bı tane ıkı tane eşim bıraz abartıyor bugun oldugu gıbı turtıydı cıkolataydı halleydı kektı bılmem neydı bı suru cesıt yerıne bı tane yada ıkı tane alsak dogru degıl mı?
zaten onun dısında meyvamız eksık olmuyor bu sefer meyva yıyemıyoruz çürüyüp gıdıyorlar...

kızlar bu arada eşim bugun 300 tl yı bana verdı:))ustunede ben eklıcem yarım altın alıcam inş....

biz de hemen hemen o civarda harcıyoduk ama geçen aydı yanılmıyorsam buraya da yazmıştım, azalttım bu miktarı.

Şİmdi bu birikim ya da tasarruf konusunda herkes birşey söyler şöyle yapın böyle yapın diye. Ama asıl olan insanın geleceğini nasıl planladığıdır. Benim ve eşimin maaşı Allah'a şükür gayet iyi. Şubat ayında o 1000tl'lik ödeme de bitiyor inşallah. Dolayısıyla bu tutarlılıkla devam edebilirsek 2 yıl sonra çok az bir krediyle evimi alabilirim, tabi Allah nasip ederse. Şİmdi ben maaşımız iyi genciz şimdi gezmicem de ne zaman gezicem şimdi bütün istediğim kıyafetleri almıcam da ne zaman alıcam vs dersem bu 2 yıl olur 5 yıl. Yani ev alabilme süremi uzatacağım gibi çok mantıksız birşekilde kendimi daha fazla sıkıntıya sokarım. 5 yıl çok uzun bir süre mi elbette değil. Fakat bu süreçte oğlum büyüyecek dolayısıyla ihtiyaçları da artacak belki ben tahminimden daha fazla kredi çekmek zorunda kalacağım ve tam da oğlumun okul döneminde sıkıntı çekeceğim.... İşte bütün bunları düşününce şuanda yaptığım şeyin çok da doğru olduğuna inanıyorum. 2 yıl dişimi sıkarım evimi alırım ondan sonra sadece oğlumun eğitim masrafları için birikim yapıp hayatımı yaşarım Allah'ın izniyle

haklısın canım elbette fazla gereksiz harcama bunlar hep aynı dertlerden muzdaribiz.
bir de meyveler çöpe atılınca al sana bir israf daha .
ne alacaksak az az alıp israf etmeden tüketelim diyorum.

kızlar bu arada eşim bugun 300 tl yı bana verdı:))ustunede ben eklıcem yarım altın alıcam inş....

bereketli olsun şimdiden canım

yazdıklarının her kelimesine tüm kalbimle katılıyorum canım

farmasi sağolasın canım. hepimizinki bereketli olsun inşallah.
yusum sağolasın önerilerin için ve çok haklısın. hak veriyorum sana. önce evimizi bir alalım sonra gelirimiz bereketli olur inşallah.
şu an 400 gr a yakın altınım oldu çoğu bankada has altın. düğünümde çok altınım yoktu takılanlarla 150 gr ancadır. evleneli de iki yıl oldu. ilk yıl zaten borçlara gitti sadece 20 gr altın biriktirebilmiştim. ama geçen yıl ekdersim 27 saatti. baya ücret aldım o sayede birikim yapabildim. ama benim eşimin maaşı baya düşük işte. özelde çalışıyor bu yıl kpss ye yine gircek dersaneye bile yazıldı. mühendis devlete bi atansa çok rahat ederiz inşallah. ama yine de şükrediyorum. Allahın bereket verdiğine inanıyorum bir yılda yine iyi biriktirebildik. bizim eve ortalama 3000 giriyor ama ben en fazla ayda 1700 artırdım şimdiye kadar. İnşallah sizin sayede artırabilirim.
Allah kimseyi darda bırakmasın. biz kenara atabilirken yetiremiyen maaşı parası olmayanlara işler hayırlı kazançlar nasip etsin. bizlere de helal kazanç nasip etsin ve bu kazancın ardından zekat ve sadakasını bol verenlerden etsin.

yazdıklarının her kelimesine tüm kalbimle katılıyorum canım
sağol canım
Bu arada sen gezmeyeceksin de kim gezecek, takıl eşine gez dolaş gönlünce. Benim anlatmak istediğim şeyi aslında sen yapıyorsun =) Zamanında birikim yapmasaydın şimdi çocukların eğitim masrafı, gelecekleri vs deyip hiçbir yere gidemeyecektin gönlünce. Ama şimdi aklında soru işaretleri olmadan gönlünce gezebilirsin

maşallah canım ne güzel birikim yapmışsın
Allah eşine de gönlünce iş nasip etsin
ve de tüm iyi dileklerine aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn diyorum.

sağolasın canımmm
Allah hepimize herşeyin en güzelini versin inşallah

aaaa meslektaşız o zaman, ne güzel =)
Biz de 1,5 yıllık evliyiz. Sizin gibi çok azdı altınımız. İlk zamanlar biriktiremedik 6aydır da 2tam atıyoruz kenara. Şubata kadar böyle. şubattan sonra hedef 2500tl olacak inşallah.
Bence siz çoook iyi birikim yapmışsınız hem de 1 yılda O zaman sizin ev alma süreniz de çok uzun olmaz inşallah. Hele eşin kpss'yi kazanırsa kimse tutamaz sizi =)

ayy şoyle bırıkım şeylerını okuyunca bı heycana kapılıyorumkı kızlar sız bırıktırıncede sevınıyorum
yusum sanada %100 katılıyorum bız daha yenı ev aldık bılenler bılıyo ben evlenelı kasımda ıkı sene olacak
ve şu anda kendı evımıze taşındık çok ıstıyoduk dedıklerın çok doğru ben evlendıgımden berı balayı tatıl vs hıç bı yere
gıtmedım ekstralardan kaçındım ısteseydım gıderdım çok şukur kazancımız ıyı ama hep evım olsun dedım
eşyalarımın bıle bı çoğunu erteledım kıracıyım evım olunca alırım dedım çok şukur oldu sızınde olur ınşalklah
ınşallah kredıyede muhtaççç olmadan alırsınız ıstedınızmı rabbım verıyo:)
bu arada bızde bugun pıknıge gıttık 50 lıra rahat gıtmıştır napalım canımız saolsun borçlarımızı odersek
gerısı kolay olur ınşallah

kızlar bu deftere yazma ışın ben geçen sene uç ay falan yaptım çok sınırlerım bozuluyodu tabu
harcamalarımızı gorunce ama yınede faydalı oluyodu bunu yaparken paramız azdı sonra borçlar bıttı
para çoğaldı bende sıkıldım artık yapasımda gelmıyoama sız yınede yapın faydası buyuk

gene çenemiz düşmüş klavyemize vurmuş mu ?

vurmuş vurmuş

çok haklsıın canım
bizde evleneli iki yıl oldu ev kendimizin ama ilk yıl eşim yeni işe girdiği için maaşı çok azdı ama sabırla idare ettik..
hamdolsun hiçbirşeyimiz eksik değildi ama her hafta gezeyim tozayım sinemaydı yemekti yapayım dersen gerçekten istekleri ertelemek zorunda kalıyorsun.
hamdolsun bir senedir toparlandık ve birikim yapmaya başladık
yani biraz dişimizi sıkarsak geleceğimiz daha rahat oluyor allahın izniyle ..

Evet canım bir de eşim kpss yi kazansa. ee kimin geliniyim. bu arada bi yanlışlık olmuş yazdıklarımda 40 gr seti dahil etmemişim takılanlara yani 1 yılda 250 gr biriktirebilmişim gibi bi görüntü olmuş öyle değil 200 e yakın. ama 250 de olabilirdi neden olmasın belki bu yıl olur. tabi sizin sayenizde. varya ben çok ekders aldım bu yıl ama işte yine de israf edebiliyoruz parayı.
benim branşım bilgisayar seninki?

Amin sağolasın canım

maşallah başlık öğretmen doluymuş meğersem,ben de öğretmenim ama bekar öğretmen

sizin eşleriniz var,benim de bi emekli babam var onunla ev geçindiriyorum.

geçen yıl 2000 ancak para arttırmıştım,onla da kardeşimi ameliyat ettirdim.

evlilik düşünüyorum ama babam karşılayamaz,çünkü emekli olduğu halde evimiz yok

babam da emekli öğretmen ve 13 yıl bekar yaşadığı halde parayı hep başkalarına yedirmiş,har vurup harman savurmuş.

onun hayatı bana ders oldu. kesinlikle böyle olsun istemiyorum,bu sebeple kardeşimi ben okutuyorum ve o üni.yi bitirene kadar masraflarını ben karşılayacağım.

yani ev geçindiren çocuklu siz ablalarımla aynı konumdayım,üstelik destek olacak eşim de yok

tatile hiçbir yere gidemedim, çünkü tüm ailemi götüremezdim,onlar arkamda kalsa içim rahat etmez.

bari para biriktireyim. sizlere bakıp güç buluyorum.

Böyle biraz sıkıntı çekip ev alan birini görünce gerçekten çook seviniyorum inan.
İnşallah çok mutlu olursunuz o evde. Darısı da bizim başımıza inşallah
Bir de bebek geldi mi o eve mis gibi olur =))

Olsun yine de çoook ii birktirmişsin canım.
Benim bu yıl ekdersim çook az olacak galiba =( Azıcık ekders bile herşeyi etkiliyor aslında, napalım canımız sağolsun.
Benim branşım coğrafya canım. Aslında sen formatör olabilirsin, full ekders alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…